Teade

Collapse
No announcement yet.

60W võimu väljundis pinge.

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

60W võimu väljundis pinge.

Tere õhtust.

Probleem on selline, et tegelen selle võimendiga, aga saan väljundisse miinuspinge.

Võimendi varem töötas, aga kuna oli vaja selle kestaga tegeleda, sai see ajutiselt välja võetud kestast ja tagasi pannes enam ei olnud olukord ilus.
    Kindlasti on mingisugune montaaživiga, aga olles päevi veetnud otsides seda montaaživiga, ei oska enam midagi arvata sellest. Kui saaks mingigi idee kust seda konkreetselt otsida.

Siin märkisin ära ühe huvipunkti.
    Nimelt selle transistori kollektoril on miinuspinge, samas ka baasil - Kui transistor on suletud, kust see miinuspinge kollektorile jõuab?
    Juppe olen vahetanud ja kontrollinud, üksikutena on kõik töökorras.

Kõik kus olen maininud "miinuspinge", mõtlen (ilmselt paar volti siia-sinna) -35V.

Igasugused ideed on teretulnud.
    Mõõtmised ja katsetused on tehtud ilma sisendsignaalita. Isegi kui lisada signaal, ei toimu väljundis midagi.

Vs: 60W võimu väljundis pinge.

See skeem ei ole paraku stabiilne. Isegi üritasin selle järgi, aga läks nii kergesti genereerima. Väljundis oli küll pinge kohe kenasti paigas. Lihtne skeem küll, aga õige asi ikkagi pole. Seal skeemis nii vähe komponente, viska pooljuhtidele pilk peale kõigile siis, et kas on korras ikka. (-) õla lõpp või draiver siiski kõige tõenäolisemalt või siis on midagi katkenud/lühistatud selle maha kiskumise käigus. Sedasi oletada raske, samas midagi müstilist seal ka olla ei saa.
    otsija

Comment

Viga käes. Keset neid pikki katsetusi oli mingil hetkel lühisesse põlenud signaali poolt esimene BC559. Ei osanud neid kahtlustadagi, kuna sai ka neid vahetatud varem.

Skeem tõesti väheste komponentidega, lihtne ja labane, aga pole täheldanud genereerimist ja kuna ei aja taga just perfektset kvaliteeti (pole ilmselt nii terase kuulmisega, et suudaks seda hinnata), sobib see mulle igati.

Comment

On sul monona või kaks kanalit tehtud? Ma tegin mingi aeg kaks samasugust plaati valmis korraga, ladusin siis samade markeeringutega detailid peale mõlemale, üks töötas monona kenasti, teine genereeris tiba. Ühise toite taha ühendades hakkasid mõlemad genereerima ja üsna tugevalt juba. 100n keraamilised toites tiba päästsid olukorda, aga üldiselt ikkagi mina enam selle skeemi järgi ei teeks midagi.
        otsija

Comment

Mono. Kasutusel kidravõimus.
          Siiski leian et on irooniline, kuidas probleemile tuleb ruttu lahendus ka omal käel peale foorumis kurtmist.

Comment

Working...
          X