Teade

Collapse
No announcement yet.

TDA 2050 -ga võimendi

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

TDA 2050 -ga võimendi

Nagu ma aru saan, saab selle kiviga teha suht lihtsalt lõpp-võimendit. On see skeem, mis datasheetil on, 100% töötav? Ja kas on kellegil aimu, kuidas annaks sellele volume nuppu külge panna?
    http://home.eunet.cz/rysanek/pdf/tda2050.pdf <- siin on asja datasheet

vaata seda(seal on sellest kivist tehtud võimu kohta juttu ja sealt leiad tämbriregulaatori joonise)

Comment

Tegin asja valmis datasheetil oleva single supply skeemi järgi, aga 8oomiste ja 35W estonia kõllidega jääb asi vaikseks ja kivi läheb jubekuumaks kah.

Comment

ma ise tegin 2polaarse toitega skeemi ja kui panen 4oomise kõlli taha mängib hästi...aga kui panen mingi 8oomise hakkab jamama...

palju sul toide on???

Comment

Toitepinge on 32-33V. Kusjuures C5 oli mul vale(100nF asemel oli 100uF elektrolüüt). Peale selle eemaldamist(mitte asendamist) kivi nii kuumaks ei läinud(natuke ikka läheb), aga võimsusest jäi ikka puudu. Kerge ragin on ka vahest.

Comment

pane ikka õige jupp....mul endal on ka selline jama, et  vahel hakkab krõbisema(kui helitugevus on null) sa toitelüüdi ikka panid??(10000mf) ja milline radikas sul on?

Comment

Radikat pole. Ja mis toitelüüdi?!

Comment

Ragisemine võib tulla ülekuumenemisest. Endal oli üks automakk mis ülekuumenedes ragisema hakkas. Ja kuna selle võimu võimsus on 35W vajab see kindlasti radikat.

Toitelüüt paikneb toiteplokis (kuulub toite mitte otseselt võimu juurde)Toide koosneb tavaliselt trafost, dioodsillast ja toitelüüdist (elektrolüütkondekast).
                Lüüt ei pea nii lahja võimu puhul 10 000MF olema piisab 4700
                Lüüdi ül on tagada võimule piisav voolu varu.

Comment

Kivil on vist sisemine kaitselülitus mis kuumenemise peale hakkab voolu piirama => signaali moonutama. Radikas peab kindlasti olema, ära kivi maha põleta!
                  - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
                  - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

Comment

ilma radikata kuumeneb see üle...vaata, kuidas ma endale  2polaarse toite tegin <<toide>>

Comment

Mul poleks selle jaoks trafot saada kuskilt. Raha ka nii palju pole et uut osta(mingi 200-300 pidi maksma minema).

Comment

kust sa praegu voolu võtad??

Comment

Praegu on tavaline trafo + dioodsild. Aga ma mõtlesin et mul ei ole raha 2polaarse toite trafo jaoks. Ma panin nüüd selle kondeka ka õige ja ikka läheb asi kuumaks ja on vaikse võitu.

Comment

ega sa ei peagi 2polaarseks toiteks ümber tegema, aitab sellest ka mis sul on...(ma lihtsalt tegin nii)
                            1)radika panid???kui ei, siis tee mingi sugune(endal oli alguses üks L-tähe kujuline,nüüd panin uue)
                            2)lüüdi panid?? kui ei siis pane 4700(uuemad)või siis mingeid vene omasid(ntx.4000)

kui lüüdi paned, siis toidab võim ennast bassilöökide ajal paremini ära..

Comment

Vähe võib ta välja anda sellepärast, et kivi kuumeneb üle.
                              Osad kivid hakkasid oma väljundvõimsust ülekuumenedes vist piirama.

Comment

Working...