Teade

Collapse
No announcement yet.

Radiotehnika 020-stereo

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Radiotehnika 020-stereo

Otsisin selle võimu skeemi googlest ja radiotehnika.narod.ru lehelt ja ei leidnud Probleem, et ühe kanali mõlemad lõputransid (KT808A) lähevad 10sek'ga kuumaks ja põlevad läbi vaikselt. Ühe partii vahetasin välja, kuna väljundotsades oli alalispinge. Olen pea kõik transid läbi mõõtnud ja üritan nüüd konded uuemad panna (vanad on 80'ndate aastate omad). Keegi saaks äki võimu skeemi jagada ja mõne vihje anda, kust viga otsida. Oleks skeem, saaks lõpust algusepoole kontrollima hakata.

Uudisgrupis ee.hobi.elektroonika 020 remondist ja
    skeemist juttu.
    VÕIMENDITE REMONT ja KAASAJASTAMINE

Comment

Kui transid kohe tuliseks ja läbi lähevad, siis järelikult voolab nendest läbi liiga suur vool.
      Otsime põhjuseid. Kas transid kt807 on mõlemad terved ???
      Kas termostabilisaatori transi kt315 otsad on küljes.
      Kas need kaks dioodi on terved,mis näevad välja nagu kahe jalaga kt315ned ???
      Kas pärast kondede vahetusi pole jäänud üleliigseid "tinaradasid" ???

Mina olen lõppvõimude remondil kasutanud sellist võtet, et panen võimu käima ilma lõpptranssideta kõigepealt. Ja siis pab vaikselt puhtalt mängima. (kõvaks ei tohi panna, muidu lähevad eelastmed läbi) ja alles siis lõpptransid külge. (säästan nii lõpptranse)
      Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

Comment

Mina olen lõppvõimude remondil kasutanud sellist võtet, et panen võimu käima ilma lõpptranssideta kõigepealt. Ja siis pab vaikselt puhtalt mängima. (kõvaks ei tohi panna, muidu lähevad eelastmed läbi) ja alles siis lõpptransid külge. (säästan nii lõpptranse)  
        [/quote]

See tähendab, et tinutatakse baasi juhe plaadilt lahti
        ja ühendatakse sama transi emmiteri otsa külge. See võte
        paneb korras transid lükku. Mul kontrolliks 16 oomi VH

Comment

Mina olen lõppvõimude remondil kasutanud sellist võtet, et panen võimu käima ilma lõpptranssideta kõigepealt. Ja siis pab vaikselt puhtalt mängima. (kõvaks ei tohi panna, muidu lähevad eelastmed läbi) ja alles siis lõpptransid külge. (säästan nii lõpptranse) See tähendab, et tinutatakse baasi juhe plaadilt lahti
          ja ühendatakse sama transi emmiteri otsa külge. See võte
          paneb korras transid lükku. Mul kontrolliks 16 oomi VH
          Ei, mina tinutan transside toited lahti. eelaste jääb ju tööle. On ju väljundtransi baasi ja emitteri vahel takisti- läbi selle signaal tulebki. 16 oomisest kõllist pole kasu, vool liigub läbi transside plusstoitest miinustoitesse...

Muide, ärge kunagi jätke võimsustransistori baasi tööolkorras lahti !!!
          Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

Comment

Nõustun martinj'iga.
            Ise kasutan täpselt sama trikki, ilma lõpptransideta kontrollin pinget väljundis või siis klemmidel kuhu peaksid lõputranside baasid tulema oleneb skeemi eripärast. Loomulikult võib ka kuulata ka, et veenduda, et ikka täielikult korras on ja alles siis lõpukad külge. Sellist lihtsat trikki kasutades ma pole viimasel ajal ühtegi transi maha põletanud.
            Metall korpuses transe on eriti hea lahti ühendada, kuna nad on juhtmetega plaadiga ühenduses (piisab kaks juhet lahti tinutada, näiteks kollektor ja emitter ja asi ants)

Comment

Mul on selle võimu skeem olemas, kui on huvi võin skännida. Skeem pärineb raamatust Kaupo Varandi- Grammofonid ja võimendid. Tallinn Valgus 1983

Comment

Milleks kaks otsa lahti võtta kui saab ühega hakkama,
                algajal eksimisvõimalusi ka vähem. Kui lõppude otsad
                plaadil, saab baasi raja läbi lõigata, baas emmiteriga
                kokku, hiljem lõikekoht taastatud.

Martini kommentaarist ei saa aru. 16 oomist kontrollVH
                pean remondimehele sobilikuks, Pmax kontolliks ekvivalendid.

Comment

Ma mõtlesin sellist juhtu, kus mõlemad väljundtransid lühises (okei üks neist, aga sellisel juhul peale veidi sisselükatuna olemist on ka teine kohe läbi ;D).
                  16 oomine valjukas ei kaitse transse läbiminemise eest vähemalt jõudeolkorras. Pigem kaitseb see valjuhääldit

Comment

Mina ka enamasti katsetan ilma lõppudeta... Mõnikord muidugi läheb ka kohe taha. Algul väljundis takkidega, pärast valjukaga ka. Valjukal on mittepolaarsed konded vahel, harva, aga juhtub, et midagi läheb valesti ja siis ei põleta valjukat maha.
                    Muidigi võib selle ülekuumenemise põhjustada ka mingi tõsiselt vale eelvool, paigast ära null või siis võimu genemine (näiteks vastav filter on surnud vms).

edit: Ahjaa, tuleb meelde, et korra on üks 020 genereerinud mingi väga madalal sagedusel, mingi jama tagasiside kondedega oli vist.

Comment

16 oomine valjukas ei kaitse transse  läbiminemise eest  vähemalt jõudeolkorras. Pigem kaitseb see valjuhääldit [/quote]

Kui jõudeolukorra all mõeldakse signaalita olukorda
                      siis ideaalse 020 väljundi julgeks isegi lühistada.
                      16 oomise konrollVH kasutusvõimalusi lihtsalt rohkem
                      kui 4 oomisel.
                      Lukus trans võimendi toitepingel läbi ei lähe, ja kui
                      lähebki siis jumal tänatud.

Comment

16 oomine valjukas ei kaitse transse läbiminemise eest vähemalt jõudeolkorras. Pigem kaitseb see valjuhääldit

Kui jõudeolukorra all mõeldakse signaalita olukorda
                        siis ideaalse 020 väljundi julgeks isegi lühistada.
                        16 oomise konrollVH kasutusvõimalusi lihtsalt rohkem
                        kui 4 oomisel.
                        Lukus trans võimendi toitepingel läbi ei lähe, ja kui
                        lähebki siis jumal tänatud.
                        Ära lühista mitte kunagi ka signaalita võimendi väljundit, sest siis lakkab toimimast tagasiside, mille puudumisel võimendus kasvab kuni mitmesajakordseks ja igasugune müra muutub ohtlikuks..
                        Muide 020-s on suhteliselt hea väljundi lühisekaitse olemas, Testitud, pideva lühise ja täismatsu korral (kuigi tahtmatult, kõik jäi terveks)

Comment

Milleks kaks otsa lahti võtta kui saab ühega hakkama,
                          algajal eksimisvõimalusi ka vähem. Kui lõppude otsad

Martini kommentaarist ei saa aru. 16 oomist kontrollVH
                          pean remondimehele sobilikuks, Pmax kontolliks ekvivalendid.

EIII!!!!Ühenda vähemalt kaks siiret lahti.Transistor lihtsalt võib vastasel juhul maha põleda. :'(
                          Mulle küll metallkorpustes lõpukad ei meeldi.Enamus juhtudel ei saa muidu transile ennem ligi kui ta radikalt lahti aretab ja juhtmed ära tinutab.Tagasipnek veel hullem.Tuleb veel juhtmete värvid üles kirjutada. Plastkorpuses palju parem.
                          muusika on kuulamiseks

Comment

Muide 020-s on suhteliselt hea väljundi lühisekaitse olemas, Testitud, pideva lühise ja täismatsu korral (kuigi tahtmatult, kõik jäi terveks)
                            [/quote]

Mida oligi vaja tõestada,T7 avanedes väheneb pinge T9
                            baasil ja transid T9,12 ja lõpu T1 sulguvad. 020 tuleb
                            lihtsalt lõpu T1 baasi ots plaadi 7 jalalt tõsta 8 jalale
                            ja T2 11 jalalt 12 jalale.

Kui väljundi ja maa vahel ei ole potensiaalide vahet siis
                            pole ka voolu.
                            020 tagasiside ahel R12, R9 ja C4 mille kvaliteedile
                            peaks tähelepanu pöörama.

Et mitte asjata foorumit risustada siis teadmiseks, et
                            kasutajanime all olev 1 tärnike vastab minu arvutikasutuse tasemele. Võimendite ehituse, ümberehituse ja remondiga
                            on leiba ja leivakõrvast teenitud 67. aastast enne oli
                            ainult hobi. Nii, et rohkem penskar sobiks sinna.

Comment

Kui lõppude otsad
                              Võib ka nii aga mina teen lihtsamalt ja tinutan kaks otsa lahti see on ju lihtsam,kui rada läbi lõigata ja pärast taastada ja pärast näeb asi nagu tehasest tulnud välja.

Comment

Working...
                              X