Teade

Collapse
No announcement yet.

Mitu wati on y-101 võim

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Impossible!
    8@oomil ei tule sealt R-101 arvestatavat võimsust pakun, et üle 15W nominaalis sealt ei tule. Kui teil oleks kaks paari S-30seid ühed 4@oomised ja teised 8@oomised ja saaksite proovida siis märkate ise, et 8@oomistega hakkab varem moonutama ja bass pole enam nii jõuline.

vot sellist asja kuulen ma küll nüüd esimest korda Osta või oma vana tagasi
    Väike Väite eksperiment: Kummad kõlarid peaksid valjemalt karjuma u-101 taga, kas 4 oomised s30'sed või 8 oomised estoniad, ise tundsin et estoniad valjemad, kas siis suuremas tundlikkuses asi? Või oligi võimsam 8 oomiga? Ise kaldun esimese variandi poole?(tegemist u-7101'ga
    Need täiesti eri klassi kuuluvad kõlarid. Asi tundlikuses.

Comment

mul oli kunagi RRR y-101 järgi 2x s-30 8 oomi ja 2x vega 25ac-101 8 oomi paralleelselt ja need mängisid ilusti selle taga.Need kõlarid vedas see kyll ilusti välja
      Keegi olevat öelnud et see y-101 mingi 20-25 W :

Comment

vot sellist asja kuulen ma küll nüüd esimest korda Osta või oma vana tagasi :
        Väike Väite eksperiment: Kummad kõlarid peaksid valjemalt karjuma u-101 taga, kas 4 oomised s30'sed või 8 oomised estoniad, ise tundsin et estoniad valjemad, kas siis suuremas tundlikkuses asi? Või oligi võimsam 8 oomiga? Ise kaldun esimese variandi poole?(tegemist u-7101'ga)
        4oomi kast jätab mind külmaks. Aga Y101 lõpuplaat on
        tõesti huvitav, kui on korras.
        Võtame oomi seaduse appi, arvudes mitte norida, vaatame
        põhimõtet. Kui 4oomil tehas lubab 9V siis väljundvool
        9/4=2,25A , jagame selle voolu tinglikult R32 ja R38
        (0,5oomi) vahel ja leiame pingelangud neil 1,12*0,5=~0,6V. See pinge avab kaitsetransi VT11 algab
        voolu piiramine.
        Sama ólukorra tekitamiseks 8 oomisel koormusel peaks
        väljundpinge olema 18V, mina sain 14V.
        Eks seetõttu kostus 8ne kõvemini Y101 juures.
        VÕIMENDITE REMONT ja KAASAJASTAMINE

Comment

Impossible!
          8@oomil ei tule sealt R-101 arvestatavat võimsust pakun, et üle 15W nominaalis sealt ei tule. Kui teil oleks kaks paari S-30seid ühed 4@oomised ja teised 8@oomised ja saaksite proovida siis märkate ise, et 8@oomistega hakkab varem moonutama ja bass pole enam nii jõuline.

Mina ei paku vaid mõõdan, juurdlen ja toon kuivad
          arvud rahvale. Arvasin et selle võimu võimalustest
          me enam ei vaidle kuna mul ette näidata 2*40W võim mis
          pea aasta ühes söögikohas mängib

Comment

Võtame oomi seaduse appi, arvudes mitte norida, vaatame
            põhimõtet. Kui 4oomil tehas lubab 9V siis väljundvool
            9/4=2,25A , jagame selle voolu tinglikult R32 ja R38
            (0,5oomi) vahel ja leiame pingelangud neil 1,12*0,5=~0,6V. See pinge avab kaitsetransi VT11 algab
            voolu piiramine.
            Nüüd paned sa küll puuse! Ainukesena piirab võimsust selles võimendis trafo. Voolu piiramine hakkab sellel lõpuplaadil ja ka teistel võimenditel palju hiljem. See oleks täiesti absurdne kvaliteedi poolest, kui voolu piiramis ala kattuks töö reziimi alaga. Ok ei viitsi vaielda, aga mina jään enda arvamuse juurde, sest see on ka praktikas kinnitatud.
            Ja muideks see võimendi on projekteeritud 50watiseks ja milleks peaks tal nii varakult piiramine algama?
            NB! Olen Estonia võimendil selle piiramise maha võtnud ja ei muutunud mitte midagi ja see viitab sellele, et estonias on piiraja õigesti arvutatud, sest õige piiraja on tõhus ja ei tohi heli mõjutada.

Comment

2x20w. on nimivõimasus www.radiotehnika.narod.ru. on kirjas ,et max võimasus on 2x35w.
              Mul toitis see võis isegi 2 S-90nest kuidagi ära... aga nats lahjaks jäi neile ikkagi...
              audiotehnika
              siin on skeemid, andmeid ja palju muud

Comment

Nüüd paned sa küll puuse! Ainukesena piirab võimsust selles võimendis trafo. Voolu piiramine hakkab sellel lõpuplaadil ja ka teistel võimenditel palju hiljem. See oleks täiesti absurdne kvaliteedi poolest, kui voolu piiramis ala kattuks töö reziimi alaga. Ok ei viitsi vaielda, aga mina jään enda arvamuse juurde, sest see on ka praktikas kinnitatud.
                Ja muideks see võimendi on projekteeritud 50watiseks ja milleks peaks tal nii varakult piiramine algama?
                NB! Olen Estonia võimendil selle piiramise maha võtnud ja ei muutunud mitte midagi ja see viitab sellele, et estonias on piiraja õigesti arvutatud, sest õige piiraja on tõhus ja ei tohi heli mõjutada.
                Ei ole ilus küll saba kergitamine aga 40 a. transsvõimendite ehitamise praktikat võiks ikka arvestada.
                VIST NELJANDAT KORDA PEAN MAINIMA, ET Y101 LÕPP
                ONGI ERANDLIK NÄHTUS KUS NÕRKADE LÕPPTRANSSIDE KAITSEKS
                ON VOOLUPIIRAJA 4 OOMI KORRAL 20W PEALE REGULEERITUD.
                Hommikune katsemõõtmine uuema variandi plaadiga andis
                8oomi peal natuke parema tulemuse 14,5V ehk 26W.
                Siis võtsin kaitse lahti ja pinge 16V ehk 32W .
                Kui keegi saab teised tulemused siis võib erinevuse
                põhjusi arutada.

Comment

KÕIK PIIRAJAD MÕJUTAVAD HELI ega muidu limiter poleks
                  välja mõeldud ja seegi mõjutab, aga oluliselt vähem.
                  Enamikel võimudel ongi kaitse rakendumine tsipa allpool
                  transside piiramist.
                  EHK SELETAD KUIDAS Y101 l PIIRAB TRAFO VÕIMENDUST ?????

Comment

2x20w. on nimivõimasus www.radiotehnika.narod.ru. on kirjas ,et max võimasus on 2x35w.
                    Mul toitis see võis isegi 2 S-90nest kuidagi ära... aga nats lahjaks jäi neile ikkagi...
                    Max võimsus :-/ mõtetu jura on, siis tuleb kõlarist aint mingit raginat, midagi muud, muusika jaoks see pole...
                    Sa proovi oma s90seid mingise võimsama võimendiga, märkad vahet...
                    PS! Mis tähendab "ära toitma kõlareid"? :

EHK SELETAD KUIDAS Y101 l PIIRAB TRAFO VÕIMENDUST ??
                    U-101 traffo kõigest 80w(pea igal pool nii kirjas - praktikas ple mõõtnud) nii et väga palju sealt kätte ei saa...
                    TFK Audio
                    #tfkaudio
                    http://www.facebook.com/tfkaudio/
                    http://tfkaudio.blogspot.com/
                    - Audioblogi, projektid jms.

On kahte sorti inimesi - Ühed, kellele meeldib Loudness ja teised, kellele ei meeldi.

Comment

U-101 traffo kõigest 80w(pea igal pool nii kirjas - praktikas ple mõõtnud) nii et väga palju sealt kätte ei saa...
                      Minu antud võimsustel  on veel siinus puhas.

Trafo võimsused 50Hz juures, enamik vene trafosi kannatavad muusikalist võimsust vabalt veerandi võrra  rohkem, seetõttu ROMi väide arusaamatu.

Comment

Nii , lohistan omale varsti 2 Y-101 võimendit. Omanik räägib, et lõputransid on ühel estonia omade vastu vahetatud, ei tea kas see aitab ka võimsust juurde saada? Mille poolest on selle võimu trafo nõrk? Kas on traat liiga peenike või jääb ka südamik väikseks. Kui kerin trafo ümber jämedama traadiga on ehk lootust midagi vintskemat saada?
                        "Computers in future may weigh no more than 1.5 tons."(Popular Mechanics, 1949)

Comment

Nii , lohistan omale varsti 2 Y-101 võimendit. Omanik räägib, et lõputransid on ühel estonia omade vastu vahetatud, ei tea kas see aitab ka võimsust juurde saada? Mille poolest on selle võimu trafo nõrk? Kas on traat liiga peenike või jääb ka südamik väikseks. Kui kerin trafo ümber jämedama traadiga on ehk lootust midagi vintskemat saada?
                          Imelik, Estonial on tegelikult suure korpuse transid, u-101'hel väikese korpuse omad. A oleneb Estoniast, ma mõtlesin 010'i.

Traffodest niipalju, et lihtsam oleks mingi muu sobiv traffo leida(vene telekate seest ntx)
                          TFK Audio
                          #tfkaudio
                          http://www.facebook.com/tfkaudio/
                          http://tfkaudio.blogspot.com/
                          - Audioblogi, projektid jms.

On kahte sorti inimesi - Ühed, kellele meeldib Loudness ja teised, kellele ei meeldi.

Comment

Jyrka ja Rom - Teie vaidlusi on huvitav jälgida, kuid ma mõtlen siin hoopis, et ehk oleks Teil kahel parem kokku saada ja siis teostada proovimõõtmised, nö katseeksitus meetodil siis? Mul ei ole karvavõrdki selle vaidluse vastu, kuid juba sportlikust huvist tahaks ise kah teada, kumb siis ikkagi rohkem valetab(õigust on vale öelda - äkki ei ole kummalgi õigus?).
                            Minu kommentaari paluks mitte solvamise/irooniana vms võtta - austan Teid mõlemaid.
                            Erinevad audio-videolahendused, helisüsteemide projekteerimine, konsultatsioon, audio-videotehnika paigaldus, häälestus, kõlarite ehitus, mööbel - http://sac.ee/
                            indrek@sac.ee, +3725174765

Comment

Huvitav vaidlust lugeda...tekkis küsimus. Kas keegi on reaalselt ära mõõtnud, palju kukub voitepinge võimendi täiskoormusel.
                              Ehk siis lõpuks paneb väljundvõimsuse paika ikkagi toitepinge. Unustame hetkeks ära,kui võimas mingi transs on. See näitab ju kõigest transi hajuvõimsust ja ka lubatavat maks voolu, mis sellest transist läbi läheb.
                              Kui toitepinge kõrgem , saab suvalisest võimust rohkem võimsust kätte, transid teevad ju oma tööd, iseasi,kas nad ka vastu peavad.
                              Ja veel küsimus. Mis põhjustab toitepinge kukkumise. Vastus. Põhiliselt trafo mähiste ja dioodide aktiivtakistusel tekkiv pingelang ja seda ei saa kuidagi vältida. Põhjus,miks muusikavõimsused suuremad on, seisnevad selles, et toiteploki filterkondensaatorid on täis laetud ja suudavad hoida järsul koormuse muutusel mingil määral pinget.
                              Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

Comment

Kuna ma endiselt ei saa kodust pikki postitusi teha, siis jätkan.

Veel üks küsimmus ja vastus. Milleks on väljundtransistorite emitterahelates 0,1 - 1 oomised takistid ??? Ei, need pole voolu piiramise pärast. Need mõjutavad väljundpinget kõige vähem.
                                Põhjus. Asi vajab temperatuuristabiliseerimist, muidu sureks ka korras võim soojussurma. Kui transs mingil põhjusel soojeneb, siis suureneb teda läbiv vool ja pingelang emittertakistil kasvab. selle tõttu väheneb baasi-emitteri vaheline pinge, mis sunnib transsi sulgema.muidu võib ebasoodsatel asjaoludel hakata transi temperatuur iseenesest kasvama.

P.S minu ümbertehtud odisseii 001 võimu toide kukub kokku 10 volti kui 2*30W siinust väljundis.
                                Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

Comment

Working...