Teade

Collapse
No announcement yet.

Crossoveri ühendamine

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Crossoveri ühendamine

Minu kõlalauad on 50x135cm ning nende kõrval seisavad 120cm kõrged Audesed paari mm õhupiluga. See peaks kõlalaua laiust näiliselt veelgi suurendama.
    B200 toimib väga hästi otse lampvõimu taga, ei mingeid filtreid. Kes on kuulnud see teab millest räägin. Soovitan kindlasti ka kõrgema otsa toetust, mul juhtus lihtsalt Lomo 1A-20 tweeter käepärast olema ja see on ühendatud läbi kondensaatori.
    Bassiosa mängib teine võimendi Linn LK280 koos Eminence Alpha 15A-ga. Algselt kurtsin, et crossover tõmbab häireid ligi siis selle vastu aitas korralik toitefilter kogu süsteemile. Crossover jäi siiski aktiivne ja seesama Behringer CX2310. Mõõtemikrofonidega pole viitsinud jännata, usaldan oma kõrva. Aktiivne crossover on sellepoolest hea, et näiteks vanemaid vinüüle kuulates on juba stuudios sellega arvestatud, et kodukasutajate võimenditel on loudness ja tämbite reguleering. Seega on crossoverit lihtne seadistada kui bassiosa mingil heliplaadil vilets tundub.
    Audiofiilid tõstavad kohe käed üles ja nende mantra on ,et ei mingeid tämbreid, loudnessi jms. jama pole vaja. Ma nõustun nendega senikaua kuni kuulatakse audiofiilseid kvaliteetseid salvestusi, siis tõepoolest pole vaja basse ega kõrgeid juurde keerata. Jama on aga selles, et selliseid salvestusi on väga vähe.
    B200 kukub madalates -9db. Suure paneeli puhul annab seda +3 kompenseerida kuid -6dB on selline number, et bassiga tuleb toetada.
    Mis sagedustel alpha maha lõikad? Alpha on kastis või laual?

Milleks Audesed?
    -

Comment

Alpha on samuti kõlalaual. Kui Behringeri cut off nupu skaalat uskuda siis ca 70Hz.
      Paar pilti:

Note:  This blog post outlines upcoming changes to Google Currents for Workspace users. For information on the previous deprecation of Googl...

Comment

See Audes OB kõrval eriti ei mõjuta bassi esitust, sest teine külg on ikka lahti.
        Kas sul bassi osa on korrigeeritud, ehk tõstetud nagu OB bassi puhul vaja?

Comment

Esmalt postitatud moi poolt Vaata postitust
          See Audes OB kõrval eriti ei mõjuta bassi esitust, sest teine külg on ikka lahti.
          Kas sul bassi osa on korrigeeritud, ehk tõstetud nagu OB bassi puhul vaja?
          Crossoveriga saab signaali tugevust samuti muuta, natuke on tõstetud jah. Audesed mõjutavad heli küll, kui need eemale ära tõsta siis helipildis on märgatav muutus just madalamas otsas.

Comment

Ma mõtlesin ikka mingit sellist kompensatsiooni, mis kompenseerib OB kõlari 6db/oct ASK kukkumist dipole peakist allpool: http://www.musicanddesign.com/Gradient_woofer_eq.html
            .

Comment

Behringer peaks olema 24 dB/okt lõikega ... kui Alpha kinni keerata kas bassikidra jääb alles (Doors, Purple jms)? Mul natuke väiksemal laual, on bassikidra olematu. Või sul ruum aitab bassi nii palju? Ega Tartukandis asu, et saaks korra oma kõrvaga kuulata?
              -

Comment

Kui B200 ilma loudnessi ja lisabassita kõlalaual kuulata siis pole ei kõrgeid ega bassi oodata. Kunagi kuulasin vanakooli ressiga Pioneer SX-737 ning kui loudness oli sisse lülitatud ning natuke bassi ka juurde keeratud siis mängis ka päris hästi 50x120 laual. Pole just väga audiofiilne tegevus aga minu kõrvale sobis küll.

Comment

Loodan,et ei pahanda risustamise pärast,aga sattusin lugema ja võibolla koorub sealt tulevikus midagi huvitavat(kasulikku) välja http://www.diyaudio.com/forums/vendo...ml#post3842016

Comment

Siit teemast peaks küll OB ideid saama:
                    From time to time I stumbled across really nice OB / Dipole designs. Usually I just put them in my favorites, but it may be really nice if we have an exhaustive list of OB systems out there. Post your systems too! Pics and short description. === Let me start with this really nice...

Comment

Working...
                    X