Teade

Collapse
No announcement yet.

Võimendi genereerib

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Võimendi genereerib

    Tere,pimedad talveõhtud vajavad sisustamist ja seega mõtlesin,et teen selle skeemi järgi(teine variant) stereovõimendi.On olemaks sellised kaks parajat radikat,kuhu vahele kannatab kenasti 30 x 75 mm trükkplaadi pista ja sobib sinna nagu valatult.Mõeldud tehtud,tegin ka plaadi valmis ja pingestasin ilma lõputranssideta ning asi genereerib.Lõpukaid mul sinna veel hetkel pista ei ole,niisiis proovisin niisama.Hiljem jootsin kaks 100uF lüüti otse plaadile toidetele,siis tundus asi maha rahunevat.Eemal olid lüüdid katsetuse aeg 2200uF ning siis jooksid nii 10cm juhtmetega(üsna jämedad) PCB-le.Kunagi varem olen sama skeemi järgi teinud ja siis toimis normaalselt ilma lüütideta otse plaadil.Et kui keegi oskab kuidagi PCB-d kritiseerida,mis teisiti võiks olla genereerimise vältimiseks,oleksin abi eest tänulik.Proovisin vähe aega kuidagi ka neid lüüte sinna pisikesele plaadile suruda,aga sedasi muutus see plaat veelgi kohutavamaks minu silma jaoks ning tegelikult ei taha sinna eriti enam lüüdid mahtuda ka.

    E: Lõputransside kollektoritele jooksvad eeltakid on mul 0,5 Oomi asemel 0,33-sed,aga see vast ei mõjuta nii palju,kuna mäletamistmööda toimis samade takkidega kunagi.
    viimati muutis kasutaja otsija; 04 m 2010, 21:15.
    otsija

    #2
    Vs: Võimendi genereerib

    Sain toimima asja enam vähem nagu tundub.Lõputransil need pooleoomised takid on jube kriitilised.Asendasin algsed 0,33 ohmised õigete pooleoomiste vastu ning asi muutus paremaks,100pF konde tuleks ka 220pF vastu võibolla ehk vahetada ja siis peaks hea saama küll.
    otsija

    Comment


      #3
      Vs: Võimendi genereerib

      Jätkan siis oma monoloogi. Nüüd häda selles,et kui väljund lühistada(ilma sisendsignaalita),siis toite pluss õlas kasvab vool meeletuks,transs avaneb enam vähem täielikult tundub.Hetkel testin pisikese trafoga,aga kui selle poole kW trafo taha lükkan,siis lühis väljundis=mahapõlenud kaitsme või kehvemal juhul transiga.Kui pisike pool mõne keeruga väljundisse pista,siis vool kasvab vähem,aga siiski tsirka amprini.Kui sisendit sõrmega puutuda vms,siis kipub ka ikkagi genererima kergelt,aga õnnks üle poole ampri vast ei lähe.Et kas on võimalik need paar häda pärast talutavat kiiksu ka välja saada või tuleb leppida?
      otsija

      Comment


        #4
        Vs: Võimendi genereerib

        Monoloogi vahelduseks küsin miks valisid selle projekti, minuarust mitte kõige targem tegu, millest ma siin foorumis mitu korda kirjutanud. Ellioti leht muidu tore, isegi käin seal vahest kui midagi meelde tuletada vaja,neid säästu lõppvõime küll sealt valida ei tasu.
        Skeem 70-date klassika (draiverid ja lõpud järgijana) üks erivariant mida ma ei hakka kommenteerima, mina teeks uue klassika plaadi millel kõik min. vajalik peal.
        VÕIMENDITE REMONT ja KAASAJASTAMINE

        Comment


          #5
          Vs: Võimendi genereerib

          Valisngi selleks,et hea kompaktse PCB saab teha.Mul trükkplaat 74 x 30 mm maksimum.Enamik skeeme on tublisti mahukamad ja hetkel oli sellegi skeemi järgi plaadile paigutus mõningane tegu.Kunagi ladusin kokku ka,tundus töötavat,aga siiski vist mitte nii,kuis vaja.Aga sa võid viidata mõnele skeemile,mis kindlalt kenasti toimib,eks kui maha põletama peaksin või asi hull on,teen uued plaadid,kus SMD komponentidega mahutan ehk ära.
          otsija

          Comment


            #6
            Vs: Võimendi genereerib

            Esmalt postitatud otsija poolt Vaata postitust
            Valisngi selleks,et hea kompaktse PCB saab teha.Mul trükkplaat 74 x 30 mm maksimum.
            Kunagi sama probleemi ees olles valisin LM3886
            VÕIMENDITE REMONT ja KAASAJASTAMINE

            Comment


              #7
              Vs: Võimendi genereerib

              Mul on lm3886 stereo täitsa tehtud ja töötab,aga ei taha kivivõimu.Kunagi võrdlesin sellesama transvõimuga,mis praegu teen ja seda lm3886 kivi väljundvõimsust ning lm3886 väljundvõimsus oli madalam,viskas moonutuse varem sisse ja madalat ei mängi nii hästi,kui transistorvõimendi.Ja 4 Ohm koormust +-35V toite korral ei kannata see klots välja,nii nad kolisidki mõlemad ühe pisikese +-25V trafo taha,ning S30 mängima käravad küll.
              otsija

              Comment


                #8
                Vs: Võimendi genereerib

                Arvasin, et 8 oomine projekt, erinevust lingist oleks võind 1. postituses ära märkida aga muus väheke eksid, antud variant ei saa parem LM-st olla just lõppastme tõttu.
                Tee lõpp ümber C70 järgi http://www.ampslab.com/c70.htm Q6,7,8,9,10 ja sisendisse C2. PCB pildit võib arvata, et lõpus mingi tootja vuflid mida pole kauaks +-35V ja 4 oomi juures.
                VÕIMENDITE REMONT ja KAASAJASTAMINE

                Comment


                  #9
                  Vs: Võimendi genereerib

                  Olen märkimatta jätnud jah,et lõppudeks panen tip35c/36c ja ei tohiks praagid olla.Omal ajal kuulasin 6 oomise bassikõlariga seda transvõimu ja LM3886 ning transistor oli parem(isegi originaal lõppudega).Lasin ka siinust sisse ja vaatasin 4 oomise takistuse pealt ning transistorvõimendi hakkas signaali moonutama miski voldi jagu kõrgemal pingel.Aga see sinu viidatud C70,mille poolest selline lahendus seal parem on,võimsused on küll kuidagi nigelad seal,mis välja kirjutatud on 33V kahepolaarse toitega.
                  otsija

                  Comment


                    #10
                    Vs: Võimendi genereerib

                    Võimendi võimsuse määrab ikka füüsikaseadused,mitte mis keegi kirjutab, Sziklai lõpuga saab küll mõned vatid rohkem kuid selle lõpuga võimu väljundtakistus pea suurusjärk suurem järgijalõpust, mistõttu ta kindlasti ei ole LM-st parem.
                    C70 lihtsalt selle skeemivariandi hea näide kus pole koonerdatud nagu Elliotil ja töötab korralikult toitega +-25V - +-70V
                    VÕIMENDITE REMONT ja KAASAJASTAMINE

                    Comment


                      #11
                      Vs: Võimendi genereerib

                      Noh jah,ju siis see nii ole.Aga esialgu teen ehk esimese skeemi järgi siiski,vajaminevad jupid tellitud.Üks suur probleem saab ka korpuse valmistamine olema,tõenäoliselt tuleb puitu kasutada.
                      otsija

                      Comment


                        #12
                        Vs: Võimendi genereerib

                        Ma ei oska öelda, kui palju sõltub LM3886 heli skeemilahendusest aga mida ma oskan öelda on et bass helis sõltub suuresti toite mahtuvusest. Kui lüüdid väikesed siis hakkab juba väikesel helitugevusel "kokutama" bassi kohtades ja üldse väga kole heli hakkab tulema, kui aga panna suuremad lüüdid, siis on minuarust konkreetsel kivil bassi küll. Endal just nendega üks stereo pooleli, sai pandud toites kummagisse õlga 20 000uF plus siis kivi plaadil on veel õlas 4700uF konde. Palju ei ole võimudega kogemusi aga see väike kogemus mis on, tuleb mainida et see kivi on väga tubli.

                        Korpusega on nii et kasutaja W@lduri käest saab mõistliku raha eest custom karpe. Vahest läheb tema kättesaamiseks ainult kaua aega, ma ei tea miks.

                        Nende transistor võimudega on seehäda, et seal peab natuke teooriat tundma. Vahest ehk joppab ja võim hakkab kohe peale kokkupanemist korralikult tööle, üldjuhul (minu kogemuste põhjal) seda ei juhtu. Nimelt juba kokkupanemise käigus ei mõõda kõiki komponente ja ei paarita neid sobivatega vaid pistetaksegi need kaks transsi mis poest saadi skeemi lihtsalt sisse. Samuti on lõppudega, need ei pruugi kah üldse omavahel sobida just kui poest on näiteks kaks suvalist tellitud. Ja siis hakkab üks häda pihta kui üks transs läheb kuumaks ja teine on külm ja üks kanal moonutab rohkem kui teine ja mingi takk läheb leigeks samalajal kui teine on tulikuum,genereerib... Aga sul juba pea 1000 postitust, vast oled asjaga kursis ja saad hakkama.

                        Edu igatahes.
                        Condemn the hive.

                        Comment


                          #13
                          Vs: Võimendi genereerib

                          Postid postideks,aga vast saan jah.Korpusega selline asi,et tuttav on tiksojal tööl,sebib mulle materjali(teen siis puidust).Ei taha enam eriti sinna võimendile pappi alla laduda.Ja nende transside sobitavusega,see on olulisem ehk siis,kui plaanis panna mitu paari lõpukaid.Eelastme transid jms ei tundugi nii kapriissed olema vähemalt selle käsiloleval transvõimul.Ega suurt rohkem ma transistorvõimendeid kokku pannud ei olegi,L.Abo raamatust sai kunagi üks naljaviluks tehtud.Ise nullist ehitamine nõuab suht parasjagu igast resurssi ka,kui vedeleks hunnikus suuri radikaid ja trafosid,siis poleks probleemi neile kõigile proovida igat tüüpi skeeme peale ehitada.BD140 transi asemel hetkel miski suht suvaline kättejuhtuv ja töötab samamoodi,nagu originaaltransiga(jah,kärsatasin eelastme transid läbi,kuna lohakusest jooksis toide kusagile trükkplaadile lühistama).Ja tulles LM3886 juurde tagasi,siis testisin täpselt sama toite ja lüütidega nii kivi kui transvõimu väljundvõimsust.Antud kivil heli tublisti puhtam ja selgem,aga transistor siiski jõulisem.
                          otsija

                          Comment


                            #14
                            Vs: Võimendi genereerib

                            Vaikselt vahelduva eduga ehitan asja edasi. Nüüd plaan korpust tegema hakata ja küsimus, et kas võib hakata häireid sisse pilduma, kui ma asetan võimendid trafole üsna lähedale, komponendid kusagil paari cm kaugusel EI südamikuga trafo mähistest. Ja kui oht olemas, siis kas plekitüki vahele asetamine hoiab häired võimendist eemal?
                            viimati muutis kasutaja otsija; 17 m 2010, 15:20.
                            otsija

                            Comment


                              #15
                              Vs: Võimendi genereerib

                              Esmalt postitatud otsija poolt Vaata postitust
                              ... Nüüd plaan korpust tegema hakata ja küsimus, et kas võib hakata häireid sisse pilduma, kui ma asetan võimendid trafole üsna lähedale, komponendid kusagil paari cm kaugusel EI südamikuga trafo mähistest. Ja kui oht olemas, siis kas plekitüki vahele asetamine hoiab häired võimendist eemal?
                              Kui sa alles hakkad planeerima korpust siis planeeri ka trafo kaugemale.Magnetilisest materjalist varjestus alati teretulnud EI- ja lintmantelsüdamike puhul.Vähendab ikkagi puisteväljade mõju skeemielementidele.2cm kompodest ei ole soovitatav.Ürita miskit 5cm alates.Toroidiga poleks probleeme - võib ka 2cm.
                              Kõik meeldiv tuleb lambist...

                              Comment

                              Working...
                              X