Teade

Collapse
No announcement yet.

Kes aitaks võrrelda ja hinnata võimendeid?

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Kes aitaks võrrelda ja hinnata võimendeid?

Esmalt postitatud Rom poolt Vaata postitust
    Jutte ei millestki ja oletusi võib siin igasugueid teha, aga prooviks tugineda faktidele. Alustuseks prooviks ikka pinge ära mõõta. Kui ei suuda transi kestade ja maa vahel mõõta, siis mõõda transistoritel kahe kesta vahelist pinget. Pane tester alalisvoolu piirkonda, üks klemm ühele lõputransistori kestale ja teine testeri klemm teise transistori kestale, ning pane saadud tulemus siia kirja. Mõõda ettevaatlikult, et kogemata midagi ära ei lühista. Tõtt öelda mul on lausa piinlik selliseid õpetusi jagada
    Tore, et on vähemalt geeniuseid, kelle poole võib pöörduda kui tavainimene, kes asjaga ise ei tegele, enam hakkama ei saa. Mina nimelt pidasin kestaks transistori metallist korpust ja nende vahel ju midagi pole kui nad on alumiiniumile kinni kruvitud :S Transside vahelisi jalgu mõõtes sain 67,8V

Esmalt postitatud radiotehnika35 poolt Vaata postitust
    Muidugi ei oleks vaja muud kui osta kummalegi kanalile paar transse juude, siis alles võib "vabalt võta".
    Kas selle võimu puhul see ei kehti, et transid peaksid samast seeriast ja võimalikult võrdsed olema? et vähemalt siis olemasolevad 4 tõsta ühte kanalisse ja puudu jäävad 4 osta juurde teisele plaadile?

Vabandan nende ees, kellele selle pildi nägemine silmavähi või unetud ööd põhjustas. See polnud tõesti mu eesmärk ja ma pole seda asja kindlasti ka ise kusagilt otsast jootnud rohkem kui juhtmed lisanud. Mis mulle meeldib on lihtsus ja detailide vähesus...suurt katastroofi vist väga tekitada ei saa ja kõik on vahetatav.
    viimati muutis kasutaja jeff01; 07 November 2010, 16:08.

Comment

Kestad on siiski sellest alumiiniumnurgast isoleeritud, seal vahel ilmselt imeõhukesed läbipaistvad MICA-isolaatorid. Need peavadki seal olema. Tee nii: pane üks testri juhe BUZ900 vastu ja teine BUZ905 vastu, ettvaatlikult, et see mõõteotsik kuhugile mujale vastu ei puutuks samal ajal, siis saad mingi näidu. Mõõda näit. sealt kus on transil see kiri trükitud, seal suurem pind, oht väiksem, et juhe kuhugile maha libiseb...

Sinu viga see pildi näitamine ei ole, lihtalt, meeldiv on teada - alguses paistis plaat kõik ilus aga nüüd...müügu vähemalt KIT-ina , huviline paneks ise kokku, joota see tegelane küll ei oska, tahaks teada selle tüübi vanust kes seda äri ajab...

Transside vahetamisel ära põe. Ostad 2tk kummalegi kanalile juurde, ja lihtsalt joodad või lased kellelgi joota kes oskab (kui ise lähedale satuks siis need 4 joodet teeks tasuta). See plaadi disain on juba niisugune, et kui seal peaks transse valima siis...
      Kuidasta muidu on, kui pote on max. helitugevusele keeratud ja sisendis signaali ei ole siis kas kõlaris on kahinat või mingit müra?
      Veel võiks niisuguse konstrui vabalt teha IRF640/9640 seeria transsidel, oleks kõvasti odavam ja mõttekam, ka IRFP240/IRFP9240 on sellele aretisele kuninglikust soost... Jääb mõistmatuks kalliste ja heade transside kasutamine, ju tüüp sai neid kusagilt terve konteineri pea ilma eest kätte. oomis need hinnad mis siia panin on ka lõpumüügi hinnad, muidu need on kallimad, D tähega versioon lubab ka 250W aga pinge siiski sama kahjuks ja hind poole kõrgem.
      Peaks ka proovima mingi 1+1 transiga ühe mooduli aretama, lihtsalt prooviks ja nägemuse saamiseks.

Mis mul seoses sellega meenub: Mul üks võim, praktiliselt tutikana sain. Omnitronic, selle firma võimudest siin juttu olnud ja mitte sugugi head juttu. Kui sellel kaan maha võtta siis plaadi disain on vähemalt professionaalne, ka minu omal olev trafo on asjalik, 3800VA kirjade järgi ja selles ma eikahtle, mass on natuke üle 40kg (kogu võim). Lõpp on 2*15/2SA1943/2SC5200. H klass, toitepingetel +-85/+-170V. Võimsuseks märgitud 2*1300/8R ja 2*1900/4R. Kooste, jooted on natuke nigelad - tüüpiline Hiina töö, takkidel üks jalg pikem kui teine... aga absoluutselt ei nõustu siin kunagi loetud jutuga, et need võimud on jamad. Oskamatu kasutaja käes ehk või siis mingid nõrgemad versioonid võivad olla - ei ole seest näinud muid. Samas kui kõik üle joota siis on ainult nimi mis on küsitav, mitte midagi muud. Täisvõimsusel kuulata ei ole saanud, aga kuratlikult vaikne on küll, isegi ehk u. 100W nagu ma max. vast olen saanud kasutada - kõlareid ei ole mis rohkem taluksid. Signaalita on absoluutselt müravaba, sama nagu isetehtud LM moodul, kõrv igaljuhul ei kuule absoluutselt miskit, mõõtnud midagi eriti pole kuna pole vajadust olnud, soetatud sai kuna oli ülisoodne .

Seega iga asja ost on 50:50 võimalustega asi...
      -superradical-

Comment

xxx
        viimati muutis kasutaja Jyrka; 07 November 2010, 16:53. Põhjus: ette jõuti
        VÕIMENDITE REMONT ja KAASAJASTAMINE

Comment

Märkasin nüüd isegi neid isoleer kitte seal transside alla aga nüüd saan ma selle mõttest veel vähem aru sest kruvid on läbi plaadi (kruvi pead on pildil näha ja on kõik ühe raja peal ja mutrid on teisel pool ja transist isoleerimata. Transside vahel ei saa seega midagi olla.

Kui nüüd vahepeal teisest võimendist rääkida siis hakkasin selle venti uurima ja sain taaskord aru milline võhik ma sel alal olen. Nimelt arvasin mina et see on miskile arvutivendile sarnanev 12v alalisvooluvent aga sealt õnnestus mõõta hoopis +-168V :S
          Keeruline teema need võimendid minu jaoks sest mul oli keskkooli füüsikagagi probleeme kuna tundide külastusprotsent jäi kasinaks. Pole ise midagi muud teinud kah kui paar progetavat aju joonise järgi kokku pannud, paigaldanud ja seadistanud kuid seal on kõik kordades lihtsam kuna pole vaja omal midagi välja mõelda......kui mõni osa ei tööta (Näiteks induktsioonianduri lugemine) teed uue skeemi järgi samamoodi nagu üle maakera on tehtud ja saad ikka tööle....Asi läheb minu jaoks keeruliseks siis kui siiki on mingi BUG tekkinud ja see on vaja üles leida kui tükid juba peale joodetud.

Comment

Esmalt postitatud jeff01 poolt Vaata postitust
            Märkasin nüüd isegi neid isoleer kitte seal transside alla aga nüüd saan ma selle mõttest veel vähem aru sest kruvid on läbi plaadi (kruvi pead on pildil näha ja on kõik ühe raja peal ja mutrid on teisel pool ja transist isoleerimata. Transside vahel ei saa seega midagi olla.

Kui nüüd vahepeal teisest võimendist rääkida siis hakkasin selle venti uurima ja sain taaskord aru milline võhik ma sel alal olen. Nimelt arvasin mina et see on miskile arvutivendile sarnanev 12v alalisvooluvent aga sealt õnnestus mõõta hoopis +-168V :S
            Keeruline teema need võimendid minu jaoks sest mul oli keskkooli füüsikagagi probleeme kuna tundide külastusprotsent jäi kasinaks. Pole ise midagi muud teinud kah kui paar progetavat aju joonise järgi kokku pannud, paigaldanud ja seadistanud kuid seal on kõik kordades lihtsam kuna pole vaja omal midagi välja mõelda......kui mõni osa ei tööta (Näiteks induktsioonianduri lugemine) teed uue skeemi järgi samamoodi nagu üle maakera on tehtud ja saad ikka tööle....Asi läheb minu jaoks keeruliseks siis kui siiki on mingi BUG tekkinud ja see on vaja üles leida kui tükid juba peale joodetud.
            Kus Sa omadega üldse asud? Tartus? Kunagi nagu märkasin kusagilt (võis see müügiteema olla)... Mingi aeg võiks mõõta seda konstruid, täitsa huvitav see seletamine sellest tükist...oma silm oles kuningas

Kas vendi peal mingisugust silt ei ole? Sellel on raudselt kirjas tööpinge ja vool
            -superradical-

Comment

Loomulikult julgen ma teda sulle proovimiseks mõõtmiseks laenata. Kui soovid võin homme linna (Tartusse) kaasa võtta. (Kahjuks müüsin reedel ühe auto ära ja teine ei ole veel korda saanud... homme-ülehomme on mul linnas liikumine raskendatud)

Kui sama asja uuesti seletada siis see näeks välja umbes nii, et transid on alt isoleeritud aga sellest on vähe abi kuna kruvid on transsidest isoleerimata ja alt skeemi ühe raja vastas.

Ma ei ole 100% kindel aga jäi nagu meelde, et see rada, mis on kruvidega vasta transse on kõlari väljundi 1 pool.
              viimati muutis kasutaja jeff01; 07 November 2010, 17:37.

Comment

Mõõda lüütide klemmidel pinget. Võimalik tõesti, et selles võimus lõpu transid täidavad ka pingevõimenduse ülesannet ja kollektorid võivad väljundiga ühendatud olla (vähem levinud variant).

Comment

või:

Ehk aitab natuke edasi kuid ka Rom-i pakutu võib tõene olla. Kui mõõdad siis vaata, et tester oleks DC (alalispinge) asendis!

Edit: see siis kiire näide, ära seda transiosa võimu küljest lahti võta, minul juhtus niisugune detail just käepärast olema, see mõõtekohtade näiteks siis lihtsalt!
                  Ja võim peab olema mõõtmise ajal ka kindlasti vooluvõrku ühendatud!!!
                  Ettevaatlik ole ka.
                  -superradical-

Comment

Ma enam ei saa tõesti aru kas ironiseerite või tõesti arvate, et mul on 1 testri ots omal perses kui ma mõõdan Tänan et viitsisid kohe pildimaterjali tekitada aga nii ma mõõtsin kaa ja tulemus oli null. Mõõtsin huvi pärast ka takistust ja transside korpuste vahel takistust pole transside ja alumiiniumi vahel on....siin kohal sain aru, miks need isoleer kiled seal transi all on....tõenäoliselt on ka kruvide ümber torud aga kruvipea ja mutter on siiski isoleerimata. Kui need isoleerida siis arvan et see võimendi enam ei tööta.
                    Püüan samapalju vastu tulla ja piltlikult seletada:

Lüütidel olevat pinget maeile juba mõõtsin ja see on siin kirjas....oli vist 67 või 68V

Comment

Esmalt postitatud jeff01 poolt Vaata postitust
                      Ma enam ei saa tõesti aru kas ironiseerite või tõesti arvate, et mul on 1 testri ots omal perses kui ma mõõdan Tänan et viitsisid kohe pildimaterjali tekitada aga nii ma mõõtsin kaa ja tulemus oli null. Mõõtsin huvi pärast ka takistust ja transside korpuste vahel takistust pole transside ja alumiiniumi vahel on....siin kohal sain aru, miks need isoleer kiled seal transi all on....tõenäoliselt on ka kruvide ümber torud aga kruvipea ja mutter on siiski isoleerimata. Kui need isoleerida siis arvan et see võimendi enam ei tööta.
                      Püüan samapalju vastu tulla ja piltlikult seletada:

Lüütidel olevat pinget maeile juba mõõtsin ja see on siin kirjas....oli vist 67 või 68V
                      Ei ironiseeri. Rom-i pakutu on siis õige, selle järgi ei saa muidugi olla kestadel erinevaid pingeid - kõlarisse minev juhe ju on ühine.
                      Need lüütidel olevad pinged on just need mida vaja, see on võimendi toitepinge, siis +-68V
                      -superradical-

Comment

Kui +/-68V siis võib vabalt 300W versioon olla, ainult transe lõpust vähemaks võetud millegipärast. Radade poolt tehtud pilt viib mõttele, et tegemist on ebaproffesionaalselt isetehtud plaadiga (kloonimine vms).

Comment

Kokkuvõtvalt võiks siis arvata et, tellis siis kutt omale need 300w võimendid.
                          Tegi trükkplaadist kodusel teel koopiad ja jootis originaalidelt pooled transid maha oma tehtud plaatidele ja müüs mulle koopiad maha koos originaal trafodega. Laiali pole käinud vaid seepärast, et mul sisendpinge olnud väiksem ja ma pole üle 100w kasutanud?
                          Lõpuks asi enamvähem selge.
                          Kuigi kripeldama jääb see, et kui need plaadid on ise tehtud siis miks seal kunagi ikkagi 4 transsi on peal olnud....
                          See pole ka oluline, on ta originaal või ei. Selge on see, et see on toimiv kuid mitte kuigi professionaalselt koostatud ja valmistatud asi mille lõpud on hetkel kärbitud.
                          Loodan et kedagi totaalselt välja ei vihastanud.

Comment

Esmalt postitatud Rom poolt Vaata postitust
                            ebaproffesionaalselt isetehtud plaadiga (kloonimine vms).
                            Hm, ei usu... Vaata kirjasid plaadi servas, need on ilusad. Ma kardan, et see moodul sealt inglismaalt juba niisugusena tulnud. Ühtki pilti ma seal leheküljel ei leidnud plaatide alapoolest. Oleks siis pisikesedki pildid nagu ka üldpilt, sealt midagi järgitegemise eesmärgil raske näha ja skeeme mida kloonida tasub on maailmas tuhandeid kui mitte isegi miljoneid, palju häid skeeme/layoute on vabalt kasutada antud. Müüja ilmselt ise ehk see "ebaprofessionaal" .

Risustan teise mehe teemat veel ühe pildiga, pärinevad need aastast 2002 või isegi 2001, ei mäleta enam täpselt.
                            Pildil siis ühe tuttava Orbita võimu plaadid (see transsidega moodul ka samasugusest pärit ja meenus, et on olemas ka plaadid).
                            Tuttav sel ajal ei raatsinud investeerida ca. 300 eeku et võim korda saaks. Sai tehtud 2 plaati isegi, originaalidel oli keegi remondimees rajad lahti kuumutanud ja traatidega ühendanud seal.
                            Originaal on vasakpoolne, selle kõrval keskel on mu õe joonistatud ja paremal minu joonistatud altvaates, isegi vast natuke nigelam kui õe tulemus. Õde muide oli 11 või 12a vana. Teda huvitas alati sel ajal, et kuidas "vaskjoonis" on plaadile saanud, sellest, et üleliigne eemaldatakse ta isegi ei osanud ilmselt und näha .
                            Joonised on ette puuritud plaadile kantud muide käsitsi, Edding 404?? markeriga .
                            Ma ei ole selle töö üle eriti uhke, isegi siis ei olnud...igatsesin paremat kuid nüüd oleks niisugust häbi müüa isegi 25 eegu eest...
                            Teip jätab isikute nimed avalikkuse eest varju
                            -superradical-

Comment

tõenäoliselt on tegu jah siiski originaalplaatidega mis on inglismaalt sellise kvaliteediga kellegi näpuvahelt tulnud.
                              Eelmine omanik nägi ise kah milline crapp see on ja joonistas ehk ise paremad plaadid ja jootis transid maha või tegi muu skeemi ja kasutas need transid ära.

Comment

Mida siiski need DDT ledid tähendavad selle "uue" võimu küljes?
                                Nimelt panin ühe 220w woofri kokku ja uue võimu sinna järgi. Heliallikana olen proovinud mitut seadet läbi kõrvaklappide väljundi aga tulemus sama. Võimust justkui ei tule tema lubatud võimsust kummastki kanalist. Lubab nupud põhja keerata ilma et 220w valjuhääldi plärisema hakkaks. :S Alul arvasin, et see odav filter neelab osa ära kuna mul tema toide väiksem kui ettenähtud 12v....lasin valjukasse täisriba kuid ei midagi (Kogu koosluse heli läks hulga paremaks aga valjemaks mitte) Nupud põjas tundub lähedal valjuka piirile kuid ma pole selles 100% kindel...igataes DDT ledid hakkavad kergelt vilkuma bassiga.

Comment

Working...
                                X