Teade

Collapse
No announcement yet.

t.amp e-400 tumm

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

t.amp e-400 tumm

Mängimese aeg jäi järsku vait.Vent töötab ja siiselülimise tuli põleb.Kas on sellisel aparaadil sees mõni kaitse või teab keegi soovitada kohta kust võiks leida selle aparaadi skeemi?
    Tänud ette.

Vs: t.amp e-400 tumm

Kas kaitserelee ka sisselülitamisel midagi teeb?
    -superradical-

Comment

Täna võtsin võimul kaane maha ja avastasin et sees on kaks sulavkaitset ja mõlemad maha põlenud.Asendamine äratas võimu taas ellu.Kahtlustasin et kui kaitsmed läbi siis ei tohiks ju ka vent töötada.Kaitsmed on peale lõppvõimu dioodsilda ja vendi jaoks on trafol eraldi mähis millel pole kaitset ees.natuke nagu kripeldab ka et mis põhjusel kaitsmed läbi põlesid....juhtmed ja kõlarid korralikud ja mingit lühist ei saanud tekkida.
      viimati muutis kasutaja kirilind; 22 May 2009, 20:13.

Comment

Õhtust.Jälle kaitsmed kärssasid.Ei olnu enne aega proovida kauem aga nüüd peale 5 minutilist mängimist taas kaitsmed.Kuna võim pool aastat vana siis läheb garantiisse.Ei kujuta küll ette kaua see pillipoe remont kesta võib......

Comment

Pillipood teatavasti garantiiremonti ei teosta, kõik läheb Saksamaale tagasi Thomannile ja edasi-tagasi saatekulud võivad olla üpris suured, iseasi kas ja mis ulatuses need sisse kasseeritakse kliendilt. Kaitsmed sellel võimendil niisama lambist maha ei põle, vigane võib olla mõni lõputransistor (2SC5200/ 2SA1943) või toitelütuses olevad väljatransistorid IRFP240, viimane variant on väga tõenäoline. Skeemi sa selle kohta netist ei saa ilmselt, pealegi on seda aastate lõikes pisut muudetud ja täiustatud ka, kuid midagi keerulist ega ületamatut pole, mis takistaks võimendit taas korda saada. Kuna võimendi koostamisel on kasutatud odavaid ja ka võltsitud transistore, siis töökindlus eriti suur olla ei saagi, skeem iseenesest on hea ja töökindel, kuid komponentide kooslus on vilets, 2000.- investeeringut transistoridesse ja võim on nn. eluaegne.

Comment

Esmalt postitatud Max27 poolt
            Pillipood teatavasti garantiiremonti ei teosta, kõik läheb Saksamaale tagasi Thomannile ja edasi-tagasi saatekulud võivad olla üpris suured, iseasi kas ja mis ulatuses need sisse kasseeritakse kliendilt. Kaitsmed sellel võimendil niisama lambist maha ei põle, vigane võib olla mõni lõputransistor (2SC5200/ 2SA1943) või toitelütuses olevad väljatransistorid IRFP240, viimane variant on väga tõenäoline. 2000.- investeeringut transistoridesse ja võim on nn. eluaegne.
            Garantiiajal ei saa küll kliendilt mitte kui midagi kasseerida!!! Kui seda siiski üritatakse siis on mõttekas pöörduda tarbijakaitsesse-kas on kliendi mure kui kohapeal remonti ei teostata???

MJL21193/21194 transid sinna algsete asemele või 2SA1302/2SC3281, korraliku kvaliteetkaubamärgi toodetu ja võim peaks hingitsema veel pikalt.
            Kas IRFP240 asemele IRFP450 ei oleks parem?
            -superradical-

Comment

Kulla mees kui sa ise võimu lahti võtsid siis ei tasu sul garantiiremondi peale eriti loota,küll leitakse põhjus,et sind lolliks teha.Pillipood kui edasimüüja peaks pakkuma välja ka kohaliku garantiiremondi teostaja.

Comment

Hm-pole isiklikult tänapäeval veel ühtki seeriaviisiliselt toodetud seadet kohanud (v.a. tööstuskasutuseks mõeldu ja mõningad mõõtetehnilised seadmed), millel oleks vastav kaitseplomm peal, ei oska küll eriti ette kujutada, et miks?-sovjeti ajal oli iga pisividin kinni plommitud ja plommid tembeldatud-ilmselt ei peeta seda enam oluliseks sest "kodus remontijaid ja muid vastava ala huvilisi" enam tänapäeval niipalju ei ole kui ennevanasti ?

Kui mingeid väliseid vigastusi võimule ei tekitanud siis kõnni aga julgelt garantiisse-muidugi ei ole seal otstarbekas rääkida, et selle lahti kiskusid-kui tõesti ise tahtlikult seal sees midagi per.e oled keeranud siis saadakse sellest nagunii aru -olen ise näinud seadmeid mil kaitsmed on aparaadis sees-kui see juhtub läbi põlema-kurat teab mis põhjusel (konkreetselt oli paar aastat tagasi üks musakeskus-siiamaani töötab peale kaitsmevahetust), siis kas kaitsme vahetuseks peaks aparaadi kohe garantiiremonti saatma ja võimalik, et kuu-kaks ootama? Sel juhul peaks saama ka asendusseadme või kompensatsiooni.
                -superradical-

Comment

To raditehnika35
                  Kas sa väljas ka juba sellel aastal käinud oled, tead ikka, et kevad juba käes ja ilmad soojaks läinud...!? Vaatan, et istud päevad läbi foorumis ja kribad pikki tekste igasse teemasse, kui hästi läheb, siis on Sul võimalus sellel aastal ennast reaalselt näitama ja teostama tulla Elektroonikahuviliste Kokkutulek 2009. `le. Siis vaatame kui kõva mees oled...

Teemasse tagasi tulles, siis Aivar mainis juba väga olulist asja, nimelt garantii all oleva seadme omavolilist avamist ja PCB plaadil olevate torukaitsmete vahetust, sellest peaks piisama, et garantii ei kehti, kas aga see konkreetne kaane avamine ilmsiks tuleb, on juba teine asi, kõik saab alguse sellest, et kas ristpealised kruvid on nn. keeramiskahjustusi saanud.
                  Teiseks, kui tulevikuvaateliselt on oluline võimendi töökindlus, siis soovitan selle kas siis ise või lasta kellegil pädevamal isikul koos oluliste detailide vahetusega korda teha, saab palju kindlama tulemuse, kui originaal säästuvariant.
                  Max27@ kümneid The t-amp seeria võime remontinud ja parendanud!

Comment

Algatuseks: Mitte võtta pahaga!!!

To kallis Max27 : Väljas käin iga päev-ainult ilmselt teise mõttega kui siin on mõtestatud, nimelt mitte õlut laskmas (pidevalt näen teemasid kus a la-soovitakse teha mingit koosviibimist, näit. tehnikast vestlemiseks, õlle seltsis ) vaid muud tegemas. Selle kokkutuleku suhtes-asjalood kipuvad olema ju nii, et ega "tõsisedki tegijad" taha kohale tulla. Kusjuures ma ei ole ühelgi kokkutulekul tõesti käinud-ei näe niisuguse suhtumise juures ka mingit probleemi seal mitte käia.
                    No ma ei tea-kui kõva mees on see kes erinevaid võime kümneti viisi lahti võtnud siis-minupärast olgu. Tüüpiline eestlaslik suhtumine põhimõttel: "Mul on suurem kui sul".
                    Jah, no mis kõva mees mina olen-siin ju kõik on tegijamad-ega ma pole suurt ju midagi teinud, v.a. mõned vaidlused idiootlikel teemadel ja nendes arutatud lolluste ümberlükkamised. Näiteks: vaidlused esoteerilistel kaabliteemadel, testrite võrdlusel (6* hinnavahe ei tee hinnalisemat siiski 6*paremaks), komponentide arutelud (ka odavast [vene?] jupist saab ehitada toimiva seadme), aidanud algajaid...Pole ju absoluutselt midagi teinud-ainult targutanud .

Sellel teemal jätkaks aga ikkagi-see garantiijutt on täielik BS-ostsin aastad tagasi omale taskuraha eest uue DVD mängija (hind oli alla 1k)-andis see otsad enne garantii lõppu, viisin siis kauplusse tagasi-seal peale 2 nädalat selgus, et ei remondita neid üldse. Siis pakuti asendust-see oli mingi 300eeku kallim kui algne-vahet ei oleks ma kinni pidanud maksma. Otsustasin siiski, et kuna sel hetkel oli taskuraha rohkem siis maksin 700eeku juurde ja sain Samsungi oma-see töötab siiani, garantiiaeg juba ligi 2 aastat tagasi lõppes, sportlikust huvist uurisin möödunud aastal, et kas neid muidu remonditakse-oli jälle üks teema milles väide, et antud firma toodang on kehva, see sundis liigutama ja asja uurima, selgus, et nii remont kui garantiiremont on täiesti olemas.
                    Noh, kui niisugust teenust ei ole siis si.a firma toodang minu meelest-miks üldse peaks inimene olema vahetusega nõus? Konkreetsel juhusel oli just seadmete funktsionaalsus erinev ja oleks soovinud vana remonti. Mis "rohelisusest" meil saab juttu olla-tõstataks niisuguse küsimuse? Siin ennegi lahatud neil "rohelistel" (siiski mitte ei taheta olla päri reaalselt, tegelikult toimuvaga ja vaieldakse vastu tõele) teemadel alustades näit. pliivaba jootetinaga kuni sellesama pea uue seadme ümbertöötlusvajadusega ??? Veel meenud see iPod-i teema, eesti maaletooja (või kelleks iganes need jahupead [põhjendan miks nii arvan] ennast peavad) väide, et selle mängija displayd ei ole võimalik vahetada-viimaseaja teema Ebay netipoe kohta on ajendanud mind taaskord uurima asja (ja mitte ainult konkreetset)-vaadake ise järgi, kel huvi-displaysid on saada igale generatsioonile-jääb küsimus kas maaletooja ei taha omal algatusel üldse remonttöödega tegeleda või milles on probleem (mina kahtlustaks, et saadav vaheltkasu mõnisada eeku on eesti üldist süsteemi arvestades nende jaoks kommiraha)-ehk on tarkadel parem, adekvaatne vastus?

Kirilinnu teema kohta- see kruvide vigastamine jm. jutt-kui omada korralikke vahendeid siis pole neid kruvisid silmaga nähtavalt võimalik vigastada, soovitaks näit. kasvõi ainult algajal huviliselgi soetada omale niisugune komplekt:
                    STANLEY 3-65-015
                    Screwdriver Set
                    10-erinevat kruvikeerajat kohvris, ostsin niisuguse 2 aastat tagasi-kui muud kruvikeerajad enam ei aita siis mul on neist kasu olnud.
                    Maksin selle komplekti eest alla 200.- (soomes), garantii kah 10a.
                    Võrdlus 50-60 eeguse Witte kruvikaga on niisugune, et see Witte on justkui mingi saast-samas kaldun arvama, et see mõeldud kasutamiseks teistsuguste kruvide jaoks.
                    Mis mu jutu point on? Kui omada korralikku tööriista siis saab sellega nii mõndagi teha ja sellest tegemisest ei pruugi jääda mitte-mingisugust jälge maha. Ja kui seade mida avad on garantii all siis kui seal ise midagi rikud siis tuleb see nagunii pädevate remondimeeste korral (volitatud gar. remontijate juures) nagunii välja ja tuleb omal maksta remondi eest kuid kui ise seadmes midagi ei näpi siis kas on kusagil keelatud, et seadmesse sisse piiluda ei tohi? Garantiitingimused võib-olla jah keelavad seda kuid kui plomme ei ole ja kruvikeeraja millega seadet avada on korralik siis miks mitte?

Läheb pikaks jah, eks seekordne (tõde sisaldav) post vihastab nii mõndagi siin.
                    Vabandan Kirilind ees OT-pärast!
                    Moderaatoreist keegi võiks selle teema vaidluse tõsta näit. "jauramine rumalatel teemadel" Varia-teemasse!
                    Tänud!
                    viimati muutis kasutaja radiotehnika35; 25 May 2009, 11:28.
                    -superradical-

Comment

To Radiotehnika: no offence, aga päris rikas vend tundud olema, kui 1k on sinu jaoks taskuraha ja 200 eeku lausa kommiraha(olen ise üliõpilane, ja ei ütleks et need summad minu jaoks nii väiksed on), aga see selleks.

Teemaalgataja käest küsiks, et kas võimendit kuulasid max volliga? Ja on sul õige takistusega kõlarid järgi ühendatud.
                      It works better if you plug it in

Comment

To: ccayser -samuti no offence aga milles on rikkus sinu jaoks? Sellest järeldub, et sinu jaoks peitub rikkus rahas- Noh, endaga saan majanduslikus mõttes hakkama, rikkaks ennast ei pea-rikas materjaalses mõttes on inimene siis kui tal ei ole laene, kontol vaba ehk mill või paar (seda siis vabalt võtta suvalisel hetkel), elab täisväärtuslikult ja ei pea iga oma "sammu?!" järel üle õla vaatama-võiks ütelda, et esimene loetletust ja viimane on täidetud-vabasid mille aga paraku ei ole ja elu ei ole kah seda mis võiks -ilmselt on varasemas nooruses kogetu jätnud oma märgi . Hm, sel ajal kui antud DVD ostust kirjutasin, töötasin niisugusel töökohal kus palk oli 3k kätte, ei rohkem-tuli ju n.ö. "taskurahast" koguda-pidi mujalt tegema kitsendusi, lihtsalt-põhimõte oli oma pisikeste "unistuste" täitmises-ühe suure plussina on see õnnestunud-neid on aegade jooksul saanud täita vastavalt soovile ja tahtmisele ja seda ilma ühegi enda (lõhki )-laenamiseta, nagu praeguselajal veel üsna hiljuti moes oli.

Seega rikkaks end ei pea-kui rikkusenäitajaks on su arvates julgus asju välja ütelda nii nagu nad on siis olgu sedamoodi.
                        Sul on rikkus see, et vähemasti oled üliõpilane-siis kui mina kooliealine olin siis nägin suht rasket elu, ülikool jäi sel ajal unistuseks, praegu takistaks seda töö-ehk kui paar aastat jutti käia ilma puhkamata siis oleks seegi unistus võimalik täita aga antud ajal ei mõtle sellele enam nii palju kuna isiklikel kogemustel on mulle selgeks saanud, et haridus paberil on meie riigis ainsana nii oluline, mujal ei pöörata sellele suurt rõhku (ehk taas ainult minu kogemuste kuid siis on mul ikkagi vähemasti selles osas vedanud), paha on aga see, et seda haridust isegi siin ei väärtustata, ka siis mitte kui see on haridus ja haritus käsikäes. Ja samas ka rääkisin ühe toreda inimesega-temagi nagu mitmed teised on siiski arusaamal, et see on ju ainult paber...Mul isiklikult sõber EMÜ-s magistriõppes, on seda pinki juba head aastad nühkinud-arvas, et peaks aitama vast.

Veelkord-eks osa selles eelnevas ole oma nahal läbi põetud väline suhtumine-a la: loll tarbija, tule osta, kui rikki läheb siis oleme meie ikka võitjad, sina jobu, ootad niikaua kui meie tahame, mu väide on see, et niisugusel juhul tuleb ikkagi astuda vastu ja oma õiguste eest seista-pole tähtsust mis maailmanurgas sa siis asud. Ja jutt, et lootusetul juhul pole mingit lootust on BS, alati on omad võimalused-lihtsalt tarvis on saada adekvaatset infot asjade lahendamise käigu (viidatud juba, et infona siis ei ole mõtet rääkida, et näe, kiskusin lahti jah...kui väliseid kahjustusi ei ole ja asendusosad on samasugused siis ei tee vanakurat ka kindlaks kas aparaat on lahti kistud või mitte). Tegelikult seda ütlen küll: Kui minu teha oleks siis niisugused poed kes mõistlike aegade jooksul oma müüdavat saasta inimlikel tingimustel ei remondi (kas kusagil mitmetuhande km. kaugusel on inimlik üks remontöö, kuigi ka kohapeal on olemas isikuid, asutusi kes sellega hakkama saaksid?), siis taolised müüjad ei saaks küll mitte mingisugust võimalust oma saastaga äritsemiseks.

Loodan, et rohkem ei pea seda lahkama-lihtsalt, mõtelda ja vaatamata oma elupõhimõtetele/kogemustele võiks mõtelda, et alati ei ole enda omad need kõige paremad ja õigemad, ning sallivust-kogemusi on erinevaid!

Siiski-loetud päevad tagasi oli nali: Imekombel joppas ostetud lotopiletiga, läksin seda Tartu Kaubamaja kõrvale kontrollima-müüja kontrollis selle ära (olin ise suht üllatunud ja ei uskunud, et joppas-tahtsin kinnitust), siis ütles, et "väga hea pilet"-kõrvalt teine müüja ütles, et "oleme MILJONIPILETEID enne ka müünud"- üks tüüp kes veel seal oli järjekorras jäi jõllama...läksin õe ja ta sõbrannaga sealt välja ja ütlesin, et lähme ruttu-lüüakse veel maha muidu . Mis on aga point siinjuures? Pilet ei olnud sugugi MILJONIPILET, samuti on siin teemas-miks saadakse asjadest valesti aru, kui midagi on ebaselget siis ei ole mõtet ülbitsema kukkuda-lihtsalt esita täiendav huvitav küsimus-ülbitsemisele vastan mina ka ülbusega, kuigi see ei ole õige aga seda peetakse meie ühiskonnas õigeks!

Vabandused teemaalgataja ees ja loodetavasti on ta oma murele lahenduse leidnud?
                        viimati muutis kasutaja radiotehnika35; 29 May 2009, 22:52.
                        -superradical-

Comment

Tartus ja üldse sealkandis on alati targad ja mõistlikud inimesed elanud, 100% eelneva jutuga nõus, respekt eelkõnelejale!
                          Elektrooniku kassil on neli jalga: sisend, väljund, maandus ja toide.

Comment

No, teadmisi/kogemusi ja muud huvitavat võiks iga päev juurde tulla/saada, selle nimel peab pingutama . Neist "kogemustest"-hea kui üksikud saavad aru mida mõtlesin neid ridu kirjutades: Vaadake või Varia teemat :"ipodi parandus"-vms. Noh-asi algab suhtumisest-kuidas küla (kauplus/maaletooja) koerale (tarbija), nii see koer ka külale, pole mõtet istuda ja haletseda maaletoojaid ja kuulata nende lõputut hala, et nad peavad omast taskust tarbijat varustama-nagu ühes arvutustehnika foorumis oleva korpuseteema lõpp kiskus minema.Mõtlesin, et võtan sõna aga eks ma jälgin teemat... No üks elektroonikapood tegi kunagi üheainsa küsimise puhul juba ligi 3* algsest hinnast alla.
                            Ja-jah, Cayenned, Touaregid, Hummerid, Maseratid tulevad "kaupmeestele[firmade omanikele]" ise kätte-mina usun seda täiega , samuti mitmed villad/armukesed jne. Krt, mingi röövkapitalistide firmade ees lihtsalt ei ole mõtet lömitada, et oi näe: meie teeme head, toome teile kauba ja nüüd tulete meilt võimatut tahtma aga ise kah näppida ei tohi, kasvõi kontrolli mõttes, saada ikka pooleks aastaks asi minema, eks siis selgub ??? Nõme ju!
                            -superradical-

Comment

Working...
                            X