Teade

Collapse
No announcement yet.

TDA 2050 -ga võimendi

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Kui sisendi lahti lülitan, on müra tunduvalt vaiksem, aga ikka olemas.
    Jama värk on see, et üks kivi andis mul lambist otsad Võim lihtsalt uriseb ja kivi kärssab veidi. Ja seda täiesti lambist! Raisk, 130EEK kukub

Comment

maise ostsin 2 tda2050 kivi..mõlemad on nüüd läbi(üks läks kohe läbi,teine läks eile läbi--sama jama nagu eelmise kiviga--ühendasin juhtmed valesti..)   >

sul see radikas ikka korpusest isoleeritud jah?

Comment

Mul ei ole radikat. Ma ei hoidnud seda nii kaua sees, et jõuaks üle kuumeneda vms.

Huvitav kas ELFA/tevalo sellele grantiid ka pakub? :P Vaevalt...

Comment

kui sul endal pole selle korralikuks tööks tingimusi täidetud, siis nad ei võtasind jutulegi

Comment

Võtavad ikka aga siis pead olema täiesti veendunud, et ise kogemata miskit valesti ei teinud. Ja radikate puudumist ei õnnestu ilmselt varjata-nad ju loevad ka foorumit ;D
            Üldiselt on ennemgi juhtunud et mõni kivi (partii) on vähe paha olnud. Küsida võib alati.

Võimendist. Kivi korpus on -toite küljes, sinu skeemis maa küljes. Seega ei tohiks probleeme olla. Müra võib põhjustada veidi halb montaaz (mõtlen radade paigutust). Kuidas see tehtud on? Kas on trükkplaat või mingi õhkmontaaz?
            Maa juhtmed tuleb vedada ühte punkti kokku, toitelüüdi miinusele ntx. Sinna pane ka valjuka mätas. Sisendi maa võib ka mujale panna, see pole oma kogemuse kohaselt nii kindel värk.
            Kas võim juriseb ka siis, kui sisend lühistada?
            Ega toide liiga karvane pole?
            - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
            - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

Comment

No vaevalt see radika puudumine korraks testimise juures saatuslikuks sai. Pealegi peab sellel kivil olema igasugune ülekuumenemise ja vist ka lühise ja mingite vigade vastu kaitse. Ja kui asi ennem töötas normaalselt, siis ei saanud olla seal ju suurt midagi valesti. Skeem on ka täiesti datasheeti pealt tehtud.
              Asi on monteeritud sellisele ajutisele montaazplaadile(tevalos on, lükkad lihtsalt enda jubinad sisse ja olemas, kõige väiksem variant maksis mingi 170 vist).
              Seda, kas lühises olles ka müriseb, ei saa ma praegu öelda, sest katkine kivi on peal ja pole mahti teisele kivile jalgu alla joota, et seda sinna plaadile saaks lükata. Natukese aja pärast ütlen.

Comment

Kivi tahab igal juhul radikat. Ma imestan et see sul niikaua vastu pidas. Mis jutt see jalgade alla jootmisest on? Kui pikad ja peened need sul on? Toite 100nF peaks olema ikka väga kivi lähedal
                Elekter on niisugune asi mida ei näe, aga tunned - ja kui tunned siis enam ei näe

Comment

Ma arvan et klots jõuab otsad anda ka 10 sekundiga kui jahutust pole. Kaitsed...kaitsevad vaid meie lemmikust elektrimonopoli ;D Võta kasvõi kõikvõimalikud impulsstoited. Elektroonseid kaitseid on kuhjaga aga kui lõputrans põleb, siis ta põleb

Huvitav oli su märkus, et võttes ära toitelüüdi (C5?), jättis kivi kuumenemise järgi ??? See asi tahaks kontrollimist saada sest iseenesest peaks just vastupidi olema! Aga võib-olla sain su jutust valesti aru.
                  Soovitaksin skeemi veelkord näpuga järge ajades üle kontrollida (on aidanud ennemgi!). Ja jupid samuti. Mõni võib olla vale nominaaliga, mõni lihtsalt katki. Näiteks mitteelektrolüüdid kipuvad vahest lekkima - takistus paarsada kilooomi!!!

Üldiselt peaksid jämeda voolu rajad (toide, väljund) olema võimalikult jämedad. Toitekonded (lüüt ja ka keraamiline) võimalikult kivi lähedal.

Muide, urinast veel - meenutab natuke seda juhtu kus alalispinge (toide) läheb väljundist valjukale. 1-polaarse lülituse korral peaks kivi väljundis olema täpselt pool toidet. Aga valjukale alalispiget ei pääse sest väljudi lüüt on ees, kui ta just kutu pole. Seda võiksid ka kontrollida (ja seda ka kas on õiget pidi).

Ehk leiad siit midagi.
                  - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
                  - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

Comment

No pohh, see urin nii suur pole, et ära tapab ja ehk korralikul trükiplaadil on asi parem.
                    Rääkige parem, kuidas sellele asjale volume nuppu teha saaks? Ja äkki oskab keegi nimetada mingit lihtsat eelvõimendi skeemi? Ja mingit sheffi indikaatorit tahaks ka asjale saada. Äkki oskab keegi selle kohta midagi öelda. Seieritega oleks lahe
                    Ja ma mõtlesin et teeks ise "radika". Haamrid(nagu ennem oli) oleks väga diip, aga veidi ebapraktiline ;D Kellegil on äkki midagi öelda, mida ma radikat "tehes" meeles peaks pidama?

Comment

kas tahad ainult potekat või siis,et saaksid ka bassi ja kõrgeid timmida? (kui teed pasiivsetämbrika,siis tõstavõimu tundlikust)

lõugab kõvasti see võim?

Comment

Kuidas ma seda tundlikust muudaks? Ja kas ma pean siis 2 sellist plokki tegema?
                        No mul on 35W 8O-omised estoniad ja see annab piisavalt nende jaoks(rohkemaga peksaks üle).
                        btw... TDA2050 maksab tevalos ja oomipoes 50 eeki ja mina ostsin ELFAst 130ga >

Comment

[img]www.hot.ee/felch/lihtne_equ.gif[/img]
                          Ei mäleta enam, kuskohast skeemi leidsin. Seepärast panin siia.
                          Hea lihtsa LED'idega nivooindikaatori saab klotsiga LM3914 1 tk per kanal. Skeeme leiad netist piisavalt.

Radikaks kõlbab ka võimu kasti metallpõhi kui ikka on küllalt suur

Comment

Kuidas ma seda tundlikust muudaks? Ja kas ma pean siis 2 sellist plokki tegema?
                            No mul on 35W 8O-omised estoniad ja see annab piisavalt nende jaoks(rohkemaga peksaks üle).
                            btw... TDA2050 maksab tevalos ja oomipoes 50 eeki ja mina ostsin ELFAst 130ga >
                            seal on takisti 680,toda vähendad,siis muutub asitundlikumaks..
                            kui tahad odavalt läbiajada,siis selle pasiivse värgi tegemise peale läheb üpris vähe raha.

!signaaliallikas!-->!tämbriplokk!-->!tda2050võim!

Comment

LED indikaatorit saab ka kiviga A277D, mis mul on olemas ja mille skeem evotechi lehel on. Aga sheffim oleks analoog, ehk seieriga )

Comment

seda seieriga pole vist raske teha,või miste arvate??

Comment

Working...
                                X