Tere tahtsin küsida toite virtuaalse nulli kohta. tegemist on võimendile mõeldud toitega ja vaja nulli.kui võtan kahe toitelüüdi vahelt väljavõtu nagu sellel joonisel sis ongi mul se 0 olemas või on vaja veel midagi? tänud
Teade
Collapse
No announcement yet.
virtuaalne null
Collapse
X
-
Vs: virtuaalne null
Sellel joonisel on ka trafo keskväljavõttega!
Esmalt postitatud tom609 pooltTere tahtsin küsida toite virtuaalse nulli kohta. tegemist on võimendile mõeldud toitega ja vaja nulli.kui võtan kahe toitelüüdi vahelt väljavõtu nagu sellel joonisel sis ongi mul se 0 olemas või on vaja veel midagi? tänud
-
Esmalt postitatud tom609 poolt... on äkki joonist kuidas ma gnd saaks
Elektroonikas tähistatakse tihtipeale ühendust korpusega või siis ka üldjuhet tähistusega "GND". Elektroonikaseadmed tuleb elektrivõrgust eraldada esmalt hea isoleerimisega, et vältida eluohtlikku elektrilööki. Selleks ongi isolatsioon võrgutrafo mähiste vahel. Teised võtted, nagu korpuste maandamine, on elektriohutuse vallas veel lisaks.
Täpsemaid elektriala termineid saab, kui tutvuda teemaga "juhistikusüsteemid"...
Elektriohutuse seisukohalt on muidugi ülioluline asjade mõttest õigesti aru saada.viimati muutis kasutaja fre; 19 m 2009, 15:32.Elektroonika töötab suitsu baasil.
Tähendab - igasse detaili on doseeritud täpne kogus suitsu.
Kui mõnest suits välja lasta, siis värk enam ei käi.
Comment
-
toroidtrafo on keskeltväljavõtuga 150VA 2x24V ehk siis 4juhet ehitasin 2 võimendit 68w ehk siis 2X68w ja tahan mõlemale toidet.tavalist toidet on kerge teha dioodsild toitelüüdid ja on +33 ja-33v. aga võimendid tahavad gnd ja seda ei oska nagu kudagi sinna ehitada.oleks tore kui keegi vähe aitaks või juhendaks.
Comment
-
Esmalt postitatud tom609 poolttoroidtrafo on keskeltväljavõtuga 150VA 2x24V ehk siis 4juhet.
Kahe mähisega annab eha kaks sillaga pingeallikat, mis kasutavad ära mõlemad poolperioodid
Maaks võib võtta ühe + ja teise - otsa.
see skeem
on minu arust kaks poolperioodalaldajat millel alumine dioodipaar on lihtsalt niisama.
Comment
-
Esmalt postitatud A.R. poolt
see skeem
http://www.coolcircuit.com/circuit/p...wer_supply.GIF
on minu arust kaks poolperioodalaldajat millel alumine dioodipaar on lihtsalt niisama.
Keskvõttega alalditest oled midagi kuulnud ?. Samuti faasinihetest ?Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...
Comment
-
trafost tuleb välja roh,punane,sinineja pruun juhe. ma arvan et on 2mähist.roheline ja punanejuhe 24v pinget ja sinine ja pruun24v pinget trafo on 2x24v kui ühendan rohelise ja sinise kokku siis punase ja kokkuühendatud(roh sin) vahelt mõõtes 24v.ja pruuni ja kokkuühendatud (roh sin) vahelt mõõtes 24v. ja kui mõõdan punast ja pruuni omavahel saan 48v.
võimendi ise on 68w üks kuna on ehitatud kaks tükki valmis 2x68w siis tahavad mõlemad toidet 36v.
trfost 24v dioodsild ja toitelüüdid 4700uf vahele ja saangi pingeks kuskil 34v.
kui ma ilma gnd panen nad tööle mis siis juhtub?
kuna mul on trafo150VA 2x24 ja kaks mähist kui võtan ühest mähisest 24v kas siis trafo jääb 150VA või on juba 75VAja 24v?
jõle keeruline sai nüüd
tänud sellele kes võtab vaevaks vastata.
Comment
-
Mõlemast mähisest tarbitavate võimsuste summa on 150W (oletame, et faasinihe=0). Ehk peaksid saama mõlemast mähisest 75W kätte-kasutegur.
Punane ja pruun kokku ja need lähevad võimendi üldisesse maanduspunkti.
Sinine ja roheline lähevad dioodsilda ja skeem täpselt nagu.
ja asi toimib. Kondede maapunkt ühenda samasse punkti ,kuhu lähevad punane ja pruun. Sinna punkti ühenda ka kõlarite maaotsad ja sealt vii maajuhe võimendisse.Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...
Comment
-
Et mitte jalgratast leiutama hakata:
Julgen arvata ,et tegu on LM3886 baasil Gainclone võimuga.ESP lehel mainitakse optimistlikuks trafo võimsuse miinimumiks 120VA.150VA ehk veab normaalsemalt välja juba.Aga ühte ma ütlen - alates 200VA on selle võimule max.piikide juures piisav.LM3886 -l küünivad piigid 100W kanti.Mõõdetud,katsetatud,kuulatud!
Red&brown kokku millest moodustubki keskpunkt "0"viimati muutis kasutaja maaalune; 21 m 2009, 17:24.Kõik meeldiv tuleb lambist...
Comment
Comment