Teade

Collapse
No announcement yet.

VÕIMENDI

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

kas see estonia 100w kõllid ära toidab?

Comment

Lihtmeetod olemasoleva võimu võimsamaks tegemisel asendades näit.transid võimsamatega ei ole mõtekas tegevus. Arvestama peaks sageduskarakteristikuid, tööreziime jms. Kogu võimendi väljaarvutamine on parajalt tõsine tegemine.
      Iseehitamisel on üheks võimaluseks võtta olemasolev võimendi ja asendada kogu lõppvõimendi mingi sobiva mikroskeemiga. (Näit.TDA7294). Eeliseks oleks valmisolev vormistus.

Comment

Kalle jutt on täiesti pandav. kui toiteplokk kannatab pane sisse 2xTDA7294 ja saad endale täiesti mürtsuva võimu
        Aga trantside vahetamine on jama, parem võid endale päris uue võimu välja arvutada - lihtsam kui vana uppkreidimine. Aga mata see mõte parem maha.

Comment

ok ;D aga kust neid lõppvõimu plaate saab?
          egas keegi teab kui võimas see "amfiton 35u 202stereo" on?

ma siit tevalost vaatasin ja oli kolm erinevat wärki...
          milline neist muidu sobiks? aga kas see ka midagi mõjutab kui võimul on elektrooniline näidik? siis tooo ju võimsama lõppvõimuga hakkab hulga varem max. võimsust näitama?
          või tuleks asi üldse äravõtta?

Comment

pead silmas vist trükiplaati? selle võid osta poest või siis ise valmis teha - tüki odavam skeemi on olemas http://sw.pri.ee/ok

Comment

ei usu et sellega hakkama saaks...
              kui asja poest ostaks, siis suure hädaga asja küll sisse kompunniks...

Comment

AGA....mis selles vanas lõpukaosas teistsugust on kui selles uues <TDA7294>?
                ma leidsin oma võimu skeemid netis ülesse...http://univ.uniyar.ac.ru/~geograph/schemes/ampl/amf35/

Comment

Võimendi võimsust saab (mitte alati) lisada pannes lõputranse rohkem paralleellülitusse (baasid kokku, kollektorid samuti ja emitterid läbi voolu piiravate takistite nt. 0,1 oomi). Konkreetse võimendi juures tuleb muidugi uurida, kas nii saab ja kas eelastmel jätkub tüürvoolu. Üks paha asi on veel - kas su võimendi toitetrafo veab välja? Tihtipeale on nad rehkendatud vaid võimu passis märgitud koormusele. Selle väljaselgitamisest tasub alustada.
                  - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
                  - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

Comment

ma kardan, et seal võimukastis jääb seda pinget väheks, sest kui panna üks kõll tööle, siis on bass norm. aga kui mõlemad kõllid (balansist) tööle panna, siis läheb bass halvemaks...
                    ja kui näidik( elektrooniline) näitab norm soundi (mingi 7 tuld vilgub) siis hakkab näidik imelikult helendama( N: algusest umbes 4 tuld põlevad heledamalt kui 3 lõpu poolset)
                    aga seda on ainult siis näha, kui võimul mõlemad pooled töötavad.
                    SELLE JÄRGI MA ARVANGI, ET SEAL SEES JÄÄB SEDA PINGET VÄHESEKS.

Comment

kle mõõda juba üks kord oma pinge ära. Kui sul see pinge väga palju kõigub siis pead tõenäolisel teise trafo otsima või pisut jämedamat traati peale kerima. Selle Tda7294 toite pinge võiks olla vähemalt +-40v siis saaksid oma võimsuse sealt kätte. Kle kas sul bassikad ikka liiguvad ühes suunas, kui ei siis tõsta kõlari otsad ümber.

Comment

pingega pole häda! mulle tundub, et üks lõpukas on läbi, sest see laseb tagant 40v välja,pean uue ostma.(vahel lõi kaitsmeid läbi, nüüd enam mitte)

Comment

võimule panin uued lõpukad sisse ja tagant tuleb ikka mingi 40v välja....mis probleks olla võib?kui sees lasin kõrvaklapiga ringi(kondekas vahel) oli nii, et signaal muutus ruttu ragisevaks ja varsti kadus üldse ära.(ühe transsi juures oli ragisev, teise juures ainult särakas)

Comment

Keegi kysis kas 35y-202c on hea võim!Ei ütleks...margist võib välja lugeda, et nimivõimsus on 35 W ja tegu peaks vist olema endise vene II klassi võimendiga (kõige parem oli 0 klass)nii, et järeldused jäägu igaühe enda teha!
                            Üldiselt kes,keskmisest kogusest väga erinevatest elektroonika alastest linkidest on huvitatud andku teada, on neid ikka päris mitmed aastad korjatud, kahjuks ei ole olnud aega neid kõiki kontrollida, et kas on veel toimivad!
                            20+ aastat elfafoorumis

Comment

tean jah, et pole hea kvaliteediga võim...ma niisama üritan seda võimu putitada...2klassi võimu vahe 0 klassi võimuga on väga suur..aga noh...jamada ikka võib...

muidu keegi teab, mis häda võib olla ve? kas nendes vahe transsides?(signaal nagu kaob ära)

Comment

Loomulikult võib üritada putitada...isegi olen ka mittetöökorras võimendile üritanud n.ö.häält sisse puhuda!Sai ka üks ESTONIA võim (mitte UM010 ega UP010 vaid yks, kus on eel ja lõppvõim koos)juppidest kokku laotud, asi teeb häält küll, kuigi jah probleeme on koormuskaitsega!Hetkel vedeleb asi niisama, sest pole seda kuskil kasutada!Meenus, et mul on kuskil mingi lääne võim milles on STK4913 kivi läbipõlenud!Ega kellegil sellist kivi kuskil vedele? :
                                20+ aastat elfafoorumis

Comment

Working...
                                X