Teade

Collapse
No announcement yet.

"Recycled AMP" ehk siis midagi päris rohelistele

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Re: "Recycled AMP" ehk siis midagi päris rohelistele

Esmalt postitatud otsija poolt Vaata postitust
    asi meenutab justkui kusagilt tootmisliinilt tulnud toodangut:P.
    Loodetavasti mitte Poola tootmisliini toodangu sarnane .

Krt. hirmus kiireks läinud, muidu ma teeks ühe näitena. Selle "keskmise koivaga" ei ole probleemi - kummagi õla transid võivad olla ilma isolatsioonita ühisel jahutusel - otse jahutuse külge see "3. koib". Minu mõte oli:
    kummagi õla lõpptransid (2tk näit.) ühe sileda alumiinium või vask-lattmaterjali peale, mõõdud võiks olla näit. 3-4mm paks* 30*75mm, need lati tükid isoleerida radikast (milleks oleks P4 või AMD Athloni jahuti [aluse mõõdud 78*78mm]) silikoonisolaatoriga (oomis näit. seda 150*150mm tükkidena - lõikad sobivad tükid sellest ja kruvide vahele ka plastikust seibid), ühe õla transid eraldi isoleerimist ei vaja!!!. Siis kummagi lati küljest läheks plaadile "keskmise" kontakti kohale juhe. -Case closed-

Kas kellelgi Tartust on niisuguseid trimmereid nagu pildil olev? Tarvis oleks 220 oomist ja 1 kilo-oomist , paar tükki mõlemat, võivad olla ka kasutatud aga korras. Neid ilmselt mingi junki plaatidelt võiks leida. Poest esialgu otsinud ei ole aga kataloogi pilte meenutades mäletan, et olid üle mõistuse kallid - tk hind kallim kui kogu võimu muud jupid kokku
    Click image for larger version

Name:	Trim.jpg
Views:	1
Size:	69,8 KB
ID:	865458
    viimati muutis kasutaja radiotehnika35; 31 October 2010, 15:56.
    -superradical-

Comment

Kas nende peal suurused ka kirjas? Mul mingi auto maki plaadi peal on neid trimmereid 4tk, peal on kirjas: 222, 103, 224, 153
      viimati muutis kasutaja HrElmo; 31 October 2010, 18:39.
      Algaja.

Comment

Esmalt postitatud HrElmo poolt Vaata postitust
        Kas nende peal suurused ka kirjas? Mul mingi auto maki plaadi peal on neid trimmereid 4tk, peal on kirjas: 222, 103, 224, 153
        Jah, just. Numbrikood on.

Kahjuks need mis leidsid ei ole nende takistustega mida mul vaja - aga hoia alles, ehk läheb endal tarvis kunagi.

Leitud on:
        222=2200 oomi e. 2,2 kilo-oomi
        103=10000 oomi e. 10 kilo-oomi
        224=220000 oomi e. 220 kilo-oomi
        153=15000 oomi e. 15 kilo-oomi

esimesed 2 numbrit jäävad nii nagu on, kolmas näitab nullide "0" arvu numbri järel.
        Mul siis tarvis:
        102 = 1000 oomi (märgitud 102) ja
        221 = 220 oomi (märgitud 221)
        võib olla ka 201 e. 200oomi

Tegemist peaks olema BOURNS 3314g või BOURNS 3314j tüübiga. Farnellist otsides näib, et vajalike takistustega neid vist ei olegi. Igaljuhul leidsin samast ka sobivad kuid kahjuks lahtise ehitusega ja kui paremaid ei leidu siis peab nendega leppima.
        viimati muutis kasutaja radiotehnika35; 31 October 2010, 19:58.
        -superradical-

Comment

Vs: "Recycled AMP" ehk siis midagi päris rohelistele

Esmalt postitatud radiotehnika35 poolt Vaata postitust
          Mis elukast vajaliku junki välja rookisid?
          Mitte midagi eriliselt toredat. Mõned monitoride jäänused on mul siin. Leidsin ühe paari irf840-neid. Ülejäänud peotäis kas üksikud või eri tootjate tehtud. Arvuti toitekatest leiaks ka ilmselt, aga neid mul ei vedele. Vaatasin siis seadetakisteid ka. 1k-seid mõned on, aga paarina oli vähe suuremat mõõtu. Teisi ei hakand silma.
          Хоть я сразу не понял что это, ну почуствовал что для полного счастья это как раз вот уменя не хватало.

Comment

Kas muidu vanadest PC toitekatest leiaks vajalikud transid ?

Comment

Oleneb toitekatest.

Sealt kipub siiski rohkem leidma niisuguseid mille parameetrid ei ole just kõige paremad.
              Sobivad oleksid:
              IRF530, IRF540, IRF640, IRF740, IRF840, IRFP240, IRFP450, IRFP460 jne...
              Kui mõtled seda N-kanaliga versiooni, see teine, pisikesel plaadil olev komplementaarlõpuga vajaks.
              IRF530/IRF9530 , IRF640/IRF9640, IRFP240/IRFP9240.

Tegelikult on sobivaid transse palju.
              Toitekatest leiab pm. 2SK tähistega seal järel veel neljakohaline number üldiselt. Kui leiad suuri transse mil 2SK ja seal järel ainult 2 numbrit siis needki võivad olla ülihead leiud mis omal ajal olnud just special võimenditele loodud transid - Toshiba, Hitachi jne. firmadelt.
              Kui ise välja ei rehkenda kas sobivad või ei siis kirjuta leitute kohta siia tabel, kui kasvõi ise satun lugema ja hetk aega on siis vaatan millised paremad oleksid.
              -superradical-

Comment

OK
                Hakkan jälle siis kolama .
                Aga kumb nüüd parem ja odavam oleks?
                Teeks ühe stereo võimu siis.

Comment

Esmalt postitatud radiotehnika35 poolt Vaata postitust
                  ...
                  Sobivad oleksid:
                  IRF5 ...
                  ebayst 10-20tk komplektid suht soodsad, võiks ju hulgi hankida ja siin jagada

omal peaks ka mõni vene võimulaip kuskil vedelema
                  samas üks teine projekt sellega seoses http://www.elfaelektroonika.ee/foorum/threads/41541

Comment

Esmalt postitatud kfl poolt Vaata postitust
                    ebayst 10-20tk komplektid suht soodsad, võiks ju hulgi hankida ja siin jagada

omal peaks ka mõni vene võimulaip kuskil vedelema
                    samas üks teine projekt sellega seoses http://www.elfaelektroonika.ee/foorum/threads/41541
                    Ebayst muidugi saab neid soodsalt. Ma olen siin teemas küsinud analoogse grupiostu teemal ning varemalt mõne muu teema puhul samuti, ei ole huvilisi leidnud - mõttetu lootus on küsida. Eks igaüks siis vaatab kuidas saab. Minule ilmselt ei pea näitama või ütlema kust midagi saab, interneti otsingu kasutamine ei ole võõras ja google samuti. Samas mõtlen, et päris jagama siin vaevalt keegi midagi hakkab - tean, et poes korralik IRF640 isegi u. 40 eeku aga neid võimalik saada IR omi ka ca. 6.-/tk.
                    Jagamise seisukohast: töötades kunagi ühes "teatud" firmas küsimuse peale, et ehk saan ühe hakkurisse lendava plaadi pealt paar omale vajalikku juppi maha võtta kuna 1/3 tolleaegsest kuupalgast neile mõnele jupile on masendav sain vastuse, et nemad enne hakivad need puruks kui kellegi eksperimenteerimist toetama hakkavad - seega vaevalt siin keegi midagi jagab, mina olen siin nii mõndagi pm. ilma eest andnud kuid tulemus ei ole töötav lõpptulemus vaid pigem kärsanud tuhahunnik - siis hakkab pigem oma tööga teenitust ja seejärel kingitust kahju, niisama jagamise isu kaob pikaks ajaks... Aga kui niisugune isik leiduks siis see oleks küll äss pakkumine .

Nüüd viidatud teema:

Teen antud teema algatanuna ettepaneku, et jätaks siit teemast jumala eest "programsed" asjad välja...ma ei mõtle midagi halba kuid...ma näen, et need kes siin sõna võtnud on just analoogtehnika huvilised, seda ka mina. Niigi on foorum täis igasugu "programseid" teemasid...Küll progretavad mikroskeemid, küll "tarkvaralised/programsed" eelvõimud (põgusalt uurisin temat, pikalt ei soovinud seal viibida kui "tarkvara baasil olevatele asjadele" jutt läks...

Seega, peace, lihtsalt mõtlesin...
                    -superradical-

Comment

Esmalt postitatud andreie poolt Vaata postitust
                      Aga palun: TI veebilehelt leiab ka gerberid.

Ehk aitab veidi edasi

Otsisin ja otsisin, kus need seal siis ikkagi asuvad - Evaluation module 400$ on üle mõistuse anyway ja tahaks ise plaadi teha, ostma ei hakka kindlalt, kui ise hakkama ei saa alles siis (ainult tühja PCB, seda nägin netis saada olevat, hind mõnikümmend $) kuid kahtlane, et hakkama ei saa - mul pole via-sid vaja, saan traadiga ka need teha ja anyway ma jootemaski kodus ei tee, pole ilus välimus oluline, peaasi, et katsemudel töötaks.
                      Printisin plaadi pdf-i välja aga mõõdud on jamad, 1:1 ei ole...

Kui nüüd hakata rääkima paraleele tõmmates ühele teisele teemale, et peab plaadi uuesti tegema siis seal teemas olev võrreldes siinsega on kukepea - kuhu edasi?
                      Mul siis oleks vaja Eagle või SL või PCad või kui on see asi mingis teises formaadis siis millises?

Kivi katsetuseks on pm. olemas
                      viimati muutis kasutaja radiotehnika35; 04 November 2010, 21:36.
                      -superradical-

Comment

Mul on siit-sealt kogunenud selliseid jullasid: SKW13007 (guugel vaikib), NIKO 7b12 (guugel ei tea midagi),
                        ndp6030l (guugel väidab nii: N-Channel Logic Level Enhancement Mode Field Effect Transistor in 3-pin TO-220 package.). Noh seesugust pudi on veel, aga ülejäänu väidab guugel olevat Shottky alaldid ja 3,3 V stabikad.
                        Kust sain? Rüüstasin veidi vanu emaplaate ja paari arvutitoitekat. Kui spetsid oskavad midagi öelda nende jubinate kohta ja selgub, et need sobivad võimendi ehitamiseks, võin neid niisama ära anda.

Comment

Re: "Recycled AMP" ehk siis midagi päris rohelistele

kui keegi midagi tahab siis andku sellest eelnevalt ekirja teel , kui asju rohkem koguneb siis võin need ka kuhugi Tartusse organiseerida , kui vaja võin ka postitaga aga tahtja maksab sel juhul postikulu

Tallinnasse ja Viljandisse saan saata käsipostiga (25.- pakk ,kui ühes linnas kasutahjad saavad kokkuleppele siis võin ka 10 kasutaja tooted 1 pakki panna )

igaljuhul võib emailida kalleb@neti.ee
                          ps kaust alati 100% täis ,kasuta ekirja

Comment

Kas siinsetel tegijatel miskit üle kah jääb? Oleks vaja kodukino passiivsele bassikõlarile võimu, 5.1 resiiveri ostsin 100kr-ga, sinna juurde kuluks ära 50w 8oomine või 3 oomine võim, et oleks täiskomplekt.

Comment

Plaadi võin teha kui tahad, kui hinnas kokkuleppele saame siis ka valmis mooduli, poleks probleemi aga hetkel paar kiiret toimetust ja haigustõbi ka külge jäänud
                              -superradical-

Comment

Kui saaks plaadi ja jubinad oleks väga bro!, kokku keevitamine pole mingi probleem.

Comment

Working...
                                X