Teade

Collapse
No announcement yet.

UKU 020 häälestamine

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

UKU 020 häälestamine

Võim iseenesest töötab aga lõputransid ei ole originaalid ja ühel kanalil mingi -0,2v väljundis, et tahaks häälestuse üle vaadata, mistõttu oleks paar küsimust mõnele targemale.

Kust/kuidas oleks võimalik antud võimendi väljundi nulli korrigeerida?
    Eelvoolu reguleerimine käib, nagu ma aru sain, R16-st ja mõõtma peab pinget R37 ja R38 peal? Palju seal olema peaks?

Skeemi saab näiteks: http://web.zone.ee/mrmuff/vabad_failid/uku020.djvu
    Abiks arvutustel: Oomiproge, Võimuproge
    Kahtled mõne muusikapala/albumi kvalikteedis? Ei kõla nagu päris nii? Hajuta viimased kõhklused programmiga AudioVisualizer !

Vs: UKU 020 häälestamine

Kaupo Varandi "Grammofonid ja võimendid" 1983 a. kus seda võimu üksipulgi lahatakse ütleb nii: "R16- jõudevool peab olema alla 20 mA, reguleerimise järel kontrollitakse võimendi tundlikkust, sisendsignaal 1,1V peab tekitama 4 oomi koormusel pinge üle 14,2V." Rohkem ei kommenteeri, kuna diletantlikud soovitused võivad halvemal juhul põhjustada surma elektrilöögi läbi.
    Хоть я сразу не понял что это, ну почуствовал что для полного счастья это как раз вот уменя не хватало.

Comment

Väga meeldiv, et mu tervise pärast muret tunned aga elektriseadmetega olen juba ammu tegelenud ja vastavate ohutusnõuetega kursis, niiet jään ellu

Seda lõiku olen juba lugenud aga nulli sättimisest seal juttu pole. Takistite pingelangud, mis sellele alla 20mA vastaks saaks vast ise ka arvutatud aga kindlam, kui mõni spetsialist ette ütleb.
      Kahtled mõne muusikapala/albumi kvalikteedis? Ei kõla nagu päris nii? Hajuta viimased kõhklused programmiga AudioVisualizer !

Comment

Esmalt postitatud Mees Metsast poolt
        elektriseadmetega olen juba ammu tegelenud ja vastavate ohutusnõuetega kursis,
        Kui oled tegelenud siis pane voltmeeter väljundisse ja võta pikemate jalgadega takk ~10kom ja ettevaatlikult pane R3-ga paralleeli ja vaata kuhu poole pinge muutub, kui väheneb siis vähenda R3, kui suureneb siis suurenda R3.
        VÕIMENDITE REMONT ja KAASAJASTAMINE

Comment

Esmalt postitatud Jyrka poolt
          Kui oled tegelenud siis pane voltmeeter väljundisse ja võta pikemate jalgadega takk ~10kom ja ettevaatlikult pane R3-ga paralleeli ja vaata kuhu poole pinge muutub, kui väheneb siis vähenda R3, kui suureneb siis suurenda R3.
          Tänud, eks nädalavahetusel uurib seda asja, kui jõuab.
          Huvitav, et seal siis reguleerimise võimalust ei olegi tehtud, ise 0 klassi võim veel.
          Huvipärast tahaks veel teada, mistarvis need R31 ja R32 seal on, mingi piiraja või miski?

Comment

Esmalt postitatud Mees Metsast poolt
            Huvitav, et seal siis reguleerimise võimalust ei olegi tehtud, ise 0 klassi võim veel.
            Huvipärast tahaks veel teada, mistarvis need R31 ja R32 seal on, mingi piiraja või miski?
            Elektroonikahuvilisel kohe igav, kui reguleerimisvõimalusi pole?
            Ja ei peagi olema, alalisvoolu tagasiside hoiab korras võimendi korral nulli ise paigas. R31-32 on väljundtransside voolupiiramis läve seadmiseks.

Comment

Sai nüüd proovitud ja R3-ele kui ~4,3 kilo takki paralleeli panna (kokku peaks ~810 ohmi tulema), siis läheb väljund täpselt paika.
              Võib see olla sellest, et + õla draiver on vahetatud ja ei ole võibolla teisega paaris piisavalt hästi?

Comment

Working...
              X