Teade

Collapse
No announcement yet.

väike võimendi seina sisse

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

väike võimendi seina sisse

muusikakeskusel lagunes cd-mängimise osa ära.
    Tekkis idee et võiks kõlarid kasutusele võtta köögis. muusikakeskusele endale ei ole köögis ruumi.
    http://www.ciao.com/Thomson_Life_AM2...stem__10022030

kõlarid on 6-oomised

sein on kipsplaadist, läbi pistikupesa avade saab sinna seina sisse ühtteist susserdada - olengi sealtkaudu juba pannud 12v adapteri halogeenide jaoks.

mis oleks kõige mõistlikum selline väike võimendi?
    midagi sellist?
    http://www.41hz.com/main.aspx?pageID=118
    selle eelis on vist et ta on efektiivne, seina sees ei ole just jahutusega kiita, juurde tuleks mingi tavaline arvuti vms toiteplokk.

Kuidas sellel jupstükil valjust reguleerida? sisendisse stereopote?

seinakontaktid on Berker Modul2 süsteem, seal on küll saadaval pöördnupp pote jaoks, aga ma pole eestis eraldi nuppu näinud müügil. on ainult koos valguse dimmeritega, aga need ilmselgelt heli jaoks ei kõlba.

Kas oleks mingit lihtsat skeemi, mis võmaldaks valjuse reguleerimist teha klahvidega?

Vs: väike võimendi seina sisse

http://www.diy-selbstbau.de/produkte/vc-en.htm

siin on üks variant helivaljuse juhtimiseks a see on minu otstarbe jaoks liiga keeruline, mul on vaja ainult kahte nuppu - volume up ja volume down.

Comment

tundub et see on täpselt õige asi:
      http://www.pedjarogic.com/spot/index-r.htm

elfa kataloogist ilmselt see:
      http://www.elfaelektroonika.ee/cgi-b...rtnr=73-768-33

Comment

Projekt poolenisti valmis.

võimendi on TA2024

toiteplokk sai leitud firma kolahunnikust.

seina sisse toppimine oli üksjagu tülikas, siiamaani klaasvatti kopsud täis.

neli vana ja neli uut auku:

komponendid:

toiteplokk seina sees:

võimendi samuti seina sees:

valmis:

teha veel:
        kõlarijuhtmed läbi seina viia
        potekale nupp leida
        potekas ja sisendipesa kinnitada paneeli külge.

Comment

Potekas on paraegu jah, natuke nutuse välimusega. Kui juba kõik sama stiili peale viia, siis saad ehk kasutada mõnda valugse dimmerit? Ma kunagi ühte olen uurinud ja sel oli ka nupu taga lisaks muule elektroonikale pote + alla vajutamisega lüliti. Pote saaks vajadusel ju ümber vahetada.

PS! Kust sa heli sisendi võtad? Kui miski juhe jookseb nüüd sealtsamast kontaktide juurest väljas, siis...[IMHO]...samahästi võiks seal miski võimendikarbike laua peal ka vedeleda.

Comment

Minu sõnad tööle (Y), võiks lõpptulemust näha juba. Jah kuidas need juhtmed jooksma hakkavad? kas seina pealt? või seina tagant? Loen nagu välja et ikka seinatagant tegelikult:

teha veel:
            kõlarijuhtmed läbi seina viia
            potekale nupp leida
            potekas ja sisendipesa kinnitada paneeli külge.
            Kõik mis liigub, see kulub!

Comment

Esmalt postitatud Eggy poolt
              Potekas on paraegu jah, natuke nutuse välimusega. Kui juba kõik sama stiili peale viia, siis saad ehk kasutada mõnda valugse dimmerit? Ma kunagi ühte olen uurinud ja sel oli ka nupu taga lisaks muule elektroonikale pote + alla vajutamisega lüliti. Pote saaks vajadusel ju ümber vahetada.
              valguse dimmer on veits kallis (350) selle jaoks et seda minema visata, pealegi see vajutatav lüliti on ju samuti pote osa. teoreetiliselt oleks võimalik muidugi stereopote dimmeri teljele ühendada selle taha.

tegelikult ma isegi ostsin ära dimmeri nupu (ilma dimmeri sisuta siis), mis visuaalselt sobib. aga sellega on jama et ta võtab terve pesa ruumi enda alla. ja 3,5 pesa installiks jääks väike nurgake ainult.
              teine variant on jätta see pimekate, ja selle külge kinnitada nii pote kui ka 3,5 pesa.

kui keegi oskab soovitada vajutatavat stereopotet, siis andke tulla.

Kohe koorus välja ka uus probleem - kuna kõlarid asuvad ruumi nurkades, siis on bassid võimendatud ja väga kume kogu värk.

seega on sinnasamasse seinasisse (või kõlaritesse) tarvis lisada "ruumikorrektsioon". vedeleb üks autoekvalaiser. kuna 12v toide juba olemas, siis peaks selle abil saama korrektsiooni modelleerida, et siis hiljem parameetrite järgi midagi miniatuurset kokku tinutada.
              viimati muutis kasutaja tsimpa; 20 m 2009, 14:55.

Comment

Mul on üks katkine Berkeri dimmer pakkuda. Sisu (M2) + nupp koos alusega (S1, läikiv).
                Dimmeris endas vahetasin sümistori ära aga tööle ei hakanud. Võibolla olen lihtsalt kehv tinutaja. Visuaalselt tundub muidu terve. Kui huvi, siis PS.

Comment

ei möödunud aastatki ja juba jõudsin projektiga edasi tegeleda.

juhtmete vedamine läbi seina. üsna tüütu. lükkasin alt august mõõdulindi sisse ja ülevalt sain mõõdulindi otsa külge väikse traadijupi siduda.

sisendi kompoenendid: potekas, pealisplaat rca pistikutega ja alusplaat.

kokkupandud sisendiblokk

kõik detailid koos, ootamas seina sisse toppimist- toiteplokk, pingestablisaator, sisend, võimendi

kõik seina sees

valmis

nüüd on veel vaja potekale nupp hankida.

Comment

Oled kindel, et seina sees midagi kuumenema ei hakka?

Comment

jah

Comment

kuram, olen juba kaks potet ära kärsatanud.

ilma ühendamata toimisid õigesti, klemmivaheline takistus 0.
                        aga pärast paikaühendamist on nii et üks kanal enam vait ei jää. joodan lahti ja klemmidevaheline takistus on tõusnud 50-1000 oomi peale.

kui kellelgi tartus on pakkuda mingit "paremkuipoes" potekat, 10mm kinnitusega, tartus, siis andke märku.

Comment

Huvitav. Kuidas see pote sul sinna ühendatud on?
                          Condemn the hive.

Comment

mul on üks ALPS potekas pakkuda log 100kohm

Comment

ühendasin nii, et sisendi poolel on konstantne100k takistus, ja väljundis on vaikeolekus lühis ning maks valjusel 100k.

Comment

Working...
                              X