pane võimendile arvuti toiteplokk ja sellest piisab võimendile mul on sedasi tehtud ja töötab ime hästi
Teade
Collapse
No announcement yet.
Autovõim Tuppa
Collapse
X
-
Vs: Autovõim Tuppa
kaevaks siis ühe väääga vana teema üles . nimelt nagu ma olen siit samast teemastki lugenud, et tegelt töötab auto võim kõrgemal pingel kui 12v(võimendis tõstetakse pinget mingi +-30-40v peale). ise uurides leidsin selle lehe mille järgi tekkiski küsimus, et kas võimendisse ei või eraldi voolu trafost võtta et saaks selle pinge tõstmis jama vahele jätta? tean küll et siis on kasulikum toa võim muretseda aga see küsimus jäi ikkagi painama.Emal oli kolm poega, kaks olid normaalsed ja kolmas oli elektroonik.
Comment
-
Vs: Autovõim Tuppa
Lisaks siia ühe omapoolse madalapingelise toitevariandi,mille ma hiljuti valmis sain ja mõningase täiustamisega saab ka autovõimendi toiteks kasutada.Niisiis umbes 2 aastat tagasi sai privatiseeritud ühe eesti energia jaotusvõrgu õuelt pingetrafo(jõudsin omanikuga heale kokkuleppele).See transformaator oli siis 10kV/220V süsteemi jaoks.Peale õlist kuivatamist,sai selgeks tehtud selle mähised ja pealt maha keritud traadist mähis ja primaarosa,mis oli tehtud linttraadist,mis oli oma 5x3mm.Alla läks 220V mähis suhteliselt kergelt,sekundaar,mis tuli sellest linttraadist,pidi mähkima natuke raskemini,nimelt pidi trafo panema vändaga barabani külge,poltidega kinni pigistama ja siis sai traati vintsiga pingul hoitud.Sekundaaril tuli siis 28V,kuid väljavõtted tulid ka 18V ja 15V.Külge sai sobitatud ka poltidega veoauto geneka 100A sild.Sillal on siis enamus ajast 15V režiim,kuna hetkel täku andmise vajadust pole olnud.Trafo nö praktiline võimsus on siis kuskil 3kW,võibolla vähem natuke.Nüüd kui sinna ühendada järgi veel ka natuke lüüte,siis see asi suudaks ära toita autovõimendi(d) ilusti,sest pingelang 15V juures 100A koormates oli ainult 1V.Täkk ise sai suhteliselt kompaktne,linttraadist tehtud aasast on mugav teda ringi tassida,täkujuhtmed on ka küljes.Trafo kaalub umbes 11kilo,niiet pole nii raske ka(naisterahvastel võib probleeme esineda).Ja üllataval kombel töötab see trafo edukalt ka 220V pealt ja pole siiamaani kaitsmeid sisselülituse ajal välja löönud(veel mitte,aga varsti),kuigi jah lambid garaažis teevad väikse vilksatuse küll.Trafo on suhteliselt vaikne,sest sai trafo raame poltidega kõvasti kinni keeratud ja mähised on tugevalt paigal.viimati muutis kasutaja Henzzman; 07 m 2008, 00:25.
Comment
Comment