Teade

Collapse
No announcement yet.

Estonia UM 010 lollikindlamaks

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Estonia UM 010 lollikindlamaks

Kuna ma olen kuulnud, et estonia lõppvõimendi kipub kohe läbi põlema, kui selle sisendi maa katkeb/ühendatakse töötamise ajal , siis tekkis mõte, et kas seda kuidagi lollikindlamaks ei saa teha. Ühendada väljundi maa võimendi kerega või sellest poleks abi?
    Otsingust midagi küll ei leidnud selle kohta ainult seda, et antud probleem on olemas.
    Abiks arvutustel: Oomiproge, Võimuproge
    Kahtled mõne muusikapala/albumi kvalikteedis? Ei kõla nagu päris nii? Hajuta viimased kõhklused programmiga AudioVisualizer !

Vs: Estonia UM 010 lollikindlamaks

Esmalt postitatud Mees Metsast poolt
    Kuna ma olen kuulnud, et estonia lõppvõimendi kipub kohe läbi põlema, kui selle sisendi maa katkeb/ühendatakse töötamise ajal , siis tekkis mõte, et kas seda kuidagi lollikindlamaks ei saa teha. Ühendada väljundi maa võimendi kerega või sellest poleks abi?
    Otsingust midagi küll ei leidnud selle kohta ainult seda, et antud probleem on olemas.
    Huvitav...
    Estoonial suht tuuma kaitse peal ju :P vähe on neid inimesi kes suudavad siis ka nahka keerata masinat (juhul kui kaitse näppimatta)
    mida sa lohh vahid

Comment

See "tuumakaitse" kaitseb kõlareid, sisendis pole ju midagi.
      Maailm oleks puhas ja süüta
      kui poleks õllejogurtit
      - Õ.Õ.

Comment

Ma soovitaks eelvõimu ja lõppvõimu vahele korralikud kaablid teha või hankida.
        Kui sisendi maa lahti jääb, siis pääseb sisendisse mistahes nivoo koos võrgupinge 50Hz müraga ja see paratamatult iga võimendi puhul toob kaasa meeletu müra väljundis. Isegi kui pole teises otsas mingit võrguga ühendatud seadet, kust see eriti julmalt tuleb, siis ise oma näpuga sisendit katsudes on juba müra päris tugev.
        Antud probleem esineb iga võimendiga kui näiteks 3.5mm pistikut kuhugi sisse pista töötava võimendiga. Kui eelvõimendi on vahel, siis on ehk volume piisavalt maha keeratud ja võimendus on väike; kui eelvõimendit ei ole, siis on täitsa oma viga et töötava süsteemi juhtmeid ühendad; võimendi eesmärk on võimendada ja just seda ta teebki. See müra, mis sisse tuleb, võimendatakse üles. Eks mingist piirist vast lülitab ülekoormuskaitsme ka välja, see kaitse mõõtis päris paljusid veatingimusi.

Comment

Ei jutt on õige ja mul on kaablid korralikud ka aga siin päris paljudes teemades mainitud, et estonial pidi ikka mindi eraldi kamm ("sisseprojekteeritud kala") selle sisendi maaga olema, et mitte ainult müra pärast ei lähe läbi.
          Kahtled mõne muusikapala/albumi kvalikteedis? Ei kõla nagu päris nii? Hajuta viimased kõhklused programmiga AudioVisualizer !

Comment

seda lõime mõtled või:

imelik tundub see lõppjäreldus, tavaliselt lõppvõimud küll nii ei käitu...

Comment

Tõsi ta on, estonia lõppvõimendi erineb oma käitumiselt teistest lõppvõimenditest. Miks see nii juhtub ma ei tea (ei ole stiimulit ega otsest vajadust olnud põhjalikult uurida). Oletan, et võimendi läheb lihtsalt genereerima. Tihti olen kuulnud siit sealt, et võimendi oli arvutitaga ja arvuti väljalõlimise hetkel ....... või siis oli võimendi sisse lülitatud ja sisendi juhtme ära võtmisel või uue juhtme ühendamisel ajab võimendi suitsu välja. Üks põles kuu aega tagasi minu silme all põhimõtteliselt samadel tingimustel maha, ühendasin lõppvõimendi sony täisvõimendi järgi, lülitasin sisse ja nii kaua, kuniks sonyl õiget väljundit, nuppe plõksides, otsisin jõudsid ühe kanali lõpptransid hinge heita, muu jäi terveks, ära tuleb märkida, et see konkreetne võimendi enne seda töötas laitmatult nii väikestel, kui ka suurtematel võimsustel ja sonyl ka mingeid anomaaliaid pole.

Comment

ehk aitaks siis sisendisse lihtsa transil või opakal puhvri panemine?
                eraldustrafo oleks muidugi parem, aga liiga kallis... ehk veel madalpääsfilter sisendise?

aga huvitav on, mis selle anomaalia põhjuseks on. eraldi maa võimu
                eelastmel, mõni element korpuseühendusega (?) mis seal olema ei peaks?
                ise ei oma ja analüüsida ei saa, ilmselt on siis tegu kompleksse kalaga,
                mida puhtalt skeemist ei näe.

jyrka, muud praktikud, paluks arvamust...

edit: pakun ühe lahenduse: kui seal on neid vene värvitud punaseid liistakaid
                (konded) piiramisfiltriahelais, siis ilmselt nende koolemine ongi selle anomaalia
                põhjus. lüüdikuuri käigus ka need välja vahetada, pigem isegi enne.
                viimati muutis kasutaja marley; 26 m 2009, 21:07.

Comment

Esmalt postitatud marley poolt
                  ehk aitaks siis sisendisse lihtsa transil või opakal puhvri panemine?
                  eraldustrafo oleks muidugi parem, aga liiga kallis... ehk veel madalpääsfilter sisendise?

aga huvitav on, mis selle anomaalia põhjuseks on. eraldi maa võimu
                  eelastmel, mõni element korpuseühendusega (?) mis seal olema ei peaks?
                  ise ei oma ja analüüsida ei saa, ilmselt on siis tegu kompleksse kalaga,
                  mida puhtalt skeemist ei näe.

jyrka, muud praktikud, paluks arvamust...
                  Lihtsalt võimu pingevõimendi osa liiga kiire impulsside seedimiseks, signaaliahelas pole ühtegi lüüti, isegi tagasisides pole, lõputransid lähevad läbi seetõttu, et ühe õla oma ei sulgu kui teine on juba avanenud, tekib voolu läbilöök.
                  Mina asendan lõputransid asjalikumate vastu, näiteks MJ15024/25 või MJ21193/4 , need kannatavad anomaalsed siirdeprotsessid kergemini välja.
                  Samuti peaks pingevõimendi olema sümmeetriline, 0 pote võiks keskasendis olla kui väljundis pinge <10mV, seda saavutada pole kerge aga tasub ära.
                  VÕIMENDITE REMONT ja KAASAJASTAMINE

Comment

Võimalik, et nii on ei hakka vaidlema, aga lisan paar momenti, mida olen täheldanud - läbi läheb reeglina ainult üks kanal (koguaeg parem, kui mälu ei peta), ning see toimub vaid siis, kui signaali juhtmel "maa" lahti ühendada. Minu juhtumi puhul oli moditud võimuga, kus lõpus olid 15003/4 (see konkreetne aretis töötas pingel +/- 58V).
                    Teemast veidi kõrvale: kui läbi põles, vihastasin ja lõin estoniale käega, ning võtsin U-101 lõpu ette ja peale modimist (mul neid juba kaks versiooni) panin tööle pingelt +/- 70V ja sellega võib teha igast trikke, aga võim püsib stabiilsena nagu kännu taga, estoniaga on asi, aga sootuks teisiti

Comment

Esmalt postitatud Jyrka poolt
                      ... et ühe õla oma ei sulgu kui teine on juba avanenud, tekib voolu läbilöök.
                      Jah, seda lihtsat asja pole ilmselt kogu 010 reanimeerimiste ajaloo jooksul keegi viitsinud foorumis välja öelda.

Ühtlasi vastan üle viie aasta tagasi õhku jäänud küsimusele:
                      http://www.elfaelektroonika.ee/fooru...3&postcount=12

Jutt käib võimendi sisendpesa dokumenteerimata klemmidest, milliste kaudu signaal juhitakse lahtisidestuskondedest mööda.

Nende kaudu toimus ühe olulise kaitsefunktsiooni, "kõlarite kaitsmine väjundil tekkida võiva ohtliku alalispinge eest", kontrollimine suletud ja plommitud võimendi korral.

Liigtänapäevastele veel, et sõna "kontrollima" on kasutuses vanas klassikalises tähenduses, mitte "juhtima" (control).

Lisaks sümmetreerimissoovitusele veel, et sisendil oleva madalpääsfiltri konde mahtuvust võib kordades suurendada, samuti vähendada sisendtakistust.

Selle võimendi saamisloos pole lollikindlus kunagi olnud kõrgem prioriteet, küll aga päris karmide parameetrite väljapigistamine kesiste olude kiuste ja "lüütidest" hoidumine signaali ahelas eesmärgina omaette.
                      "Dreams are nothing more than wishes
                      and a wish is just a dream you wish to come true."

Comment

mmm... selgitage mulle lollile, kuis see liigne kiirus ilma genereerimiseta
                        toimib nii kaugele, et lõpud läbi põlevad. lüüdid signaaliahelas ei määra siin midagi, rääkisin sageduspiiramisahelais olevatest "punastest surmadest",
                        mille põhiprobleemiks oli mehhaaniline/terminile vigastus montaažil.
                        tavaliselt 10-10 000 pf, ja mitte otseselt signaaliahelas.

juhul, kui sageduspiirangut estonial sisendis ei ole, on seda ju suht lihtne lisada. visaku keegi link skeemile ehk, nagu ütlesin, ei oma kogemust
                        ja arutlen hetkel normaalloogikast lähtuvalt -- äkki saaks lollile jamale tõestatud lahenduse ühiste jõududega.

edit: no ausalt, ei vaidle ega kakle, aga see lugu pole minuarust loogiline...
                        liiga palju kogemust lollide kondedega, ja mitte ainult lüütidega. need ei pea üldse signaahelas olema, et s..ta keerata.
                        viimati muutis kasutaja marley; 27 m 2009, 09:01.

Comment

Esmalt postitatud Rom poolt
                          Teemast veidi kõrvale: kui läbi põles, vihastasin ja lõin estoniale käega, ning võtsin U-101 lõpu ette ja peale modimist (mul neid juba kaks versiooni) panin tööle pingelt +/- 70V ja sellega võib teha igast trikke, aga võim püsib stabiilsena nagu kännu taga, estoniaga on asi, aga sootuks teisiti

Sellest oleks päris huvitav lugeda iseseisvas teemas ...või...???
                          -superradical-

Comment

Avastasin veel selle, et kui töötava võimendi, mille külge pole MIDAGI ÜHENDATUD, sisendi kontakte katsuda (tavalise võimuga tuleb natuke võrgumüra läbi lihtsalt siis), siis võimendi voolutarbivus kasvab hetke pärast tublisti ja tõesti eriti, kui parema kanali sisendit katsuda miskipärast.
                            Eks ta tõesti selle genereerimise jama on paistab.

Kuna mul Estonia põhivõimuks, siis ei hakka vast ise rohkem katseid tegema, kui midagi kindlamat teada pole, et kuidas seda probleemi kõrvaldada saaks.

Comment

Esmalt postitatud Jyrka poolt
                              Lihtsalt võimu pingevõimendi osa liiga kiire impulsside seedimiseks, signaaliahelas pole ühtegi lüüti, isegi tagasisides pole, lõputransid lähevad läbi seetõttu, et ühe õla oma ei sulgu kui teine on juba avanenud, tekib voolu läbilöök.
                              Sellisel juhul miks mahapõlemine toimub ilma signaalita olekus?

Comment

Working...
                              X