Teade

Collapse
No announcement yet.

tda 7384 asendamine.

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    tda 7384 asendamine.

    On paar makki , millel on l6pud maha kärssanud.
    Osadel 7384 , osadel 7386 sees.

    Ma seal oma lolli aruga v6rdlesin neid ja sain aru , et tda7386 on p6him6tteliselt paarkend eeku kallim , aga v6imsust siis 4*35 asemel 4*40.

    Kas ma v6in sinna kus käis 7384 panna asemele 7386?
    V6i kas on olemas analoogseid junne , millel oleks v6imsus veel veidi suurem?

    #2
    Vs: tda 7384 asendamine.

    Jah, võid asendada küll....on olemas ka TDA7388, mis on 4*41W, aga mida tasub tähele panna, on see, et see on max, eh siis 18V juures...tavalise auto pinge juures, mis on ideaalsel juhul 14.4, on kivi võimsus 4*25W ning seda 10% moonutusega.
    TDA7386-l on 14.4V juures võimsus 4*28W
    TDA7384-l on 14.4V juures võimsus 4*25W
    siis on veel olemas TDA7560, millel on 14.4V juures võimsus 4*30W
    It works better if you plug it in

    Comment


      #3
      Vs: tda 7384 asendamine.

      Võib küll asendada.

      Comment


        #4
        Vs: tda 7384 asendamine.

        Üks väike asi, mille unustasin ennem mainida on see, et kui vahetad välja lõpu kivi nt selle TDA7384 7560 vastu, siis võib tekkida see, et 7348-le mõeldud radikas ei jaksa lihtsalt ära jahutada seda kivi ja siis võib olla pahandust oioi kui palju.
        It works better if you plug it in

        Comment


          #5
          Vs: tda 7384 asendamine.

          Esmalt postitatud ccayser poolt
          vahetad välja lõpu kivi nt selle TDA7384 7560 vastu, siis võib tekkida see, et 7348-le mõeldud radikas ei jaksa lihtsalt ära jahutada seda kivi ja siis võib olla pahandust oioi kui palju.
          Nii tehtud, ei märganud, et miski hullem oleks olnud, pole tagasi tuldud-järelikult töötab!
          See nr. mis seal 4*xx, xx-see number, on number mida ei ole mõtet TÕEPÄHE VÕTTA! Olgu need kivid kirjade järgu kui võimsad ja mis klassi lülitusega tahes-igal asjal on oma piir , see seeriate nr-i vahe ei ole kõrvaga igaljuhul kuuldav, et oleks kuidagi võimsam vms.-parem ehk on see, et vast moonutuste osakaal langeb natuke kui on suurema koormatavusega kivi.
          -superradical-

          Comment


            #6
            Vs: tda 7384 asendamine.

            ei see v6imsuse teooria mind ei huvitanudgi.
            Rms v6imsus oli datasheetis esimesel lehel.

            See selleks , sain vist vastused kätte . Teoorias on siis 7386 k6ige m6istlikum , v6imsamatel tuleb hind ka juba topelt.

            Ilmselt on need radikad ka suht suure varuga tehtud , sest mina neil mitmel makil nyyd kyll erilist suuruse vahet ei näe.

            Comment


              #7
              Vs: tda 7384 asendamine.

              Vahetasin jälle kivi. Leidsin oma varudest sobivalt sony makuilt kivi ja hakkasin jootma. Kolb oli kadunud.
              Hommikul sain uue kolvi ja jootsin kivi ringi . Kahjuks avastasin alles siis , kui kivi oli vahetatud , et mingid plaadid olid vahetusse läinud ja sony plaat laual.

              Sisse sai pioneer pal - (numbrid läksid kaotsi) ja imekombel hakkasid tööle. V6rdlesin loogilise m6tlemisega neid plaate ja avastasin ,et m6lemil kivil on jalad samade asetustega.
              Vedas mul
              Nyyd vähemalt veel yks lõpukivi tgavaraks alles.

              Comment


                #8
                Vs: tda 7384 asendamine.

                Esmalt postitatud whiteshark poolt Vaata postitust
                Nyyd vähemalt veel yks lõpukivi tgavaraks alles.
                Nii?!

                Ja mis oli posti mõte ?
                E: ma küll ja küll neid 73 ja 75 seeria kive vahetanud, enamusel jalad ühesuguse paigutusega, kusjuures 7560 asemele võib ka nõrgema (tegelikult need nagunii ühesuguse võimsusega) kivi panna. Kui pole eriti kogemusi siis piisab ju ka pilguheidust datasheet-le ja ongi selge - kui jalad ikka sama paigutusega siis pole mitte mingisugust probleemi.
                Võimsusenumbreid seal pole ka mõtet nii tõe-pähe võtta
                -superradical-

                Comment


                  #9
                  Vs: tda 7384 asendamine.

                  Mõtet ei ole minu ühesgi postituses. Lihtsalt sellel viimasel kivil polnud ühtegi sarnast numbrit peal , et neid v6iks vahetada. Mina pole ka elektroonik , peale selle ma ei jaga sellest asjast mitte midagi. Elektroonikast ma tean , mis on diood ,takisti ja kondensaator. Muud ma ei tea. Sellepärast ongi sellised lollid küsimused.

                  edit: Täitsa pekkis mitu kirjaviga v6ib tulla , kui ise yle ei loe
                  viimati muutis kasutaja whiteshark; 16 m 2010, 23:14.

                  Comment


                    #10
                    Vs: tda 7384 asendamine.

                    Esmalt postitatud whiteshark poolt Vaata postitust
                    Mõtet ei ole minu üheski postituses. Sellepärast ongi sellised lollid küsimused.
                    Muutsin natuke tsitaati-isiklikult on eestipärasem tekst meeldivam lugeda.

                    Esimese osa kohta ma nii ei ole mõtelnud, lihtsalt küsisin .
                    Samas ma arvan, et vastavat siin sellest u. 13 000 liikmest koolis on vähesed õppinud, kool ei tee veel elektroonikuks ega muuks vastava ala tegelaseks . Sul siin aastaid turjal küll, puruloll ei ole ju. Ma nüüd nii halvasti seda ka ei mõtelnud, kuidagi liiga palju viimasel ajal võetakse isiklikult.

                    Tegelikult, palju parem oleks siis kui kirjutaksid täpselt - mida millega asendasid sellest oleks ilmselt teistelegi kasu edaspidiseks.
                    -superradical-

                    Comment


                      #11
                      Vs: tda 7384 asendamine.

                      Nu tahtsin asendada 7384 7384jaga , aga vahepeal läxid plaadid sassi. Ja asemele sai Kivi , mille peal oli kirjas pioneer ja all markeering PAL- (ja numbrid ma kirjutasin , aga kuhu??).
                      Minujaoks tekitsaski hämmeldust see , et tööle hakkas.

                      Ma ei teagi tegelt kuidas tegelikult see kivide vahetus välja peaks nägema ,aga ma olen oma jaokss mingi systeemi aretanud. V6tan vask juhtme ja kisun isolatsiooni maha ja teem pastaga kokku . Panen skeemi peale ja siis nagu imeb tina sinna juhtme sisse.

                      Kuidas seda asja päriselt tehakse?

                      Comment


                        #12
                        Vs: tda 7384 asendamine.

                        Kui tegu on kiudjuhtmega, siis pmst ega see eemaldus süsteem nüüd oluliselt ei erinegi. On olemas selline asi nagu tinasukk, aga oma ülesehituselt on ta väga sarnane vaskkiudjuhtmele, ainus vahe on selles, et olenevalt juhtmest, on tinasuka traadid peenemad. Ei ole täpsemalt uurinud, aga on vist mingi pasta seest see tinasukk ka läbi käinud...võimalik, et ei ole, igastahes tina imeb hästi. Teine võimalus on kasutada tinapumpa, või oli selle nimi tinaimur...Igastahes, sellline pastaka kujuline, läbimõõdult umbes 5-10x suurem pastakast ja idee selles, et vajutad pumba imemismehhanismi alla, nagu süstlal, siis ajad tina ühenduskoha kuumaks kiirelt pump peale, vajutad nuppu ja naksti on tina läinud. Vajab üksjagu harjutamist, et sellega toime tulla. Tinapump on vahest parem, kui tinasukk, sest nt kivi vahetuse puhul, peaks ta ideeliselt tina ka augu seest ära imema, tinasukk, sellega nii hästi hakkama ei saa. Oluline on ka, et, kui kivi on vaja elusalt kätte saada, et siis ei jääks kivi jalgu meeletult kaua kuumutama, kuna see võib rikkuda kivi...aga see oleneb jällegi kivist.

                        Jõudu!
                        It works better if you plug it in

                        Comment


                          #13
                          Vs: tda 7384 asendamine.

                          Esmalt postitatud ccayser poolt Vaata postitust
                          Ei ole täpsemalt uurinud, aga on vist mingi pasta seest see tinasukk ka läbi käinud...võimalik, et ei ole, igastahes tina imeb hästi.
                          Tinapump on vahest parem, kui tinasukk, sest nt kivi vahetuse puhul, peaks ta ideeliselt tina ka augu seest ära imema, tinasukk, sellega nii hästi hakkama ei saa.
                          Tinasukk töödeldud jah-sellest ka nõue (et kasutataks peale vaakumist väljavõtmist võimalikult kiirelt), et kui see algsest vaakumpakendist välja on võetud siis mõne aja pärast see enam nii hea ei ole. Mul olemas veel niisuguseid rulle mis juba 6-7a vanad, kohati ei võta need tina külge, samas kampolit on kuhjaga ja selleks see kõlbab hästi-natuke lahusega kokku ja võtab tina külge küll.
                          See, et sukaga metalliseeritud aukudest tina kätte saada paha ei pea päris hästi paika-kui komponendi jalg on augu tsentris siis võtab sukk sealt tina kiiresti ära, muidu võib jah rohkem kuumutamist vajada. Pumpa ühe korra elus proovinud ja minuarvates see ei ole hea lahendus, sukk osutunud kiiremaks aga eks see olene kogemustest.
                          Päris ideaalne on tinaimur-kolb, see on ideaalne riistapuu, paraku korralik Welleri tööriist 10-15k vahemikus .
                          -superradical-

                          Comment


                            #14
                            Vs: tda 7384 asendamine.

                            Kärssanud kiviga (tegelt v6is see ka korras olla , sellest räägin allpool) ma ei viitsinud jännta , l6ikasin lihtsalt kivi maha ja jootsin need jalad ükshaaval välja. See plaat oli ka selline vastik , et m6lemil pool olid jalad ja minu tinaeemaldustehniak sellest yle ei käinud.

                            Peale uue kivi installi pidin juba asja seina torkama , kui tegin avastuse. Maki taga on kaitsme pesa. See asub täpselt pistikust allpool. Keegi oli kaitset siis ilmselt juhtmega parandanud , aga otsad olid nii pikad jäetud , et need narmendasid korpuse seestpoolt täpselt vastu väljundeid. Mingi 4-5 jalga oli täiesti lyhises. Igasuguseid asju juhtub.

                            Comment

                            Working...
                            X