Teade

Collapse
No announcement yet.

Helitugevus -95 -- 0 dB.

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Helitugevus -95 -- 0 dB.

    Tere.Täna jalutades ringi elektroonika poodides jäi silma selline asi.Lähemalt vaadates ja ka näppides odavama otsa A/V Ressiivereid,tundusid nende kõigi max helitugevus olema suht sarnane -10kuni 0dB juures.Erinevus torkas silma ainult helis endas.Ressiiveriteks olid siis Kenwood KRF-v6300,Pioneer VSX-519 ja Denon1610.Ka Yamaha 461 sai pilk peale visatud aga temal annab helitugevust muuta kuni +16 dB, ehk siis tundub pisut kõvemini mängivat max heli juures.Taha oli neile kõigile ühendatud Yamaha kõlarid tundlikkusega 89dB.Aga kummitama jäi selline asi et et vanema aja tehnika tundus kuidagi kõvemini mängivat ehk siis max helitugevust andis neil ikka tunduvalt rohkem keerata.(jätaks muidugi kõrvale selle et mis heli või müra nad sellisel helitugevusel tegid.)Huvitakski siis selline asi et kas vanemal helitehnikal oli see Volume tugevus kuidagi teisiti ehitatud eht teisisõnu andis neil helitugevust keerata näiteks +25dB,aga tänapäevastel siis 0 dB.Vabandan kui tundub väga läbu teemana aga puht teoreetiliselt jäi selline erinevus kummitama mind.

    #2
    Vs: Helitugevus -95 -- 0 dB.

    Selle, mis numbreid ress mingi voluumi juures näitab, paneb paika ressi tootnud kompanii marketingiosakond ja ega siin reaalse eluga mingit seost polegi. dB on suhteline ühik ja kui pole teada mille suhtes, siis ta ei väljenda mitte midagi. Üks firma paneb 0dB max võimsuse peale, teine mingi sellise koha peale kus moonutus paberites lubatud piirides, jne. Ja lisaks vaadatakse kuidas konkurendid teevad ja sätitakse enda numbreid nii et need enda toodet kuidagi halvemas valguses ei näitaks. Ehk siis lühidalt- need numbrid ei ole kindlasti miski, mida saaks resside võrdluses aluseks võtta. Väljundvõimsus on neil ka nagunii suht samades piirides ja seda on nagunii rohkem kui koduses kuulamses kaine peaga vaja läheks, niiet kõik taandub sellele kas endale heli meeldib ja naisele värv sobib
    Toidan trolle!

    Comment


      #3
      Vs: Helitugevus -95 -- 0 dB.

      See rohkem vist selline teema... ... ehk pakun, et visuaalse poole pealt on küsimus suvalises gradueerimises ja kõrva järgi mängis samade kõlaritega valjemini lihtsalt see seade, mille reaalne võimsus suurem oli.

      Comment


        #4
        Vs: Helitugevus -95 -- 0 dB.

        Hea video
        Kusjuures see tuletas meelde veel ühe asja. Ma olen märganud, et mida rohkem moonutusi, seda valjem heli tundub. Kasvõi peale seda, kui enda ressile väikest järgiaitamist tegin tundus esimese hooga, et kuhu bass kadus. Aga siis sain aru, et bass on oluliselt täpsem ja õhulisem, muda oli kadunud. Ja see muda tundus palju "valjem" kui täpne bass.
        Toidan trolle!

        Comment


          #5
          Vs: Helitugevus -95 -- 0 dB.

          Tere.Aitäh vastamast.Kuna olen juba vanem inimene ja suurem kogemus ongi nõukogude tehnikaga või siis vanema lääne tehnikaga siis selline asi silma jäigi.Endal kodus krf-v5100 ja samade kõlarite taha ühendades radiotehnika y-101 siis ikka max helitugevus on suurem,kuigi jah see juba moonutustega.Usun et antud riistade võimsus peaks ligilähedane olema.Kaupluses saigi erinevaid ressiivereid vaadatud ja mängis neil kõigil raadio ning helitugevus oli neil kõigil seal -23 kuni -8.Ja lihtsa kõrvakuulmise järgi oligi aru saada et peajagu üks teisest üle ei olnud.Loomuliklt nõustun kõigiga et antud ressiiverite võimsust on koju enam kui küll.Ja eks vist eksitab kurdistunud kõrva ka veel see et antud ressiiverid kannatasid vist ka max heli juures veel kuulata aga näiteks nõukogude tehnika ikka sealt üle kolmveerandi oli juba plärinaga tegu.

          Comment


            #6
            Vs: Helitugevus -95 -- 0 dB.

            Ma ei saa aru, milles on selle teema probleem või hämming? -95 kuni 0dB on lihtsalt üks relatiivne vahemik vaikusest (-95dB) kuni selleni, et eelvõimendi enam signaali ei piira, ehk siis 0dB. See mis meile kõrvadesse jõuab sõltub veel heliallika signaali tugevusest, lõppvõimendist, kõlaritest ja jumal teab millest. Pole kuidagi alust kahelda eelvõimendi helitugevuse poteka toimes, ta võib vabalt selles vahemikus toimetada. Kui me lükkame plaadimasinasse plaadi, mis on masterdatud 0dB, keerame antud ressiiveri nupu põhja 0dB, siis peaks töötama süsteem oma võimete piiril. Suurema helitugevuse jaoks on vajalik võimsam võimendi ja kõlarid, mitte ronida üle nulli, nt+25dB. Eelvõimendi poteka töö ongi opereerida vaikuse ja maksimumi "0dB" vahemikus, kõik mis võimendites edasi elektriliselt toimub, ei puutu enam asjasse.

            Comment

            Working...
            X