Teade

Collapse
No announcement yet.

Kodukootud võimendi

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Kodukootud võimendi

    Idee teha omale ise üks võimendi. Esialgu võimsuse pool. Kaevanud mõnda aega netis - ka siin foorumis ja hetkel on kuju hakanud võtma plaan kiviks kasutada LM4702BTA. Just BTA, kuna selle andmed datasheedi järgi paremad kui CTA'l. Mõned skeemid olen ka netiavarustes üle vaatanud, siit 1) küsimus - kas selline http://www.national.com/an/AN/AN-1490.pdf skeem kõlbaks kasutada või peaksin miskit "vingemat" otsima?
    2) Toide. Millise võimsuse/väljundpingega asjapulga poole peaksin piiluma? Ei kavatse maja lammutama hiljem hakata, enamasti taustmuusika kuulamine aga vahel peaks kannatama ka veidi kõvemini tümistada.
    Taustast veel niipalju et reaalselt ehitama ei hakka enne veebruari keskpaika.
    Ootan kogenud võimendiehitajate kommentaare ja soovitusi.

    #2
    Vs: Kodukootud võimendi

    Esmalt postitatud znif poolt Vaata postitust
    Ootan kogenud võimendiehitajate kommentaare ja soovitusi.
    Ei tea kas lähen selle lause alla, aga vaatain mida mujal selle kohta on kirjutatud ja mida ehitatud ja diyAudio foorumist leidin pärsi head lugemist koos valmis tööde ja kõige muuga.
    Emal oli kolm poega, kaks olid normaalsed ja kolmas oli elektroonik.

    Comment


      #3
      Vs: Kodukootud võimendi

      Kõik suht ilus kena aga.
      Millised "olulised" parameetrid on siis silmajäänutest drastiliselt paremad?
      Toitepinge seal ainult reaalselt tajutav suurus mis neil kahel erineb, muud vahet ei ole- eeldades seda siis mõte kipub sinnamaile, et soovitakse toide nii üles ajada kui võimalik. Miks ka mitte kui on tahtmist enda elu ise keeruliseks teha .
      Seda max. toidet ei soovita keegi kel mõistus peas. Teemat lugedes jääb mulje, et enamasti soov seda võimu kasutada muusika kuulamiseks mitte võimsa mürageneraatorina? Sel juhul ei ole seda n.ö. "paremat" kivi mõtet jahtida, parem investeeri see lõpptranssidesse mis jääb järele odavamat kivi soetades. Huvitav, kui soov neid transse mis Aplication Notes, kasutada siis mina kvaliteetseid siinkandis ei ole trehvanud-ehk nüüd on, möödunud suvel igaljuhul ei olnud kohapealt saada korralikke, nüüd ehk on.
      Tegelikult, jääb natuke arusaamatuks - kui piiramatu eelarve siis on transsvõim igal juhul mõttekam.
      Muidu on selle draiveri baasil loodud küll isegi üsna võimsaid võime (500W ja ülegi), lõpus siis 2SA1943 ja 2SC5200 paaridega või veelparem on kasutada Hitachi FET-e, neid aga on tänapäeval keeruline hankida, pean silmas kvaliteetseid isendeid. Renesas veel neid toodab aga ka nende omadest on võltsingut liikumas .
      2SJ162 ja 2SK1058 on parimad.
      Mainitud transse kasutavad skeemid on ka olemas, netis ja ajakirjanduses.
      Selle AN-i juures on suureks plussiks sümmeetriline trükkplaat
      -superradical-

      Comment


        #4
        Vs: Kodukootud võimendi

        Nojah. Need "olulised" parameetrid käivad sinna maailma mida vast ilma eriti-heade-kõlariteta ei tee vahet. Hinnal küll - pea 2x (360.- bta vs 145.- cta). Leidsin ka ühe testi, kus oli sama skeemi võrreldud erinevate lõppudega. Toshiba 2SK1530 / 2SJ201 olid parima tulemuse andnud (145mA 155W/Ch. 185W/Ch. 0.00071% 12.5V/μs, toide oli 100-0-100). Need lisaksid hinnale 2x125 + 2x110. Ei tuleks just väga piiramatu eelarve maitse vist. Nagu mainisin, lammutajat ei plaani teha. Toiteks midagi klassist 28-0-28 äkki. Meeldiv trükiplaat on üks sellistest subjektiivsetest asjadest mis mind meelitasid, lisaks ka mitmes versioonis valmisfaile vabalt netis rippumas. Mainiks veel lisaks et aparaat hakkab toitma 8oomi kõlaripaari ja mõte on et peaks suutma hakkama saada ka eelvõimuta.
        Või soovitate mõnd magusamat tükki transsidel?
        to wer1 - diyAudiot lugesin eilegi pea pool päeva, sealt leidsin ka eelmainitud testi.

        Comment


          #5
          Vs: Kodukootud võimendi

          oled ikka eelarvele tähelepanu pööranud?see jääb kuhugi 2500-3000 krooni vahele.
          sellistel võimsustel peab arvestama sellega et üks hooletu käeliigutus või ootamatu aevastus sunnib asja uuesti nullist alustama

          Comment


            #6
            Vs: Kodukootud võimendi

            Ega see ei ole jah niisama-pildilt vaadates tundub asi lihtne ja kena, kui tegema hakkad ja ka lõpptulemust ootad mida kannatab käega katsuda, silmaga vaadata ja kõrvaga kuulata siis varasemate kogemuste puudumisel ei oleks see eriti soovitav lahendus esimeseks projektiks võtta.

            Muidu teemassepuutuvat:

            Toide 28-0-28 ei ole väga karm algus, see tähendab toidet mis rakendub võimendi toitmiseks, +-39,5V (ajasin juuksekarva lõhki). Kui teha niisuguse toitega võimendi siis tarvis on küllaltki kogukas toiteosa, see on hinnaline. Stereo puhul ehk oleks minimaalne 300VA trafo, see on kaupluses ligemale 1000 raha, juurde läheb veel korralik alaldi ja silumisfilter!!! Nüüd võimendi osa-transistorid, draiver, jahutus, materjal korpuse tarbeks või valmis korpus! Igaljuhul alla eelpoolmainitud 2,5-3K läbi ei vea, kui kooliraha ei pea projekti käigus maksma. Samuti lisandub eelpoolmärgitule veel head tunnid oma aega-kui see leitakse nagunii vaba aja arvelt siis on endale ajasisustus kuid kui tuleb töö kõrvalt näit. teha siis kulub päris mitu töist õhtut kui detailid suuremaltjaolt koostudena hangituna olemas - no ei hakka ju pornograafilist aretist tegema kui juba mõte selle projekti suunas liigub, kingakarpi juhtmemontaazi pole ikka mõtet toppida eelarvamusel , et "ähhh, peaasi, et töötab".
            Millist infot veel projekti kohta olemas on?
            Mida on plaanis kasutada korpusena jne?
            -superradical-

            Comment


              #7
              Vs: Kodukootud võimendi

              Huvitaval kombel mul just selle kiviga üks töö tegemisel, just lõpetasin juppide ladumise plaadile, läheb ühe Kenwoodi võimu lõpu asenduseks. Algul plaanisin transsidel teha aga mitte kuidagi ei taha mõistlikult ära mahtuda, originaal draiverikive enam saada pole ja lõpuks valisingi LM4702C-e, B ja A peale raha mõttetult kulutada ei leia vajadust, kui siis juba MJE49810/30 mis 4702 edasiarendused.
              Raadiotehnika jutule midagi lisada pole kui ehk, et mina neist A1943/C5200 võimsama variandi puhul hoiduks küll eemale. Üks idapoolne projekt ka,
              VÕIMENDITE REMONT ja KAASAJASTAMINE

              Comment


                #8
                Vs: Kodukootud võimendi

                Sellise 2500-3000 klassis eelarvega umbes arvestangi. Ja kuna tahaks et tulemus on ka seda raha väärt seetõttu loodangi saada häid soovitusi. 49810 teemat uurisin juba varem ja eelistasin siiski 4702 juurde jääda. Subjektiivne arvamus muidugi. 2*35V 300VA toroid on oomikas hetkel müügis 675 raha eest, 2*28 polnudki enam. 2*30 300VA Farnellis 633 raha.
                Korpuse plaanin ise ehitada. Alumiin + teras... või siis ainult Al. On veel aega mõtelda.
                Toiteosaga eriti polegi tegelenud veel, on varutud mõned huvitavad skeemid aga pole läbi töötanud seega ei kommenteeri veel.
                Eks ehitus ilmselt etappidena toimuma hakkab. 1 - võim, 2 - toide, 3 - korpus. Tundub et enamasti umbes nii tehakse.
                Ajaprobleemi hetkel pole - kipub pigem üle jääma. Koolirahast loodan pääseda (unistada ikka võib).

                Comment


                  #9
                  Vs: Kodukootud võimendi

                  a otsi trafo miski vene oma saad odavamalt .tartus tiigi poes muuakse vanu korpusi u101 oma oli vist isegi seal.

                  Comment


                    #10
                    Vs: Kodukootud võimendi

                    675 raha on äss pakkumine hetkel. Turg vist on koomale tõmmanud, vahepeal olid need kallimad. Samas vaata siit: www.tme.pl/eu otsi "TST300" või "TST" , sealt vaata ja vali, vaata hindu seal. Ehk on soov sooritada ühisostu??? Ma olen juba pikemat aega seda siingi välja pakkunud aga huvilisi ei tundu selles osas olema. Sealt saaksid ka näit. A6023 profiilist sobivad radikad, palju odavamalt kui oomipood pakub, jällegi on abiks otsingusõna " A6023". Mul just plaanis radikaid soetada sealt, seal muud kola ka.
                    -superradical-

                    Comment


                      #11
                      Vs: Kodukootud võimendi

                      Sklep elektroniczny Transfer Multisort Elektronik - części i komponenty elektroniczne. Ponad 950 000 produktów w ofercie od ponad 1400 dostawców. Globalny dystrybutor części elektronicznych. Dostawa nawet od 24h. Zamów teraz!


                      Parandus
                      S A C
                      Siberian Audio Concept

                      Comment


                        #12
                        Vs: Kodukootud võimendi

                        Mnjah... Poolakatel kolmandiku odavamad hinnad. Isegi 7€ saatekuluga koos odavam kui kodumaal. Oleksin nõus ühinema ostuga aga rahapäev alles 5 veebruar. Oman ka VISA kaarti. Samas oleks äkki võimalik ka kohapealt saatekuluta siia toimetada... Pean silmas rekkameeste abil. Ise ka olen/olin. See siiski teoreetiline võimalus. Igatahes vaatan toodud lehe põhjalikult läbi - äkki saaks suurema tellimuse veidi teha, oleks kokkuhoid märgatavam.

                        Comment


                          #13
                          Vs: Kodukootud võimendi

                          Juhul kui läheb ühistellimuseks siis arvatavasti lööks ka kampa! Hinnad lihtsalt meeletult odavamad võrreldes Eesti poodidega!
                          Teostan trükkplaatide söövitamist ja puurimist! Hinnad soodsad!

                          Comment


                            #14
                            Vs: Kodukootud võimendi

                            Mul on seal poes konto olemas, seega võin ühistellimuse organiseerimise enda peale võtta. Palun pange siis tootesoovid, soovitud tarneajad jms privasse või meili (yro ät hot.ee) peale.

                            Ja kolime ühisostuga siia
                            viimati muutis kasutaja YRO; 24 m 2010, 13:25. Põhjus: Jutt väljus teema raamidest
                            Minu DIY blogi
                            <- CSS'i lairibad EL70 erihinnaga!

                            Comment


                              #15
                              Vs: Kodukootud võimendi

                              Osa juppidest sain kätte. Alustaks toite osast. Trafo on 2x40V 450W, sinna veel 6x lüüdid 10000uF 63V. Tuhnisin jupp aega netis aga miskit asjalikku soft-start skeemi ei leidnud sellisele aparaadile. Rod Elliotti oma tundub sobivat küll muidu. On kellegil äkki tagataskus mingit skeemi pakkuda? Ja toiteploki lahendus kuidas soovitate - kahekordse dioodsillaga?

                              Comment

                              Working...
                              X