Teade

Collapse
No announcement yet.

Pioneer A656 RSA remondiprobleem

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Pioneer A656 RSA remondiprobleem

Tere ELFA Foorumi "Vanad kalad"
    Olen siin päris uus, nimelt täna tegin konto sest vajan teie abi.

Oman siis Pioneeri A-656 Seeria Reference Stereo Amplifier Võimendit
    220V
    50/60Hz
    650W
    4 Out
    Chanel A L/R
    Chanel B L/R

Alustame siis peamisest murest.

Mingi 3 aastat tagasi sai see võimendi Soomest toodud, ülekuumenemise tagajärjel olid need kondensaatorid maha põlenud.. noh pauku teinud.
    Sai siis need välja vahetatud.
    Ümberehitust oli oi kui palju.
    ...
    Vend suutis maha põletada terve A kanali, nii L kui R, nimelt mul oli Audio väljund nii paika pandud, et L kanalis oli 1200W Subwoofer kaitsmega(Yeah (H)) ja R kanalis oli 350W valjukas (ilma kaitsmeta) no ja siis see L/R reguleerija oli pandud rohkem sinna L kanalile, et R- kanalis olev valjukas läbi ei põleks.
    ... aga ta pani omapead selle asja kokku ja ühendas kõlarid vastupidi ja kuulas nii oma 30 min kuni ükskord lihtsalt valjukas (ilma kaitsmeta) kinni tõmbas ja kogu A kanali maha põletas. Kuid ega see mõjutanud B kanali tööd.

No kakkusin lahti ja nägin lõhkiseid transistoreid ja neid 3 jalaga D kujuga pealt vaadates "takistid" (Sorry, et täpset nimetust meelde ei tule), samamoodi lõhki. Lihtsalt pealt nagu minema lennanud ja kanali teiselpool asuv plaat pruunikas. Selge, kutu. Panin kokku tagasi. Kasutasin nii 1.5A järjest B kanalit muredeta, puudust tundsin, et A kanal maas oli, aga väga ei häirinud.

Niisiis, muusika oli arvutis Pause, muusika tuleb mul arvutist muusikakeskusesse ja võimu eraldi, jagaja vahel ja võimul aind 1200W subwoofer.
    Pidin poodi minema, no ja keerasin volüümid maha (nagu ma alati olin teinud) ja tagasi tulles olid paneeli tuled eest ära kustunud, no aga heli tuli sellise veidra raginaga, arvasin, et ülekuumenenud, lülitasin välja ja lasin jahtuda (kuum igatahes polnud, leige nagu alati).
    Lülitasin sisse tagasi ja paneel nagu vilkus sellise imeliku särinaga, koputasin võimule ja hakkas tööle. Nii ta töötas umbes tunni 2 ja hakkas otsast ja nii see paneel ära kustuski, aga nupud reageerisid ja kuulasin nii pool aastat, kuni eelmise kuuni, kuni ta samamoodi lihtsalt seistes nüüd seekord siis vait jäi, aga kui lülitasin CENTER kanali sisse, siis mürakat tuli, aga asusin viga otsima, et mis nüüd viga, aga minu teadmatus ja oskamatus ei saanud jagu sellest veast.

Jagu sain paneeli veast, nimelt pesa oli peale A kanali ära põlemisest ja lahti kakkumisest ka veits kannatada saanud, tinutasin siis juhtmed otse, sain paneeli tööle, kõik nupud töötavad ideaalselt, voolu võtab sisse, aga audiot välja ei tule.

Nüüd siis kui lülitan sisse, teeb sellist vana võimu pininat kergelt nagu põrin, aga heli pole, sisendid ja väljundid on kõik nii nagu vanasti.
    CD IN (Channel B R) ja nupud nagu alati CENTER peal, aga ei mõhkugi.

Niih, minu soov oleks siis selline:

Seal (pildilingid allpool) on hunnik takisteid, kondekaid ja kõike muud veel.
    Plaan need kõik välja vahetada, aga ei jaga neist suurt midagi, vahetada oskan, aga otsida mitte, nendest värvikoodidest saan aru ja välja oskan ka arvutada jms.. aga ma ei oska neid otsida, oomipoes mõne üksiku leidsin.. juba nädal aega otsin ja möllan, kuid ei mõhkugi.

Nüüd palungi teie abi, piltide järgi kindlaks teha, mis takistid seal on, palju neid kokku vaja läheb ja kust osta saab.
    Pildi IMG_1875 -l olev keskmine plokk, selle takisteid mõtlesin

Ette tänades Thomas
    Jään vastuseid isuga ootama, käin siin vähemalt korra päevas, seega arukaid vastuseid ootaks meeleldi
    Kriitika igati oodatud

Päikest ja meeldivat adventi :P

EDIT: kustutatud isiklikku elu puudutavad kommentaarid (siin on ikkagi elektroonikafoorum, mille ülesandeks ei ole Poirot' kombel mõrvarit tuvastada, vaid mõrvatule uuesti eluvaim sisse puhuda).

Ka saaksid kergemini abi, kui kirjeldaksid probleemi konkreetsemalt. Enne "Saada" nupule vajutamist loe oma postitus veel "võõra pilguga" läbi, et kas Sina saaksid sellest aru, mida küsida sooviti.
    Abiks on ka see meeldetuletus.

Scott, mode
    viimati muutis kasutaja Scott; 19 m 2009, 04:08.

Vs: Pioneer RSA 650W Elektroonika Komponentide Probleem

Mõttekam vast asi ikka kuhugi remonti anda-niimoodi siin suva järgi diagnoosida natuke keerulisevõitu ettevõtmine.
    Pilt seest: http://kopochsalj.eniro.se/images/15...1_63624big.jpg
    viimati muutis kasutaja radiotehnika35; 18 m 2009, 21:57.
    -superradical-

Comment

Esmalt postitatud llD4ll poolt
      Kriitika igati oodatud
      Minu teada 2 x 70W
      VÕIMENDITE REMONT ja KAASAJASTAMINE

Comment

Uppisin, siis sama ajaga mil vastasin pildid album.ee -sse
        http://album.ee/album/272819/50210119

PS!!!!
        http://album.ee/node/21799531/50210119
        Sellel pildil on vasakul keskel, sellel plaadil, ehk siis kõige ääres vasakul need 2 transistorit, vot need lähevad sisse lülitades täiesti külmast 3seciga mega kuumaks, avastasin siis kui näpp vastu läkks seal kaablit surkides.

http://album.ee/node/21799513/50210119
        Sellel pildil see keskel olev D kujuline 3 haruga tegelinski on ribadeks lennanud :S Ja nii on paljude selliste tegelinkidega! Kõik vaja välja vahetada.

Ette tänades Thomas
        viimati muutis kasutaja Scott; 19 m 2009, 04:11.

Comment

Esmalt postitatud Jyrka poolt
          Minu teada 2 x 70W
          Eksid 650W on taha ka kirjutatud (PS! Teemas on kirjutatud et metsikult ümber tehtud, mingi võrra on kõvem ka kuna seal on need 2 kondekat võimsamad (Super Capastior) 2 x 48000mikro Faradit) Nii väitis mulle isa, et see teeb võimsamaks Elektroonika alal olen suht nõrk, ...
          viimati muutis kasutaja Scott; 19 m 2009, 04:54.

Comment

Elektroonika alal olen suht nõrk
            Sellest saime juba aru.

Eksid 650W on taha ka kirjutatud
            Kuuri seinal oli ka kirjutatud "piiks" aga ometi olid seal küttepuud. See on tarbitav võimsus mitte väljundvõimsus.

(PS! Teemas on kirjutatud et metsikult ümber tehtud, mingi võrra on kõvem
            See võtab hirmujudinad seljapeal jooksma, olen nii mõndagi näinud vallast "võimsamaks tehtud" kõverate kätega inimeste poolt

(Super Capastior) 2 x 48000mikro Faradit) Nii väitis mulle isa, et see teeb võimsamaks
            Need pisi-plõnnid ei anna 48000uF mõõtu kuidagi välja, eksisid suurusjärguga?

Vii remonti, neid spetse juba küll nähtud, kes remonti alustavad takistite vahetusest

Comment

Kus kandis seal Jõgeval asud? Ma ehk saan Palamuse kanti liikuda .
              Praegu pm. aega on, kui saan oma teised asjad tehtud mis tegemist ootavad siis võin selle võimu üle vaadata-sellega arvesta aga kindlasti, et päris ilma eest ei tee-komponentide hind tuleb ikkagi maksta (ma ei kasuta ülehinnatud komponente muide, 25eeguse tükihinnaga takisteid seega ära karda -niisuguseid ma ei kasuta). Kui asi väga hull ei ole siis töö on n.ö. pm. vaba aja sisustamine-selle eest midagi kosmilist ei taha (erinevalt sellest Jõgeva telekaremondist ), sümboolse tasu eest siis... Kui rajad plaatidelt lahti, mingid otseühendused seal tehtud siis läheb ka kallimaks, et edaspidi ei tekiks tahtmist seda suvalistel tegelastel lasta "remontida".

Edit: Jyrka juba kirjutas-see võim on 2*70 music power-it, lühiajaline võimsus on 120W. Voolutarve minuteada 240VA.
              Pilguheit trafole annab vastuse sellele 650W küsimusele.

Igaljuhul kui huvi, anna või PS-is märku, lepime kokku asja.
              -superradical-

Comment

Kuuri seinal oli ka kirjutatud "piiks" aga ometi olid seal küttepuud. See on tarbitav võimsus mitte väljundvõimsus.

Testriga mõõtsin ja välja andis kohati isegi 2400W ja ehk 180V

Need pisi-plõnnid ei anna 48000uF mõõtu kuidagi välja, eksisid suurusjärguga?

Jah, eksisin, kokku on 48000uF ehk siis 1 on 24000uF

Vii remonti, neid spetse juba küll nähtud, kes remonti alustavad takistite vahetusest

Nagu ma juba eelnevalt kirjutasin, et pole kusagile remonti viia ... parem teen ise ja saan ka kerge kogemuse ja endal ka parem tunne. Teades ,et kui mingi asi alla annab, siis oskab juba ette aimata kuskohas!.

Tänud sellegipoolest Sulle!
                viimati muutis kasutaja Scott; 19 m 2009, 04:18.

Comment

ja välja on vaja jah vahetada aind takistid
                  Aga mis saab neist "poolkuudest" mis laiali on lennanud? Mis sa arvad, mil põhjusel need "poolkuud" seestpoolt täiskuuks hakkasid kasvama ?

See takistite vahetamine ei aita seal midagi. Selle antud võimu puhul viib takistite vahetamine sind sinnamaale, et kohe kui pingestad vahetatud takistitega võimu imbub neist välja dzinn ja sina pead minema uusi takisteid ostma - järgmiseks vahetuseks, seega: surnud ring...
                  viimati muutis kasutaja Scott; 19 m 2009, 03:32.
                  -superradical-

Comment

Testriga mõõtsin ja välja andis kohati isegi 2400W ja ehk 180V
                    Piirkonna testril võtsid kah ikka arvesse ? või mõõtsid võrgupinget ?
                    ja veel . Soe soovitus- Rom-i võib uskuda.
                    Teine soe soovitus - mõtle, miks need takistid läbi läksid .
                    Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

Comment

Esmalt postitatud radiotehnika35 poolt
                      Selle antud võimu puhul viib takistite vahetamine sind sinnamaale, et kohe kui pingestad vahetatud takistitega võimu imbub neist välja dzinn ja sina pead minema uusi takisteid ostma-järgmiseks vahetuseks, seega: surnud ring...

Plaan pole mitte need välja vahetada, vaid liita vanade külge nagu mu isa alati teeb, Lihtsalt paneb vanale takistile uue lisaks ja kui töötab, siis korjab vana alt ära ja uus ongi sisse seatud.
                      viimati muutis kasutaja Scott; 19 m 2009, 03:34.

Comment

Plaan pole mitte need välja vahetada, vaid liita vanade külge nagu mu isa alati teeb, Lihtsalt paneb vanale takistile uue lisaks ja kui töötab, siis korjab vana alt ära ja uus ongi sisse seatud.
                        Tundub, et elektroonikaga sellisel tasemel on teil mõlemal vara tegeleda.
                        Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

Comment

EDIT: Henri503 öeldu kokkuvõte - enne, kui remondi kallale asuda, tuleb seadme ja selle osade tööpõhimõte selgeks teha, muidu võib ise tehes võimendi kordasaamine (kui üldse saab) mitu korda kallimaks minna kui remonditöökojas parandada laskmine.
                          viimati muutis kasutaja Scott; 19 m 2009, 04:58.

Comment

sul on pool võimu põlend ise sa seda ei tee korda, otsi see skeem alguses üles .
                            siis vaata mis juppid on põlend otsi skeemilt ja nii see käib,ega me sul siin pildi pealt ütle mis katki on ise uurid siis järgmine kord oskad juba ise.

Comment

Takistite vahetamine antud juhul enam ei aita, läbi on kogu lõppvõim (esialgse info põhjal), samas on seda veel lootust taastada (vast omaniku jaoks ka tasub asi ära), vaatab selle üle ja eks näis mis sellest saab.

Tegelikult oleks täpsem selgitamine olnud alguses ilmselt palju asjalikum-siis jäänuks siit päris mitu posti ära. See, et mõni number liialdatud on, see pole veel nii suur mure...

Kui teemaalgataja mõne numbriga eksib siis pole mõtet kohe hakata ju mutta tallama, eks igaüks võtab oma kaitsepositsiooni sisse - nii on siin paljud kismad alguse saanud.
                              viimati muutis kasutaja Scott; 19 m 2009, 03:22.
                              -superradical-

Comment

Working...
                              X