Teade

Collapse
No announcement yet.

Väike A Klass

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Väike A Klass

Kool hakkab vaikselt jälle kätte tulema ja et ühikas oleks natukene lõbusam, võiks taustaks käia väikene muusikapala. Võiks olla midagi väikest ja lihtsat, samas midagi mis innustaks uuel õppeaastal rohkem A-sid saama klassis. Saigi A klass valitud. Skeem tuli siit lehelt : http://www.redcircuits.com/Page80.htm Lõppu läksid BD441 sealsete 439-te asemele, sest need olid mul kohe sahtlist rabada.

Alguses sai skeem suvalt kokku pandud montaaziplaadile ja mõõtes selgus, et mitte lehel soovitatud väärtused igalpool ennast ei õigusta. Sai siis natukene muditud asja ja mõõdetud, kuniks jäin tulemusega rahule. Siis villisin pimedas ja natukene joogise peaga kiiresti mingisuguse plaadi valmis. Selline : www.criz666.planet.ee/AClass/A.pdf Seal on kaks kanalit kõrvuti. Kaks "monoplokki". Takisti R6 tuleb vedada nii et üks jalg läheb läbi plaadi keskel oleva augu ja plaadi alt siis sinna punkti kuhu ta skeemis peab minema. Kenasti ulatub kui enne pole takisti jalgu kärpinud. Natuke rüüd selga ja olemas. Sai siis asi kenasti kokku ja töötab isegi. Töötab isegi väga hästi. Radikas sai meeletult suur omaaruga neile väikestele transikestele aga niikui käima lülitad, minut ja radikas on vaat et tuline. Enne kogemust A klassiga polnud. Saund on väga hea nii lihtsa asja kohta.

8R sain kanalisse kena 5,4W. See on siis kahe kanali peale kokku 10,8W, samalajal kui trafost jookseb pidevalt peale 24V@700mA per kanal, mis teeb siis kokku kahe kanali kohta 33,6W. 23W kütab lihtsalt tuba, mis on sügis/talv/kevad perioodil ühikas teretulnud nähtus. Mingisuguse korpuse peab kah ümber panema, seniks selliseid pilte vaatamiseks www.criz666.planet.ee/AClass Seal paistab siis mõni pilt töö protsessist suvalises järjekorras. Kes tahab järgi proovida ja kellel nõudeid mu plaadijoonis rahuldab, võib selle vabalt välja pirintida ja plaadile kanda. Peaks olema kõik kenasti mõõdus kui vahepeal pdf-iks tehes midagi ära ei muutunud seal. Jupid ja skeemi leiab antud lehelt.

Muudatused peab igaüks vastavalt oma komponentidele ise sisse viima, sest kui asi päris paigas ei ole, kipub kohe põlema minema. Kui radikas on väike ja transi ja radika vaheline soojusülekanne on kehva, kipub kohe põlema minema. Lehel on soovitused, et R2 tuleb mudida selliseks väärtuseks, et enne kõlarit olevalt lüüdil C8 oleks plussi ja miinuse pealt mõõtes umbes 13V kui toiteks on 24V. Jah, see on ühepolaarse toitega võimendi - lihtne toidet teha. Ja R8-le tuleb anda selline väärtus et kui toite ja võimu vahele panna apermeeter, siis too näitaks umbes 700mA. Seda tööd on hea teha maketil ja kahe multimeetriga või siis voltmeetri ja ampermeetriga, sest ühe väärtust muutes, muutub ka teine. Kui reziimid paigas, ei lähe ka R10 ja lõputransid nii tuliseks nagu nad läksid siis kui panna kokku skeem antud väärtustega ja ilma reziime mõõtmata/reguleerimata. Kui sisendsignaali pole, on täielik vaikus. Nii vaikne on, et ise ka ei usu ja heli on kordades meeldivam kui paljudel kivivõimudel. Ja see 5W on ikka väga valju. Nii valju, et kui väikses toas poolega kuulata, siis on juba nagu pidu, mitte vaikne muusika taustaks.

Kes soovib, see proovib.
    Condemn the hive.

Vs: Väike A Klass

Esmalt postitatud ainpaasalu poolt Vaata postitust
    ... ise ka ei usu ja heli on kordades meeldivam kui paljudel kivivõimudel.
    Kas viis elektrolüüti signaali- ja tagasisideahelates (originaal skeemil) natuke palju ei ole? Mis sa siis veel arvaks kui neid poleks?

Comment

Esmalt postitatud moi poolt Vaata postitust
      Kas viis elektrolüüti signaali- ja tagasisideahelates (originaal skeemil) natuke palju ei ole? Mis sa siis veel arvaks kui neid poleks?
      Võtan vähemaks kui aega leian ja anna teada mis ma siis arvan.
      Condemn the hive.

Comment

Tore näha üle pika aja ehtsat A klassi aparaati!
        Hea lihtne skeem eksperimenteerimiseks/testimiseks.Palju lüüte jah paraku.

Edu!
        Kõik meeldiv tuleb lambist...

Comment

Esmalt postitatud maaalune poolt Vaata postitust
          Tore näha üle pika aja ehtsat A klassi aparaati!
          Hea lihtne skeem eksperimenteerimiseks/testimiseks.Palju lüüte jah paraku.

Edu!
          Täpselt minu mõte, et hea lihtne skeem eksperimenteerimiseks/testimiseks/tööpõhimõttega tutvumiseks. Ja isegi selle paljulüüdilisuse juures on väga eeskujulik ja mulle meelelähedane heli. Lõpus on ju ikkagi pmst suvalised 5 eegused väikesed transid. Samad, mis mul lülitavad kõlarikaitse releed.
          Condemn the hive.

Comment

Tekkis vana teema kohta paar mõtet.

Sai ka mingi aeg seda võimu katsetatud - töötas küll a tekkis mõtte, et kas sellel (A klassil siis) on mingi kindel mõte, miks lõputransside vahel on ainult üks 1 oomine takisti R10 ja väljund tuleb ühest lõpust läbi takisti ja teisest otse. Kas parem ei oleks, kui selle asemel oleks kaks 0,5 oomist ja nende keskelt väljund võtta, nagu tavalistele skeemidele kohane on?

Ja mõtlesin veel, et ei tea kuidas sellele 4 oomine koormus meeldiks - lehel on küll miskipärast kirjas, et 8 oomisele.
            Abiks arvutustel: Oomiproge, Võimuproge
            Kahtled mõne muusikapala/albumi kvalikteedis? Ei kõla nagu päris nii? Hajuta viimased kõhklused programmiga AudioVisualizer !

Comment

Working...
            X