Teade

Collapse
No announcement yet.

Mitu wati on y-101 võim

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Mitu wati on y-101 võim

Tekkis kysimus, et mitu wati selline võimendus peaks välja andma. Mul on omal s-30 kõllid taga ja tundub kuidagi lahja olema, asi selles, et kui hääl liiga tugevaks läheb siis seal sees on ju relee mis kõlarid välja lülitab. Mul on selline tunne, et ta teeb seda liiga vara. S-30 on mingid valgus dioodid ka peal, et liiga kõvasti kuulates peaks vilkuma hakkama aga seda ma selle võimuga ei saa.
    Omal ajal mäletan, et osad sõbrad lühistasid relee ära, et see välja ei lülitaks ja siis sai ikka kõvati kuulata aga need võimud on vist juba maha põlend... ma seda muidugi teha ei tahaks, tahaks lihtsalt seda suhet teda s-30nestega, äki vaja midagi reguleerida.
    msn: pois11@hotmail.com

Võim on 4oomi juures 2x20W RMS ja 2x35W MAX, 8oomi juures mingi 15W RMS.

Comment

Kui sinu S-30sed on 4@oomised siis see võimendi peaks kõlaritel overloadi tulukese vilkuma küll saama, aga kui sinu kõlarid on 8@oomised siis on täiesti normaalne, et overload ei anna elu märke. Muideks max võimsusel releed siiski korras võimendil ei peaks klõpsima hakkama, ilmselt on väike kala kaitselülituses või siis üks kanalitest viskab alalisvoolu väljundisse.

Comment

Levemeetri alla on ka kirjutatud et 4oomi 20w
        Elas kord üks väike transistorike, tal oli ainult üks viga, ta nimi oli p217

Comment

Need S-30 on 4oomised jah aga seda overloadi tulukest ei saa kuidagi põlema. Kuigi päris kõvasti mängivad, bassi ei tohi lihtsalt peale niipalju keerata. Kui on ikka väga-väga madal bass siis relee rakendub ikka väga varakult.. Aga selle dabloo pealt vaadates on alati yhte moodi, niikui punased tulekesed täiesti põlema hakkavad lülitab relee välja. Äki on see ikkagi normaalne nähtus, lihtsalt mulle tundub, et asi suudaks palju rohkem välja anda. Kas seda kaitse lülitust oleks mõtet kuidagi ohutult välja lülitada ja kuidas seda teha võiks?

Comment

...niikui punased tulekesed täiesti põlema hakkavad lülitab relee välja...
            No kui võimendist nii palju heli peale keerad,sis peakski võimendi kaitselülitus rakenduma.

Aga vaheta muidu kõlareid kanalite vahel, kas sama jama? Kui kõlar mängib iseenesest samamoodi nagu teine kõlar, sis äkki lihtsalt see diood läbi või sis skeem vigane.

Comment

Ei kõlarid on korras ja teise võimuga saab dioodid põlema. Lihtsalt tundsin huvi, et kui võimas see Y-101 võim peaks olema. Ega akkagi seda ymber muutma, on teine täitsa truult mängind, paar külmjoodet aind tekkind. Mure oli aind selles, et äki kaitselülitis on ka mingi asi ära vajunud, et rakendab liiga väikese võimsuse juures. Aga kui ta on 2*20W siis ongi kõik aru saadav.

Comment

No kui võimendist nii palju heli peale keerad,sis peakski võimendi kaitselülitus rakenduma.
                hm .. see on juba kummaline .. mul kyll ei hakka see klõpsima kui põhjas on ... yxkord proovisin ka y-101 põhja keerata , aga mul kyll relee ei hakand midagi tegema ..... by the way , mul on kaa võimu taga s-30 ..

Comment

hm .. see on juba kummaline .. mul kyll ei hakka see klõpsima kui põhjas on ... yxkord proovisin ka y-101 põhja keerata , aga mul kyll relee ei hakand midagi tegema ..... by the way , mul on kaa võimu taga s-30 ..
                  Võibolla on su relee kuidagi moodi välja võetud, mida sai omal ajal paljudele tehtud. Mäletan isegi, et sellega sai hirmus kõvasti kuulatud, sellepärast ma praegu kurdangi, et võim kuidagi lahja ja relee rakendub liiga vara.

Comment

Ütlen veelkord, et korras võimul ka põhja keerates relee ei tohiks rakenduda!

Comment

Korras võimendil ikka rakendub ka relee, aga mitte liiga vara.
                      Proovi nii, et kuula mingi aeg maks võimsusel. Kui siis kuumaks liiga palju ei lähe, siis võid natu juurde keerata. Ei viitsi ausalt praegu enam skeemi otsima hakata, seega peast ei tea, mis pote on. Ehk kellelgi on skeem lähedamal?
                      Seda displeid ei tasu liiga palju just uskuda, see võib ka mida iganes näidata.

Comment

Ei tohiks rakenduda! See kaitselülitus on mõeldud kõlarite kaitseks ja rakendub alalise voolu tekke korral. Max võimsusel rakendumine viitab mingile väikesele kalale (ilmselt poolkuivanud kondeka näol). Olen oma väites enam, kui kindel, sest see on ka praktikas ära proovitud.

Comment

s30 sees saab reguleerida minuarust selle tulukese tundlikkust vms...U-101'ga peaks tulukese lõkkele küll lööma, omalajal vist sain isegi(u-7101). S30'stega kisab ikka piisavalt. Relee küll ei rakendunud. Siiski, display näitas õieti ja punaste peale pole vu meetrit lihtsalt mõtet panna :-/
                          TFK Audio
                          #tfkaudio
                          http://www.facebook.com/tfkaudio/
                          http://tfkaudio.blogspot.com/
                          - Audioblogi, projektid jms.

On kahte sorti inimesi - Ühed, kellele meeldib Loudness ja teised, kellele ei meeldi.

Comment

Täitsa arusadav jutt, ma nagu ei teadnud, et see relee alalisvoolu korral peaks rakenduma. Kõlaritesse läheb ju vahelduvvool! Kuigi mina olen koguaeg mõelnud, et see relee on ülekoormuse kaitse. Aga seda usun küll, et mõni konde on ära väsinud ja tühjaks jooksnud. Aga milliseid kondekaid siis sealt lõpvõimu plaadi pealt vahetada? Kas tuleks need konded ära vahetada mis enne kõlarisse minemist on, loogiliselt võttes ei tohiks ned alalis voolu juba läbi lasta.
                            Nagu ma aru saan peaks see kaitselülitus korras olema, või võib seal ka mõni konde olla ära väsind, iseeneses seal mingit reg. potet küll ei ole. Lõpvõimendi plokide peal on üks pote aga mida see teeb ei tea, keerates nagu ei muutu midagi eriti.

Comment

Lõppvõimu plaate ära puudu ja ära seal midagi keerama hakka. Arvan, et kaitselülituses endas on selline lüüt mis ei 'hoia'

Comment

Working...
                              X