Tekkis huvi,et kuidas/millega saaks mõõta kui palju mu võimu kanalid täpselt välja annavad?
Teade
Collapse
No announcement yet.
Kanali võimu mõõtmine
Collapse
X
-
Vs: Kanali võimu mõõtmine
Ehk seletaksid mis se heligeneraator täpsemalt on, ning mismoodi se möötmine täpselt käib. Ühes siin foorumis olevas minu teemas oleva monovõimu võimsus huvitaks väga. Vanemad härrased rääkisid midagi 150-200w. Aga 300w auto kummipumpa nüpeldas to võim väga mehiselt. Võis tekkida isegi kartus elemendist ilmajäämine, sellest se huviviimati muutis kasutaja rihard; 15 m 2008, 19:46.
Comment
-
Esmalt postitatud rihard pooltEhk seletaksid mis se heligeneraator täpsemalt on, ning mismoodi se möötmine täpselt käib. Ühes siin foorumis olevas minu teemas oleva monovõimu võimsus huvitaks väga. Vanemad härrased rääkisid midagi 150-200w. Aga 300w auto kummipumpa nüpeldas to võim väga mehiselt. Võis tekkida isegi kartus elemendist ilmajäämine.
Harilikule tarbijale vajaliku täpsusega saad transvõimu võimsuse arvutada mõõtes ära toitepinge tümpsu ajal.
Näiteks Y-101 pinge lõppudel tümpsu ajal on 24V
24-(5)=19 (5) kaod võimus ja olenevalt skeemist võib olla 4-8,
19 X 0,7=13,3V See on max väljundpinge
13,3 x 13,3=176,89/ 4= 44,22W 4 oomil
Harilikult olen mõõteriistadega mõõtes saanud 43W
8 oomise koormuse puhul on pinge lüütidel kõrgem ja kaod skeemis väiksemad ja seetõttu võimsus 26WVÕIMENDITE REMONT ja KAASAJASTAMINE
Comment
-
Esmalt postitatud Jyrka pooltEesti keeles L. Abo Raadiolülitused lk 383.
Harilikule tarbijale vajaliku täpsusega saad transvõimu võimsuse arvutada mõõtes ära toitepinge tümpsu ajal.
Näiteks Y-101 pinge lõppudel tümpsu ajal on 24V
24-(5)=19 (5) kaod võimus ja olenevalt skeemist võib olla 4-8,
19 X 0,7=13,3V See on max väljundpinge
13,3 x 13,3=176,89/ 4= 44,22W 4 oomil
Harilikult olen mõõteriistadega mõõtes saanud 43W
8 oomise koormuse puhul on pinge lüütidel kõrgem ja kaod skeemis väiksemad ja seetõttu võimsus 26W
Comment
-
Esmalt postitatud rihard pooltSe raamat riiulis täitsa olemas isegi. Äki veel täpsemalt puust ja punaselt kust lõpudelt se pinge mööta tuleb. Kas on vahet mis helivaljusel seda "tümpsu" kuulda. Moonutama vist lasta ei tohiks. Kui vaja võin ühe pildigi lisada.
Roometi juures mõõtsin PH-120 toitepinge ära ja kohe oli selge, et üle 80W sellest võimust mingil juhul ei saa.VÕIMENDITE REMONT ja KAASAJASTAMINE
Comment
-
Esmalt postitatud Jyrka pooltToitepinge mõõdad suurtelt lüütidelt, Y-101 kaks toitepinget, sellepärast mainisin lõppude pinget.
Roometi juures mõõtsin PH-120 toitepinge ära ja kohe oli selge, et üle 80W sellest võimust mingil juhul ei saa.
Pilt:
Comment
-
Esmalt postitatud Jyrka pooltToitepinge mõõdad suurtelt lüütidelt, Y-101 kaks toitepinget, sellepärast mainisin lõppude pinget.
Roometi juures mõõtsin PH-120 toitepinge ära ja kohe oli selge, et üle 80W sellest võimust mingil juhul ei saa.
Jyrka, see jäi täpsustamata, kas see 80W on 4 oomi korral?Kui miski on mõeldud kõigeks, ei kõlba see tegelikult millekski.
Comment
-
Esmalt postitatud roomet pooltEt asi päris selge oleks, lisan lingi antud võimendile:
http://www.noortehnik.ee/index.php?i...2=106&id3=1088
Jyrka, see jäi täpsustamata, kas see 80W on 4 oomi korral?VÕIMENDITE REMONT ja KAASAJASTAMINE
Comment
-
No RMS võimsus on ju "kõigest" 1,5 korda suuremaks valetatud...
Isiklikult käiks nendest nn. subwoofri võimudest mööda, sama raha eest saab 2x200 W/4 oomi (sillatuna 300 /8 oomi, ja saab panna ka kanalid paralleeli ühe 4-oomise kõlari jaoks) PA võimu ning aktiivfiltri saab nooresttehnikust paarisaja krooniga kätte. Saab teha ka line-level passiivse filtri, mis koosneb paarist takstist ja kondest ning mille kalkulaatori ma tabelarvutuses koostasin (tõsi, 100% selle õigsuses kindel pole, pigem nii 99%. Valemid siit).
Mis puutub võimsuse mõõtmisse, siis targemad pead võiks kommenteerida, kui hea koormustakisti saaks takistustraadist, mida nõukaaegsetes kütteelementides kasutati? Takistus liiga palju ei muutu kui ~500W neljast paralleelsest jupist läbi lasta? Vedeleb mul siin üks 87 oomine soojenduslambi spiraal, võiks midagi asjalikku tehaAlgul tuli kõik lambist, siis leiutati transistor ning nüüd oleme otsapidi jälle kiviajas...
Comment
-
Esmalt postitatud tehnofriik poolt
Mis puutub võimsuse mõõtmisse, siis targemad pead võiks kommenteerida, kui hea koormustakisti saaks takistustraadist, mida nõukaaegsetes kütteelementides kasutati? Takistus liiga palju ei muutu kui ~500W neljast paralleelsest jupist läbi lasta? Vedeleb mul siin üks 87 oomine soojenduslambi spiraal, võiks midagi asjalikku tehaVÕIMENDITE REMONT ja KAASAJASTAMINE
Comment
-
Njah...Ma mõtlesin,et äkki on mingi vatimeeter olemas,et topid juhtme kanalisse ja hakkad aga mõõtmaviimati muutis kasutaja Ahf; 15 m 2008, 23:07.
Comment
Comment