Teade

Collapse
No announcement yet.

TDA7294

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

No mehed, keegi oskab kindlasti välja mõelda kui suur takk ette panna. Kivi datasheet ka: http://www.nedis.com/datasheets/datasemi/T...TDA/TDA7294.pdf Ma ise pole kunagi arvutuskäikudest aru saanud...
    Kui töötab - ära näpi! (A.Ots)

Comment

Tahad takiga voolu piirata ja niimoodi pinge alla saada vä?
      Võimendi puhul niimoodi küll ei saa.
      Asi selles, et võimendi tarbib voolu väga erinevat. (Tugeva bassimatsu korral mitu amprit.)

Kuid äkki saad selle kivi teise vastu välja vahetada? Kinni pole sa ju seda kuhugi jootnud? Kui ilusti küsid siis peaksid nad selle küll teise vastu välja vahetama.

Comment

No point selles, et see konstruktor on mul juba mõnda aega olemas, poolenisti kokku ka pandud ja inimene kes selle omale saab, ei soovinud hetkel teist kanalit, seega hea meelega saaks selle komplektiga hakkama. Aga järelikult siis ei ole ühtegi mõistlikku lahendust et selle 10-15 voldiga tuba kütta?

Comment

Lahendus on aga kui mõistlik, otsusta ise.
          Võid panna vahele transiga stabilisaatori. Selle peal saab pinge ülejäägi ära hajutada. Miinused:
          - trans(id) suure võimsusega => radikatele
          - vajalikud lisakonded toitesse (suured lüüdid )

Takistid jäävad kindlasti ära: need peaksid siis >100W-sed olema ja topelt toitelüüdid tuleksid ikkagi. Lisaks, nagu eespool öeldi, hakkab võimu pinge siis kõvasti kõikuma.
          - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
          - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

Comment

Üks võimalus on ka dioodid vahele panna. Iga dioodil tekib pinge lang u. 0,7v. Näitex kui panna 10 tükki siis saad 7 v maha. ;D. Kõige loogilisem lahenduse pakkus välja felch. Aga seegi ei ole otstarbekas, sest transsidele lisa radikad .

Comment

Sel trafol on üks ots, mis läheb keresse (raudplaatide peale). Kui kasutada ära seda otsa, saaks 20V kätte, kui see korrutada 1.4, nagu Qwerty lehel kirjas, oleks kõik suurepärane. On seda otsa turvaline kasutada?

Comment

Sa mõtled, et see läheb nagu kohe selle metallosa külge või?
                Kui ma nüüd õieti aru sain siis seda kasutatakse selle trafo maandamiseks ja sealt sa pinget ega voolu küll kätte ei saa. Kui trafo on maandamata siis testriga mõõtes näitab see tõesti pinge olemasolu kuid kui sinna midagi taha paned kukub se pinge kohe nulli.

Comment

See võib olla ka nn. varjemähis ehk mähis, millel on vaid ÜKS otc välja toodud. See otc ühendatakse maaga.

Kui trafolt on raske keerde maha kerida, proovi testriga otsida üles selline koht, kus pinge sobiv. Siis kraabi ettevaatlikult isol. ära ja jooda juhe sinna külge. Olen nii teinud. Puuduseks see, et alumise mähise otca on raske kätte saada.
                  - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
                  - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

Comment

Tähendab ma natuke selgitasin valesti, tegelik olukord on selline, et trafo annab välja 36V ja alaldi tõstab selle 50V peale. See aga ei tohiks probleem olla kui koormus taha tuleb? Ma kurtsin oma muret ka ee.hobi.elektroonika grupis ja seal arvati, et sellisel moel kahepolaarset toidet tehes ikkagi asjast head nahka ei saa, arvati et jääb urisema. Mida siinsed targad arvavad?

Teine mure see, et enne hakkasin võimule toidet külge ühendama, aga lüüdid olid laetud. Juhtus aga selline asi, et kui suvalised 2 otsa kolmest külge ühendada, käis ilge litakas. See vist ei ole eriti normaalne?

Comment

Alaldi ei tõsta pinget, kondedel on mõõdetav pinge tõesti ruutjuurikas 2-st korda kõrgem.See pinge jääb SAMAKS, kui koormus taha tuleb! Ole ettevaatlik!
                      Litakas tuleb vist sellest et laetud lüütidele koormuse sappa paned. Võib-olla põles midagi maha ka, mõõda testriga takistust ja palveta...
                      Tõenäoliselt jäi siiski ellu.

Comment

Hakkan ka varsti selle kiviga võimu tegema. Mul on trafo mis annab 32V välja, see on siis 32*1.4=44.8V. Kas ta undama ei hakka?

Comment

Sain omal käima. Minul selle trafoga ei unda midagi, aga võimsust jääb ikkagi natsa väheks, toites praegu 2x11000uF, rohkem pole hetkel võtta, seega ikkagi oleks õiget rafot vaja oleks kõik mured murtud.

Comment

Kui võtta on ainult 50V siis kasuta selle kivi asemel TDA 7293 kivi. Sellel max toitepinge 50V ja võid kasutada sama skeemi.
                            Aga ma võtaks siis hoopis tda7294 asemel selle tda7293. Kas see skeem jääb ikka samaks ja kas neil mingit muud vahet ei ole, kui ainult toitepinge?

Comment

Hind oli vist ka 140eeq sellel 7293, seega kallim.

Comment

Hind on 169eeki, aga see 49 raha on vast seda väärt, et pärast asi korralikult tööle hakkaks.

Comment

Working...
                                X