Teade

Collapse
No announcement yet.

"Recycled AMP" ehk siis midagi päris rohelistele

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: "Recycled AMP" ehk siis midagi päris rohelistele

Ma julgen skeptiline olla ja pakkuda, et üdini hiinakatega võivad need rajad üsna kergesti maha tulla, kui kuuma saavad.
    Aga see on minu subjektiivne arvamus.
    Erilahendused.
    PS või mail.

Comment

Esmalt postitatud W@ldur poolt Vaata postitust
      Ma julgen skeptiline olla ja pakkuda, et üdini hiinakatega võivad need rajad üsna kergesti maha tulla, kui kuuma saavad.
      Aga see on minu subjektiivne arvamus.
      Oomipoe omad pole siis üdini hiinlased ?

Comment

W@lduril õigus, need esimesed mis tiidu93 välja tõi on ikka erilised närakad, madala temperatuuriga on enam vähem aga kui natuke kolb kuumemaks seistes läheb ronivad rajad maha
        Vead tinaga radu siis tõmbub kõveraks, need kahepoolsed on vist juba midagi mõistlikumat.
        Aga kui ma neid viimati neid kasutasin siis kasutasin ka tavapärasest kõrgemat temperatuuri.

Comment

Mõõtsin 1978. aasta Kometa212st pärineva lõppvõimendil ( http://www.elfafoorum.eu/threads/520...le/page11/#157 ) lõputransistoride(KT805B) ja nende ees olevate faasipöörlite (KT342A, täppide järgi paremas KT349 ja vasakus KT3107) vooluvõimendustegurid ikka ära. Faasipöörlid testril oleva funktsiooniga, KT805B jaoks tegin selle (http://www.zen22142.zen.co.uk/Circui...bjt_tester.htm) 5,6 oomi kollektorkoormusega analoogi, mis käis mingi vana arvuti 200W toiteka pealt.

Faasipöörlitel olid siis tehasest tulnud transidel hfe
          kanal trans hfe
          p KT342 200
          p KT349 90
          v KT342 158
          v KT3107 87

Kas taoline ebasümmeetria NPN ja PNP transide vahel õlgades oligi taotluslik selles skeemis tehase poolt või lihtsalt oli asi välja tulnud nii nagu alati?

KT805 mõõtsin nelja erineva baasvoolu suuruse juures ja sain hfe järgmiselt
          Kanal
          trans
          Ib=5mA Ib=7,5mA Ib=20mA Ib=60mA
          p1 34 47 44 25
          p2 42 51 45 25
          v1 28 35 33 24
          v2 58 65 56 26

(ot: miks eelvaates tabelis ridade vahed topelt tulevad? )

Paremas kanalis olid siis juhtunud suhteliselt sarnased, vasakus on väikese väikese baasvoolu korral hfe erinevus kuni kahekordne.

Kas tasuks proovida otsida paremaid paare võimsustransidele? Faasipöörlid vahetasin romuplaatidelt võetud ja paari valitud 2PA733/2PC945 vastu (hõbedase küljega).
          viimati muutis kasutaja M.L; 30 May 2013, 08:24. Põhjus: täht

Comment

Risustan ka siis seda teemat natuke.
            Ausalt õeldes ei teadnudki millise teema alla seda kirjutada...

Täna tööle minnes (ehitusobjektile) avanes mulle selline vaatepilt et, prügikonteineri kõrval oli umbes pool veoauto koormat bändi-ja stuudiotehnikat.
            Kui ülemustelt läksin küsima asja kohta, siis õeldi mulle nii et, kuna maja on kapitaalremondis ja elanikud ajutiselt mujale majutatud, siis üks sealne elanik oli kõik oma asjad prügikasti tassinud.
            Olevat tegelenud selliste asjade parandusega. Ilmselt ei olnud tal neid mujale viia, või siis oli see tema jaoks rämps.

Lõuna pausi ajal ajasin siis (ülemuste loal) auto hoovi ja tõstsin nii palju asju peale kui mahtus.
            Hunnikus oli kõike... PA-võimendeid, mikserpulte, PA-kõlareid, paar 15" bassikõlarit, väiksemaid stuudio kõlareid, kasti täis lampvõimendite lampe (karpides), kasti täis kitarri efektipedaale, mingeid high-end VHS mängijaid jne ... seda nimekirja võiks jätkata lõputult. Kõikidel muidugi mingi viga küljes, kuna tüüp tegeles nende parandamisega. Mõningaid asju olevat Nightwishi vanu asju ka. (Ei tea mis asjad täpselt ja kas see üldse tõele vastab).
            Kuna aega eriti ei olnud ja auto ka väike siis väga palju asju võtta ei saanud. Aga neli võimendit rabasin kaasa ikka, lootuses et ehk annab neist kokku ühe töötava võimendi ehitada.

Kes arvab et sõitsin õhtul hea tujuga koju siis see eksib.. Pigem oli süda murtud selle varanduse hunniku pärast mis hoovi peale vedelema jäi.
            Aga naine oleks ka vist maha löönud kui suurema koormaga oleks koju läinud.

Aga asja juurde.. Nüüd on mul siis rõdul sellised võimendid:

Korda neid ilmselt ei saa, aga ehk annab neist kokku mingi töötava asja teha. Aga millest sel juhul alustada? Ei ole siiani ühtegi võimendit ehitanud seega ei tea millest tasub alustada.
            Vaatan mis trafod ja lõputransid olemas on ja siis nende ümber hakkan skeemi aretama, või kuidas?
            See Mackie võim tundub päris võimas tegelane olevat igatahes (2600 watts @ 4 ohms).
            viimati muutis kasutaja Kkert; 13 June 2013, 17:11.

Comment

Mina otsiks service manuaale kõigepealt. Laseks voolu sisse ja vaataks, mis teevad. Mõni kanal võib elus olla. Veab, siis on protectioni mingi lihtsama jama pärast peale visanud. Selliste parandamine maksab muidugi üksjagu ka siis, kui ise teed. Toroidtoitega lahjemate asjadega on vast lootust. Räkivõimudel võib toide seal +-100V kandis olla ja radikad pinge all, nii et ettevaatust näppimisel. Kui lõpuks ikka lammutamiseks läheb, siis äkki Ampslab c200.
              Хоть я сразу не понял что это, ну почуствовал что для полного счастья это как раз вот уменя не хватало.

Comment

Ülemisel pildil, parempoolsest võimust on enamus puudu, seega selle tegin varuosadeks.
                Toroid on selliste kirjadega:

Pinged nagu märgitud, aga võimsust ei tea. Googlega ka ei leia midagi.
                Kaalub 5,8Kg.
                Kõrval olevas võimus on silma järgi samasugune sees (põhimõtteliselt sama võim ka). Kirjad on ainult vett saanud ja uduseks läinud.

PS. Kui mõni mode arvab et see minu kola siia ei sobi, siis võib mujale ka liigutada. Ei mõelnud sellele paremat kohta ka välja. Aga samas ma ju veel ei ehita midagi vaid korjan alles materjali kokku.

Comment

Küsimus: kas selle rohelise võimu jaoks saab kasutada IRF634A

Comment

Esmalt postitatud Pyyxus poolt Vaata postitust
                    Küsimus: kas selle rohelise võimu jaoks saab kasutada IRF634A
                    Saab kasutada küll.

Comment

Vabandust kui jama ajan aga tegin nö kolast enam vähem kena kolaka

capture screen

screenshot tool

Sisu on praegu nii nagu ta on... vajab korrastust, puhastus jne, trükkplaadi pean uuesti tegema, kuigu praegune enam vähem... puurisin kiiresti ja madala pöördega, peenemad rajad said natuke kannatada.. aga "käib küll"

Õhtul võibolla viitsin uue paneeli taha lõigata, rikkusin värvikihi ära ja kiirustasin puurimisega, nagu alati puur ei jõua ringigi peale teha kui juba materjalist läbi...

Aga tegu on LM3875 gainclone-ga, kõik kondensaatorid, takistid, juhtmed, trafod ja muud vidinad kõik peale radiaatorite ja võimukivide on recycled
                      viimati muutis kasutaja imelik poiss; 28 August 2013, 16:28.

Comment

Pilt sisust pakub huvi.

Comment

kuskohast sa sea perforeeritud pealismaterjali saanud oled. Poes seda kuskil pole kohanud.

Comment

Noh see väike jupp oli endal juba ei tea mis ajast...

Mul oli tegelikult plaan üleni metallist teha aga plekikääridega ei kannata 3mm roostevaba terast lõigata...
                            Varjestus trafol hetkel puudub, tegin valmis küll aga ei mahu ära, ideaalis oleks kivivõimu asemel VSSA, biaasi vist väga kõrgele ajada ei saa... radiaatorid liiga väiksed
                            Lamp eelvõimendi oleks meeldiv...Kokkuvõttes tahaks nö. hübriidi ehitada

Muidu sarnaseid materjale kasutatakse palju ventlilatsioonis ja summutites... Viljandis on näiteks Õhumeister/GOAir vms.. ta oligi aga sealt leiab kindlasti.
                            Kui nad just tahavad sulle ülejääkidest midagi anda
                            viimati muutis kasutaja imelik poiss; 01 September 2013, 17:19.

Comment

Taolist perforeeritud plekki võiks plekitöökodadest küsida,
                              igatahes veel paar aastat tagasi olen ühes sellises näinud.
                              Elektroonika töötab suitsu baasil.
                              Tähendab - igasse detaili on doseeritud täpne kogus suitsu.
                              Kui mõnest suits välja lasta, siis värk enam ei käi.

Comment

Vanadel sangadel on kah sellised katted valjukatel ees. Tõsi küll need ei kipu sobiva suurusega olema.

Comment

Working...
                                X