Teade

Collapse
No announcement yet.

Pioneer A656 RSA remondiprobleem

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Pioneer RSA 650W Elektroonika Komponentide Probleem

loomulikult on mõtet lasta üle vaadata inimesel kes asjast üht-teist teab.
    viimati muutis kasutaja Scott; 19 m 2009, 04:26.
    ps kaust alati 100% täis ,kasuta ekirja

Comment

Esmalt postitatud llD4ll poolt
      Kriitika igati oodatud
      There's your problem. Ootasid kriitikat aga vastu võtta ei osanud.

Ma kah suht algaja veel elektroonika vallas aga pakuks, et võimu surma põhjuseks on ülekoormus(liiga väikse takistusega kõlaritega kasutatud) või koormuse puudumine(pole kõlle taga olnud). Lase aga julgelt kellelgi üle vaadata/mõõta, küll korda saab. Omast kogemusest teada, et enne kui raamatuid lugema pole viitsinud hakata ei tule millestki midagi välja.
      viimati muutis kasutaja Scott; 19 m 2009, 03:19.

Comment

Esmalt postitatud guits poolt
        ...või koormuse puudumine(pole kõlle taga olnud).
        Reeglina korralikel transsvöimudel ei juhtu midagi hullu, kui koormust järel pole (kui palju kodukinoressiivreid kasutatakse 5 vöi 7 kölari asemel ainult kahega!). Lampvöimud on teine teema.

Kogu see jutt siin ainult süvendab minus veendumust, et igas öiges vöimendis peavad olema sama karmid kaitselülitused kui parimates PA-tükkides - ainult nii saab enam-vähem kindel olla, et nad "tavakasutuses" ellu jäävad. Paraku ei meeldi siuksed lahendused miskipärast audiofiilidele...

Konkreetne vöim on ilmselt liiga madala koormustakistuse ohver - kurat teab, mis asjad seal täpselt ja kuidas täpselt järel olid, see "1200W Subwoofer Kaitsmega(Yeah (H)) ja R kanalis oli 350W valjukas (ilma kaitsmeta)" teeb ettevaatlikuks igal juhul. Eniveis, tegu on mitte enam lihtsa remondi vaid tösise restaureerimisega...
        Algul tuli kõik lambist, siis leiutati transistor ning nüüd oleme otsapidi jälle kiviajas...

Comment

Esmalt postitatud tehnofriik poolt
          Reeglina korralikel transsvöimudel ei juhtu midagi hullu, kui koormust järel pole (kui palju kodukinoressiivreid kasutatakse 5 vöi 7 kölari asemel ainult kahega!).

Eniveis, tegu on mitte enam lihtsa remondi vaid tösise restaureerimisega...
          Mul resiiver üldse muusikat ei lase kuulata kahe kõlariga kui kasutan mitmekanalilist sisendit (saab valida ju sisendi!). Kui kuulan otse DVD mängijast siis tavalisel CD-l on nagunii ainult 2 kanalit, kui aga on 5.1 (nagu ka suure arutelu tulemusel sai ostetud, et saada ka mingit aimu sellest muusika ruumiheliplaadist, noh, 5.1 muusika DVD-l siis). Siis see tuleb ikka kõigist kanalitest, kui CD on mängijas siis 2 kõlarist tuleb heli, ülejäänud on tummad.
          Kui aga valida sisend manuaalselt siis need on tavalised-seal pole ruumiheli jaoks sisendeid, ainult DVD valikul on ruumiheli.
          Võimalik, et mõned resiiverid lasevad "mingi tundmatu" signaali ka teistesse kanalitesse-väljundis kõlli ei ole siis n.ö. lõpmatu takistus ei peaks pahasti küll mõjuma.
          -superradical-

Comment

Vs: Pioneer A656 RSA remondiprobleem

Niih Alustame siis otsast, viime selle teema rööpasse ja arvatavasti ka lõpule!
            Teeme siis kõik ilusti selgeks, puusta ja punaseks ja selgitame piltide ja näidetega!

Võimendi INFO:
            Pioneer A656 RSA
            220V 50/60Hz 650W
            Väljundvõimsus: 120W MAX (70W RMS) Ühe kanali kohta
            Kokku 4 väljundit ja 2 kanalit
            Muudatused: Kondensaatorid vahetatud 24000uF vastu ja Recorder plaat vahelt eemaldatud
            Juhtmete vedu: Tingitud RCA pistikute purunemise asendamiseks.
            Miks D takistid O -ks kiskusid? Kaitsmeta kõlari ülevõimendamine ning pidev tagasilöögikoormus lihtsalt kärsatas kuni küpseks sai ja sellest võlusuits välja trügiski.
            3 aastat tagasi tehti esimene parandus isa poolt ja töötas laitmatult
            Möödus 2 nädalat sai tuba ümber tõstetud... ja vend omapead ühendas järgi, ning põletas esmalt A kanali maha.
            Töötas ideaalselt B kanaliga 1.5 aastat ja siis lambist hakkasid esipaneeli lambid jamama, ning hiljem juba oli võim ise ka kutu aind siis töötas kui lülitasin sisse: CENTER nuppu ehk siis kõik kanalid korraga, aga hing ei annud rahu, et mis siis juhtus ja kakkusin lahti. Nüüd siis pusingi selle probleemi kallal palju maksavad takistid ja kust osta.

NB! 1). Voolu võtab sisse 2). Esipaneeli tuled sain ka põlema (Pistiku viga oli). 3). Audio tuleb võimendisse sisse ja väljub aind siis kui CENTER nupp all on, aga mitte kii kõvasti kui ennem B kanaliga. Ilma CENTER nuputa on ainult pinin pragin või kuidas iganes seda nimetada, aga volüümi keerates see valjeneb, vb viga selles, et see lahti kakutud ja maandus pole hea ja ei maandata müra ära, kuid siiski leidus viga ka kõlarikatsme relees mis ei lülita ennast enam sisse nagu ta tegi varem.

TSITEERIN OMA TEXTI!
            Nii ta töötas umbes tunni 2 ja hakkas otast ja nii see paneel ära kustuski, aga nupud reageerisid ja kuulasin nii pool aastat, kuni eelmise kuuni, kuni ta samamoodi lihtsalt seistes nüüd seekord siis vait jäi, aga kui lülitasin CENTER kanali sisse, siis mürakat tuli, aga asusin viga sisi otsima, et mis nüüd sisi viga, aga minu teadmatus ja oskamatus ei saanud jagu sellest veast..

MINU SOOV OLI VAHETADA KÕIK A ja B KANALI TAKISTID, mitte teha DIAGNOISTIKAT või PILDI JÄRGI HINNATA MIS LÄBI JA MIS MITTE NEED MIS SELLEL PILDILGI (Punasega on märgitud millele Multimeeter ei reageeri või on silmaga näha et katki)

OKEY TSITEERIME:
            Niih, minu soov oleks siis selline:
            http://lld4ll.com/public/pioneer/img_1875.jpg
            Pildil näete võimu seespoolt, see keskmine plokk.. eks.
            Seal on hunnik takisteid, kondekaid ja kõike muud veel.
            Plaan need kõik välja vahetada, aga ei jaga neist suurt midagi, vahetada oskan, aga otsida mitte, nendest värvikoodidest saan aru ja välja oskan ka arvutada jms.. aga ma ei oska neid otsida, oomipoes mõne ükskiku leidsin.. juba nädal aega otsin ja möllan, kuid ei mõhkugi.

Minu arvamus oli täpselt see mida ISA MULLE KINNITAS, et kui KUSAGILT tuleb heli läbi, siis on võimendi plokk terve ja viga on A ja B ploki takistites mida võin julgelt vahetada!

Otseselt seda topelt takisti asja (Paraleelselt) on tehtud siis kui seda parandati 3 aastat tagasi. Ise plaanisin samal taktikal alustada, ja kui olekski maha põlenud, mis seal siis ikka "mis sitasti see uuesti!" Ja kuidas muidu teie õppisite? Arvatavasti samamoodi katsetasite, tegite ise või õppisite kodus või aind koolis.
            Varem enne seda on mul olnud 3 Pioneeri veel mis on samadel põhjustel läbi põlenud.
            PÕhjuseks ikka ja see sama valesti kõlarite järgi ühendamine venna poolt. Muid katseid pole teinud, vahest põleb lihtsalt suffaka tagasilöögist mõni väljundi ees olev kaitse läbi. Sest ega see võimu ja suffaka vahel olev kaitse ka alati nii 100% kindel pole, vahest tuleb sealt selline pauk läbi, et kaitse jääb terveks aga võim kärssab.
            See, et ajasin sassi tarbimise välja andvaga ei ole mingi näitaja, eksimine on inimlik.
            See, et eksisin 48000uF asjus, see jäi mulle meelde pool möödajoostes kui võimu järel käisin ja sellest järeldasin seda sellega, et kuna neid on seal 2 tk, siis oletasin, et 2x48000.

Kriitika oligi oodata, aga et teemast nii mööda...
            Igatahes ettevaatlikult töötaski see asi ilusti 1.5 aastat murevabalt, ennem kui ilmensid paneeli tulede probleemid, siis hiljem aga jäi päris vait.
            Tulede probleemiks oli selle ühenduse viga kus ennem oli pistik:

Kuumaks lähevad ka need kondekad ja seda megakiiresti, külmstardilt 3 seci umbes ja põletab ville juba.

Siin on juttu nendest küpsend isendite tagajärjest ja samas on ka näha kuidas need juhtmed on nüüd pandud, mis ennem olid nagu vanal RCA kaablil need emapistikud vms

Kuna radiotehnika35 pakkus parandust, et vaatab üle kas saab asja või ei, siis kaalun ka seda asja. Kuna samas leidub igasuguseid muid võimendeid (nt autovõimendid) "Yeah, siit tuleb kohe kriitika ,et vool muundatakse ühest teise ja selline kulukas asi jms, et ei tasu ära." Vahet pole kas mul käib toavõim 24/7 või autovõim automaatse stardiga koos arvutiga.

Kuid samas kaalusin ka samasuguse võimu ostmist, kuna kvaliteet on see mis mulle meeldib, aga antud võimuga olen rahul. Ja juurde saab mürakat alati osta, näiteks eelmainitud autovõim sufakale ja samas saab juurde ka panna kõrgemaid vokaale otse Pioneeri võimendile, kuna tegemist pole ju lõppvõimuga.
            Kuid siiski plaan see aparaat ellu äratada, kui asja ei saa, siis läheb kaalutud variandi poole!

Minupoolne OT:
            See, et ma vooluall komponente vahetan ja pauku käinud pole, ei ole jah teab mis kõva näitaja, aga teinud ma seda olen ja see ei tee jah minust paremat inimest, lihtsalt eilne sõnastus oli veits kehva ja sellest teie nats vale arusaam.
            Teiepoolne soovitus lasta ära teha inimesel kes oskab on jah õigem variant, aga samas ise ma ei õpi sellest midagi, miks muidu ise seda kätte võtta tahtsin, et kogemusi ikka saada. Ei tasu teiste otsuseid maha materdada, teinekord lähete teie kusagile foorumisse kus teil samamoodi abi vaja ja tehakse teile tagasi.
            Ma ei võta seda südamesse, sest ma arvestasin sellega, et selliseid OT-si siin lendama hakkab.

Keegi kirjutas, et elektroonikaga meil mõlemal vara tegeleda, kunagi pole vara ega hilja, vara tegid suu lahti sel teemal, sest me ei ela igavesti.
            Aga eks meil kõigil on oma arvamus, ... .

...

Loodan, et nüüd saite mu SOOVIST ja TEEMA SISUST aru, mitte ei jätka seda ebavajalikku OT-d. Kriitikat ootasin ikka sel teemal mis puudutab KÕIKIDE TAKISTITE vahetust või üldse selle asja ette võtmist.

Kus viga näed laita, / seal tule ja aita

Kõike head teile.

EDIT: kustutasin eelmise õhtu OT-ga seotud jutuosa.

Jäägem vastustes teema piiresse!

Scott
            viimati muutis kasutaja Scott; 19 m 2009, 07:17.

Comment

... et mis siis juhtus ja kakkusin lahti. Nüüd siis pusingi selle probleemi kallal palju maksavad takistid ja kust osta.

MINU SOOV OLI VAHETADA KÕIK A ja B KANALI TAKISTID, mitte teha DIAGNOISTIKAT või PILDI JÄRGI HINNATA MIS LÄBI JA MIS MITTE

Plaan need kõik välja vahetada, aga ei jaga neist suurt midagi, vahetada oskan, aga otsida mitte, nendest värvikoodidest saan aru ja välja oskan ka arvutada jms.. aga ma ei oska neid otsida, oomipoes mõne ükskiku leidsin.. juba nädal aega otsin ja möllan, kuid ei mõhkugi.
              Selle võimendi remondiks ei piisa vaid takistite vahetusest. Nende kõrbemine on teiste skeemiosade rikkimineku tagajärg. Kui Sa uued takistid sinna plaadile joodaksid, põleksid nad samamoodi kohe tumedaks.

Kuumaks lähevad ka need kondekad ja seda megakiiresti, külmstardilt 3 seci umbes ja põletab ville juba.
              Oma teises postituses nimetasid neid transideks. Aga nende kiire kuumenemine näitab ära, et ka need transid on läbi läinud. Kõiki rikkis detaile silma või näpuga ei leia.

Minu arvamus oli täpselt see mida ISA MULLE KINNITAS, et kui KUSAGILT tuleb heli läbi, siis on võimendi plokk terve ja viga on A ja B ploki takistites mida võin julgelt vahetada!
              Nii see kahjuks ei ole. Ka iga plokk koosneb astmetest: kui üks neist enam ei tööta, ei saa signaal järgmisele astmele edasi minna.

Otseselt seda topelt takisti asja (Paraleelselt) on tehtud siis kui seda parandati 3 aastat tagasi. Ise plaanisin samal taktikal alustada, ja kui olekski maha põlenud, mis seal siis ikka "mis s*****i see uuesti!" Ja kuidas muidu teie õppisite? Arvatavasti samamoodi katsetasite, tegite ise või õppisite kodus või aind koolis.
              Selle meetodi suurim häda on selles, et kui kontrollitav takisti, millele "topelt" takisti selga pannakse, on tegelikult korras, siis väheneb ahela takistus 2 korda. See ei meeldi aga transistoritele ja mikroskeemidele ning nad lasevad maagilise suitsu välja.

Kuidas ise õppisime? Arvan, et enamus alustas lihtsamate asjadega, näiteks kahe transiga lambivilgutaja kokkujootmisega või valgusdioodile takisti arvutamisega. Edasi tulid pisikesed kõrvaklapivõimendite kitid jne. Kindlasti ei tee paha mõnest raamatust või internetist uurida, mis takisti, kondensaator, transistor või diood on ja mida nad teevad, kuidas elektrit juhivad (või ei juhi ). Kui juba tead üksikosade hingeelu, on vea otsing palju lihtsam.

Kuna radiotehnika35 pakkus parandust, et vaatab üle kas saab asja või ei, siis kaalun ka seda asja. ... Teiepoolne soovitus lasta ära teha inimesel kes oskab on jah õigem variant, aga samas ise ma ei õpi sellest midagi, miks muidu ise seda kätte võtta tahtsin, et kogemusi ikka saada.
              Kuldne kesktee oleks, kui te koos selle üle vaatate. Näiteks Radiotehnika35 aitab vead üles leida, aga laseb Sinul uued jupid külge joota.

PS. esimene asi, mida enne remontima hakkamist vaja läheb, on paberil või arvutifailina SKEEM. Skeemilt ajad kasvõi näpuga järge, kus ja kuidas signaal liigub või kui suur pinge radadel olema peab. Tester on samuti väga vajalik.
              73lpiC3kCzI 1hz9KtdUAoU FHo6rXLHNTU
              ATiP1pN4XeM

Comment

Ka saaksid kergemini abi, kui kirjeldaksid probleemi konkreetsemalt. Enne "Saada" nupule vajutamist loe oma postitus veel "võõra pilguga" läbi, et kas Sina saaksid sellest aru, mida küsida sooviti.
                Abiks on ka see meeldetuletus.
                Scott, mode
                Äkki ei märka,
                veelkord, abi palumine ALGAB SKEEMIST mille abil toimub juhendamine, sellel tasuta ei leidnud, 10-15USD tuleks välja käia, odavamatega mina ei riskiks.

Teiseks, ei maksa ärbelda suurte numbritega tehnikafoorumis, teadjale annab adekvaatset infi reaalne RMS, seega 2 X 70W muu jura võib sulgudesse panna (120W max), pildi järgi toitetrafole üle 250-300W ei pakuks.
                VÕIMENDITE REMONT ja KAASAJASTAMINE

Comment

Kas see Pioneer A-656 tavaline või on MKII? Vist on lootus skeemi leida.
                  viimati muutis kasutaja Rom; 19 m 2009, 11:07.

Comment

kas antud pildil

on must juhe ühendatud lihtsalt traadi ümberkeerutamise abil ?

milline geniaalne idee

ma olen näinud selliseid keerutusühendusi vene kroonu sideseadmetes aga ots mis niiviisi oli ühendatud oli kindlalt neljakandiline ja keerde oli palju

ise keerutades ja kui keerde vähe ilmselt head ühendust ei saavuta
                    viimati muutis kasutaja Scott; 20 m 2009, 03:32.
                    ps kaust alati 100% täis ,kasuta ekirja

Comment

Keerutusühendus. Tolle ajastu aparaatidel üsna tavaline, minu 80-ndate Alpage kassetikas on taolisi ühendusi täis. Tegelikult on tegu hea meetodiga.
                      Algul tuli kõik lambist, siis leiutati transistor ning nüüd oleme otsapidi jälle kiviajas...

Comment

Esmalt postitatud Scott poolt
                        Nii see kahjuks ei ole. Ka iga plokk koosneb astmetest: kui üks neist enam ei tööta, ei saa signaal järgmisele astmele edasi minna.

Selle meetodi suurim häda on selles, et kui kontrollitav takisti, millele "topelt" takisti selga pannakse, on tegelikult korras, siis väheneb ahela takistus 2 korda. See ei meeldi aga transistoritele ja mikroskeemidele ning nad lasevad maagilise suitsu välja.

Kuidas ise õppisime? Arvan, et enamus alustas lihtsamate asjadega, näiteks kahe transiga lambivilgutaja kokkujootmisega või valgusdioodile takisti arvutamisega. Edasi tulid pisikesed kõrvaklapivõimendite kitid jne. Kindlasti ei tee paha mõnest raamatust või internetist uurida, mis takisti, kondensaator, transistor või diood on ja mida nad teevad, kuidas elektrit juhivad (või ei juhi ). Kui juba tead üksikosade hingeelu, on vea otsing palju lihtsam.

Kuldne kesktee oleks, kui te koos selle üle vaatate. Näiteks Radiotehnika35 aitab vead üles leida, aga laseb Sinul uued jupid külge joota.

PS. esimene asi, mida enne remontima hakkamist vaja läheb, on paberil või arvutifailina SKEEM. Skeemilt ajad kasvõi näpuga järge, kus ja kuidas signaal liigub või kui suur pinge radadel olema peab. Tester on samuti väga vajalik.
                        Ma isegi imestasin, et kuidas saab olla nii, et A ja B ei tööta aga CENTERiga tuleb heli. Kuigi nii see olla ei tohiks, siis järeldasin, et CENTER on eraldi.

Jah, see topelttakisti variant pole alati kõige parem. aga unustagem selle topelttakisti teema, see oli plaan minna sama teed, aga ei.. lihtsam kohe kõik välja vahetada!

Isegi olen neid LED paneele ja CNC masinaid ehitanud ning WIFI sateliiti teinud, mida saab ka arvutist juhtida, kuid see selleks, seal panin lihtsalt ilma plaadita või siis plokita need takistid, lihtsalt jootsin juhtmetega omavahel kokku jne... AIND USB ühendusel oli trükiplaat sest sela oli kive jam kammajaad juba rohkem.

Seda hingeelu ma koolis juba õpingi, kuidas miski töötab, mis seal sees on jms. Kuna õpetaja on ka selline kes ise asjast midagi suurt ei jaga ja teistele õpetab.. noh eks katsu ise aru saada mida see õps seletab ja kuidas end 3x parandab ja siiski valesti.

Seda skeemiasja otsisin isegi ja leidsin skeemid, kuid segadusse ajavad need record plokid mis minu omalt välja võetud.

Esmalt postitatud Rom poolt
                        Kas see Pioneer A-656 tavaline või on MKII? Vist on lootus skeemi leida.
                        Oskaks ma seda kindlaks teha, siis ütleks. ebayst leidsin nad mõlemad ülesse, kuid samas MK2 pole toitejuhtme juures lisapistikud, aga samas müüb teine isik samasugust ja kirjutab et MK2 ja siiani pole aru saanud kumb see on.
                        Igatahes selline ta tagant pole:
                        http://i.ebayimg.com/03/!BgDpMuwCGk~$(KGrHqYH-EQEsNqo,IdLBLDu!d2Klg~~_12.JPG
                        Pioneeri lehelt leidsin ka, et MK2-l pole seda lisastuffi seal taga paremal all.
                        Esmalt postitatud kalleb poolt
                        kas antud pildil
                        on must juhe ühendatud lihtsalt traadi ümberkeerutamise abil ?
                        milline geniaalne idee
                        Võta seda kuidas tahad, nii seda on tehtud, 2 on isegi veel selle RCA taolise pistikuga

Eespool kirjutas keegi, et pildi järgi on mähis vms 300W umbes.. eitea, ma mingi tark pole, aga olen väiksemaidki näinud ja võimsamaid, aga antud isendi kohta ei oska pakuuda, aga 300 ületab kindlasti, pead küll ei anna.

Nüüd paneme teema LUKKU ja otsustatuks!
                        raadiotehnika35 -ele täheb võimendi edasiandmisele ja las pranadab kui seda annab parandada, ise ei hakka siis nii peene asja kallale ronima, parandan oma arvuteid edasi, vahetan seal neid takisteid ja kondekaid, ning tegelen nende hingeeluga edasi, millele hammas peale hakkab. Kuigi vaadates tehnika arengut, siis.. võim on ju nagu 10 aastat vana...keerulisemat ei tohiks nagu midagi olla...

END OF STORY, sain oma ABI ja INFO teie postitustest ja teema on AMMENDATUD

Comment

Manual + skeem: http://caffrox.com/PIONEER_A656.pdf

Comment

Working...
                          X