Teade

Collapse
No announcement yet.

estonia YM 010

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    estonia YM 010

    On selline võim aga osad jupid on läbi põlenud! Mõned transid puudu , samuti takisteid....

    Kas kellelgi on olemas just tolle võimu skeemi, mille järgi saaksin asja korda teha?

    #2
    Mul on põhimõttelisel see skeem olemas aga kahjuks ei ole see skeem Tallinnas vaid lõuna eestis.Muidugi kui väga vaja võin selle kuidagi ka Tallinnasse organiseerida kuigi jah see võtaks siis natuke aega!
    Enda kogemustest võin öelda,et Estonia YM 010 võimsusvõimendi remondiga näeb ikka päris palju vaeva,sest asi on suhteliselt kapriisne(tegelikult just koormuskaitsmete osa)!Endal on mul sama võimendi olnud kasutusel umbes 6 aastat ja olen hinna ja kvaliteedi suhtega igati rahul,sest võimendi teeb ikka suhteliselt korralikult häält (endal koos S90 kõlaritega),samas lääne võimudega ikka võrrelda ei õnnestu(aga läänekad ju maksavad ka tunduvalt rohkem) aga poodides olevatele keskustele teeb lõdvalt kvaliteedi ja võimsusega!Mul ei ole siiani huvitaval kombel isegi võrgumüraga probleeme olnud kuigi sõbra samasugusel võimul oli müra ikka päris hästi kuulda(vist olid toiteka kondekad suhteliselt läbi)!
    20+ aastat elfafoorumis

    Comment


      #3
      Seda asja on väga kehva parandada. Nimelt on oluline saada ühe kanali mõlemad õlad tasakaalu, mida niisama juhuslikult ostetud transsidega peaaegu ei õnnestugi - õlgade transid peavad olema väga lähedaste beetadega. Lisaks sellele on seal sees üks paaristrans, mida väga vähe levib ja muuga asendamine võib näha päevi vaeva.

      Comment


        #4
        Skeem sellele võimule asub aadressil:
        http://hamradio.online.ru/sch2.htm

        Comment


          #5
          Ei saanud päris hästi aru, mida need transside beetad tähendavad? Kas annb kuidagi mõõta ka , ma mõtlen testriga.Mõtlesin muidu tevalost  osta  endale kaks KT856 transsi, maksavad kokku 60.- aga see-eest saab korralikud asjad! Mul on jah peale nende transistorite ka rida takisteid läbi(võimsad, mingi 0,5-1W) siis ka paar väiksemat taranssi ka..aa, mis paaristranssi sa silmas pidasid?

          Muide aadressil on igasugu vene kraami skeeme aga, mull ei õnnestu millegiga neid avada, puudub selleks vajalik programm!

          Comment


            #6
            Vaatamise programmi link on samal aadressil lehekülje alguses. Otselink: www.lizardtech.com .
            Transi beetat ehk h21e (ehk siis võimendus) parameetrit saab osade testritega mõõta. Vana hea TL-4 tester oskas ka seda trikki teha aga paljudel digitestritel on beeta mõõtmise funtsioon täitsa olemas. Muidugi, sul peab siis olema terve kuhi transe millede seast valida. Alati pole võimalik....
            Estonia võimu parandamine on tõesti kõrgem pilotaaz, veidi ebaviisakalt öeldes üks k...rdima n..s. Aga võimalik! Ja kui käima saab on heli täitsa normaalne.
            Jõudu!
            - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
            - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

            Comment


              #7
              Ei ole see estoonia võimu parandamine miski kunst,nagu mõned väidavad.Kui on läbi mõlemad kanalid siis alustad kuskilt otsast pihta, näiteks: tinutad parema kanali voolujuhtmed lahti ja tegeled vasaku kanaliga,kui vasak korras asud parema kanali juurde.Juhul,kui kaitselülitus korras tuleb viga otsida 8 transi seas(üsna tavaline,et mitu korraga läbi) + põlenud takistid. Soovitan lõptranside 2 otsa lahti tinutada (mõlemil B ja E).Vahetame kui vaja takisteid ja seejarel mõõdame pinget klemmil E31(vt.skeemi)kui on väike pinge, annab saavutada ``0`` poteka R56 keeramisega ja jääb ainult kontrollida lõputranse.Kui E31 pinge paigast(tavaliselt kuni + -30V) siis tuleb kontrollida transe VT20,VT21,VT28,VT29,VT1,VT2. Pingevõimendis VT20,VT29 soovitan asendada KT502E(G) ja VT21,VT28 asendada KT503E(G).
              VT1 ja VT2 asemel soojalt :P soovitan kasutada paari KT816G ja KT817G - kestab kauem. Kui ``0`` E31 saavutatud jääb üle kontrollida väljundtransid. Tinutame väljundtranside otsad (peale kontrollimist)tagasi ja mõõdame uuesti pinget E31 lühiajaliselt lülitades võimendi sisse (2-5sekundit)jälgides,et kuskil takisti ei põle ja,et pinge mõistlikus piires oleks mingi 1-1,5V mitte rohkem. R56 saavutame E31 nulli ja asume teise kanali juurde,kus toimime analoogselt.
              Nii lihtne see ongi ;D

              Kui võim ise korras(E31jaE34 on stabiiloselt nullilähedane pinge) ja jamab kaitselülitus, siis tuleb lihtsalt välja selgitada mis põhjusel E25´el tõuseb pinge kõrgemale,kui
              (-2,6V).Kui huvi võin ka sellest rääkida.

              Comment


                #8
                Estonia 010 on totaalselt keeruline ja kapriisne, mina korra parandasin, enam ei viitsi
                Mõnes mõttes oleks ehk parandamise asemel mõistlikum:
                visata välja sisu v.a. toiteplokk
                panna radikate külge integr. võimu kivid (philipsi TDA...)
                toita neid vana toitekaga, millele lisada silukondekaid.
                Ma kardan et maksumus võib isegi väiksem tulla, kuid kvaliteet paraneb - 010 jubekeerukas skeem teeb IMHO soundi väga raskeks ja läbuseks.

                Comment


                  #9
                  Ei nõustu eelmise kommentaariga. Tõsi skeemiga on projekteeriad liiale läinud (seda sama oleks saanud pooleväiksema trükplaatiga saavutanud) eriti kaitse lülitusega on liialdatud,kuid skeem on iseenesest lihtne ja loogiline.Kapriiseks ma ei nimeta seda võimendit kohe kindlasti. Selle väikese raha eest võimendit kui palju.
                  Kvaliteedi suhtes ma ka ei viriseks,lõpvõim on suht tasemel,kuid eelvõimendi nullib asja ära oma kasina kvaliteetiga.

                  Comment


                    #10
                    soovitan ka osta "tevalost" mingi lõpukivi ja probleem ongi lihtsalt lahendatud
                    Iga loll oskab foorumi otsingut kasutada.
                    Mina ei oska,sest mina ei ole loll.

                    Comment


                      #11
                      .kuule "Rom" sa võiksid sel teemal mulle rohkem infot jagada ja pikemalt selle võimu parandamisest kirjutada,olen juba poole peal omadega-takistid jootsin tagasi(need , mis läbi olid)!Annan oma mail ka ringo1982@hot.ee....

                      Comment


                        #12
                        kas keegi oskab öelda kus saaks öelda kust saab teada kus saaks lasta korda teha estonia võimu või kas keeegi äkki okab ise ??? ???

                        Comment


                          #13
                          oi ma unustasin panan maili kuhu kirjutada technolabel@hot.ee

                          Comment


                            #14
                            kas keegi oskab öelda kus saaks öelda kust saab teada kus saaks lasta korda teha estonia võimu või kas keeegi äkki okab ise ??? ???
                            Kuule noorhärrake, enne klahvide klõbistamist loe eelnev
                            jutt läbi, saad teada et remondimees sul päris ligidal.
                            VÕIMENDITE REMONT ja KAASAJASTAMINE

                            Comment

                            Working...
                            X