Teade

Collapse
No announcement yet.

LM3886 Takistid

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: LM3886 Takistid

Google otsingust tuleb palju erinevaid vastuseid.Püüa siis aru saada kuidas on õigem ja parem.Alati on ju targem targemate käest üle küsida,ennem kui asja kallale asud.Ei tasu vihastada ka selle peale kui nüüd jäi üks postitus lugematta.Kui nüüd on suur probleem sellest,et ma Volt või Farad väikse tähega kirjutasin,siis anna mulle palun andeks.Kohe ei pea olema rullnokk kui tähiseid ei tunne.Ma ei tunne veel paljusid tähiseid.Ja samuti ei oska ka paljusid asju elektroonika vallas.Foorumisse pöördusingi selleks,et oma küsimustele ja kahtlustele targemate käest vastuseid saada.Selge on see,et üleöö ei õpi suurt midagi.Tarkus tuleb aastatega.Koolis elektroonikat õppinud ei ole.Ja ei saa seda ka olukorra sunnil teha.See ei anna mulle põhjust asjaga mitte tegeleda.Saan ka targemaks oma vigadest ja teiste õpetustest.Siin kohal ka suur tänu inimestele kes mind ültse nii kaugele on aidanud.

Minu arust ei ole tähtis kui loll on küsimus.Arvestada tuleks sellega,et igale lollile küsimusele vastuse andmine aitab kedagi jälle edasi.

Kümme korda mõõda üks kord lõika.
    viimati muutis kasutaja plaaster; 31 m 2010, 16:52.

Comment

Esmalt postitatud plaaster poolt Vaata postitust
      Google otsingust tuleb palju erinevaid vastuseid.Püüa siis aru saada kuidas on õigem ja parem.Alati on ju targem targemate käest üle küsida,ennem kui asja kallale asud.Ei tasu vihastada ka selle peale kui nüüd jäi üks postitus lugematta.Kui nüüd on suur probleem sellest,et ma Volt või Farad väikse tähega kirjutasin,siis anna mulle palun andeks.Kohe ei pea olema rullnokk kui tähiseid ei tunne.Ma ei tunne veel paljusid tähiseid.Ja samuti ei oska ka paljusid asju elektroonika vallas.Foorumisse pöördusingi selleks,et oma küsimustele ja kahtlustele targemate käest vastuseid saada.Selge on see,et üleöö ei õpi suurt midagi.Tarkus tuleb aastatega.Koolis elektroonikat õppinud ei ole.Ja ei saa seda ka olukorra sunnil teha.See ei anna mulle põhjust asjaga mitte tegeleda.Saan ka targemaks oma vigadest ja teiste õpetustest.Siin kohal ka suur tänu inimestele kes mind ültse nii kaugele on aidanud.

Minu arust ei ole tähtis kui loll on küsimus.Arvestada tuleks sellega,et igale lollile küsimusele vastuse andmine aitab kedagi jälle edasi.

Kümme korda mõõda üks kord lõika.
      Niimoodi ju kohe poole lihtsam .
      Korrektset teksti on alati parem lugeda kui niisugust mis a la "volt" "amper" "farad" stiilis. Loodame, et antud juhul seda rohkem selles teemas lugema ei pea.
      Kusjuures muidu Googles on ka palju jama aga selleks jällegi on hea õppida n.ö. "veretult" - lugeda näit. välismaiseid foorumeid. See on võimalik näit. ju isegi siis kui ei oska eriti keelt. Ma näit. loen suht palju DIY foorumit, kuigi tehnilise inglise keelega on siinmail ikka väga suur probleem //no millises koolis seda meil õpetatakse?// (pean silmas ka neid kohti mis asuvad meie "linnriigi" südamest kaugemal, nagu näit. minul - 200+km eemal?). Ega ei ole küll, veendumus, et ei ole isegi koolis kunagi inglise keelt saanud õppida on see murettekitav nähtus kuid peaks tunnistama, et näit. tehnilises osas olen kindlasti rohkem ise õppinud kui "tavakeeles", n.ö. kõnekeel mida inimesed tänaval kasutavad ja seda lihtsate sõnaraamatute ja isegi Google tõlke abil kuigi see on väga bugine siis õpib seal palju ise vastavaid sõnu korrigeerides. Seega on Google igatpidi suureks abiks - aitab õppida iseenda vigadest.

Mis siis veel?
      Natuke teemassepuutuv oleks lisada ilmselt seda, et alati on mõistlik võtta juba läbiproovitud lahendus millest edasi liikuda.
      Näiteks:

on skeem, plaadijoonis ja kõik vajalik jutt mida tarvis teada, et see lihtne võim kokku saada. Ma selle alusel teinud neid mitukümmend tükki, üsna palju on läinud eestimaa erinevatesse paikadesse laiali, isegi uut omanikku isiklikult tundmata ja siiani ei ole veel keegi kés selle õigesti kokku monteerinud, kurtma tulnud, et ei tööta. See hakkab kohe tööle, ilmselt lihtsaim mida ma näinud olen...plaat ehk on natuke suurevõitu kuid hinna/kvaliteedi suhe on sel 5+.
      -superradical-

Comment

Jah selle järgi juba tehtud http://www.generalguitargadgets.com/...lm3886_amp.pdf . Töötab.Ise oma lollusest lõhkusin ära.Nüüd aga ootan palgapäeva et uuesti alustada ja korralikuma tehnikaga.(Puurid jne).

Comment

Kas Stereo Tone Control(NE5532)http://www.eleccircuit.com/pre-tone-...-by-ic-ne5532/ on ka eelvõimendi eest?Kas sellist tasub kokku ültse panna?Kas see sobiks LM3886 kivile?On kellelgi kogemusi,või teab paremat lahendust?

Comment

Parem lahendus oleks näiteks teha siiski eraldi eelvõimendi.
            Mida soovitaks (tegelikult ei soovita seda aga algajale huvilisele siiski ka see kasulik järele proovida!!!) on näiteks LM1036 baasil tehtu. Kuigi selle mürad on suhteliselt kõrged on see siiski kivi mis pakub huvitavaid väljakutseid algaja jaoks. Sellel on olmas bass/treble, balance ja volume reguleerimise võimalused. Plusspool on see, et see ei vaja kapriisseid kahekordseid potekaid vaid sellel on kõik regulaatorid tavalised, ühekordsed potekad või, mis üsna huvitav nokitsemine...hoopistükis on võimalik kasutada digitaalpotekaid, n.n. nupuvajutustega saad reguleerida kõike, sedagi on võimalik teha lihtsalt digipote+2 nuppu (up-down) või natuke keeruliemalt (IC+nupud+näit. lcd kuvama valitud operatsiooni ). Lihtne variant on kasutada digipotekana 32 astmelisi AD5228 potesid, need odavad kah. Paneks mõned joonised/pcb aga siia .pdf ei sobi :S

Kui see suht Low-Fi konstruktsioon proovitud siis oleks mõttekas hoopis LME49860 opakate baasil või ka OPA2134 baasil eelvõimu ehitama siirduda .
            -superradical-

Comment

Aga mis arvate niisugusest http://kitsrus.com/pdf/k100.pdf

See vist parem versioon.Plaadi joonis ka olemas http://www.frmartuklu.net/elektronik...l-devresi.html
              viimati muutis kasutaja plaaster; 08 m 2010, 16:49.

Comment

2 korda proovisin linki avada kuid miskipärast ei õnnestu. 1. korral korraks avanes kuid tõrje miskit leidis sealt ja sulges selle... TDA1524??? või mis asi seal oli (ei viitsi hakata praegu otsima, et kas oli niisugune võimalik). Kui see siis ära sellega jamama hakka, see raudselt hullem kui LM1036. LM1036 on ka netis olemas plaadijooniseid ja mul omalgi fail tehtud sellele, mõned olen teinud neid LM1036 ka ise valmis huvilistele ja subjektiivselt ütleks, et väga hull ei ole, ilma signaalita võimendis väljundist küll midagi hullu ei tulnud, ehk siis "kuldkõrvade" jaoks on see eelvõim? liiga hull, vahest just selle DC juhtimise pärast...ei tea...igaljuhul ei ütleks, et see hullem oleks kui mõni 3-5k maksva resiiveri heli...kuigi jah, paberil on mürad suht rängad, eks ta kindlasti midagi omalt poolt lisab kuid jah... On selge, et on palju paremaid lahendusi, eks seegi on selge, et ühes kivis olev kompott ikka ei ole see õige kuid asja ajab ära kui ikka väga vaja ja muud ka võtta ei ole ja kindlasti on kasu ka sellest, et tekib uus kogemus - seda ju edasi ei anna sõnadega ja kui ise valmis ei tee siis ei saagi teada.

Kui seda vajad LM3886 jaoks siis unusta igasugune eelvõim ära - sellelt saad igal juhul liiga palju moonutusi, LM3886 ise ei lisa neid nii palju, ehk mitme tuhande eest ehitad eelvõimu mis on nii heade parameetritega, et kõlbab seal ees kasutada, mõtle...
                Korralikud poted on kallid, isegi audioopakad (alates OPA2134 parameetritest võib juba vaadata!) toide stabiliseeritud jne...
                -superradical-

Comment

Ok.Ei hakka eelvõimendit kokku panema.Siiski on vaja mingit süsteemi millega saaks kõrgeid ja madalaid sagedusi reguleerida.Palants ei ole oluline.Ja häälenuppu ei ole eriline kuntst külge monteerida.Kas see http://www.eleccircuit.com/pre-tone-...-by-ic-ne5532/ lahendus siis ei oleks mõeldav?Ja veel tahaks filtrit mis võimendaks kogu sagedusriba.Ma ei tea kuidas selliseid filtreid täpsemini nimetatakse.Seega ei oska ka neid Googlest otsida.

Eelmises postituses on TDA1524A kivi joonis.

Comment

Proovin ära selle http://www.eleccircuit.com/pre-tone-...-by-ic-ne5532/ asjanduse.Kui ei kõlba,siis ei kõlba.Kas keegi teab kuidas nimetatakse filtreid (vms)millega saab võimendada kõgu sagedusriba(bass,kõrged sagedused jne)?

Comment

Ise kasutaksin seda. See peaks nüüd kõik töö ära tegema ja skeem ei ole ka teab mis keeruline. Kivi on ka elfast saadaval.
                      It works better if you plug it in

Comment

See eelvõimendi ei pidanud just hea olema LM3886 kivile.Vähemalt nii arvab radiotehnika35

[QUOTE=radiotehnika35;383443]2 korda proovisin linki avada kuid miskipärast ei õnnestu. 1. korral korraks avanes kuid tõrje miskit leidis sealt ja sulges selle... TDA1524??? või mis asi seal oli (ei viitsi hakata praegu otsima, et kas oli niisugune võimalik). Kui see siis ära sellega jamama hakka, see raudselt hullem kui LM1036.

Comment

[QUOTE=plaaster;383832]See eelvõimendi ei pidanud just hea olema LM3886 kivile.Vähemalt nii arvab radiotehnika35

Esmalt postitatud radiotehnika35 poolt Vaata postitust
                          2 korda proovisin linki avada kuid miskipärast ei õnnestu. 1. korral korraks avanes kuid tõrje miskit leidis sealt ja sulges selle... TDA1524??? või mis asi seal oli (ei viitsi hakata praegu otsima, et kas oli niisugune võimalik). Kui see siis ära sellega jamama hakka, see raudselt hullem kui LM1036.
                          Raudselt on see TDA kehvem, kuigi...mis õpetaja mina ka olen.

Muide, hoia need asjad alles-kunagi läheb tarvis
                          -superradical-

Comment

Aga mis te ikkagi niisugusest asjandusest arvate http://www.eleccircuit.com/pre-tone-...-by-ic-ne5532/ On see,siis nii mõtetu asi,et keegi ei viitsi selle kohapealt midagi öelda

Comment

No tegelikult öeldi selge sõnaga ära, et need igasugused eelvõimud on paras pahn kui ei tee just mingit hi-tech asja. Teiseks see nuppudest timmimise hoog on mööduv nähtus, sa teed selle asja valmis, võibolla alguses timmid seda, hiljem leiad et see on ikka mõtteu asi või lihtsalt vedelevad nad mingites kindlates asendites, nii et muusikast jääb järele ainult kõrge eide möla ja siis alla peeretav bassilaks(oh, have sex with me , kõmaki kõmaki, i know u want me, kõmaki kõmaki, pumpa rumpa pumpa pauuuu). Ja siis kui nii oled kuulanud pikkaaega ja siis ükskord lased otse terve riba võimendisse siis ei suuda ära imestada kui mitu pilli ikka tegelikult seal mängivad ja kuivõrd palju parem kõrval on kuulata. Teiseks lastakse tänapäeval valdav enamus muusikat arvutist. Seal on aga kõik timmimiseks olemas, palju mitmekülgsemad ja asisemad EQ-d kui ainult kõrged/madalad. Teha võid loomulikult, tee mis skeemi järgi aga tahad, ega tegemine möödkülgi maha ei jookse, lihtsalt varem või hiljem sa viskad selle sealt vahelt minema. Nood kellad ja viled on ainult alguses huvitavad ja tunduvad hirmus lahedad, tegelt on see üks mõttetu auk kuhu raha loopida. Ma tean, mul endal oli kah alguses selline vaimustus. Võim ise oli üks paras rämps, peaasi et käimaläks ja mõne vati moonutust juurde andis aga kus pidi esipaneel olema, 100 nuppu, kust krudida ja keerata, LED-id ümberringi. Vooluvõrku panid siis olid nagu kosmoselaeva kapten. Siiamaani ajab naerma. Nüüd vaata et saaks nii võimendi tehtud, et esipaneel oleks puhas, et pote nuppugi peale ei jääks, arvutist on ju väga mugav helitugevust muuta, las see soliidne kast särab niisama monoliitsena kusagil riiulis.

Tee valmis, siis saad ise teada kui mõttetu mingi asi on või kui mõttekas, ega enne ei teagi.
                              Condemn the hive.

Comment

Sellel bassi nupul on küll väike mõte sees.Nimelt kui saabub õhtu,siis hea bass maha keerata.Muusikat vahest päris kinni keerata ei taha.Siis hea,lapsed saavad magada ja naabreid ka ei sega.(eriti paneelikas)Alati ei pruugi võimendi taga arvuti olla kust saab kergelt timmida.Muidugi võiks ju lihtsalt teha bass boost nupu.Kui see välja lülitada,siis basse kohe poole vähem.(Põhi probleem mul ongi bassi võimendamine nii,et muud sagedused alles jääksid).

Näitan ka mida vahepeal teinud olen.

Trüki plaadid on veel vaja üle lakkida ja korralikult tinatada.Korpusele teen veel kõva iluravi ja värvin mustaks.Veel on vaja kõlari ja sisendi pistikud külge panna.
                                viimati muutis kasutaja plaaster; 13 m 2010, 16:23.

Comment

Working...
                                X