Teade

Collapse
No announcement yet.

"Recycled AMP" ehk siis midagi päris rohelistele

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: "Recycled AMP" ehk siis midagi päris rohelistele

Esmalt postitatud Rom poolt Vaata postitust
    Rohkem seda nägu, et +/- 70V peaks ära tulema.

Kelle toodetud see on? On ehk andmeid?
    Pildi järgi arvaks, et mingi Sakevich SK seeria või taoline???
    -superradical-

Comment

Eelarvet ei saa mina paika panna kuna mina ise sellist asja ehitama pole võimeline. Kui mina ütlen numbri siis pole meister nõus jutulegi võtma.....kui meister ütleb hinna ja võimsuse on minul võimalik seda seedida ja teha omad valikud.
      Oluline, on see, et selle raha eest poleks võimalik paremat ja võimsamat osta ja et mind väga üle ei lastaks.
      Tegelikult on selle projektiga aega kuniks woofrid valmis teen. Kui see on võimalik siis võiksid teha umbkaudse suurusjärguga pakkumised kuid kui ei siis räägime hiljem konkreetsemalt.

Selles teemas olev võim kuid seest hulga rohkem katki kui seal kirjas.

Sealt teemast: toroidist tundub tuleb mõlemale kanalile eraldi mähistega 2x40v, ehk siis 2x(2x40v), samuti tundus olevat eraldi 9v mähis, kõik pinged siis mõõdetud trahvo otstelt ja vahelduvvool.

Transside kollektoritel vastavalt +/- 55v

Mis see tähendab? mitme polaarne trafo ja ei saa nii lihtsa võimuga hakkama? või seda, et sellest saaks nelja kanaliga võimendi?
      viimati muutis kasutaja jeff01; 18 October 2010, 07:51.

Comment

Pildilt tundub kuidagi suur trafo ja transistorite arv paneb ka kahtlema, et seal nii väike pinge on, aga vaidlema ei hakka. Kui +/-55V, siis saab u. 220W/4R või 130W/8R (siinust) kätte.

Comment

Pildilt tundub kuidagi suur trafo ja transistorite arv paneb ka kahtlema, et seal nii väike pinge on, aga vaidlema ei hakka. Kui +/-55V, siis saab u. 220W/4R või 130W/8R (siinust) kätte.
          Panin ise pange, 55v on hoopis transi kollektoritel.....trafol on 2x(2x40V)

Comment

Esmalt postitatud jeff01 poolt Vaata postitust
            Panin ise pange, 55v on hoopis transi kollektoritel.....
            Hmmm!!!?? Milles siin probleem?
            Kusjuures nii asi ongi, trafo pinge võib olla ka 2*100V (see tähendab siis toitefiltril pinget +-140V), ega see pinge mis on toitefiltril üldiselt 100% ei rakendugi võimu toiteks - erinevad kaod. Mõni volt läheb see pinge alla.
            Nüüd aga sama küsimus mida nagu Rom mõtles, minu küsimus ka tigitud liigsetest? transsidest: Ehk õnnestub järele kontrollida mitu juhet tuleb alaldiplaadilt (seal suurte kondekate, need hallid!) lähedalt. Ei imesta kui see võim ei töötagi pelgalt AB klassis . Trafo suurus ca. ~2*250W gabariidiga võimu kohta on liiga üledimensioneeritud ning samuti ei anna mulle rahu jahutusradikate väike pind ja siin taas ei anna rahu (otsaga algusesse tagasi) trafo topeltsekundaarmähised? kui need ikka olemas tõesti on? Kummalegi kanalile oma n.ö. "toide" nii väikesel võimsusel ja suhteliselt suure toitetrafoga??? Kui alaldiplaadilt tuleb võimu plaadile 5 juhet siis on teine teema.
            -superradical-

Comment

Katsun selle võimendi taas enda kätte saada ja annan kindlasti teada.
              Ise just imestasin, et vendid on parasjagu pirakad....vasakpoolse transirea alt parempoolse transireani ja omajagu kõrged. Ise vaatan et pildi järgi on koorepurkide plaadilt kummagi kanali skeemile 3 juhet (kokku siis 6tk) ja 2tk on (Tõenäoliselt selle 9v tarbeks) otse trafolt.

Kahjuks ei laksa seda teemat nii hästi ja ei saa isegi aru kas sa ironiseerid või ei....eriti selle klassifitseerimisega.

Comment

Esmalt postitatud radiotehnika35 poolt Vaata postitust
                Trafo suurus ca. ~2*250W gabariidiga võimu kohta on liiga üledimensioneeritud ning samuti ei anna mulle rahu jahutusradikate väike pind ja siin taas ei anna rahu (otsaga algusesse tagasi) trafo topeltsekundaarmähised? kui need ikka olemas tõesti on? Kummalegi kanalile oma n.ö. "toide" nii väikesel võimsusel ja suhteliselt suure toitetrafoga???
                Sel ajal tehti tihti kanalid sildlülituses, trafo suurus normaalne, remontida muidugi paras peavalu.
                VÕIMENDITE REMONT ja KAASAJASTAMINE

Comment

Rom, selle vene võimendi kohta mingit linki saaks?
                  Mõtlesin üle pika aja mingi skeemi kokku panna.
                  Maailm oleks puhas ja süüta
                  kui poleks õllejogurtit
                  - Õ.Õ.

Comment

http://album.ee/node/23960965/50252657 rohkem, mul mingit materjali pole. Võin enda käe järgi valmis joonistatud trükkplaadi pakkuda Layout 5.0 formaadis. Tähelepanekutest: skeemis tuleb sisendis 27k takistile paraleelselt lisada konde (mina panin 270pF) muidu 50/50 et läheb genereerima, ning takisti 910R asendasin 820R-iga siis sai normaalselt jõudevoolu reguleerida (IRFP240/9240 lõppude puhul). Lihtne skeem, saab päevaga kokku ja 100% töötav.

Comment

http://album.ee/node/23960965/50252657 rohkem, mul mingit materjali pole. Võin enda käe järgi valmis joonistatud trükkplaadi pakkuda Layout 5.0 formaadis. Tähelepanekutest: skeemis tuleb sisendis 27k takistile paraleelselt lisada konde (mina panin 270pF) muidu 50/50 et läheb genereerima, ning takisti 910R asendasin 820R-iga siis sai normaalselt jõudevoolu reguleerida (IRFP240/9240 lõppude puhul). Lihtne skeem, saab päevaga kokku ja 100% töötav.

See SL 5.0 pdf-ks ei lase teha?
                      Just maadlesin arvutiga hetk tagasi, et üht selle programmiga tehtud faili lahti saada aga ei midagi... Õnnestus mul muidugi ikka tõmmata kusagilt nakatunud versioon, arvuti sai sellest nüüd paraja hoobi ja peab hakkama Eagle faile pdf-ks kindlustama .

Tekkis ka päeval mõte, et ehk oleks seda joonist võimalik näha, prooviks ka selle ära.
                      Pildi kujul võib ka tegelikult olla (rajad soovitavalt valgel taustal siis saaks teha juba ise uue joonise Eagles kasvõi)
                      -superradical-

Comment

JPG formaati sain tõmmata, aga selle järgi tegemine on jama, otsike parem Layout proge ja asi tahe.
                        Pilt muidu siin: http://album.ee/node/23979181/50252657

Edit: layout formaadis jagan PS-i teel.
                        viimati muutis kasutaja Rom; 19 October 2010, 21:32.

Comment

Proovisin topelt lõputransidega variandi ka ära: http://album.ee/node/24007175/50252657
                          Toimib nagu kella värk arvestuslik võimsus 200W/4R (võib ka veidi rohkemaga arvestada). Algajatele väga lihtsad võimud. Nagu ikka skeemi väikesed muudatused sisse viidud, näiteks lisasin lõpu astme voolu piiraja.

Comment

Väga super ju. woofri võimendiks peaks ideaalne olema ju, kui aktiivfilter lisada ?

Comment

Tegin ka hetk tagasi oma testi jaoks plaadi valmis, milline välja kukkus on näha. Tegin tavalisele printerikilele.
                              Click image for larger version

Name:	Mos2409240.jpg
Views:	1
Size:	11,8 KB
ID:	865450
                              -superradical-

Comment

Pildilt tundub ilus tulemus. Enne kui hilja mainin ära, et V1,V2 ja V3 asend on mul plaadil valepidi joonistatud, et kui kokku hakkad laduma jälgi kindlasti, et õigetpidi läheksid.

Tegin ühe stereo plaadi pooleks ja täna terve õhtu taustaheli läbi selle tüki kuulanud: http://album.ee/node/24014447/50252657
                                Jõudevoolu panin 90mA
                                viimati muutis kasutaja Rom; 25 October 2010, 21:43.

Comment

Working...
                                X