Vs: transid
Selliseljuhul soovitaks veidi järelemõtlemisaega võtta ja langetada mõistlik otsus, mis võib kalduda nt. siia: www.thomann.de poole ja ongi asi lahendatud, tuleb kordades odavam, kui ise teha. Kui asi on põhimõttes, st. et mingi konkreetse skeemilahenduse praktiseerimises, siis võta alustuseks mõni lihtsam skeem, seda ilmselt Vene "Radio" ajakirjast pärit 7*KT8101A/ 7*KT8102A kanali kohta "elukat" sa käima ei aja raudselt. Valmistasin sarnase skeemi põhjal võimendiblokid mingi 12 aastat tagasi, käima normaalselt neid toona ei saanud, kuna olid ebastabiilsed ja põlesid veidi suurema talitluskoormuse tagajärjel pidevalt maha. Tookord polnud ka mõõteaparatuuri, millega transide võimendustegurit oleks saanud mõõta ja tavalise multimeetri junniga pole seal midagi teha, vaja katsetus läbi viia siiski suuremate vooludega ning alles siis saab adekvaatseid tulemusi, mille põhjal võib jõutransistore gruppidesse valida. Mõned teoreetikud väidavad nagu rauda, et PA võimendis pole vaja transitore parameetrite ühtsuse seisukohalt lähtudes valida, praktikas aga asi nii ei toimi, vähemasti mitte eriti kaua. 1,5 aastat tagasi leidsin oma kunagi tehtud PA võimu kanalimoodulid kolahunnikust üles, asendasin kõik transitorid Jyrka poolt heakskiidetud lääne omadega, tubli päev häälestamist ja katsetusi ning tööle nad läksid. Praeguseks ligi aasta juba võim pea igal õhtul mängimas käinud pidudel ja mitte üks probleem. Võimendi väljundvõimsus kanali kohta on 8oomi korral ca 500W RMS, skeemi kaasajastamiseks kulunud summa jäi kuhugi 3k (+aeg) kanti. Kuna minul oli küsimus põhimõttes asi käima saada, siis ma raha ei lugenud, majanduslikust küljest oleks olnud kasulikum võimendi osta (second-hand).
Transidest, mille kohta hinda pärisid siis nii palju, et alla 5.- tk. ma neid jagama kuhugi ei hakka.
ei seda võimu veel pole,sain ühe skeemi
Transidest, mille kohta hinda pärisid siis nii palju, et alla 5.- tk. ma neid jagama kuhugi ei hakka.
Comment