Teade

Collapse
No announcement yet.

Müstika Odissey 010 pingeregulaatoriga

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Müstika Odissey 010 pingeregulaatoriga

Tervitus

Minu kätte sattus Odissey 010, millel pingeregulaatoris on plahvatanud kondekas C10. Mõõtmisel selgus, et negatiivse poole pealt on kutud transistorid VT2, VT6 ning positiivse poole pealt kõik peale VT5-e. Asendasin siis kõik lüüdid ja katkised transid ära ja vaatasin mis juhtub, kui vool sisse lasta.

Tulemus: Negatiivne pinge u. -50v, positiivne 30v. Olen juba proovinud nendest väikestest potedest pingeid skeemile vastavaks kruttida aga suurt kasu pole. Transistori VT4 baasil on kah umbes -50v aga mul ei ole aimugi kust see sinna tuleb. Igaks juhuks vahetasin ka kõik zenerid ära.

KT818GM-i asendasin KT818BM-iga, aga see vist ei tohiks midagi lugeda. Kas kondensaatori elektrolüüt võis rikkuda ära need väikesed potekad? Ma küll puhastasin plaadi kondensaatori pudrust puhtaks, aga äkki on elektrolüüt potensomeetrite takistused paigast ajanud?

Oleks tore, kui keegi oskaks pakkuda, mida järgmiseks ette võtta.

P.S. Skeemi leiab siit

Vs: Müstika Odissey 010 pingeregulaatoriga

Nonii

Negetiivse poole sain korda. Tuli välja, et üks kt502e oli mehhaaniliselt vigastatud. Nimelt tema baasi jalg logises korpuse sees veidi, ilmselt testriga alguses mõõtes tundus ta terve olevat , aga plaadile jootes jäi natuke halvasti ja ei andnud enam ühendust (seitse korda mõõda, üks kord jooda).

Vahetasin ka trimmerpotekad ära, sest kardan, et vanadel võis kontakt halb olla kondensaatori sisikonna pärast.

Nüüd peab veel positiivse poole kah üle vaatama, sest seal oli kah pinge üsna nihu. VT2 baasil on +0,5 volti, VT2 baasil 12 volti ning selle pärast ka väljundis 12 volti...

Ärge siis häbenege ka sõna sekka öelda!

Comment

Vs: Müstika Odissey 010 pingeregulaatoriga

Esmalt postitatud kasparroosalu poolt
      Nonii

(seitse korda mõõda, üks kord jooda).

Ärge siis häbenege ka sõna sekka öelda!
      Ikka üheksa korda mõõda
      -superradical-

Comment

Working...
      X