Teade

Collapse
No announcement yet.

Tda 2003

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    #91
    Vs: Tda 2003

    Esmalt postitatud MasterMan poolt
    panin asja siis ämblikuvõrguna kokku ... tuli loll mõte oma 13v trahvost vool sisse lasta ... nagu mõeldud sai ka tehtud. tuba oli suitsu täis. ega teised komponendid vast ära kärsata ei saanud? kui saan trükkplaadi kätte siis ostan uue kivi.
    Otse tarfost või
    Kui Midagi Teha, Siis Tuleb Seda Ikka Korralikult Teha

    Comment


      #92
      Vs: Tda 2003

      Esmalt postitatud onx15 poolt
      Otse tarfost või
      no jh
      Kurvast pepust õnnelikku puuksu ei tule.

      Comment


        #93
        Vs: Tda 2003

        Esmalt postitatud MasterMan poolt
        no jh

        Ooi-oi, nüüd kivi surnud .
        Trafo 13V ??? see on siis ühe sekundaarmähisega? See trafo ei sobi selle skeemi jaoks, sul tarvis 2*13V (näiteks), võib olla ka 2*15V, rohkem ei oleks hea, ideaalsem oleks 2*14V.

        Ei tohi nii hirmsasti rabistada-niiviisi võib huvi ära kaduda kui taskuraha tundub, et kulub tühja (tegelikult siiski asi töötab kui õigesti kokku on pandud). Ma nüüd vaatasin eelpoolseid poste kah ja ma ausaltütelda kardan natuke-see toitefilter (need kondekad ja dioodsild) võib veel segadust tekitada, hm, kui leian netis niisuguse hetke, et saaks pilte oma neist moodulitest siis üritan mingi näite kompunnida sinna albumisse, et oleks "puust ette ja punaseks" näidis, muidu võib siiski olla, et käid veel nii mõnegi kivi järel...

        Saatsin PS-id ka muidu!
        viimati muutis kasutaja radiotehnika35; 09 m 2009, 12:10.
        -superradical-

        Comment


          #94
          Vs: Tda 2003

          MasterMan , miks küll nii tegid , Saan aru et see oli uudishimu ?
          Kõik mis liigub, see kulub!

          Comment


            #95
            Vs: Tda 2003

            Noh, eks oli kah soov midagi juba valmis saada-sa rabistasid ees ja siis ta tahtis kah saada valmis-kiiresti rapsida jah ei ole mõtet. Nüüd meil plaadiasjad ok, esmaspäeval panen plaadi posti koos joonistega-vast siis edaspidi pääseb võimalikult väikeste "kadudega" kivide mõttes...
            Huvitav on seegi, et veel tekkis selle plaadi kohta huvi ja täna teen mõned juurde .
            -superradical-

            Comment


              #96
              Vs: Tda 2003

              Esmalt postitatud radiotehnika35 poolt
              Noh, eks oli kah soov midagi juba valmis saada-sa rabistasid ees ja siis ta tahtis kah saada valmis-kiiresti rapsida jah ei ole mõtet. Nüüd meil plaadiasjad ok, esmaspäeval panen plaadi posti koos joonistega-vast siis edaspidi pääseb võimalikult väikeste "kadudega" kivide mõttes...
              Huvitav on seegi, et veel tekkis selle plaadi kohta huvi ja täna teen mõned juurde .
              Sa teed plaadile joonise selle kilega? või joonistad ise?
              Kõik mis liigub, see kulub!

              Comment


                #97
                Vs: Tda 2003

                Paberile hoopistükis enamasti, esialgu ei ole näinud vajadust teha kilele (on seda spets press&peel kilet olemas küll muidu), kui mõtled printeri kilet siis ka seda kasutan, keerulisemate, kitsaste radade korral, kui tuleb kehvasti plaadile siis teen need kohad markeriga üle muidu (vee ja happekindel marker). Üldiselt on siiski printeri "tahm" päris hea vastupidavusega. Printer peab olema hea, mu vana MINOLTA on ülihea resoga aga sellel on see viga, et ei ühildu mu XPpro op-süsteemiga (vajab WIN 95 või 98, lisa op-süsteemi installimine ekstra selle tarbeks on aga liigne ajakulu ja esialgu see printer seisab ja ootab oma aega ). Ime on see, et see printer 600*600 aga kiri on nii must kui veel olla saab-kui printisin proovilehe (seda see antud juhul võimaldab), siis kiri oli nii must, et kohe seda lauale pannes ja sealt rusikaga üle tõmmates jäi joonis lauale -muidu super tulemus. Praegu kasutan suurt elukat, SAMSUNG CLP-510, see on suht uus, ehk mingi 100 lehte on prinditud, kiri ei ole veel nii hea kui lootsin alguses aga see ikka näitab juba paranemise märke-ilmselt tahab tuttuus printer "sissetöötamist"-alguses oli kirjas ikka suurte tumedate pindade puhul kohutavaid toonierinevusi laikudena, nüüd enam pole ja kiri ka juba tumedama olemisega, nii hea aga veel ei ole kui MINOLTA omal. Trükitihedus Samsungil 1200*1200dpi (saab seadetest muuta), ka värvilise trüki võimalus, kiirus vist 26 v. 28 lk/min. mustvalgel, soojenemise aeg üsna pikk kuid kui järjest trükkida suuremat asja, õde trükkis max. mingi 15lk referaati, siis ikka "tulistab" päris kõvasti...
                Kassette kisun kah aegajalt välja ja raputan, et tahm tükki ei jääks-pole küll kohustuslik kuid kindluse mõttes on parem. Muidu analoogne suur printer peaks olema HP Laserjet 2015, kuid see oli kallim (u.7000) ja oleks olnud tarvis tellida kui omale ostsin, mul oli kiiresti tarvis sel korral.

                Veel on keeruline teema paberi valik, isegi kile puhul kehtib sama.
                Mõned paberid annavad tahma kergesti triikides kätte, mõni tükib seda hoopis kõvemini paberile "kleepima".
                Kilede puhul on vahe eriti suur, mingi paks kile oli, hetkel selle täpset andmestikku otsida ei viitsi, see oli superhea-need Leachi plaadid (olemas pilt mu foto24 albumis: http://www.foto24.ee/album/42327/s6 ) on sellega tehtud-kilele ei jäänud peale triikimist praktiliselt midagi, kõik kolis plaadile-tuhmid matid radade piirjooned jäid ainult kilele. Kile hind oli vist 6eeku/leht, seevastu mingi 11 eeku/leht kile oli laussaast-kuidagi ei tahtnud tahm plaadile jääda!
                Kui see teooria huvi peaks pakkuma siis olen pikalt kirjutanud ja ka erinevatest kiledest mis head on olnud praktikas, otsi trükkplaatide tegemise kohta siin foorumites!
                viimati muutis kasutaja radiotehnika35; 09 m 2009, 20:20.
                -superradical-

                Comment


                  #98
                  Vs: Tda 2003

                  kilega paistab päris hea teha olevat, no printeriga printides! Ma ise 3trükkplaati teinud markeriga, tavaline peenike Eding marker
                  Kõik mis liigub, see kulub!

                  Comment


                    #99
                    Vs: Tda 2003

                    Jah, nii on:
                    edding 404 on näit. marker mida enne kasutasin parandusteks kuid juhusliku proovimise järel selgus: edding 142M, vägahea marker, kaugelt parem kui 404, paaris üksikus kohas olen kasutanud ka analoogset 141F markerit.
                    141 ja 142 tunduvad samad, ilmselt number ja ka täht lõpus erineb seepärast, et 142M (medium?), 1mm ; 141F (fine?), 0,6mm.

                    EDIT: nende markerite puhul peab jälgima, et kuigi vahel see veel kirjutab siis kui kiri ikka läbipaistvaks muutub, võtta uus! Mina annan oma mõned korrad kasutatud (kui ikka suurem pind on "värvitud" juba) markeri õele sikerdamiseks.

                    Samas mu lemmik: ZEBRA "PAINT" marker, jaapani oma, mingi julm õlimarker, ainult selle täidise (saab kätte markeri kirjutava, keeratava osa eemaldamisel-täidetav marker?) plaadile kandmine on senini lahendamata-suurtel pindadel on see sisu happele täiesti läbitungimatu ja plaadi võib ööseks julgelt lahusesse "unustada", hommiku on see täiesti puhas kõigest mittevajalikust, rajad aga alles, puhastamiseks sobib atsetoon, piiritus ei tee sellele midagi. Kasutatakse põhiliselt roostes metallile kirjutamiseks (näit. metallimüüjad kasutavad). Veel on suurte pindade jaoks "RAHMQVIST" industrial marker (sinaka tooniga, alumiiniumist kestaga, ainus kiri on see "indust....." ja punane firma logo. Näeb välja nagu mingi suuremakaliibrilise kuulipilduja laskemoon ).
                    viimati muutis kasutaja radiotehnika35; 09 m 2009, 22:16.
                    -superradical-

                    Comment


                      Vs: Tda 2003

                      ZEBRA "PAINT", esmaspäeval külastan raamatukauplust Katsetan ära!
                      Kõik mis liigub, see kulub!

                      Comment


                        Vs: Tda 2003

                        Ma kardan, et sealt seda ei leia-Tartus oli Turu tn üks kauplus, seal üsna taga, kusagil vangimaja lähedal, üle tee. Võimalus muidugi on küsida "BÜROOMAAILM"ast, ehk teavad need sellest midagi. Muidu see marker ise valge, alumiiniumkestaga, kirjad "zebra"-mustad, "PAINT"-must/sinine ja "i" täpp on punane, "marker" ka must, siis peenike kiri mis seal veel on ka musta värvi suuremaltjaolt. Marker on ise kileümbrises-korgi eemaldamiseks tuleb see kile ümbert ära võtta. Ja markeri kasutamiseks tuleb seda päris palju raputada (seal sees on kuulike mis segamist hõlbustab), uut markerit peab ikka oma 5min kindlasti "kolksutama", siis kork maha, siis tupsutad seda hea mitukümmend kord, nagu vedru on selle kirjutav osa, seda surud vastu proovipinda niikaua kui see vajub u. 5mm sissepoole, seda teed korduvalt kuni sealt see valge õlivärv välja hakkab valguma (uuel markeril, kasutatuna on sellele vajutades kohe värv väljas). Käe peale proovida ei soovita, kui sattub siis las kuivab ära (kuivab üsna kiiresti!), siis mudides nahka tuleb maha, laiali hõõruda ei soovita .

                        SEE MARKER SIIS SUURTE PINDADE JAOKS! joone laius vast 4-5mm (ma ei viitsi mõõta hetkel ).
                        viimati muutis kasutaja radiotehnika35; 09 m 2009, 22:12.
                        -superradical-

                        Comment


                          Vs: Tda 2003

                          Sai jah natuke rabistatud... nüüd kui lähen uut kivi ostma siis vaatan elektroonikust trahvod ka üle,, seal väga kivi hind ei olnud. siis oleks radikat ka vaja aga kust otsida tuleks või saaks ise teha ?? EDIT: küsimus siis söövitamise kohta kaa. et võetakse siis trükkplaat mis on kaetud vasega, joonistatakse veekindla markeriga rajad peale ja pannakse söövitajasse. võetakse välja ja alles on ainult markeriga kaetud kohad ??
                          viimati muutis kasutaja MasterMan; 10 m 2009, 09:10.
                          Kurvast pepust õnnelikku puuksu ei tule.

                          Comment


                            Vs: Tda 2003

                            Esmalt postitatud MasterMan poolt
                            Sai jah natuke rabistatud... nüüd kui lähen uut kivi ostma siis vaatan elektroonikust trahvod ka üle,, seal väga kivi hind ei olnud. siis oleks radikat ka vaja aga kust otsida tuleks või saaks ise teha ?? EDIT: küsimus siis söövitamise kohta kaa. et võetakse siis trükkplaat mis on kaetud vasega, joonistatakse veekindla markeriga rajad peale ja pannakse söövitajasse. võetakse välja ja alles on ainult markeriga kaetud kohad ??
                            Jah nii see söövitamine on. Kõigepealt võtta muidugi trükkplaat ja siis käi kogu pind peene liivapaberiga üle, Puhasta pind nitro lahusega vms(kannad riidele nt ja tõmbad riidega selle mustuse sealt maha, siis rajad markeriga, söövitajasse ja siis puhastad nitro lahusega vms ära(bensiin kas või).
                            Parandage kui valesti. Ise teen kogu aeg nii ja kõik plaadid suht korralikud!
                            PS: Soovitan vaadata sul ka youtubest mõnda videot kus on ka asjalikke videosi.
                            Teostan trükkplaatide söövitamist ja puurimist! Hinnad soodsad!

                            Comment


                              Vs: Tda 2003

                              Radiotehnika35: Selge, Aga ei tea kas korrektorpliiatsiga ei kannata plaati joonistada , Tead kyll see valge möll on seal sees, kuulike on otsas, see ka mingi 1 - 2mm otsaga ... Huvitav oleks teada!

                              Rolts: Miks sa liivapaberiga enne plaadi üle lased? Ma pole küll nii teinud, ma lihsalt enne radade joonistamist lasen atsetooniga üle, et plaat rasvaseks ei jääks. Siis rajad peale ja söövitajasse! Huvitav Teada Miks peab liivapaberit kasutama!


                              Tänud!
                              Kõik mis liigub, see kulub!

                              Comment


                                Vs: Tda 2003

                                Rolts: Miks sa liivapaberiga enne plaadi üle lased? Ma pole küll nii teinud, ma lihsalt enne radade joonistamist lasen atsetooniga üle, et plaat rasvaseks ei jääks. Siis rajad peale ja söövitajasse! Huvitav Teada Miks peab liivapaberit kasutama!


                                Tänud![/quote]


                                Ei oska Teile vastata! youtubest vaatasin seal oli ka juttu, et liivapaberiga, ärge siis kasutage liivapaberit!!!
                                Teostan trükkplaatide söövitamist ja puurimist! Hinnad soodsad!

                                Comment

                                Working...
                                X