Teade

Collapse
No announcement yet.

Kes aitaks võrrelda ja hinnata võimendeid?

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Kes aitaks võrrelda ja hinnata võimendeid?

Esmalt postitatud jeff01 poolt Vaata postitust
    Peavey PV 8.5-l minumeelest ikka 16 transsi ehk 8 kanali kohta ( Kuigi 2 tk on sellised, et juhtmed peas kinni mitte nagu tavaliselt)

Juppideks ei tahaks müüa, ikkagi suht uus ja vaid veidi kodukasutuses töödanud asi mis on täiesti töökorras. neid buzi transse sai a-la 400.- (Vähemalt alla 500.-) eest tk osta kui ma ei eksi....analooge neile vähemalt.

Osta terve võim ja müü ülejäänud pudinad ise maha.

Peavey trafo peabki hea olema, kui kast üle 20kg kaalub.
    Teine võim kaalub ~14kg

Sul kaal valetab, see ülemine võim kindlasti nii raske ei ole, Peavey trafo kaalub ilmselt samapalju kui kogu see FET võim kokku.

Bullshit, need BUZ900 ja BUZ905 maksavad palju vähem... BUZ900 on 173 eeku/tk ja BUZ905 160 eeku/tk oomipoes, Farnellist tellides. Tooja: SemeLab. Võimsus muide transi kohta 125W, max. pinge 160V. Saaks 4 paariga võimu u. 500W toitepinge võiks olla näit. +-75V
    Kas selle võimu ostja valgustas transside hinnaga ka ?
    -superradical-

Comment

Esmalt postitatud radiotehnika35 poolt Vaata postitust
      Sul kaal valetab, see ülemine võim kindlasti nii raske ei ole,
      Kuule radiotehnika35, ära lahmi nii palju, enne kirjutamist tee kodutööd rohkem, 4,8 + 4,8 = 9,6 , kasti jaoks jääb 4,4kg.

MF300 trafol kaks isoleeritud mähist mis lähevad oma sildadele, + 0 - moodustatakse lüütidel ja seal kindlasti rohkem kui +-48V.

Ei maksa algajat hirmutada audifiilse juraga, 300W võimu võib vabalt toita väiksema trafoga, ilma klippimata max musa mängides vaevalt 100W keskmiselt võim tarbib.
      VÕIMENDITE REMONT ja KAASAJASTAMINE

Comment

Esmalt postitatud Jyrka poolt Vaata postitust
        Kuule radiotehnika35, ära lahmi nii palju, enne kirjutamist tee kodutööd rohkem, 4,8 + 4,8 = 9,6 , kasti jaoks jääb 4,4kg.

MF300 trafol kaks isoleeritud mähist mis lähevad oma sildadele, + 0 - moodustatakse lüütidel ja seal kindlasti rohkem kui +-48V.

Ei maksa algajat hirmutada audifiilse juraga, 300W võimu võib vabalt toita väiksema trafoga, ilma klippimata max musa mängides vaevalt 100W keskmiselt võim tarbib.

Kas ma nüüd ikka "lahmin"??? Võta sa kinni. Ühes müügiteemas jäi see asi silma ja kardan, et see asi päris nii ka ei ole, vähemasti lahmimises mind süüdistada on liiga ennatlik kui asjad pole lõplikult selgeks tehtud.
        Ootame siis täpset toitepinget millega seda "ülemist" võimu toidetakse ja trafo mõõte: läbimõõt/kõrgus. Mitte ühtegi neist andmetes mida vaja oleks ei ole siin ära eespool märgitud kahjuks.
        On vaid mingi huvitav "kompunn" -segahübriid, nagu kahest võimendist. Huvitav, kuhu 2 paari transse kadus ?
        Mina usun pigem mingit oma soovide järgi koostatud hübriidi või tõesti väljastas müüja hea tooriku võimsama võimu tegemiseks, paraku ilmselt nõrgemaversiooni trafoga. Ju lugu niisugune, et ei olnud nõrgemaid versioone ja siis müüdi kastreeritud võimsama mudeli plaadil baseeruv milst jäeti välja paar lõppe ja toiteks kasutati endise nõrgema versiooni trafot.
        Igaljuhul:

ja

on erinevate massinäitajatega.
        Seega, ootame valdaja lõplikke andmeid, alles siis süüdistame kedagi "lahmimises" .

Jyrka, Sinu poolt ootaks pigem tehnilist poolt (heas mõttes!).
        -superradical-

Comment

Tehnilist poolt ma ju seletasin, ülemises võimus 2 MF300, kuhu kaks paari BUZ-e kadunud on teab ehk esialgne ostja või kastipaneja.

Ükski tootja ei hakka "kompunnima" ja kompunnimisel kasutama 100V lüüte!

Vaata MF100 andmeid, seal toide aladimensioneeritud 4 oomi jaoks.

Comment

Kui mind kuidagigi juhendate võin veel kõike mõõta mida multimeetri ja mõõdulindiga mõõta saab. Trafo kõrgus on 65mm ja läbimõõt 115mm.

Ma kahjuks ei tea eriti rohkem selle võimu kohta eriti midagi. Tean, et eelmine vend need ostis ja inglismaalt tulid juba transsideta ei saanud katsetadagi midagi kuna ei viitsinud ühendada. Kinnitas nad vaid sinna kasti ja ostis juurde selle poteka, kuid ühendada ei jõudnud. Siis ostsin mina selle ära oma bg40nete jaoks ja ühendasin ära.

Transside hinna võtsin lehelt mis mulle saadeti kui selle võimu kohta siin foorumis kord juba vaidlesime. On meelde jäänud, et 4 transsi olnuks koos saatmisega 2k. Õnneks sain niipalju targemaks, et transid võimsust ei tõsta ja nii jäi mul raha raiskamata.

Ma ei taha selle võimu kohta midagi halba öelda, kuna hetkel ma erilist vahet uuega ei näe...Teen supparid valmis ja panen 2tk jadamisi ühte kanalisse.....siis võiks 440W taluda ja saan kummagi võimu taga proovida. Mulle meeldib see, et se vana võim ei urise pmt kui nupp põhjas, venti pole pmt tarvis ja võim ei tee mingit häält. Kesksageduskastide taga pole heli kehvemkui mu vanal technicsi ressil. Võimsam on ta loomulikult.

Kaalusin võimu nüüd teise kaaluga ära (tavalise inimese kaalumise kaaluga...kaalusin enda, võtsin võimu sülle ja lahutasin tulemusest enda kaalu.....tulemus 15kg) Nii et võin julgelt väita et 14kg kaalub kindlasti.

Transi auke võib olla seepärast rohkem, et sama liistu võib kasutada kõigi võimude juures mis seal lehel.
            Ehk on 300w vaid müügitrikk ja müüaksegi selliseid ~100w võime? keegi ju pildilt välja ei loe et seal originaalis rohkem transse on.
            viimati muutis kasutaja jeff01; 06 November 2010, 19:29.

Comment

Mõõdad pinged lõppude kestade ja maa vahel.

Comment

Pinget oleks tõesti hea teada. Trafo tõesti paistab olevat õige, mõõdud niisugused. Kui pinged on sobivad siis saaks ju selle võimu aidata ca. 300 eegu eest 300W (kanali kohta!).
                Ega petiste ees ei ole samuti keegi kaitstud.
                Kas plaadil muidu kohtades kus teised transid peaksid olema, jootejälgi on?
                Plaadi alapoolest ei raatsi pilti teha?
                Täitsa huvitav oleks 300W versiooni trafo ja 1+1 transs õlas, lõpuga võimu koostöö - 125W on 1 transi max. võimsus, seda ei saa sealt aga kuidagi kätte, rusikareeglina võib selle veel pooleks "lüüa - saab, et nimivõimsus oleks 125W ilma stressita .

To: Jyrka, mis +-48V? Kas 100W versiooni toitepinge on +-48V?
                -superradical-

Comment

Vaatasin järgi need BUZxxx lõputransid on mosfetid, seega, kui toide +/-48V siis ongi nn 100W versioon kõik nagu klapib. Trafot on varuga, mul "pumpavad" 100W väljundisse ka väiksemate toroididega võimendid.
                  Aga midagi põhjapanevat ei väida, ootame pinge mõõtmise tulemuse ära

Comment

To: Jyrka, mis +-48V? Kas 100W versiooni toitepinge on +-48V?
                    Loe omaniku 11. postitust

Selleks, et 100W 8 oomil saada peaks tõesti olema umbes +-48V.
                    Ma kaldun arvama, et kõik need MFxxx-id mõeldud 8 oomile, 4 oomi andmed rohkem müügitrikk.

Comment

Kahjuks olen ma piisavalt ebapädev ja ei suuda mõõtagi nii et ma ei tea kas ma õiget asja mõõtsin.

Trafost tuleva musta ja transi ühe jala vahelt mõõtsin alalisvoolu skaalas 68V Häbi mulle kui se kuidagi vale on.

Pildi panen õhtul üles

Uurisin altpoolt ja tõepoolest on seal transid enne peal olnud aga need on maha joodetud :S ju aeti mulle siis pada

Comment

Kahjuks olen ma piisavalt ebapädev ja ei suuda mõõtagi nii et ma ei tea kas ma õiget asja mõõtsin.

Trafost tuleva musta ja transi ühe jala vahelt mõõtsin alalisvoolu skaalas 68V Häbi mulle kui se kuidagi vale on.

Pildi panen õhtul üles

Uurisin altpoolt ja tõepoolest on seal transid enne peal olnud aga need on maha joodetud :S ju aeti mulle siis pada
                        +-68V oleks n.n. 300W versiooni puhul küll võimalik. Eelmine omanik ilmselgelt luuletas, et sai tünni.
                        Nüüd usuks pigem, et kuna see võim milles need moodulid, on täie elu ja tervise juures siis ilmselt omanik võttis (või lasi võtta) need transid sealt välja, kummagi võimu lõpust ning ehitas või lasi ehitada kas 2*100W versiooni või 1*300W koopiana või oli targem natuke ja teadlik, et transse võib ka mõnes teises sobivas skeemis kasutada. Igaljuhul muud seletust sellele ei ole, eriti kui kõik OK töötab.
                        -superradical-

Comment

Kutt, kes mulle võimu müüs huvitub sellest alast küll ja kiitis neid transse ja koorepurke ja trafosid.
                          Võibolla vaatas, et mul BG40nete toitmiseks pole rohkem tarvis, soovitas 8 oomiseid kõlareid kasutada.
                          Soovitas mulle lisavent paigaldada ja asja rahulikult võtta.

Ehk pole need 125w transid läbi põlenud vaid seetõttu, et sisendpinge on liiga väike olnud? (vaid erinevaid kõrvaklapi väljundeid kasutanud) põhiliselt heliallikaks kodukino olnud ja uus võim ei tundu kah kuigi võimas seal kodukino taga aga vb on asi mu väikestes woofrites või kõrvades kinni.

nii et võimsust ikka alla 125w kuna transid pole maha põlenud, kuid see teebki võimalikuks 300w muusikalist võimsust?
                          viimati muutis kasutaja jeff01; 07 November 2010, 13:24.

Comment

Jutte ei millestki ja oletusi võib siin igasugueid teha, aga prooviks tugineda faktidele. Alustuseks prooviks ikka pinge ära mõõta. Kui ei suuda transi kestade ja maa vahel mõõta, siis mõõda transistoritel kahe kesta vahelist pinget. Pane tester alalisvoolu piirkonda, üks klemm ühele lõputransistori kestale ja teine testeri klemm teise transistori kestale, ning pane saadud tulemus siia kirja. Mõõda ettevaatlikult, et kogemata midagi ära ei lühista. Tõtt öelda mul on lausa piinlik selliseid õpetusi jagada

Comment

Soovitas mulle lisavent paigaldada ja asja rahulikult võtta.

Ehk pole need 125w transid läbi põlenud vaid seetõttu, et sisendpinge on liiga väike olnud?

nii et võimsust ikka alla 125w kuna transid pole maha põlenud, kuid see teebki võimalikuks 300w muusikalist võimsust?
                              Jumal hoia milline "kommertslik" töö, jooted on ju küll laus pa..k!!! See kes selle kokku pannud, küll kolbi varem käes ei ole hoidnud.

See vendi jutt natuke kummaline, vent ei päästa. Igaljuhul sisendpinget normaalsele tasemele lubada oleks tõenäoliselt mõne aja pärast transside surm. 8 oomiseid kõlle peaks kasutama selle võimu taga praegu. Muidugi ei oleks vaja muud kui osta kummalegi kanalile paar transse juude, siis alles võib "vabalt võta".

Ei, see plaadi alumine pool jääb mind mitmeks ööks unes kummitama...ülevalt paistis igati ilusa olemisega aga radade pool...njah
                              -superradical-

Comment

Jumal hoia milline "kommertslik" töö, jooted on ju küll laus pa..k!!! See kes selle kokku pannud, küll kolbi varem käes ei ole hoidnud.
                                ...
                                Ei, see plaadi alumine pool jääb mind mitmeks ööks unes kummitama...ülevalt paistis igati ilusa olemisega aga radade pool...njah
                                Samad sõnad. Minu amatööripilk isegi jagas ära, et see nüüd küll ilus pole.
                                Minu DIY blogi
                                <- CSS'i lairibad EL70 erihinnaga!

Comment

Working...
                                X