Teade

Collapse
No announcement yet.

Autovõim Tuppa

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Autovõim Tuppa

Tekki selline küssa, et kui autovõim tuppa panna alaldi taha kas siis ta hakkab rohkem või väöhem elektrit tarbima kui tavaline teler, muusikakeskus või mis iganes ?
    kris@andmevoog.eu

telerist hakkab ikka rohkem võtma. Tegelikult tekib kohe küsimus - kust sa sellise toiteploki saad? Muidugi saab aga mis hinnaga? Kas asi end ära tasub. Alla 20A võimud on suht mõtetud, vähemalt minuarust. Samas on aga neil muundurid sees ja asjad töötavad 40-60 voldi pealt, seega oleks mõtekam ehitada toiteplokk juba sellele pingele. Tegelikult on asja tehtud ja tulemus kiiduväärt(subbarivõimuks).

Comment

paned aku pealt käima ja laadija peab pidevalt laadima.Pane võimalikult suur aku ja laadija peab võimas olema.Kui võimalik topi ka kondesid mehiselt.
      muusika on kuulamiseks

Comment

Kõige odavam variant jah, ainult akulaadia peab olema korralik, muidu võtab surina sisse.

Comment

Kui kavatsed pikemalt kasutada, siis soovitan toiteplokk ehitada. Trafo saab vanast telekast(poest otsida ei soovita, kuna paraja võimsusega trafo kõrge hind teeb asja mõtetuks), sild ei ole mingi probleem ja 2x 10.000 või 15.000mkF kondesi leiab ka päris odavalt, kui pisut ringi vaadata. Trafo arvutusega ja ümber mähkimisega saab ka algaja hakkama.

Comment

see toitebloki konde maksab mingi 80 eeki per tükk

Comment

maksab maksab...Igas vanas krapis on oma 10000mkf lüüte(kui kuivand pole)seega paar/kolm krappi vaja.
              muusika on kuulamiseks

Comment

Üldiselt jääb ikka kasutegur auto võimu puhul väikseks. Kõigepealt kaotad osa võimsusest oma trafol ja alaldamisel. siis kaotad veel osa võimsusest pinge tõstmisel dc-dc muunduris võimu sees. Kui toas niikuinii 220 võtta, siis pole nagu eriti mõtet teha sellest 12 ja siis uuesti tõstma hakata... See oleks nagu klaveri kolimine korrus allapoole naabermaja keldri kaudu :P

Comment

Kas sa oled loll,või yobu?Auto võimendi on toite poolest hoopis teise põhimõttega.Auto võimendi toiteblpokk töötab KS energiagaga (imp. energia).Selle t.p. kasutegur on u.92%(ma võin ka eksida).T.P.hoiya alati firma,amatööri või spetsialisti poolt üles märtgitud ,ning tuleb järgida.Ma olen väga aeglane kirjutaja,yms.

Comment

Kas sa oled loll,või yobu?Auto võimendi on toite poolest hoopis teise põhimõttega.Auto võimendi toiteblpokk töötab KS energiagaga (imp. energia).Selle t.p. kasutegur on u.92%(ma võin ka eksida).T.P.hoiya alati firma,amatööri või spetsialisti poolt üles märtgitud ,ning tuleb järgida.Ma olen väga aeglane kirjutaja,yms.

vabandage minupoolse läbu pärast, aga see post oli väga naljakas. tõsiselt koomiline kohe

Comment

Amm... müstika... kodanik tnt plahvatas?
                      Olgu peale, et selle dc-dc muundaja kasutegur on suur. Ikkagi on nagu hea kasutada toas toavõimu ja autos sellele mõeldud võimu, mis sest et teisiti on ka võimalik. 220/12 muundamisel juba kaotad trafos parajalt energiat ja sekundaarmähis peab ikka olema tõsiselt jämedast traadist, et kogu see võimsus 12 pealt kätte saada. Lisaks veel hiiglaslikud lüüdid jne. Palju kasulikum on kohe 2x40 vms pinget tarbida... Kui meeldib, siis palun väga, aga ise nii tegema ei hakkaks.

Comment

P2him2te on selles, mida k2rgem toitepinge seda v2iksemad kaod ja kehtib ka v2imude puhul!

Comment

Kui tahad korraliku asja saada siis, võtad sisemise toite tagant ära ja teed ise trafoga toitega. Tavaliselt on see kuskil +-28 kuni +-35 sellisetel 4x100w võimudel. Reaalselt on sealt aga oodata kuskil 4x50w. Nii et kokkuvõttes tasuks vaadata mingi korvett või mõni sarnane kobedam vene võim.
                          "Computers in future may weigh no more than 1.5 tons."(Popular Mechanics, 1949)

Comment

Muide trafo kasutegur on ka suht suur (90% vist).
                            Aga ikkagi on tobe teha pinge kõigepealt 12V peale ja siis võimu sees see jälle üles ~40 peale.

Comment

pane võimendile arvuti toiteplokk ja sellest piisab võimendile mul on sedasi tehtud ja töötab ime hästi

Comment

Working...
                              X