Teade

Collapse
No announcement yet.

Võimendi K8060 200W

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: võimendi k8060 200w

Nii on ka lõpuks aega, sai siis niikaugele selle masinaga(k8060) et panin kokku ära aga tööle ei saanud, lõpuks märkasin ära, et tagasiside pole väljundiga koos, plaadi viga oli(joonistamise aps järelikult). Nüüd kõik korras ja töötab.
    Aga tahaks panna sinna eraldi trafod(praegu y-101 testimiseks).
    Trafod on identsed 31.5v@2.5A aga peale kondesid saan 31.5X1.42=44,73v ja seda just kardangi, et kas pinge liiga kõrge pole? lõpud peavad vastu 100v. Trafosid ei saa ka kerima hakata kuna plekid kokku keevitatud ja pealt korralikult lakiga üle kastetud.
    Kas tasub proovida ja riskida sellega et põletan midagi maha või muretseda madalama pingega trafo?.
    Emal oli kolm poega, kaks olid normaalsed ja kolmas oli elektroonik.

Comment

max toitepinge 2x30Vac, eriti ei soovita.
      Väike oht on läbi põleda, kuid ennegi pandud võimendid suurema toitepingega tööle ja pole midagi juhtunud. Võibolla nõrgim lüli võib kuumaks minna

Comment

Njah. Lugesin ka ühest vanemast teemast kus ei soovitatud seda lubatud pinget ületada. Panin trafod kokku ja alaldi järgi ja mis ma näen peale kondesid oli pinge tühijooksul +-46-48v mida kindlalt palju. Peab vist ikkagi sinna trafode kallale minema(laki ja papi maha kiskuma) ja mõned keerud maha võtma.(trafolt tuli tühijooksul 34-35v vahelduvat, sellest see jama tekibki).

Comment

kas lõppkokkuvõttes poleks ilusam lõputransid asendada? võimsust juures
          ja trafod terved. teine võimalus oleks toide stabiliseerida, ei tee ka just
          asja halvemaks...

Comment

Aga selle lõppude vahetamise osas tekib jälle küsimus, kas on mõtet?? Siis läheb asi kallimaks kui väärt on ja võimsust ka ei võida suurt midagi. Nagu Varemad/targemad võimendi ehitaja on öelnud(siit foorumist) kasulikum on võtta mõni korralik skeem ja selle järgi teha, mitte lappida, "tuunida" seda kasumi eesmärgil müüdavat konstruktorit(õppe materjal siiski).
            Panin prooviks +-38v järgi see jääb lubatu piiridesse ja sellega töötab küll.
            trafode kõrgem pinge peale märgitust on tingitud sellest et need mõeldud 220v võrku mul tuleb aga pistikust 230(kuni 235v).

Comment

Nii vähem möla rohkem tinutamist.
              Asi niikaugel, (vabandan et mõned pildid natuke kehvad, pole kõige parem fotograaf). Plaadil mõned kohad natuke lohakad, aga "säästult" tehes päris hea. Pistikud on natuke viltu kuna plaadil tekkisid ruumipuudused. Toiteks läksid siiski need trafod mis algul plaanitud, aga väikse modifikatsiooniga, sai maha keritud/lõigatud ja pinge nüüd 31,5v nagu algselt olema pidi.
              Testimisel läks asi päris kuumaks(radikas väikse võitu), seega läheb väike vent küljepealt puhuma.(radikaks pentium II radikas, paremat pole nagu võtta, sellele käib küll).

Comment

Minu arvates radikas ikka liiga niru, muretse parema
                Ja sul trükkplaadil komponendid kipuvad ujuma

Comment

Esmalt postitatud tiidu93 poolt
                  Minu arvates radikas ikka liiga niru, muretse parema
                  Ja sul trükkplaadil komponendid kipuvad ujuma
                  Kõik vead mainisin enne juba ära (plaat ka natuke ise tuunitud paigutusega, nende to-92 kestas transide tõttu, sellepärast ei istunid kõik komponendid ideaalselt).
                  Radias on tegelt väga suure pinnaga oma suuruse kohta(sees ka ribid) kuigi võiks olla suurem jah. Panin ventilaatori külge ja 8,1v pealt tööle ja kuumaks lastud radikas(töötas 10min 3/4 võimsusel) sai peale ventilaatori pingestamist umbes 35C 1-2min jooksul, seega kui panna ventilaator vaikselt tiirlema ja õhku peale puhuma juba alguses(kui radikas külm) siis peaks ta seda suutma hoida jahedana küll(mitte üle 50C laskma, kuigi temp. andur vahele panna, mis ise reguleeriks seda, oleks veel parem).
                  Küsiks huvipärast kuhu on kadunud/jõudnud need kes ka siin seda sama asja kokku hakkasid panema(radiotehnika35 tegi veel plaadid).

Comment

No mina panin kokku, alguses lendas natukene tuld, siis tuli meelde et üks transs sai pandud ilma isoleeriva seibita radika külge, panin uue transi ja korralikult isoleerseibiga ja töötas. Suppakat võib liigutada küll vaikselt. Katsetamise jaoks panin ta selle 100U-101 radika külge. Oli vist 100U-101 see hirmus pruun kolakas, kus peale kahe suure radika ja kahe suure trafo midagi head sees polnud?
                    Condemn the hive.

Comment

Esmalt postitatud ainpaasalu poolt
                      . Oli vist 100U-101 see hirmus pruun kolakas, kus peale kahe suure radika ja kahe suure trafo midagi head sees polnud?
                      Sa ei eksi.(ise oman ühte kesta ja ühte täitsa töötavat mudelit, aga neid ei mõtle selle jama peale kasutama hakata, sees pole jah midagi erilist aga siiksi päris kapriisne tükk).
                      Suutsin ühe ventilaatori õhtale saata mis oli kavas radikat vaikselt jahutama panna(sai kogematta 30v teise olukord pole ka teada kuna eelmise ventilaatori suitsupilve peale kadus proovimise isu ära).

Comment

Esmalt postitatud ainpaasalu poolt
                        No mina panin kokku, alguses lendas natukene tuld, siis tuli meelde et üks transs sai pandud ilma isoleeriva seibita radika külge, panin uue transi ja korralikult isoleerseibiga ja töötas.
                        Huh. Meenus, et pidin oma joonise üle kontrollima, seniilsus juba kummitab . Aga hea seegi kui ikka tööle said. Tegelikult neid huvilisi oli veelgi kes plaadid said, tõenäoline, et kõik siin foorumiosas eriti tihti ei liigu ja siis ilmselt kõigi plaadisaajate kohta infot ei saa, et kas nad on oma võimud valmis teinud.

Aga igaljuhul kui keegi veel plaati soovib siis mõned on olemas ja ka võimalus neid juurde teha, nüüd on taas natuke aega, et saab tegeleda plaatidega ja ehk isegi midagi valmis teha.

Senini on pooleli veel AmpsLab-i projekt mille pärast küll veidi jama-plaan oli see juba paar kuud tagasi valmis teha .

Hm, neid 12V ventikaid vedeleb mul ka, kui huvi siis võib saada, eeldus on, et kauge maa taha tooma paraku ei hakka aga kui ise viitsite järgi tulla/kokku saada siis leiaks mõned.
                        Radikaga muidu niisugused lood, et minul on see võim 1100cm2 radikaga varustatud ja läheb soojaks, mitte kuumaks. Pentium2 radikas vast tõesti veidike vähe (kunagi vist oli juttu aga ei mäleta). Vaatasin siis oma mätta otsast, mul olemas Pentium2 radikaid mille jahutuspind ca. 1000cm2 aga neid jah niipalju erinevaid, et...
                        viimati muutis kasutaja radiotehnika35; 31 October 2009, 19:51.
                        -superradical-

Comment

Pole hullu mina olen oma asjadega hakkama saanud õnneks(vea otsing võttis aind aega). Viga on plaadil seal väljundi klemmi juures kus C6 C10 C3 ja R8 omavahel koos on, see ühendus peab minema ka väljundiga kokku(skeemilt näha).
                          Teine vetilaator on ka siiski surmavalt vigastatud. Aga leidsin juba asenduse mis töötab 24v pealt, seega see mure ka lahendatud.
                          Uurisin neid radikaid(pentium II) on mitme suguseid jah, mul selline.

Comment

Esmalt postitatud wer1 poolt
                            C6 C10 C3 ja R8
                            Aiii kurjaaaa, mnjaah, nii jah.

Mul selles skeemiosas viga.

Et mis nüüd edasi, kannatajad ???

Tegin pildi originaalist, märkisin vea asukoha, vast on aru saada?
                            Kui ei siis teen parema joonise, muudan selle pdf ka homme ära.
                            Pilt: http://www.foto24.ee/album/42327/s1
                            viimati muutis kasutaja radiotehnika35; 31 October 2009, 22:42.
                            -superradical-

Comment

Hea et välja tuli. Ma enda juraka tahtsin kohe kokku panna ja kasutasin suvalisi vene juppe ja nagu teada on enamus neist 10X suuremad kui tänapäevased, seega ma ei hakkand neis sinna plaadipeale suskama vaid panin mõned takid mis mul olid olemas plaadile ja mõned dioodid ja siis muud jurakad panin juhtmetega vaadates skeemi ja siis jootes need juba plaadil kinnijoodetud asjade punktidesse ja see päästis siis minu skeemi, st. viga ei tulnud välja. Õiged jupid kah juba nädalaega olemas olnud nüüd, ootasid aega et plaadile minna, õnneks veel ei jõudnud neid sinna joota ja siis kiruda miks enam ei tööta Viin plaadil vastavad korrektuurid sisse ja joodan õiged jupid peale.
                              Kes teeb, sel juhtub.
                              Condemn the hive.

Comment

Et siis nagu wer juba eespool märkis, ahel millest väljuvad C3; C6; C10 ja R8 ON TARVIS KOKKU ÜHENDADA VÄLJUNDIGA (LS+), originaalis on selleks C6 vasakpoolse viigu (montaaziplaadi vaatena) ja väljundi vaheline ühendus.
                                -superradical-

Comment

Working...
                                X