Teade

Collapse
No announcement yet.

Estonia UM 010 lollikindlamaks

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Minu versioon on, et tegu ebaõnnestunud trükkplaadis/sisendastmes

Esmalt postitatud Rom poolt
    ....
    Kui küsida tohib, kas Te olete estoniaga (RET tehasega) kuidagi seotud?
    Yxz tegi meie viimasel kokkutulekul pikema ja vahva loengu nende võimendite konstrueerimisest ja dokumentatsiooni tehasele andmisest. Kui palju algsest skeemist alles jäi ja lõpuks tootmisse läks, oli juba omaette karmim ja raskem lugu...
    Elektroonika töötab suitsu baasil.
    Tähendab - igasse detaili on doseeritud täpne kogus suitsu.
    Kui mõnest suits välja lasta, siis värk enam ei käi.

Comment

Vs: Estonia UM 010 lollikindlamaks

Ohho! Siis mul on põhjust kahetseda, et mina kohal ei käinud, see teema alati mind huvitanud.

Yxz-le minu poolne respekt, nagu näha Estonia 010 ka veerand sajandit hiljem pakub kõneainet

Comment

Probleem estonia ebastabiilseks muutumises teatud olukordades on täiesti olemas.
        Kuule Rom, skeem on sümmeetriline, kahjuks jupid ainult sarnased, sa tahad sellelt SKEEMILT liiga palju, selliseid skeeme ei kasutada PA võimudes.
        Y-101 sarnaseid see-eest palju kasutusel, näiteks kõikvõimalikud Holtoni variatsioonid, 350W 8 oomil +-85V-ga polnud mul ka probleeme.
        VÕIMENDITE REMONT ja KAASAJASTAMINE

Comment

Vs: ka veerand sajandit hiljem pakub kõneainet

Paraku pakub nii nii- kui naasuguses võtmes ja veerand sajandit pole iseenesest mingi näitaja. Leiab ju siitsamast foorumist ka lampide ajastust pärit isendite fänne.

Samas tundub mulle, et jutuksoleva praeguse "populaarsuse" taga on siiski pea olematu hind aga mitte tema "õnnestunud" lahendus/teostus.

Seega eelpool esitatud küsimus on jõus.

Ja nagu näha, peeti äsja just ühele määratud hinda 500 liiga kõrgeks.
          "Dreams are nothing more than wishes
          and a wish is just a dream you wish to come true."

Comment

Esmalt postitatud Jyrka poolt
            Kuule Rom, skeem on sümmeetriline, kahjuks jupid ainult sarnased, sa tahad sellelt SKEEMILT liiga palju, selliseid skeeme ei kasutada PA võimudes.
            Y-101 sarnaseid see-eest palju kasutusel, näiteks kõikvõimalikud Holtoni variatsioonid, 350W 8 oomil +-85V-ga polnud mul ka probleeme.
            Estonia puhul pole vahet, kas ta töötab originaal komplektatsioonis või modituna, probleem on üks, muus osas ma ei heida estonia skeemile midagi ette, mulle see skeem on alati sümpaatne olnud ja on seda tegelikult praegugi aastal 2009.
            Panin tähele jah, et U-101 lõpp on holtoniga sarnane, sellepärast need loomkatsed selle "vanakesega".

Comment

Vs: ka veerand sajandit hiljem pakub kõneainet

Esmalt postitatud Yxz poolt
              Ja nagu näha, peeti äsja just ühele määratud hinda 500 liiga kõrgeks.
              See ei ole mingi näitaja, eriti praegu ongi kõik kohad täis tahtjaid poolmuidu saada.

Comment

Autorlusest

mulle see skeem on alalti sümpaatne olnud ja on seda tegelikult praegugi aastal 2009
                Nagu paljud asjad siis, on ka see oma põhiolemuses "maha pandud", aga ma ei ole praegu nii kindel, kas aluseks oli Sharp Optonica või miski muu. Tegelikult on põhikontseptsioon ju nii lihtne, et võiks lausa õpikus olla.

Põhiline probleem on siiski selle skeemi konkreetses konstruktsioonis "mängima saamine", juppide adekvaatsetest asendustest rääkimata.
                Sealt hädad trükiplaadi joonistajatega ja traadivedajatega.

Comment

Vs: Autorlusest

Minumeeest mõni siin küll veits liialdab selle Estonia mahategemisega. Ok olid mõned üldised möödalaskmised (nagu ka konkreetne probleem), mõned varjandid võisid olla kahtlaste transsidega paaris jms. aga enamus ma arvan, et ikka korralikult tehtud (eksole?) - kt818, kt819 lõpud korralikult jne.
                  Üldse üldise koostekvalikteedi üle küll eriti kurta ei oskaks - et tänapäevane võim sama koostekvalikteediga ja eriti sama hea toitega (toite võimsuse suhe väljundvõimsusega siis just, muidu võib ju enamvähem sama hea toide olla aga samas võimsus/toitepinge teakuhu lakke aetud ja asi ikka "vaevleb" seal all) oleks, kui palju see maksma peaks eitea ja kui mõni varjant ongi, siis teine teema on, kui lihtne seda hankida on.

Päris palju on tahtjaid/kasutajaid võimendile, mis teeb paljudele suvalistele "välismaa" asjadele kui mitte võimsuses, siis kvalikteedis ära ja samas maksab võileiva hinna. Ega kõik, kellele meeldib natuke kvalikteetsemat muusikat kuulata, ei ole võimelised (või ei taha) teamis summasid oma tehnika eest välja käima ja kes elektroonika huvilised siis sellise vana vene võimendi juurde tuleb pahatihti veel isenokitsemise rõõm ka, olgu kasvõi lüütide vahetamine

Aga jah, antud probleemile võiks ikka lahenduse leida - seda see vana tegija ikka väärib ma arvan.
                  Abiks arvutustel: Oomiproge, Võimuproge
                  Kahtled mõne muusikapala/albumi kvalikteedis? Ei kõla nagu päris nii? Hajuta viimased kõhklused programmiga AudioVisualizer !

Comment

Vs: Autorlusest

Esmalt postitatud Mees Metsast poolt
                    Minumeeest mõni siin küll veits liialdab selle Estonia mahategemisega.
                    Kui mõni varjant ongi, siis teine teema on, kui lihtne seda hankida on.

Päris palju on tahtjaid/kasutajaid võimendile, mis teeb paljudele suvalistele "välismaa" asjadele kui mitte võimsuses, siis kvalikteedis ära ja samas maksab võileiva hinna. Ega kõik, kellele meeldib natuke kvalikteetsemat muusikat kuulata, ei ole võimelised (või ei taha) teamis summasid oma tehnika eest välja käima ja kes elektroonika huvilised siis sellise vana vene võimendi juurde tuleb pahatihti veel isenokitsemise rõõm ka, olgu kasvõi lüütide vahetamine

Aga jah, antud probleemile võiks ikka lahenduse leida - seda see vana tegija ikka väärib ma arvan.
                    Vaevalt, et põhiteema oli mõtestatud kui "maha tegemine" -see oli ikka vast pigem mõteldud kui küsimus, et miks inimesed seda jätkuvalt taga ajavad samas ajalooprügikasti osa...ei tea.
                    Ikkagi oleks huvitav kasutajatelt kuulda, et miks siis ikkagi ?
                    Mulle ta väljanägemine näit. meeldib-vähemasti esipaneel, see korpus iseenesest ei sümpatiseeri oma värvitooniga nii väga kuid lõppvõimu olemus on hästi tabatud-minimalistlik, metalne "karp". Ka mõõdud võiks olla standardsed aga sellest oli ka ühes teemas juttu, et miks just need mõõdud.
                    Tänapäeval jah ikka suht vähe algelisi STEREOVÕIMENDEID kaupluselt letilt saada-tellida saaks kuid see ei ole ikkagi see-kuidagi põrsa kotis ostmise maik on siis asjal juures ikkagi.
                    Samas vaidleks vastu ses osas, et kvaliteetse muusika kuulamiseks ei raatsiks investeerida-järelikult ei ole soov piisavalt suur, teineasi on suutmises investeerida...
                    -superradical-

Comment

"Estonia UM 010" vs "Tavaline Võimendi"

Esmalt postitatud Mees Metsast poolt
                      Kuna ma olen kuulnud, et ... siis tekkis mõte, et ... Eks ta tõesti selle genereerimise jama on paistab.
                      Tänan, et kasutate tootmiskoondise RET tooteid.
                      Olete teinud õige valiku, kuna estonia võimendil on võrreldes Tavalise Võimendiga parim kaalu ja hinna suhe.

Kahjuks on selle seadme tootjapoolne tugi lõppenud.
                      Loodan ja soovitan ka Teil loota, et ELFA võimendifoorumi analüütikud leiavad Teie probleemile lahenduse ja siis (tõenäoliselt pärast firmware upgrade'i ja draiverite vahetust) on Teil rõõm Estoniat kasutada ka järgmise veerandsajandi jooksul ja mitte ainult põhivõimuna.

Seniks ainult mõned väga üldised soovitused.
                      Kõige lollikindlam meetod on ära toodud kasutusjuhendeis:

Teha kõik vajalikud signaali- ja koormusjuhtmete külge- ja lahtiühendamised võimendi(te) väljalülitatud olukorras ja eel- ja lõppvõimendi omavaheliseks ühendamiseks kasutada ainult kaasapandud originaaljuhet.
                      Mõningase möönduse võiks siin teha ainult kõrvaklappide ühendamise osas.

Avastasin veel selle, et kui ... siis võimendi voolutarbivus kasvab hetke pärast tublisti ja tõesti eriti, kui parema kanali sisendit katsuda miskipärast.
                      Kategooriliselt on keelatud katsuda või lasta katsuda "töötava võimendi, mille külge pole MIDAGI ÜHENDATUD, sisendi kontakte"!

Kuna mul Estonia põhivõimuks, siis ei hakka vast ise rohkem katseid tegema, kui midagi kindlamat teada pole, et kuidas seda probleemi kõrvaldada saaks.
                      See on õige teguviis - pole tõesti vaja rohkem katsuda.

Jätkuvat meelekindlust Teile tehase "Punane RET" mäletamisel!

Kõigi tegijate ja segajate nimel,
                      (nostalgilis-irooniline) kaasautor.

Onju!

Comment

Vs: korpuse klemmist plaadile tulev maanduse juhtmel isolatsioon ära põlenud!?

Sellise asja põhjustas trafo alaldisse mineva otsa kontakt korpusega.
                        Tootmise algperioodil "neljaoomiste" ajal juhtus seda tihti, et suhteliselt jämedad väljaviigud sattusid teravatele plekiservadele pihta ja sellele peenikesele korpuseklemmi juhtmele jäi sulavkaitsme vastutusrikas roll.
                        Hiljem võeti selle vastu midagi ette.

Comment

Vs: korpuse klemmist plaadile tulev maanduse juhtmel isolatsioon ära põlenud!?

Kiire küsimus: Mis nimipingega lüüdid peaksid olema Estonia eelvõimu gammari korrektoris?
                          Esialgsete arvutuste järgi tellisin 16V, nüüd vaatan, et plaadil 40V.
                          Küsimusega ka üsna kiire, paari tunni pärast peab pill laulma.

Lisaks on C3&4 skeemil 100uF, plaadil originaalid 220uF.
                          Skeem:
                          Transistor - Seadeldis, mis kaitseb sulavkaitset läbipõlemise eest.
                          Ostan Goldstar MODEL 760 Ressiiveri. Ükskõik, mis seisus.

Comment

Originaalis on tal toitepinge 26V, siit saad aru miks lüüdid on varuga 40V.
                            Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
                            Konfutsius

Comment

Vabandust, jäi kiiruga märkimata, et mitte toitelüüdid, vaid C22,23,26,27. Ka C3&4.
                              Transistor - Seadeldis, mis kaitseb sulavkaitset läbipõlemise eest.
                              Ostan Goldstar MODEL 760 Ressiiveri. Ükskõik, mis seisus.

Comment

Vs: Lisaks on C3&4 skeemil 100uF, plaadil originaalid 220uF.

Antud aadressil asub üsna alguseaja skeem, mis ilmselt ei vasta konkreetsele eksemplarile.

Comment

Working...
                                X