Ma loodan, et ma selle teemaga kedagi ei pahanda, sest eesmärk ei ole midagi remontida või ümber teha, vaid tahaksin lihtsalt teada, mis võis olla probleemiks minu esimese radiotehnika y101-ega. Aega on sellest küll palju mööda läinud aga hinges närib küsimus, et mis ma ära lõhkusin, et selle remonti pidin saatma. Praegu ma arvan, et ma oleks selle ise korda saand, aga ma ei tea kindlalt.
Aasta oli siis vist 2003, kui ma sain isalt y101 ja kaks s30. Aga sellel ajal minu huvi elektroonika vastu oli nii suur ja teadmised nii madalad, et isegi vaatamisega sain ma asju lõhkuda
. Ükspäev ma tegin võimu lahti ja uurisin, mis seal on (ma olin varem juba kaitsmeid vahetanud, et avamine pold esimene kord), tõmbasin eelvõimu juhtme välja ja pillasin selle korraks vastu metallraami ja tekitasin lühise, sest võimendi oli sisse lülitatud ja oligi kõik.
Tekkisid sellised nähud: VU-meeteroli põhjas, kõlarid urisesid ja lülitusid välja, ning kõige arusaamatum asi oli see, et toiteplokis külge joodetud juhtmete jootekohtadel tina sulas ja suitses. Kuidas saab pisike lühis nii teha, suitsemine lõppes ja algas vastavalt sellele kui ma lülitit sisse ja välja lülitasin.
Mis võis seal toites läbi minna, et sellised nähud
. Isa viis selle Väike-Maarjas ühe tuttava juurde parandusse, kes selle vist 150.- eest korda tegi. Mõningate põhjuste tõttu ma seda võimendit enam ei näinudki
Kuigi ma oman praegu kahte samatüüpi võimendit, tahaksin ma teada saada kui suure pahandusega ma hakkama sain.
Aasta oli siis vist 2003, kui ma sain isalt y101 ja kaks s30. Aga sellel ajal minu huvi elektroonika vastu oli nii suur ja teadmised nii madalad, et isegi vaatamisega sain ma asju lõhkuda

Tekkisid sellised nähud: VU-meeteroli põhjas, kõlarid urisesid ja lülitusid välja, ning kõige arusaamatum asi oli see, et toiteplokis külge joodetud juhtmete jootekohtadel tina sulas ja suitses. Kuidas saab pisike lühis nii teha, suitsemine lõppes ja algas vastavalt sellele kui ma lülitit sisse ja välja lülitasin.
Mis võis seal toites läbi minna, et sellised nähud

Kuigi ma oman praegu kahte samatüüpi võimendit, tahaksin ma teada saada kui suure pahandusega ma hakkama sain.
Comment