Teade

Collapse
No announcement yet.

Ressiiver 4Ω kõlaritele.

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Ressiiver 4Ω kõlaritele.

    Plaanis kodu muusikavärgendust parendada. Tekkinud paras ports küsimusi millele pole suutnud mitme päeva jooksul foorumit lugedes vastuseid lõplikult leida.

    Eesmärk: Muusika kuulamine raadiost või arvutist läbi olemasoleva kahe paari kõlarite.
    Olemasolevad kõlarid on mingid tundmatud veneaegsed kõlarid. Ühes toas on 4Ω kõlarid, teises (testriga mõõdetuna) üks 6,5Ω ja teine 7,5Ω.
    5.1 heli ei ole oluline, filme eriti ei vaata ja kõlareid mööda tuba laiali ka panna ei soovi.
    Audiofiil ei ole, aga halba asja ka ei taha osta. Planeeritud investeering ca 5000 kuni 10000.

    Probleem: 4Ω kõlarid.
    Nagu eelpool mainitud on kõlarid 4Ω ja 6,5 ja 7,54Ω.
    Paljudel ressiiveritel on märgitud lubatud kõlarite takistuseks 8Ω või rohkem. Pole veel leidnud ühtegi, millel oleks lubatud A+B kõlaripaari üheaegne kasutamine alla 8Ω kõlaritega. Mis juhtub kui kasutada siiski väiksema takistusega kõlareid? Mingist ajast on jäänud arusaamine, et see võib kahjustada resiiverit.
    Ühe Denoni ressiiveri kasutusjuhendist leidsin: Märgitud väärtusest madalama takistusega kõlarite kasutamisel (näiteks 4Ω) võib pika ajaline tugeva helitugevusega mängimine põhjustada temperatuuri tõusmist, mis oma korda võib tuua kaasa kaitseahela rakendumiseni.
    Sellest, saan aru, et halvim mis juhtuda võib on see, et ressiiver lülitab end sisuliselt välja. Ja kõvasti ei kuula ma muusikat peaaegu kunagi. Seega probleemi tegelikult nagu pole? Või siiski?

    Või tuleb lisaks mingi selline http://www.elfaelektroonika.ee/artnr...selector-4-way või selline http://www.4electronicwarehouse.com/...es/ssvc-4.html vidin lisaks osta? 3 või enama kõlaripaari üheaegne kasutamine poleks ka paha.

    Stereo vs av ressiiver
    Olen siin foorumis ringi surfates jõudnud järeldusele, et muusika kuulamiseks on mõistlikum osta stereoressiiver, sest sama hinnaklassi av (5.1, 7.1) ressiiver on kehvema helikvaliteediga. Ja nagu mainitud, 5.1 kõlarisüsteemi niikuinii pole.

    Aga milles see stereoressiiveri parem kvaliteet seisneb? Mängib paremini madalaid sest pole mõeldud lisa supakaga mängima? Puhtam kesksagedus, kõrged?

    Samas, praegu kasutusel olevaid kõlareid ei ole plaanis vähemalt esialgu välja vahetada ja tõenäoliselt ei ole need midagi ülihead. Seega peab stereo vs av resiiveri kvaliteedi vahe olema ilmselt väga suur, et sellest aru saada? Kaldun arvama, et nn "tavatarbija" jaoks vist niikuinii vahet ei ole?

    Kui reaalne vahe on praktiliselt märkamatu, siis oleks av ressiiver mugavam - varsti tuleb ka digiboks osta ja kui see ressiiveriga HDMI kaudu ühendada, siis (kui ma õigesti aru olen saanud) oskaks digiboksi käivitamisel ressiiver end ise sisse lülitada. Ja helitugevuse reguleerimise saaks ka boksi puldiga tehtud. Õige?


    Kas oskate soovitada mõnda poodi kust asjalikku nõu osatakse anda (suurde elektroonikapoodi pole ju mõtet minna küsima)? Audiocenter, Audio City?

    #2
    Vs: Ressiiver 4Ω kõlaritele.

    On teil huvi minu 7.1 AV-Võimendile?


    Plussid:
    +"MultiZone" = Multi Room / Home Automation
    + Hea DAC = oodav CD / PC (lossless)(OPT/Coax ühendamine) mängib nii hea kui High-End CD-mängija hinnaga > 20.000 EEK
    + korralik võimendi + Pure Direct
    + phono
    Minussid:
    - puudub HDMI (ma arvan see ei ole problem, kui tahad hea heli)
    - hind

    Kui on huvi, pakkun kuulamisevõimalus (asun Tallinnas).

    Comment


      #3
      Vs: Ressiiver 4Ω kõlaritele.

      Sinu pakutav on 2 või 3 korda kallim kui olen planeerinud. Lisaks oli mul tingimus raadio olemasolu, ehk ressiiver, mitte võimendi. Seega ei sobi kahjuks.

      Comment

      Working...
      X