Teade

Collapse
No announcement yet.

Võimul puudb bass

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Võimul puudb bass

Tere, sõbral on Yamaha võim, ütles, et ostis uuena poest jne. Aga asi selles, et võim ei mängi bassi osa. Tal kolm suurt kõlarit kodus, mis peaks ikka marudalt bassi mängima, aga tutkit. Milles võiks asi olla?
    Võimul saab digitaalselt timmida küll bassi ja centralit ja mis asju veel, aga tundub nagu bassi osa oleks täitsa puudu!

Ette tänades...

Snits

Vs: Võimul puudb bass

Oled kindel, et see ikka on võim? Ehk see on resiiver millel on SUB-out ainult, et oleks tarvis sellele hoopis aktiivsubwooferit? Aktiivsubwoofer on siis bassikas millel on võim sisse ehitatud. Kui see aga on kindlalt võim siis ei saa aru mis bassi te taga ajate . Töökorras korralikud võimud annavad kõike, isegi bassi. Muidugi inimeste arusaam madalamast sagedusest on erinev-see on pöördvõrdeline vanusele . Kui loota sealt infraheli mis ainult elamist väristab siis seda sealt eriti ei tule-tuleb aga koos muuga ja selle "muu" eemaldamiseks on tarvis filtrit. Ilmselt päris nii ekstreemne see asi ka ei ole.
    -superradical-

Comment

Võimendist ei tule bassi ? Mis jama see on ? kas see ka nüüd selle MaSu põhjustatud trikk...Selle sündmusega võiks tegelt MaSu lõppenuks kuulutada ja TäPe alanuks...
      kas üldse ei tule või oodatust vähem... ? kas kõlari pinda katsudes pole sealt värinat tunda ?
      Näiteks asi mida juba kõik teavad muidugi on see et võimendi väljundiga tuleb asjad ka õigesti ühendada...füüsika teema see vist...et lained summutavad teineteist...et prooviks keerata näiteks väljundi juurest ühed juhtmed ringi juhul kui kahega kuulatakse või kui seda ei viitsi sis balantsi kruttida...kui juhtmed valesti sis bassi vähem kui bal. keskel...
      See digitaalne timmimine tuleks ka ika üle vaadata...

Comment

Võimuks( või ka ressiiveriks) on Yamaha rx-v350, ja subwoori auk on ka olemas, see aga ei tähenda tõsiasja, et ülejäänud kõlaritest ei tohiks bassi tulla... Värinat väga ei tähelda elemendilt, kui siis väikest.
        Tegemist ei ole vanusepöördvõrdelise kuulamisega, et aknad väriseks ja baarikapis lähevad klaasid pooleks, ka vaikse volüümi juures peaks olema tunda bassi. Kuskilt jäi kahe kõrva vahele, et kui supaka väljund olemas, siis teistest ei pruugigi tulla väga madalat...

Aga kas üleüldse on niimoodi võimalik perse minna, et mängib bassi poolt ütleme nii, et korralikult sitemini või tõesti TäPe's asi? :P

Niipalju ütlen veel, et minu stereovõimendi ( Luxman'i ) taga teevad need kõllid küll kas siis vanusega pöördvõrdelist või mittepöördvõrdelist mürtsu, nii et hoia ja keela!

Comment

see ressu võib olla vales reziimis (stereo oleks siis kõige õigem, kõiksugu dolbid ja ds...misiganes lülitagu välja), kõlarid vale polaarsusega ühendatud, ressu seaded kuidagi natuke valesti. rohkem võimalusi ei ole.

Comment

Esmalt postitatud Snits poolt
            Võimuks( või ka ressiiveriks) on Yamaha rx-v350, ja subwoori auk on ka olemas, see aga ei tähenda tõsiasja, et ülejäänud kõlaritest ei tohiks bassi tulla... Värinat väga ei tähelda elemendilt, kui siis väikest.
            Tegemist ei ole vanusepöördvõrdelise kuulamisega, et aknad väriseks ja baarikapis lähevad klaasid pooleks, ka vaikse volüümi juures peaks olema tunda bassi. Kuskilt jäi kahe kõrva vahele, et kui supaka väljund olemas, siis teistest ei pruugigi tulla väga madalat...

Aga kas üleüldse on niimoodi võimalik perse minna, et mängib bassi poolt ütleme nii, et korralikult sitemini või tõesti TäPe's asi? :P

Niipalju ütlen veel, et minu stereovõimendi ( Luxman'i ) taga teevad need kõllid küll kas siis vanusega pöördvõrdelist või mittepöördvõrdelist mürtsu, nii et hoia ja keela!

Kui "taolise" kuulamisega tegemist ei ole siis on ikka asi oma teadmistes- no ma ei tea-minu resiiver annab küll bassi igast kanalist peaaegu, ega see bass päris ära ei kao-mõnes kanalis on lihtsalt kõrgemad rohkem ületungivad vms., Võta, kuula surround-i ilma keskkõlarita, siis näed, et teil mingi oma viga, midagi on vales seades siis. Näed siis kui palju üks suht ?pisike? ja esmapilgul ehk mitte nii oluline kõlar muudab.

Ps: teemas on ju "mürtsu" -pole märganud, et audiofiilid, OK, lihtsalt üldise sagedusala nautlejad seda sõna kasutaks- anyway, üritad valgustada probleemi, tõmmatakse iga väljaüteldud tõetera kopsu? mis siin lahti on ?
            -superradical-

Comment

Ära võta mu sõnu südamesse, lihtsalt pole nagu päris sellise kõrva inimene ka, et panen omale poti päje ja supaka nurka ja istun seal...ma ei mõelnud midagi pahaga... Ja eks pean sõbra võimu enda käe alla võtma, vb suudan midagi paremini seadistada...

Comment

Ära võta mu sõnu südamesse, lihtsalt pole nagu päris sellise kõrva inimene ka, et panen omale poti päje ja supaka nurka ja istun seal...ma ei mõelnud midagi pahaga... Ja eks pean sõbra võimu enda käe alla võtma, vb suudan midagi paremini seadistada...

Ei mõtle ka midagi pahaga alljärgnevas tekstis aga mõni küsimus siiski on:

Kes siin südamesse võttis? Kirjutasin ju nii kuidas asi on- korralik niisugune võim (kui see ikka on võim/ehk resiiver???) mängib rahuldavalt isegi u. alates 10Hz sagedustest-iseasi on, et mis materjal neid sagedusi nii vabalt sisaldab ja teine asi, et kas neid ka kuuled. Mul on kõlarid 28-30000Hz, ma ei tea, minule on see alumine minimaalne 28Hz ka piisav, võiks ütelda, et bassi ja ks. suhe on 1:3-le. Vot sedapsi. Veel siiski on seda bassi piisavalt ja kõrvaltubades eriti seina äärtes ja nurkades on see bass suisa häiriva iseloomuga kui kuulata u. 2*20+W võimsusega. Enamus aega kuulan resiivriga sest kõllijuhtmeid ei viitsi ringi tõsta.

See oli siis minu nägemus aga mida järeldada:
                " Tere, sõbral on Yamaha võim, ütles, et ostis uuena poest jne. Aga asi selles, et võim ei mängi bassi osa. Tal kolm suurt kõlarit kodus, mis peaks ikka marudalt bassi mängima, aga tutkit. Milles võiks asi olla? "

Seal lauseis ju juba see sees, et marudat bassi ikkagi aetakse taga ja muide oleneb see "maru" bass ka kõlarist-mingid tuimad tükid siis need ei mängigi-järelikult sitad kõlarid. Küll siin lahatud igasugu "superkõlareid"-kunagi oli üks teema-tänu sellele jäid omale soetamata. Räägi asjast-mis kõllid jne, pole nagu lihtne parandada hambaid läbi tagumiku. Kui on tõesti vaja "marudat bassi" siis selleks on teised riistad, aga nende kasutamine on ka näit. naabritega vaja kooskõlastada kui üks "kloppimine" päevast päeva algab, ma usun, et see päris nii lihtne ei ole (ok, kui oma maja eraldi teistest), et volume põhja ja...

Kui on bassi vähe, et sitad kõlarid siis mingi 18" PA element või veelparem-näit. 4*12" sest need mängivad madalamalegi üldjuhul.

Seega kui see kah kopsutõmbamisena nüüd kõlas siis eks las need abistavad kes mingid masude ja WTF teemadel jahuvad...
                -superradical-

Comment

Radiotehnika, ära demo siin oma süsteemi.
                  Muidu varemgi siin foorumis silma jäänud et sub-out´iga Yamahadel basse vähevõitu. Too kord jäädi seisukohale et ju siis firmal subwoofreid ka vaja müüa.
                  Maailm oleks puhas ja süüta
                  kui poleks õllejogurtit
                  - Õ.Õ.

Comment

Spetsi järgi peaks stereos, ~50W kanalisse pressima. Ehk siis piisavalt.
                    Võib vaid oletada, et suur kontrast tekib, lihtsalt korraliku võimendi ja odava ressi kõrvutamisel. Ehk siis kavalad optimiseerimisinsenerid, pole bassiga vaeva näinud kuna see tuleb ju "loomulikult" aktiivsupikast.
                    -

Comment

Tsekka nii palju kui saad menüüs ringi..Mul kah mingi taoline võim (Yamaha rx-v663 vms)Seal saab muuta kust ta bassi väljundab kas kõlarites, subakas või mõlemast.Ühenda võim telekaga, siis kohe tuleb see pilt telku ekraanile ja poole lihtsam timmida

Comment

aga tundub nagu bassi osa oleks täitsa puudu!
                        Nii palju juttu ja ei sõnagi kõlarite faseerimisest..?
                        Lampelektroonika sinule ja minule - www.konka.ee | EMSpeaker valjuhääldid. | Trükkplaatide projekteerimine.

Comment

Kui sul lihtsalt puudub bass, siis ma ei usu, et asi võib selles olla.Kuigi ma pole kindel, kas sain su mõttest üldse õigesti aru.Kuid mis sellest.Bassi peavad nad tegama niisama kah.Kuid kui ´mingi bass on ilemas ja veel paremaks tahad, siis tuleb seda hakata timmima

Comment

Ühinen GU-50 mõttega!Olen minagi mitumat korda pidanud sedasamust faseeringut teostama nii,et asi nö. bassini viia!Asjapulki ning targutajaid meil jätkub.
                            Kõik meeldiv tuleb lambist...

Comment

Äkki on hoopis kõlarid vastatandfaasi ühendatud? Keera balance nupust üks kõlar mängima, kui siis bassi rohkem on, ongi kõlarid vastandfaasis.

Comment

Working...
                              X