Kui see on Sinu esimene külastus, siis tutvu
palun korduma kippuvate küsimustega klikates selleks ülal asetseval lingil. Enne uue postituse lisamist pead Sa registreeruma.
Postituste lugemiseks vali meelepärane foorum allpool olevast nimekirjast.
Radiotehnika u101 võim viskab vahest suht räige praksumise kõlaritesse ja samakiiresti nagu tuli,kaob see ka ära.Olen proovinud teiste kõlaritega ja "inputi" juhtme vahetust..ei mõjutanud kumbki.
Milles võib viga olla?
Kas võimu väljund juhtmed on korralikult ühendatud? (aastaid tagasi oli mul sama asi, nimelt mul olid kõlarijuhtmed lihtsalt sinna sisse lükatud ja ei saand korralikult ühendust sa sisi praksuski.)
Teostan trükkplaatide söövitamist ja puurimist! Hinnad soodsad!
Mul endal sama mure, kuna harva kasutan seda, siis pole viitsinud tähelepanu pöörata, mul on muidu kõik lüüdid vahetatud, lõppvõimendi ja eelvõimendi on paremat versiooni ja lõppvõimendi nii eel kui ka lõppastmel on kasutusel ainult kõrgem toitepinge. Mul on aga pandud nende kõlari pistikupesade asemele tavalised odavad kõlariklemmid, siiani edukalt kasutusel, aga täiesti ulmeliselt ka kõige rahulikematel hetkedel, isegi siis kui "tühijooksul" töötab, ilmuvad need raksatused, nagu lõkkes praksuvad oksad. Ma saan aru, et kui on kõlaritel kehva ühendus, siis liigutades tekivad samad raginad, aga mul, ja võibolla ka teemaalgatajal, ei ole vist taoline probleem, vähemalt mina ei saa neid raginaid ka võimendi tugeval põrutamisel esile kutsuda, need tekivad alati ise.
Kui Midagi Teha, Siis Tuleb Seda Ikka Korralikult Teha
On olnud juhus sarnase veaga võime parandada, põhjuseks olid tollel võimul lõpuplaadil need punased õhukesed kondensaatorid, praksumist on need põhjustanud ka mujal. Mõistlik need välja vahetada, selliste koht prügikastis, kilekonded asemele.
Minu võimul tekkis praksatusi kui väljund oli indikaatorplaadiga ühenduses, niipea kui modimise käigus indikaatorist loobusin kadusid ka raginad... kuigi need tekkisid ainult suuremal koormamisel.
Comment