Teade

Collapse
No announcement yet.

võimendi ehitamine vana võimu juppidest

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: võimendi ehitamine vana võimu juppidest

Keegi ei ole siin haukunud. Ja igal ühel peaks olema oma arvamus siin. Nii, et kui midagi ei meeldi keegi ei sunni lugema seda teemat ju. Kuigi ega ma ei vaidle vanematele vastu ka. Panin asjad kasti ära ja las seisavad seal siis. Kui targemaks saan ehk siis nokib kunagi jälle edasi!!!

Comment

Tegelikult üks soovitus on ikka-niisama "seistes" või "oodates ja lootes", et targemaks muututakse ei tule küll midagi...ma ise ka kunagi proovisin aga ei tulnud midagi välja sellest mõttest . Asjad tuleb enda jaoks teha selgeks, kirjutada välja arusaadavalt, grammatiliselt korrektses kirjas ja küll ka siis abi tuleb ja abist siis ka hilisemad teadmised, usu, just nii see on
      -superradical-

Comment

Tubli. Ega keegi ei karjugi siin sinupeale, lihtsalt kõik, kes siin soovitavad ja seletavad, teevad seda ju omast vabast ajast ja tahtest ja kas sina tahaksid aidata kedagi, kes iga soovituse peale ütleb lihtsalt ükskõikselt et olgu sellega kuidas on, punkt. Ja uus loll küsimus. Seal on ikkagi kõrgepinge olemas ja oht voolu saada. Ei pea üldse midagi valestigi tegema, lihtsalt kui seal trafo juures kord yhest kohast voolu võtta ja kord teisest, siis millalgi väsid sellest ringi tõstmisest ära, läheb käsi kogemata kuhugi vastu ja ongi olemas. Või ei viitsi koguaeg vooluvõrgust ära rebida, joodad seal nii et pinge trafos, käib laks. Jälle jumal teab kas keegi elab või mitte. Elektroonika on tõesti huvitav ja mulle meeldib palju rohkem noor inimene, kes tahab midagi teha ja nokitseda, kui noor inimene, kes tahab nurgataga juua ja suitsetada. Tegele mingite lihtsamate asjadega, on ka 9V ja 12V palju huvitavaid skeeme ja isegi võimendeid. Sellejaoks sobib arvuti toitekas. Seal on olulised osad, mida näppida ei tasu kenasti plekeist karbisees peidus. Räägin, kuna endal peaks juba nagu kogemusi olema ja ikka vahest ajameelsusest trehvab käsi kuhugi vastu minema, kuhu ei tohiks.
        Condemn the hive.

Comment

See oli hea vastus! Ma olen selle elektroonika nokkimisega tegelenud tegelikult palju palju aastaid aga ikkagi pole veel päris selge nii, et kuulan parem vanemaid ja targemaid. Aga voolu olen ma saanud kõvasti nii seinakontaktist kui selliste samade võimude nokimisest. Mind lihtsalt huvitas see, et kas saan selle võimu endale tööle kuna jupid seisid niisama ja võimu läheks vaja. Aga noh las seisavad siis veel natuke aega kuni saan targemaks. Aga võite siis pakkuda mingit lihtsat võimendit siia. Olen otsinud küll googlest aga pole midagi erku leidnud. Pole mõtet hakata vist uut teemat tegema selle pärast.

Comment

Uut teemat pole vast jah vaja aga kirjuta, mis tingimustele ta sul vastama peab. Neid TDA baasil lihtsaid võimukesi on siin foorumis lademetes läbi käinud. Otsi.
            Condemn the hive.

Comment

Tahaks, et ta võimendaks ikka mõne väiksema woofri ära näiteks selle 75w104-8 elemendi.

Comment

võta stk4048 vist oli?tee sellega võim ,mul oli see päris hea oli.

Comment

Uurisin natuke selle kohta. Tundub olevat päris lihtne ehitada ja vähe komponente. Aga milline siit see õige siis on http://www.oomipood.ee/?t=k_o&otsi=stk4048 ja kas kellegil äki leidub linki kus oleks trükkplaadi skeem olemas ja juppide nimekiri.

Comment

Nagu näha siis sa pole varem ühtegi võimendi projekti läbi viind? Mina soovitaksin teha esimeseks projektiks TDA2003 baasil võimu! 10W aga sellegi poolest odavalt saab valmis ja ka toidet kergem leida!

Skeem ja ka PCB http://www.electronics-lab.com/proje...001/index.html
                    Teostan trükkplaatide söövitamist ja puurimist! Hinnad soodsad!

Comment

Olen Rolts-iga nõus. See stk4048 on peale vaadates kerge, aga kui tegema hakata siis pole ta nii lihtne kui on veel probleeme algtõdedega. Ise olen ka samas olukorras olnud(taod pead vastu seina, aga pihta ei saa ja ei mõista kõike, mis on skeemil või miks asi ei tööta). Mina alustasin ka "suurelt" võtsin tda7294 ette(toiteks oli estonia 010 lõpp millel sai kaan maha kruvitud, et toidet võtta). Kuna asi oli ripp montaazis siis ei olnud selget pilti kõigest ja asi oli üldse jama. Lendas ka sahtlisse ja jäigi sinna mitmeks aastaks(kuuaega tagasi koristades tuli välja ja tegin plaadi niisama proovi pärast. asi sai kokku laotud aga pingestamiseni pole viitsind minna).
                      Kuna soov oli ikka suur siis sai mindud tiba kergema asja peale ja tehtud Lm1875 ja see toimis esimesel korral(lihtne ja väheste juppidega ja natuke võimsust ka). Üks pilt ka tehtust.
                      Alustuseks võta midagi lihtsat ja odavat, mille maha põletamisel ei oleks kahju, aga vaata et sul oleks kuskilt selle asja jaoks ka voolu võtta. Siis samm sammult õpid juurde ja võtad natuke raskemaid/keerulisemaid asju. Eks õpitakse ikka oma vigadest(teiste omadest õppimine oleks kõige parem muidugi)
                      Edu!
                      Emal oli kolm poega, kaks olid normaalsed ja kolmas oli elektroonik.

Comment

Niih, natuke asjalikuma jutu puhul lisaks siis mõne näite.
                        TDA 7293 või TDA7294 (plaat sama, skeem sama, erinevus lubatavas toitepinges-TDA7293 parem natike ses osas).
                        http://www.foto24.ee/album/42327/s12 võid selle järgi teha omale plaadi.

STK4048 , sel pole vahet milline seal oomipoe lehel. V-lõpuga näit. on kvaliteetsema heliga aga bassivõimus on ideaalne II lõpuga (see odavam kah).
                        Võid selle järgi: http://www.foto24.ee/album/42327/s18 teha-ma neid kõrini teinud ja enam-vähem kõik on elus veel, need mis oma käsutuses ei ole ükski üles ütelnud, möödunud talvel oli üks juhus...OTSI "tulekahju võimu testimisel" vms. peaks andma vastuse...see kivi on pommikindel, isiklikult pole mul õnnestunud ainsatki STK4040 - STK4050 seeria kivi maha põletada. Niisugune lugu veel, et see plaat on kasutatav just STK4040 kuni STK4050 , kõik vahepealsed mis selles STK40xx seerias on, on selle plaadiga kasutatavad. Ka näit. üsna kvaliteetne STK4044XI, THD mõistes see üsna Hi-Fi. Kui seal albumis vaatad siis on plaadi alt ka pilt olemas-selle järgi võid ise teha, kui pildi järgi 100% siis töötamahakkamisest korras detailidest õigesti kokkupandud võim ei pääse.
                        -superradical-

Comment

Vs: Võiks alustada skeemilugemise õppimisest.

Esmalt postitatud matumees poolt Vaata postitust
                          Sai proovitud 4-4 külge panna aga millegi pärast hakkas üks see must väike diood kollase triibuga suitsema.
                          No vot, skeemi järgi ja kirjeldatud trafo klemmide tähistuse järgi peaks asi klappima, võimalik et on ka erineva tähistusega alaldiplaate..."usalda aga kontrolli" sobib siia...või siis "üheksa korda mõõda, üks kord jooda"
                          http://hparchive.com/
                          https://worldradiohistory.com/index.htm

Comment

Ok. Ja see TDA2003 on natuke liiga lihtne sellega ma saaksin kindlalt hakkama seda pole mul mõtet teha. Võtaks midagi raskemat. Kasutada saaks siis toiteks seda sama y7101 trafot.

Comment

Mhhh... Millest järeldad, et see liiga kerge? Proovi, tee valmis, harjuta kätt! Muidugi ma ei tea kas selle Y7101 trafo sobib aga U-101 oma küll nt LM3886 võimule!
                              Teostan trükkplaatide söövitamist ja puurimist! Hinnad soodsad!

Comment

See LM3886 juba pakub huvi. Sellise võiks küll valmis meisterdada. Leidsin siis ühe lehekülje kus selle kohta kirjas on http://www.hot.ee/qwerty009/lm3886.htm aga kas see ka toimib?

Comment

Working...
                                X