Teade

Collapse
No announcement yet.

ühikvõimendi ehitamine

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

ühikvõimendi ehitamine

soovin ehitada kõlari impedantsimõõtmise seadeldist. sisuliselt läheb helikaardi väljund läbi kõlari ja sellelt võetakse pinge uuesti helikaardi sisendisse.

selles skeemis on soovituslik komponent võimendi - ei pruugi see 10-20 oomine koormus helikaardile meeldida.

usun et helikaardi väljundpinge on piisav - kui välundpinget suurendada siis oleks ka helikaardi sisendisse vaja nõrgendajat, ning ma ei ole kindel kas see kokkuvõttes ära tasub.

kas oleks mõttekas teha see ühik-võimendi lihtsalt ühest op-võimu klotsist?

kuna ma elektroonikadisainist suurt midagi ei tea, siis tekivad sellised lollid küsimused:
    millist opvõimu valida?
    andmed: sisendpinge peaks olema kuni 1V
    toide: mingit sorti aku, kas kui AA-sid või siis 12V autoaku
    Võimsus: kuna takistus väljundis on minimaalselt 10 oomi, siis võimsusesks on vaja 0.1W

kui oluline on toide? kas ma saan lihtsalt 12V sisse lajatada, ehk siis pingejaguriga mõne väiksema pinge... või kandub toitepinge stabiilsus ka väljundisse, ehk et peab piinlikult stabiliseeritud toitepinge olema?

viimati muutis kasutaja tsimpa; 08 m 2010, 08:06.

Vs: ühikvõimendi ehitamine

Miks sa asja nii keeruliseks ajad. Suvaline võimsus võimendi sobival toitel (võimendus pole oluline), potekas (pingejagur) helikaardi sisendisse ja teada täpistakistiga ära kalibreerida ning töötab.

Comment

Vs: ühikvõimendi ehitamine

http://www.webervst.com/spkrcalc/para.htm pluss http://www.zeitnitz.de/Christian/scope_en pluss need vajaminevad takistid võrdub sinu soovitud tulemus ja natukene peale? Sest päristäpselt ma aru ei saanud, mis toimuma hakkab.
      Condemn the hive.

Comment

Re: Vs: ühikvõimendi ehitamine

aitäh, moi, see poteka idee oli nii lihtne et selle peale ise ei tulnudki

pärast postitust tuli meelde, et mul on olemas väike kaasaskantav klapivõimendi, mis peaks vajaminemava võimsuse välja andma küll, gain on ka väike, mingi 3x, nii et võibolla tegelikkuses pole ka vaja potekat.

ainpaasalu, põhimõttelislet on mõõtmismetoodika sama mis sinu antud lingil, ainult et speakerworkshop teeb MLS signaali abil terve sagedusvahemiku korraga, ei pea skaneerima.

Comment

Working...
        X