Teade

Collapse
No announcement yet.

RRR U-101 toite ümberehitus

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

RRR U-101 toite ümberehitus

Tekkis mõte U-101 võimendit veidi ümbet ehitada...võimust nii
    palju et lõppudest üks toimib...
    Eelvõimuks TOM1201 eelvõim.
    Toitelüütidest on üks vahetatud (see naljakas paberitoru sisendiplaadi peal)
    http://mb3.live.hot.ee/rps/D/1389248.JPG?t=3
    plaan on ümber ehitada lõppvõimu toide.
    Kaotada ära 52v toide ja toita lõppvõimu eel- ja lõppastmeid +-31V pealt.
    Kuna targemad on väitnud et orig. trafo on nõrk siis oleks mul kasutada
    võimendi(TOM1201) trafo...sealt mõõtmise tulemused: 30,9V ja 31,0V.
    Toitesse võiks siis kaasata kõik 6 2000uf lüüti.
    Toiteka skeemil oleks asi selline:
    http://mb3.live.hot.ee/rps/D/1389280.JPG?t=3
    Leidsin foorumi sügavustes tuhnides ühe vaidlusteema aastast 2004,
    sealt siis idee ühendada lahti see voolupiiraja.
    Kas siis lõpuplaadil R24 ja R25 lahti ühendada?

Vs: RRR U-101 toite ümberehitus

Hetkel nii palju tehtud, et mõlemad lõppvõimu toited 2x31V peal.
    Järgmisena tahaks ümber tõsta trafost 62V nendele dioodidele kus algul 52V oli ja lõpu toited siis kaa sinna ümber tõsta.
    Püüdsin skeemil ka oma plaani ära näidata:
    http://mb3.live.hot.ee/rps/D/1391750.JPG?t=3
    Hiljem proovin teise trafoga.

Comment

Esmalt postitatud -JFC- poolt
      Hetkel nii palju tehtud, et mõlemad lõppvõimu toited 2x31V peal.
      Järgmisena tahaks ümber tõsta trafost 62V nendele dioodidele kus algul 52V oli ja lõpu toited siis kaa sinna ümber tõsta.
      Püüdsin skeemil ka oma plaani ära näidata:
      http://mb3.live.hot.ee/rps/D/1391750.JPG?t=3
      Hiljem proovin teise trafoga.
      Lihtsam oleks trafol viigud 3 ja 4 omavahel kokku ühendada ja +/-26V dioodi otsad viikudele 4 tõsta, kui selline ümbernurga tegemine.
      Mis siis lõplik eesmärk on? Mis trafo lõppkokkuvõtteks sisse jääb? Mul pole õrna aimugi, kui võimas see TOM1201 trafo on, aga esimeses postis välja toodut pinged on päris karmid ja nõuavad veidi suuremat lõppude ümbertegemist, kui seda on lihtne toite tõstmine ja lõppaste voolupiiraja tuimaks tegemine.
      Minu kogemuse kohaselt originaal trafoga (lõpp aste pinged +/-31V, lisaks kasutasin ära nivoo indikaatori mähise ja sealt toitsin eelastet pinge mälu järgi u. +/-36..38 kanti, lisaks vene transid asendasin lääne omadega ja lõpu transid olid samuti suure varuga) sain ma ühte kanalit korraga koormates pea 60W / 4 oomil. Lähitulevikus eksperimenteerin veel, peas on uued ja karmimad ideed

PS! minu jutt TOM1201 trafo kohta peab paika, kui ma õigesti aru sain, et need pinged on saadud trafo pealt enne silda. Kui aga need pinged on peale silda, siis pole erilist mõtet teda originaali asemele tõsta.

Vaatasin esimeses postituses olevat U-101 pilti, esimesed emotsioonid olid Appi!!selline töökultuur ei kõlba kuskile, kaootiliselt juhtmete puntrad jne...
      viimati muutis kasutaja Rom; 24 m 2009, 11:35.

Comment

Eesmärk on katsetus või midagi sellist.
        Võimalik et kasutan seda lõppvõimendust aktiivkõlaris...
        Trafo jätaks ikka orig. Ei teagi kas proovin teist trafot, see üks idee lihtsalt.
        Pinged mõõtsin jah enne silda...koormuseta.
        See juhtmekultuur on selline sest võim oli täiesti juppideks võetud,
        panin ta kevadel kokku uuesti ja kuna teadsin et hakkan seal miskit ümber tegema, ei hakanudki korda looma.
        Käimapannes oli undamine väljundis, selgus siis et toites üks lüüt kuivanud.
        Poodi kohe jooksma ei hakanud, leidsin sobiva millegi lammutusjääkidest,
        sellest ka siis see paberitoru...kuna vahetus lüüt ei mahtunud õigesse kohta.
        Vahepeal pookisin sinna juurde ka veel selle TOM1201 eelvõimu.

Võimuga tegin praegu nii, et tõstsin trafol juhtmed ringi,
        +-26v dioodidele tuleb toide sealt kus enne +-31 dioodidele.

Üks küsimus u-101 kohta, et millepärast on eelvõimu plaadilt viidud audiosignaali "stereo mass" lõppvõimu plaati ? where is the point ? miks vedada topelt ?
        Lõppvõimus on toite GND kaugu see juba olemas...olen proovinud, toimib ka kui ainult L ja R on ühendtud.
        viimati muutis kasutaja -JFC-; 24 m 2009, 18:44.

Comment

Esmalt postitatud Rom poolt
          .... sain ma ühte kanalit korraga koormates pea 60W / 4 oomil. Lähitulevikus eksperimenteerin veel, peas on uued ja karmimad ideed
          Muide, impulssvõimendit kasutades saaksid viimasegi välja pigistada, sest soojuskaod olematud. Kas tuleb 100W/kanal ära?
          If you think education is expensive, try ignorance.

Comment

Esmalt postitatud -JFC- poolt
            Üks küsimus u-101 kohta, et millepärast on eelvõimu plaadilt viidud audiosignaali "stereo mass" lõppvõimu plaati ? where is the point ? miks vedada topelt ?
            Lõppvõimus on toite GND kaugu see juba olemas...olen proovinud, toimib ka kui ainult L ja R on ühendtud.
            Õige maandus helivõimendis polegi nii lihtne, kui esmapilgul tundub.
            Signaalil peab olema kindlasti oma nn mass juhe veetud, vastasel juhul korjad tuntava häire buketi kokku.

Comment

Esmalt postitatud Rom poolt
              Õige maandus helivõimendis polegi nii lihtne, kui esmapilgul tundub.
              Signaalil peab olema kindlasti oma nn mass juhe veetud, vastasel juhul korjad tuntava häire buketi kokku.
              Siis on arusaadav...
              Häiretest rääkides, kõige hullem häirekorjaja millega tegelenud olen on союз 110c. see korjas häireid mobiiltelefoni (kõne ajal, sõnumisaatmine...) umbes 2 meetri kauguselt...samas hoian ma oma telefoni Sanyo võimu kaane peal ja see aparaat ei tee väljagi sellisest asjast...

Comment

Võimendiga praeguseks tehtud siis nii, et ka voolupiiraja kõrvaldatud, proovisin SPL-i subwoofriga (vist 300W), lasin ika radika kuumaks, testimise eesmärgiga, palju ei tahtnud kaa müristada.
                Hetkel jääb asi nii nagu on...kuigi eelvõimendi toodab mingeid pahasi helisi vahepeal.

offtopic: soovisin kasutajanime vahetada, saatsin sellesisulise kirja sinna "võta meiega ühendust". ei tea kas oli õige koht, vastust aga ei tulnud sellele ja niisiis tegin uue .enam JFC nime alt ei postita lihtsalt. (see nimi jfc ei meeldi mulle ja "Starfish" on mul paljudes teistes kohtades olnud kasutjanimeks)
                viimati muutis kasutaja Starfish; 25 m 2009, 22:59.
                http://hparchive.com/
                https://worldradiohistory.com/index.htm

Comment

Adminnile oleks pidanud kirja saatma.
                  Kasutaja: tanker

Endal ka seisab 2 U-101-te. Oli ka plaanis ümber ehitus uue sisu näol.
                  Siiani asi seisab. Pole finantsi, pole aega ja suurt viitsimist (tuju) ka pole hetkel.

Sisu on neil nii mäda, et seal pole midagi uuendada. Tuleb puhta uus sisu panna. Juhtmed, trafod, VU-meeter, võimuplokid jms.

Comment

U101 on nagu Lada, algajale hea algmaterjal. Mingeid STK kive niimoodi juhtmetega toitega ühendades oleks nad ammu maha põlenud.
                    Kui midagi tuunida siis kõigepealt uued lüüdid toiteplokki (+/-25V osale 4700 sed ntks,) igaltpoolt pistikute asemel juhtmed joota jne(muidu on ainult parandamine) ja saab tunduvalt parem.
                    Maailm oleks puhas ja süüta
                    kui poleks õllejogurtit
                    - Õ.Õ.

Comment

Ehk a TDA kive? STK-d, eriti vanemad, seeria STK4xxx on ses suhtes küll lollikindlad, maha põlevad ehk ainult piirparameetrite ületamisel ja genereerimisest, mis STK suurim puudus, tingituna. Õnneks aga saab komponentide väärtusi muutes ka võimaliku genereerimise piirata ja siis on STK4xxx seeria juba pommikindel. Kahjuks on uuemad seeriad, STK402-xxx ja STK407-xxx suht crap.
                      -superradical-

Comment

Trafoga jõudsin niikaugele, et ühendasin viigud 4 ja 8 kokku ja 7 pealt silda. (kaasasin nivoo indikaatori toite mähised. vist siis nii mida kasutaja Rom soovitas), sain endise +-31V sillast mõõtmisel 60,8V.
                        Järgmiseks siis mõte et jätta madalam pinge lõppastmetele, orig +-26V asemel siis +-29V
                        Eelvõimendit need muutused ei puuduta niipalju kuna toimib 15V pealt kuni 30V. Hetkel eelvõimul toide umbes 20V.
                        Lüütideks ootavad kasutamist kaks 50V10000uf lüüti.

tundub et ma olen selle modimisega algpunkti tagasi jõudnud või isegi miinustes mõnesmõttes...paar volti on kuskil rohkem ja indikatoril pole enam toidet...

Esmalt postitatud radiotehnika35 poolt
                        ...STK-d, eriti vanemad, seeria STK4xxx on ses suhtes küll lollikindlad....
                        Milliste hulka siis STK465 kuulub ? Mul Sanyo võimus selline sees.
                        viimati muutis kasutaja Starfish; 26 m 2009, 19:01.
                        http://hparchive.com/
                        https://worldradiohistory.com/index.htm

Comment

Ses osas ei olnud piisavalt ettenägelik aga STK465 on ka suhteliselt vana tükk ja ka töökindel. See klots on ideaalne kasutamiseks mõne vana hävinud U-101 osadega (toiteosa annab just sobiva pinge STK465 toiteks). Kui oleks see kivi komplementaartranssidega siis oleks ka moonutused piisavalt madalad.
                          Samas on töökindel küll, sellega tehtud palju custom võime ja igasugu kombainides on see ka laialt levinud. Seda crap-i osa pidasin siis silmas kõigi uuemate klotside puhul...
                          -superradical-

Comment

Esmalt postitatud Starfish poolt
                            Trafoga jõudsin niikaugele, et ühendasin viigud 4 ja 8 kokku ja 7 pealt silda. (kaasasin nivoo indikaatori toite mähised. vist siis nii mida kasutaja Rom soovitas)
                            Ei soovitanud, lihtsalt kirjutasin kuidas tegin mina

Comment

hullud mehed igatahes jõudu, huvitav on lugeda kuidas ideest saab teostus.

aga trehvasin lugema et mingid STK kivid olid jamad, aga mul on ühe võimu sees STK4241 on see ka kahtlane kivi?

sorry et teemast mööda

Comment

Working...
                              X