Teade

Collapse
No announcement yet.

Kas ülekoormus võib olla tingitud kõlari juhtmetest?

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Kas ülekoormus võib olla tingitud kõlari juhtmetest?

Tere!

Küsimus seisab teemareal.

Tegu on odissei 010 mudeliga, mis on tarvilikud noorenduskuurid läbinud (kaitse lüüdid jms. asja tundva inimese poolt vahetatud) ning tavatseb nüüd ebatavaliselt tihti ülekoormuskaitset rakendada.

Täna juhtus esimest korda ka nii, et kaitse rakendus, kui otsest signaali peal ei olnudki. Tõsi signaaliallikaks olnud plaadimängija oli küll sisse lülitatud, kuid plaat ei mänginud.

Kui kaitse oli rakendunud, jäin ootama, et kas lülitub ehk tagasi. Seda ei juhtunud. Lülitasin siis võimu välja ja... Ülekoormustuled süttisid veelkord!
    Sisselülitamisel lülitusid kõlarid taha nagu peab.

Nüüd tekkiski küsimus, et kas kogu selle jama taga võiksid teoreetiliselt olla kõlarite juhtmed, mis mulle veel teadmata põhjusel vahepeal lühistuvad või siis mingi muu jama kõlaritega?

Kaur

Vs: Kas ülekoormus võib olla tingitud kõlari juhtmetest?

Kutsu see asja tundev inimene appi, las kontrollib. Teoreetiliselt ei saa välistada ka juhtmeid, kuid praktiliselt on tõenäolisem, et viga on võimus.
    Keegi pole targemaks muutunud sellest, et mind lolliks peab.

Comment

Kui on kasvõi teoreetiliselt võimalik, siis on mul vist esialgu lihtsam kõlaritele uued juhtmed panna ja vaadata, mis juhtuma hakkab. Tõenäosus pole muidugi ilmselt tõesti suur, aga samas rakendus kaitse ennist veelkord. Just siis, kui ühte juhet kontrolli mõttes väheke liigutasin.
      Kui juhtmete vahetus asja ei muuda, siis peab vist tõesti võimendi parandusse toimetama.

K

Comment

Vigased kõlari kaablid on võimendi surm!Vaheta need paelad välja ja proovi veelkord.
        The difference between genius and idiot?! Genius has its limits...
        Vaja võimendit? Selleks on PS nupp!
        Projektide pildid
        Lamptehnikast eesti ja vene keeles:
        http://parsek.yf.ttu.ee/~felc/index_files/Page675.htm

Comment

Esmalt postitatud kaurman poolt
          Kui on kasvõi teoreetiliselt võimalik, siis on mul vist esialgu lihtsam kõlaritele uued juhtmed panna ja vaadata, mis juhtuma hakkab. Tõenäosus pole muidugi ilmselt tõesti suur, aga samas rakendus kaitse ennist veelkord. Just siis, kui ühte juhet kontrolli mõttes väheke liigutasin.
          Kui juhtmete vahetus asja ei muuda, siis peab vist tõesti võimendi parandusse toimetama.

K
          Kontrolli ka sisendi juhet, kas sellel on korralik varjestus, mõned aastad tagasi ühel läks võim genereerima kõrgel sagedusel, varjestuseks osutus mõned kiud piki juhet, eelmisel nädalal sattusin jälle niisugusele RCA juhtmele. Oht siis kui sisendi ja väljundi juhtmed kõrvuti.

Minu juures mängis, peale ilmsete vigade parandust, mitmed päevad hommikust õhtuni ja kordagi ei juhtunud midagi.
          VÕIMENDITE REMONT ja KAASAJASTAMINE

Comment

Ka endal on signaali kaablitega jama olnud niikaua, kuni kasutasin 50.- vahejuhtmeid.Neil risudel on kõigil 3 karva "varjeks", millest kaks on pealekauba juba pakendades katki läinud.Nüüd teen enamuse kaablitest ise kasutades ära vanu süm.-kaabli lõike(ca. 30a vanad), milledel korralik sukk ümber ning hea isolatsioon.
            The difference between genius and idiot?! Genius has its limits...
            Vaja võimendit? Selleks on PS nupp!
            Projektide pildid
            Lamptehnikast eesti ja vene keeles:
            http://parsek.yf.ttu.ee/~felc/index_files/Page675.htm

Comment

Kui väljundjuhtmed lähevad "aeeg ajalt" lühisesse, siis on sul päris "kõva" võim, et väljund aste pole maha põlenud
              Kui odissey-l läheb kaitse peale ja maha tuleb alles peale "restarti" siis viga 99% tõenäosusega pinge stabikas. Siinkohal kaitse skeemis vaheta lüüte palju tahad tolku ei miskit.

Comment

Esmalt postitatud Rom poolt
                Kui väljundjuhtmed lähevad "aeeg ajalt" lühisesse, siis on sul päris "kõva" võim, et väljund aste pole maha põlenud
                Mnjaa... Paraku käibki õppimine vigade kaudu. Kui aga võimendi selle käigus kannatada sai, on muidugi kahju, sest seda ma küll ei plaaninud... Vahetan juhtmed ära ja eks siis näis.

Kui võim esialgu siiski veel mängib, pole loodetavasti pöördumatut kahju sündinud?

Comment

Täna said kõlarite juhtmed asendatud teistega. Veidi aega sain kuulata, siis hakkas kaitse jälle tööle.

Sellega seoses küsimus: Hiljuti, tükk aega pärast kaitsmejama algust, sai soetatud plaadimängija, mille muuhulgas küljes maanduse ots, mis tuleb paberite järgi võimendi külge ühendada, et ei tekiks võrgumüra. Nii ma siis tegingi. Sai juhe lihtsalt korpuse külge torgatud ja korras (võim mängis nagu miška ilma jamadeta). Täna tekkis aga kahtlus, et äkki oli säärane tegu lauslollus ja aitab kaitsmejamale kuidagi kaasa? Kui nii, siis kas peaks mängija lihtsalt radikasse maandama Korteris maandus puudub.

Igatahes ühendasin kõnealuse traadi lahti ja proovisin, et kas siis ka kaitse endast märku annab. Sedapuhku ei kasutanudki enam tagumist sisendit, vaid andsin signaali hoopistükkis arvutist. Kaitse rakendus korraks uuesti (lisaks käivitamisjärgsele rakendumisele) ja siis... Töötas kõik nagu õlitatult, sõltumata koormusest, mida sai vahepeal kõvasti antud.

Esmalt postitatud Jyrka poolt
                  Kontrolli ka sisendi juhet, kas sellel on korralik varjestus, mõned aastad tagasi ühel läks võim genereerima kõrgel sagedusel, varjestuseks osutus mõned kiud piki juhet, eelmisel nädalal sattusin jälle niisugusele RCA juhtmele. Oht siis kui sisendi ja väljundi juhtmed kõrvuti.

Minu juures mängis, peale ilmsete vigade parandust, mitmed päevad hommikust õhtuni ja kordagi ei juhtunud midagi.
                  Paluks nüüd mu võhiklikkust vabandada, aga kuidas varjestust kontrollida? Ma saan aru, et põhimõtteliselt seisneb see siis kas paaris täiendavas traadikius või võrksukas. Isolatsiooni ei pea selle kontrolliks ometi maha kakkuma? Mitte, et see probleem oleks, aga miski ütleb, et kontroll käib vist kuidagi teisiti.

Mul on alust arvata, et väljundi juhe peaks olema korralik, kuna see on otse grammari küljes ja tegemist korraliku pilliga. Tõsi, nõrk lüli võib olla RCA-DIN üleminek, mis näeb hiinakas välja, aga see on mul vist juba teine, millega katsetan ja pealegi streikis teisest sisendist lastes ka.

Mis puudutab seda, et pill pärast parandust mängis, siis see teebki olukorra minu jaoks keeruliseks. Mul ei ole vähimatki alust paranduse kvaliteedis kahelda ja ma ei imestaks sugugi, kui viga oleks kusagil siinses juhtmerägastikus. Liiati veel arvestades seda, et ka mul endal mängivad nii grammar kui ka arvuti vahel nädalaid komplikatsioonideta ning siis teinekord on jälle tihedalt jama.

Ja ometi olen ma edasise tegutsemise suhtes nõutu ja avatud nõuannetele, mida ja kust veel uurida. Selge on see, et isegi oma kesiste teadmiste juures kõnealusest valdkonnast saan ma aru ühest: niisama istudes ja oodates läheb võim tõesti enne elektroonikamaailma Peetruse jutule, kui asi paraneb

PS Pinge stablika varianti ei kaldu ma uskuma, kuna pill ju tõesti üsna värkselt uuritud ja "noorendatud"

Üks asi veel... Kas võib välistada, et jamas on süüdi võimult voolu tarbiv "sang," millel endal vahel mingid tehnilised anomaaliad esinevad? Odisseil ju kaks pistikut taga ja sang stand-by olekus pidevalt järel. Mullle endale küll tundub, et see küll viimane, mis kuidagi kaitset võiks mõjutada, aga mõtlesin, et oleks parem täpsustada.

Parimat,

Kaur
                  viimati muutis kasutaja kaurman; 18 August 2008, 01:23.

Comment

Selle 3RCA 1,5m "superjuhtme" varjestuste takistus 2,1 oomi, soontel 1 oom.

Comment

Esmalt postitatud kaurman poolt
                      Täna juhtus esimest korda ka nii, et kaitse rakendus, kui otsest signaali peal ei olnudki. Tõsi signaaliallikaks olnud plaadimängija oli küll sisse lülitatud, kuid plaat ei mänginud.
                      Kui kaitse oli rakendunud, jäin ootama, et kas lülitub ehk tagasi. Seda ei juhtunud. Lülitasin siis võimu välja ja... Ülekoormustuled süttisid veelkord!
                      Sisselülitamisel lülitusid kõlarid taha nagu peab.
                      Mina prooviksin nii: võim juhtmerägastikust lahti, kasvõi teise tuppa. Kõllid taha ja toide peale. Ilma signaalita. Lülitan võimu toidet sisse/välja. Kas viga ilmneb, või jäi sinna "rägastiku" ja allikate poole?
                      Keegi pole targemaks muutunud sellest, et mind lolliks peab.

Comment

Vasta lihtsale küsimusele (ilmselt sa ei lugenud mu eelmist postitust tähelepanelikult), kas võimendil tuleb kaitse ise maha või peab selleks võimendi vahepeal välja lülitama ja alles uuesti sisselülitades mängib edasi?

Comment

Esmalt postitatud vasaraonu poolt
                          Mina prooviksin nii: võim juhtmerägastikust lahti, kasvõi teise tuppa. Kõllid taha ja toide peale. Ilma signaalita. Lülitan võimu toidet sisse/välja. Kas viga ilmneb, või jäi sinna "rägastiku" ja allikate poole?
                          Tegin katse ära. Viisin võimu teise tuppa ja panin ka sootuks teiste juhtmetega teiste kõlarite taha, mis igapäevaselt mängivad ja kindlasti korras on. Kõik peale kõlarite ühendasin lahti. Esialgu ei juhtunud midagi. Lülitasin siis korraks võimu välja, ootasin veidi aega ja lülitasin uuesti sisse. Läks minutit viis, helivaljus oli ehk umbes 8 peale keeratud, kui kaitse jälle rakendus. Tõsi, toonkompensatsioon oli juhuslikult sees, kui see peaks kuidagi oluliseks osutuma.

Kokkuvõtlikult võib siis juhtmed ja kõlarid patust puhtaks lugeda.

Esmalt postitatud Rom poolt
                          Vasta lihtsale küsimusele (ilmselt sa ei lugenud mu eelmist postitust tähelepanelikult), kas võimendil tuleb kaitse ise maha või peab selleks võimendi vahepeal välja lülitama ja alles uuesti sisselülitades mängib edasi?
                          Ei vastanud tõesti. Tõttöelda seetõttu, et ei osanud Asi seisab selles, et juhtub nii üht kui ka teist varianti. Ma pakuks siiski, et olen rohkem näinud olukordi, kus lülitub ise tagasi.

Parimat,

Kaur

Comment

Nüüd siis viies päev mängib töö juures, igasuguseid vigureid proovinud aga kordagi pole veel kaitse rakendunud, üleeile sai signaaliallikas enne välja lülitatud aga võim ununes välja lülitada, öö läbi oli sees.
                            Kõik parameetrid seisavad paigas, 0 väljundites ujub mõned mV-id, toitepinged soojalt 0,1V kõrgemad.
                            Kumminuiaga läbikoputamisele ka ei reageeri, seega ei saa öelda, et Tartust transportimisega Türile midagi paika loksus.

Comment

Esmalt postitatud Jyrka poolt
                              Nüüd siis viies päev mängib töö juures, igasuguseid vigureid proovinud aga kordagi pole veel kaitse rakendunud, üleeile sai signaaliallikas enne välja lülitatud aga võim ununes välja lülitada, öö läbi oli sees.
                              Kõik parameetrid seisavad paigas, 0 väljundites ujub mõned mV-id, toitepinged soojalt 0,1V kõrgemad.
                              Kumminuiaga läbikoputamisele ka ei reageeri, seega ei saa öelda, et Tartust transportimisega Türile midagi paika loksus.
                              No sellisel juhul ei jää mul muud üle, kui nentida oma sügavat hämmingut.
                              Kohalikku seinavoolu süüdistada oleks ka kuidagi veider

Et midagi ei selgunud, võtan ps kaudu ühendust, et transport ja ülevaatamise tasu kokku leppida.

Kaur

Comment

Working...
                              X