Teade

Collapse
No announcement yet.

Võimendi ühendamine

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Võimendi ühendamine

Tervist

Ma olen vist päris loll, sest ei saa aru mis värk käib. PA võimendi t-amp E800 peaks hakkama võimendama toas woofrit. Sellele on märgitud sisendi tundlikuseks 0,77V. Signaali peaks talle andma ressiivri väljund, mis woofri pre out (output level 1,5V/1,5kOhm). Aga põhimõtteliselt woofrivõimendi mingit märku ei tee et talle signaali antakse. Proovisin ka tavalist Pre Outi(0,55V/40kOhm) ja proovisin ka näiteks läpaka kõrvaklapi väljundist lasta. Nii nagu tuli midagi, aga väga vaikselt, ning kui võimu peale keeran siis lööb tuled vilkuma kohe et Clip jne. Isegi proovisin ressiivri kõlariväljundist võtta signaali, aga sama asi põhimõtteliselt.

Mis jama on? Mingit spets eelvõimu vms vaja?
    Aidake rumalat palun.

Vs: Võimendi ühendamine

Kontrolli sisendjuhtmete otste õigsust.

Comment

Ei saanud ikka pihta. Mul on võimul 6,3mm pulkadena sisend, mõtlesin äkki et mul vale pulk(olid monod), proovisin siis stereo pulgaga ka ja ikka mingi signaal nagu tuleks, aga väga vaikselt ja igatahes mitte puhtalt. Need pulgad on võimuga ühendatud RCA-dega, selle kaabli vahetasin ka välja ja sama värk.
      Viimane mõte et äkki peaks võtma mingisuguse professionaalsema mikserpuldi või ma ka ei tea.
      Pakkuge mis veel valesti võib olla üldse?

kas need ressiivriväljundite levelid nö on okei`? või mis?

Comment

Üleminek RCA ema - 6,3 monopulk peab töötama: mul TA-450 just nii ühendatud sisendite kommutaatoriga, signaal tuleb arvuti helikaardist, kassetikast, MP3-mängijast ja mujalt kust vaja, töötab ideaalselt. Proovi erinevaid signaaliallikaid sinna võimu otse ühendada. Kontrolli üle kõlarikaablid, liiguta ka neid monopulki sisendipesades, veendu, et võim töötab õiges režiimis - sillatuna lastakse signaal vaid A kanali sisendisse, kontrolli ka üle kõlari ühendused kui võim on sillatud - nagu võimu taga kirjas, pistiku 1+ on pos. ja 2+ neg., uuri kasutusjuhendit täpsema info saamiseks, ilmselt kasutatakse sillatuna vaid kanali A väljundit.
        Algul tuli kõik lambist, siis leiutati transistor ning nüüd oleme otsapidi jälle kiviajas...

Comment

huvitav värk küll, mul sillatud pole. tuleb stereo välja, mul woofer kahe elemendiga. aga eks ma testin. proovisingi igasuguseid erinevaid signaaliallikaid.. eks ma üritan veel õhtapoole. praegu igatahes segadus. aga aitäh aitajaile.

Comment

ei saa aru.
            Proovisin ka sillata, ikka sama asi. Kõik juhtmed kontrollisin läbi. Hääl mis sealt läbi tuleb on väga nõrk ja koguaeg clipid põlevad. Juhtmed on aga täpselt nagu tehnifriigil, 6,3 RCAema pulk ja siis läheb RCA-ga edasi. Ei tööta ta ressi, MP3me, läpaka ega millegi taga. Kahtlustan et viga võib olla võimendis endas äkki, kuigi üleeile tõin alles Pillipoest ta ära.

Comment

Esmalt postitatud speedfreak poolt
              Kahtlustan et viga võib olla võimendis endas äkki, kuigi üleeile tõin alles Pillipoest ta ära.
              Starleteid oled proovinud selle tAmp`iga tüürida?
              Kui miski on mõeldud kõigeks, ei kõlba see tegelikult millekski.

Comment

nonii. viga oli loomulikult minu. ma ei teadnud miks on speakon pistikul 4 klemmi, ma arvasin et väiksema takistuse jaoks pannakse pluss kahest kohast ning ka miinus kahest kohast ja nii ma tegingi, ehk siis jooksis kõlarisse kaks paralleelset juhet plussi jne. aga see võimendi annab ainult ühte kahest signaali ja siis hakkas segama miski. nüüd okei ja kõrvad valutavad juba.

vbl on kunagi kellegil sama rumalal kui mina siis sellest postist abi.

Comment

Lihtsalt infoks: Speakoneid tehakse nii ühe, kahe kui ka nelja klemmipaariga. Levinuim on kahe paariga. See teeb lihtsamaks nt. bi-amp ühenduse - kasutades 4-soonelist kaablit, jookseb madalate signaal ühes soonepaaris, kõrgete oma teises. Nii on ühendamine lollikindel, keegi ei saa kogemata bassivõimendit kõrgsageduse taha ühendada ja vastupidi, samuti väheneb oluliselt "spagetiefekt". Samuti on kahe klemmipaariga pesa mõnikord kasutusel sildamise juures, kus 1+ on ühe võimukanali küljes ja 2+ teise küljes, nagu sellel T.ampil (see ilmselt antud juhul häire tekitski, kaks kanalit said omavahel kokku).

Konkreetne näide kahe klemmipaari kasutusest - minul läheb lõppvõimust signaal kesk-kõrgete kõlaris olevasse passiivfiltrisse ühe soonepaariga (kõlari pesa 1. klemmipaarile). Filtrist läheb madalpääsu signaal (lõikesagedus 210 Hz) kõlari Speakon pesa teisele klemmipaarile ning kaabel bassikõlaritesse on ühendatud kõlaripoolse pistiku teisele klemmipaarile.
                  Algul tuli kõik lambist, siis leiutati transistor ning nüüd oleme otsapidi jälle kiviajas...

Comment

Working...
                  X