Kui see on Sinu esimene külastus, siis tutvu
palun korduma kippuvate küsimustega klikates selleks ülal asetseval lingil. Enne uue postituse lisamist pead Sa registreeruma.
Postituste lugemiseks vali meelepärane foorum allpool olevast nimekirjast.
Nii soft-stardiga siis vähe tutvust tehtud.
Selleks oleks vaja siis 3x180ohm takistid alates 10w mida kangem seda parem.
Ja releed, mida küll kuskilt välja ei loe milline olema peaks, kui vaadata tehnofriigi antud lehte.
Seega eeldan et võiks need olla toitereleed aga millise takistusega see olema peaks.
Ja ühendama peaks selle siis ennem trafot nagu ma aru saan.
Ei näe praktilist vajadust softsardi järgi, kui toitepinge vaid 2x35V kanti ja lüüte vaid 10.000uF õla kohta. Maitse asi muidugi, kuid minu arvates antud hetkel sama vajalik, kui kaladele vihmavari.
Edit
Nii näeb välja üks kiiruga valmis "treitud" toiteplokk, mida oli äkki vaja ühe juurdekeritud trafo katsetamiseks (ajakulu kuskil 2h, koos juppide otsimisega, mõõtu lõikamisega puurimisega jne..)
Kaitsmed ennem võimendit on vajalikud ?
Jah seda lugesin ka mina juba kuskilt et soft start on rangelt soovitatav suuremate pingete korral.
Seega ideeliselt oleks juba justkui olemas toide ja võimendi. Hea õnne korral ka toimivad siis.
Pote vahele peaks olema logaritmilise skaalaga aga millise takistusega. 25K 50K 100K mis sellest täpsemalt sõltub ? Ja üldse kui vaatama hakata pole sisendpinge taluvust kuskile märgitud. Ei oska isegi midagi sellest järeldada. Või sõltubki see puhtalt potest endast ?
Comment