Teade

Collapse
No announcement yet.

Mis võis kunagi y101-el viga olla?

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Mis võis kunagi y101-el viga olla?

Ma loodan, et ma selle teemaga kedagi ei pahanda, sest eesmärk ei ole midagi remontida või ümber teha, vaid tahaksin lihtsalt teada, mis võis olla probleemiks minu esimese radiotehnika y101-ega. Aega on sellest küll palju mööda läinud aga hinges närib küsimus, et mis ma ära lõhkusin, et selle remonti pidin saatma. Praegu ma arvan, et ma oleks selle ise korda saand, aga ma ei tea kindlalt.

Aasta oli siis vist 2003, kui ma sain isalt y101 ja kaks s30. Aga sellel ajal minu huvi elektroonika vastu oli nii suur ja teadmised nii madalad, et isegi vaatamisega sain ma asju lõhkuda. Ükspäev ma tegin võimu lahti ja uurisin, mis seal on (ma olin varem juba kaitsmeid vahetanud, et avamine pold esimene kord), tõmbasin eelvõimu juhtme välja ja pillasin selle korraks vastu metallraami ja tekitasin lühise, sest võimendi oli sisse lülitatud ja oligi kõik.

Tekkisid sellised nähud: VU-meeteroli põhjas, kõlarid urisesid ja lülitusid välja, ning kõige arusaamatum asi oli see, et toiteplokis külge joodetud juhtmete jootekohtadel tina sulas ja suitses. Kuidas saab pisike lühis nii teha, suitsemine lõppes ja algas vastavalt sellele kui ma lülitit sisse ja välja lülitasin.
    Mis võis seal toites läbi minna, et sellised nähud. Isa viis selle Väike-Maarjas ühe tuttava juurde parandusse, kes selle vist 150.- eest korda tegi. Mõningate põhjuste tõttu ma seda võimendit enam ei näinudki

Kuigi ma oman praegu kahte samatüüpi võimendit, tahaksin ma teada saada kui suure pahandusega ma hakkama sain.
    Kui Midagi Teha, Siis Tuleb Seda Ikka Korralikult Teha

Vs: Mis võis kunagi y101-el viga olla?

Esmalt postitatud onx15 poolt
    Isa viis selle Väike-Maarjas ühe tuttava juurde parandusse, kes selle vist 150.- eest korda tegi.
    Kas poleks lihtsam selle remondimehe käest küsida.

Comment

See remondimees on kolinud kuhugi ära, vist pärnu, ega mul kontaktandmeid ka pole, kes teab äkki on tal ka siin kasutaja, kuid seda ma eriti ei usu.

Äkki on keegi tegelenud lühistatud y101 toiteplokkidega ja teab mis võib läbi minna, et see pikalt suitsema jääb. võib ka nii teha et kordan katset, aga nii võib ka liiga hullusti minna. See remondimees oli öelnud, et kui ma oleks seda sisselülitatult kauem sees hoidnud, siis oleks ka lõpp olnud.

Comment

Alaldusdioodid? Need olid nendel üheks nõrgaks kohaks.
        Transistor - Seadeldis, mis kaitseb sulavkaitset läbipõlemise eest.
        Ostan Goldstar MODEL 760 Ressiiveri. Ükskõik, mis seisus.

Comment

Esmalt postitatud Daddario poolt
          Alaldusdioodid? Need olid nendel üheks nõrgaks kohaks.
          Tundub loogiline, sest ega sellel toiteplokil suurt midagi ei olegi peale alaldusdioodide ja kondekate. Aga kas see ka põhjustab ka pideva suitsemise ja kõrbemise, kui dioodid läbi lähevad siis peaks vist vooluring ära katkema. Lühises toitekas peaks ka lõppvõimu kahjustama

Comment

Dioodid võivad ka lühisesse põleda. Ja suitsevad, ning vänget lebra ajavad nad küll.
            Transistor - Seadeldis, mis kaitseb sulavkaitset läbipõlemise eest.
            Ostan Goldstar MODEL 760 Ressiiveri. Ükskõik, mis seisus.

Comment

No siis võis see põhjus seal olla küll.

Comment

Need mutriga dioodid lähevad suht lihtsalt vastu nö seina.
                Maailm oleks puhas ja süüta
                kui poleks õllejogurtit
                - Õ.Õ.

Comment

Samas on neid nn. mutriga (Д242 vms.) alaldidioode, selle konkreetse võimendi toitetrafoga päris raske läbi lasta, eriti veel siis kui lühis oli lühiajaline. Pigem lühistusid dioodid võimu eelastme toites 31,5V, kuna too alaldi palju üle 1A ei kannata. Või kas ongi nii oluline aastaid hiljem selliste asjadega pead murda, et mis oli jne. Pigem vaatame, mis tuleb.....

Comment

Mõtlesin et see oleks sobiv teema minu probleemi jaoks. Minu Y101'el on selline jama, et kui volüümi juurde anda ja bass lööb siis käib selline pragin läbi. Urinat ei ole ja kesk-kõrge toonid käivad ilusti. Nagu kui tugevam mats tuleb, siis hakkab pragisema. Kunagi oli võimendil teistmoodi see, et kui bass lõi. Siis lõi nagu kaitsmesse või nagu hääle lukku. Nüüd enam nii ei ole, vaid on nii nagu esimeste lausetega kirjutasin. Kahtlane, aga tahaks asja korda saada ja kodus kasutama hakata. Kaitse on terve ja mitme erinevaga proovitud, erinevaid sisendeid proovitud ja palju muudki. Et äkki keegi oskaks umbes öelda, et mis see olla võib. Äkki annab mõnda juppi ära vahetada.
                    Estonian SPL & Sound
                    @gargru

Comment

vaheta lüüdid ära
                      mida sa lohh vahid

Comment

Ok, tänud
                        Estonian SPL & Sound
                        @gargru

Comment