Teade

Collapse
No announcement yet.

Võimendi genereerib

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    #31
    Vs: Võimendi genereerib

    Esmalt postitatud otsija poolt Vaata postitust
    Lõputranssideks TIP35C/TIP36C.
    Kust sa võtad, et 25A, uuri datasheetide graafikuid, 25A kannatab 5V juures, 25A X 5V = 125W, 35v toite juures vist 3A kanti, ON SEMI-l on graafik, ST-l pole, arvatavasti on mida varjata. Ma küll nii rikas pole, et raha rämpsu peale raisata, võrdle kasvõi MJW21193-e voolu/pinge graafikut.

    Kui aastaid tagasi netis kolades sattusin Ampslabi lehele ja nägin C70/200 skeeme hakkasid nad kohe meeldima. Selline skeem on üle 40 aasta vana, paljude STK-de sisu sama, skeemi variante sadades. Ampslabi omades pole nagu midagi puudu ja üle ka, kõik astmed töötavad normaalse vooluga, mul lisatud difastme E ahelasse 100 oomine seadepote mis sillatud kahe 51 oomisega, mõned on vaja olnud teha +-70V toitega.
    VÕIMENDITE REMONT ja KAASAJASTAMINE

    Comment


      #32
      Vs: Võimendi genereerib

      Tjh, võimsuse järgi vaadates jah voolutugevus sinna kanti jääb. Proovin sis C70 sinna plaadile mahutada. Kui kasutada ühte paari lõpukaid, siis peaks need 5W takistid 0,2 oomiga asendama?
      otsija

      Comment


        #33
        Vs: Võimendi genereerib

        Esmalt postitatud otsija poolt Vaata postitust
        siis peaks need 5W takistid 0,2 oomiga asendama?
        Nende takkidega on üldiselt nii, et mida täpsemini on reziimid paigas seda väiksem on alispinge väljundis ja seda väiksemad võid nad panna, algul võiksid suuremad olla.

        Üks C140 näeb välja selline http://www.hot.ee/ylejoejyri/Pildid/jyrka037.jpg lõpud ja draiverid radikal samuti võid sinna õhkmontaazis paigutada nende Em takid, saad plaadi väiksemaks.
        VÕIMENDITE REMONT ja KAASAJASTAMINE

        Comment


          #34
          Vs: Võimendi genereerib

          Proovisin siis C70 skeemi ka samale plaadile mahutada. Ise vaatasin plaadi üle ja tundub korras olevat, aga kui keegi midagi eelkõige just paigutuse koha pealt vigast näeb, siis anda märku. Draiver transid asendaks esialgu vähemalt bd139/bd140 ning millalgi hakkan vaikselt kokku klopsima uut plaati kui viitsimine tekib.
          otsija

          Comment


            #35
            Vs: Võimendi genereerib

            Eriti tore lugu küll selgus. Ladusin C70 kokku ära ning täpselt sama seis, 4V kandis väljundis hakkab tippe ära lõikama. Mõtlesin, et ei saa ka see plaat samamoodi vigane olla. Proovisin lauaarvutiga signaali sisendisse lasta, kuna läpakas tegelikult moonutab heli väheke, ei andnud tulemust. Läksin ossi kallale, toppisin naljapärast pingjaguri ette 1:10 ja tippude lõikamised kadunud:O. Et oss pani segast hoopis asja juures. Huvitav küll, hakkab vist täitsa ära koolema. Paari aasta eest toimis samas olukorras veel kenasti. Üsna räbal ja vana on ka teine tegelikult.
            Tulles selle C70 toimimise juurde, siis esmapilgul tundub asi hullemini töötavat, kui see minu esimene skeemgi. Väljundis on alalispinge 0,2V, esimese skeemiga oli kokku ladudes ja pingestades see kohe paigas, nii 10mV juures. Genereerimist panin ka tähele C70 juures samamoodi. Ok osa takisteid on mul paralleelitud, et sobivat takistust saada,aga peaks ikkagi kokkuvõttes sinna 1% hälbesse mahtuma. Ei teagi kohe, mul on üks vana skeemi järgi koostatud komplekt veel alles, proovin uuesti sellega tegeleda ning jään vana skemi juurde, kui see korralikumalt toimib, kui C70.
            otsija

            Comment


              #36
              Vs: Võimendi genereerib

              Vaevalt selles C70 skeem süüdi, maailmas ikkagi põhimõtteliselt sama skeemi järgi ei-tea mitmed miljonid raadiod, võimendid, STK ja muud kivid tehtud. Ma kuskil 100 kandis erinevaid variante teinud ja pole märganud, et tahaksid genereerida kui testri juhtmega sisendit katsun. Räägid siin 1% täpsustest takkidest, aga mis pinge sul punasel LED-il on, erinevatel võib erineda ~30%, aga see määrab püsivooluallika tööpunkti. Ohmi seadust tundes saab R6-ga väljundisse 0.
              VÕIMENDITE REMONT ja KAASAJASTAMINE

              Comment


                #37
                Vs: Võimendi genereerib

                LED miski 1,8V kanti jääb. Takkide puhul ma täpselt ei viitsi arvutada, aga ehk paar protsenti eksimus võib olla, rööbitatud on R3,R4,R8. Konded pole ka osad päris samad, mis seal kirjas, ehk siis 500V ja 300V märgitud konded mingi 100V on ehk. C70-l see ka jama, et kütab neid Q4 ja Q5 transse päris üksjagu(mul bd139/bd140), plaat sai üsna tihe ning pole eriti neid radikaid sinna võimalik pressida. Esimeses skeemis tühijooksul draiverid külmad kui kalad ning koormates moonutuseni(20V ja 4 oomi) muutuvad parajalt kuumaks, aga peavad siiski ilma radikatetagi vastu ehk. Topin selle esimese skeemi väljundile jadamisi pisikese induktiivsuse, siis ei lähe väljundi lühistamisel genema ja lepin sellega mis on vist. Huvitav on ka see, et esimese skeemi järgi tehtud teine plaat, mida ma täna testisin oli palju stabiilsem, kui esimene plaat, mille maha põletasin.Komponendid muidu täpselt samad.
                otsija

                Comment


                  #38
                  Vs: Võimendi genereerib

                  Esmalt postitatud otsija poolt Vaata postitust
                  C70-l see ka jama, et kütab neid Q4 ja Q5 transse päris üksjagu(mul bd139/bd140)
                  See pole jama, see kindlustab mingisugusegi kvaliteedi mida külmade kaladega ei ole.
                  VÕIMENDITE REMONT ja KAASAJASTAMINE

                  Comment


                    #39
                    Vs: Võimendi genereerib

                    Olen vahepeal selle külma kalaga mänginud väheke. Üks kanal toimib kenasti, aga teine, täpselt identne genereerib. Proovinud üht-teist, aga ei saa sotti. Kui mõlemad sama toite peale ühendada, siis kandub genereerimine mõlemasse üle. Hakkan vaikselt loobuma sellest esimesest variandist. Läksin uuesti C70 plaadi kallale tagasi, R6 asendasin potega ning 180 oomi juures pinge väljundis korras. Genereerimine ka ei kiusanud mind enam. Testisin mje2955/mje3055 lõppudega korra 4 oomisel koormusel ning samuti 100W puhast siinust tuli kenasti läbi. Muret tekitavad need draiverite radikad, need mis lõppe otse juhivad, need on vaikse heli korral enam vähem jahedad, teised kaks aga pidevalt nii soojad, et näppu eriti peal ei kannata hoida. Kui pideva siinusega üsna maksimumi lähedal piinata, siis ei kipu ühtegi radikat sõrmega torkima. Teen kiire pildi ka veebikaga, "klõps", need vaskplekist lehed radikateks väänatud võimalikult kompaktselt. Pildilt vast enam vähem näha radikate suurusi, et kas oleks mõtet samade mõõtmetega radikatega riskida või pole mõtet transse 100 kraadi lähedale lasta kütta, kui korraliku koormusega kuulata?
                    otsija

                    Comment


                      #40
                      Vs: Võimendi genereerib

                      Vahepeal olen vaikselt pusinud asja kallal, esimene skeem, mille järgi teha plaanisin, see ei kõlba kusagile kokkuvõttes. Sai siiski C70 peale tehtud nagu Jyrka soovitas, vastas ta ka küsimustele ja anomaaliatele, mis asja käigus tekkisid. Pisikesed kiiksud on veel küljes, väljundis paarkümmend mV alalist, üks kanal nagu kahiseb tiba rohkem, aga läbu kastiks kõlbab küll kokkuvõttes. Väljundis on ka hästi õrn võrgumüra, ehk seetõttu, et plaat nii trafo lähedal, aga see urin on nii vaikne, et väljundis kõrvaklappidega on ainult õrnalt kuulda. Samas korralikke kõlareid hetkel käepärast pole, millega kuulata ja testida. Ühest kanalist saan 110W puhast siinust, mõlemad korraga koormuse all, siis pingelangu tõttu nii 100W kanal ma oletan. Korpus võiks tiba parem välja näha, need poldipead, mis igalt poolt välja turritavad, aga kuidagi teisiti ei õnnestu seal midagi teha. Ja ega põlve otsas midagi paremat eriti teha ei kannatagi. Samas hea pisike on küll asi kokkuvõttes, tegin paar klõpsu ka.
                      otsija

                      Comment

                      Working...
                      X