Teade

Collapse
No announcement yet.

Kanali võimu mõõtmine

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Kanali võimu mõõtmine

Tekkis huvi,et kuidas/millega saaks mõõta kui palju mu võimu kanalid täpselt välja annavad?
    --> Minu Tehingud .. <--

Vs: Kanali võimu mõõtmine

kui täpselt tahad,siis on vajalik heligeneraator,täpne voltmeeter(kaks tk,mõningatel juhtudel peab üks neist olema millivoltmeeter)koormusekvivalent ja kannatlikust.
    kui täpsust pole vaja,siis saab läbi ka käepäraste vahenditega

Comment

Ehk seletaksid mis se heligeneraator täpsemalt on, ning mismoodi se möötmine täpselt käib. Ühes siin foorumis olevas minu teemas oleva monovõimu võimsus huvitaks väga. Vanemad härrased rääkisid midagi 150-200w. Aga 300w auto kummipumpa nüpeldas to võim väga mehiselt. Võis tekkida isegi kartus elemendist ilmajäämine, sellest se huvi
      viimati muutis kasutaja rihard; 15 m 2008, 19:46.

Comment

Esmalt postitatud rihard poolt
        Ehk seletaksid mis se heligeneraator täpsemalt on, ning mismoodi se möötmine täpselt käib. Ühes siin foorumis olevas minu teemas oleva monovõimu võimsus huvitaks väga. Vanemad härrased rääkisid midagi 150-200w. Aga 300w auto kummipumpa nüpeldas to võim väga mehiselt. Võis tekkida isegi kartus elemendist ilmajäämine.
        Eesti keeles L. Abo Raadiolülitused lk 383.

Harilikule tarbijale vajaliku täpsusega saad transvõimu võimsuse arvutada mõõtes ära toitepinge tümpsu ajal.
        Näiteks Y-101 pinge lõppudel tümpsu ajal on 24V
        24-(5)=19 (5) kaod võimus ja olenevalt skeemist võib olla 4-8,
        19 X 0,7=13,3V See on max väljundpinge
        13,3 x 13,3=176,89/ 4= 44,22W 4 oomil
        Harilikult olen mõõteriistadega mõõtes saanud 43W
        8 oomise koormuse puhul on pinge lüütidel kõrgem ja kaod skeemis väiksemad ja seetõttu võimsus 26W
        VÕIMENDITE REMONT ja KAASAJASTAMINE

Comment

Esmalt postitatud Jyrka poolt
          Eesti keeles L. Abo Raadiolülitused lk 383.

Harilikule tarbijale vajaliku täpsusega saad transvõimu võimsuse arvutada mõõtes ära toitepinge tümpsu ajal.
          Näiteks Y-101 pinge lõppudel tümpsu ajal on 24V
          24-(5)=19 (5) kaod võimus ja olenevalt skeemist võib olla 4-8,
          19 X 0,7=13,3V See on max väljundpinge
          13,3 x 13,3=176,89/ 4= 44,22W 4 oomil
          Harilikult olen mõõteriistadega mõõtes saanud 43W
          8 oomise koormuse puhul on pinge lüütidel kõrgem ja kaod skeemis väiksemad ja seetõttu võimsus 26W
          Se raamat riiulis täitsa olemas isegi. Äki veel täpsemalt puust ja punaselt kust lõpudelt se pinge mööta tuleb. Kas on vahet mis helivaljusel seda "tümpsu" kuulda. Moonutama vist lasta ei tohiks. Kui vaja võin ühe pildigi lisada.

Comment

Esmalt postitatud rihard poolt
            Se raamat riiulis täitsa olemas isegi. Äki veel täpsemalt puust ja punaselt kust lõpudelt se pinge mööta tuleb. Kas on vahet mis helivaljusel seda "tümpsu" kuulda. Moonutama vist lasta ei tohiks. Kui vaja võin ühe pildigi lisada.
            Toitepinge mõõdad suurtelt lüütidelt, Y-101 kaks toitepinget, sellepärast mainisin lõppude pinget.
            Roometi juures mõõtsin PH-120 toitepinge ära ja kohe oli selge, et üle 80W sellest võimust mingil juhul ei saa.

Comment

Toitepinge mõõdad suurtelt lüütidelt, Y-101 kaks toitepinget, sellepärast mainisin lõppude pinget.
              Roometi juures mõõtsin PH-120 toitepinge ära ja kohe oli selge, et üle 80W sellest võimust mingil juhul ei saa.
              Nendest samadest sinistest jah ?
              Pilt:

Comment

Et asi päris selge oleks, lisan lingi antud võimendile:

Jyrka, see jäi täpsustamata, kas see 80W on 4 oomi korral?
                Kui miski on mõeldud kõigeks, ei kõlba see tegelikult millekski.

Comment

Esmalt postitatud roomet poolt
                  Et asi päris selge oleks, lisan lingi antud võimendile:
                  http://www.noortehnik.ee/index.php?i...2=106&id3=1088

Jyrka, see jäi täpsustamata, kas see 80W on 4 oomi korral?
                  Võimu andmed antud 4 oomil, millisest laest need 240W võetud on jääb saladuseks.

Comment

No RMS võimsus on ju "kõigest" 1,5 korda suuremaks valetatud...

Isiklikult käiks nendest nn. subwoofri võimudest mööda, sama raha eest saab 2x200 W/4 oomi (sillatuna 300 /8 oomi, ja saab panna ka kanalid paralleeli ühe 4-oomise kõlari jaoks) PA võimu ning aktiivfiltri saab nooresttehnikust paarisaja krooniga kätte. Saab teha ka line-level passiivse filtri, mis koosneb paarist takstist ja kondest ning mille kalkulaatori ma tabelarvutuses koostasin (tõsi, 100% selle õigsuses kindel pole, pigem nii 99%. Valemid siit).

Mis puutub võimsuse mõõtmisse, siis targemad pead võiks kommenteerida, kui hea koormustakisti saaks takistustraadist, mida nõukaaegsetes kütteelementides kasutati? Takistus liiga palju ei muutu kui ~500W neljast paralleelsest jupist läbi lasta? Vedeleb mul siin üks 87 oomine soojenduslambi spiraal, võiks midagi asjalikku teha
                    Algul tuli kõik lambist, siis leiutati transistor ning nüüd oleme otsapidi jälle kiviajas...

Comment

Esmalt postitatud tehnofriik poolt

Mis puutub võimsuse mõõtmisse, siis targemad pead võiks kommenteerida, kui hea koormustakisti saaks takistustraadist, mida nõukaaegsetes kütteelementides kasutati? Takistus liiga palju ei muutu kui ~500W neljast paralleelsest jupist läbi lasta? Vedeleb mul siin üks 87 oomine soojenduslambi spiraal, võiks midagi asjalikku teha
                      umbes 3,9 oomi püüa saada ja siis destilleeritud vette.

Comment

Njah...Ma mõtlesin,et äkki on mingi vatimeeter olemas,et topid juhtme kanalisse ja hakkad aga mõõtma
                        viimati muutis kasutaja Ahf; 15 m 2008, 23:07.
                        --> Minu Tehingud .. <--

Comment

Esmalt postitatud Ahf poolt
                          Njah...Ma mõtlesin,et äkki on mingi vatimeeter olemas,et topid juhtme kanalisse ja hakkad aga mõõtma
                          Ega tavalise voltmeetriga lüütidelt väga raskem mööta pole. Kaane maha keeramise vaev. Minul pole kaantki vaja maha keerata

Comment

nii nüüd on tedada kuidas trans võimu võimsust mõõta aga kuidas saaks seda teha kivi võimul(nüüd neid kõik kohad täis)
                            Emal oli kolm poega, kaks olid normaalsed ja kolmas oli elektroonik.

Comment

võimendi võimsuse mõõtmiseks tuleb teada tootja poolt soovitatud sisendpinget ja moonutuste suurust,üldjuhul ka toitepinget.siis saab alles hakata mõõtmisi sooritama.vastasel juhul võib saada suvalisi numbreid ja tulemused pole teiste mudelitega võrreldavad

Comment

Working...
                              X