Teade

Collapse
No announcement yet.

Vene vöimendi peregruska

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Vene vöimendi peregruska

    Siin kövasti lahatud mida täpsemalt se tähendab.Tundub ,et alati nörgimat lüli.St kui liig lahja vöimendi kölaritele siis punastes kui enam ei jaksa.Kah vasta pidi kui kölaritel ülempiir toimib samamoodi

    #2
    Vs: Vene vöimendi peregruska

    Natuke segane teema, kuid püüan midagi kirjutada. Püüa esitada oma küsimus täpsemalt!

    Ülekoormus?
    Võimenditel üldjuhul kontrollitakse liiga kõrget väljundi nivood, moonutusi või alaliskomponenti. Kohati ka väljundtransistoride temperatuuri, väljundi takistust jm. Kui mõni parameeter ei ole normis, siis kas pannakse mingi hoiatustuli põlema või lülitutakse välja.
    Osadel kõlaritel on samasugune tuluke, mis süttib kui sisendi nivoo on liiga kõrge.

    Kõlarite ja võimendi sobivus on väga keeruline ja vaieldav teema. Kui on liig nõrk võimendi, siis tuleb piiri pidada, st mitte üritada võimendada rohkem kui võimendi piir vastu tuleb. Suurem võimsus on bassi alas tavaliselt. Kui nüüd signaal liiga tugevaks ajada (volume't peale keerata), siis "lõigatakse" seda signaali (piir tuleb ette ja järsku enam edasi ei saa, kujuta seda ette nagu kitsas koridoris kiikumisena - teatud piirist alates hakkad vastu seina end taguma) ja see lõikamine tekitab kõrgsageduslikku komponenti. See läheb kõlarite filtrist kõrgsageduste valjuhääldile ja kui seda liiga palju saab, siis põleb kõrgsagedusvaljuhääldi maha. Seda nimetatakse "klippimiseks" ja seda võiks kõrva järgi ära tunda.

    Kui võimendil on võimsust piisavalt ja seda kasutatakse (st keeratakse liiga palju peale), siis põletatakse tavaliselt kõlari madalsagedusvaljuka mähis läbi. Lihtsalt eralduv võimsus läheb liiga suureks ja mähis küpseb ära. Jällegi, viga on nupu keeramises; kui hoida võimsust lubatu piires, siis ei juhtu ei kõlari ega võimendiga midagi, ükskõik milline kõlar ja võimendi (eeldusel et impedants sobib, nt kõlarid on 8-oomise takistusega ja võimendile see sobib). Indikaatorid ei pruugi näidata alati õigust ja kui mängida indikaatori piiri peal ("kuni punane vilkuma hakkab"), siis võib ikkagi midagi juhtuda.

    Comment


      #3
      Vs: Vene vöimendi peregruska

      Esmalt postitatud sill poolt
      Siin kövasti lahatud mida täpsemalt se tähendab.
      "peregruska" tõlkes ongi "ülekoormus". Võimendi "hüüab appi" ja teatab, et "varsti on mul suits väljas" või midagi taolist. Inimesel on valida: kas keerab nupust heli vaiksemaks või teeb varsti teema stiilis "võimendi ei tööta eiteamistallvigaonn..."
      Keegi pole targemaks muutunud sellest, et mind lolliks peab.

      Comment

      Working...
      X