Teade

Collapse
No announcement yet.

Estonia UP-010 sisend

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Estonia UP-010 sisend

Kuidas Estonia eelvõimul sisendi tundlikkust tõsta? Sai hiljuti RRR M-201 kesta CD-mängija ehitatud, sai siis lihtsalt ühe play nupuga CD-ROM-i sinna paigaldatud. Nüüd kui eelvõimuga ära ühendada, siis võimendi annab maksimaalselt kuskil 12W @ 8 oomi. CD-mängijast lihtsalt ei tule sobiva tugevusega signaal eelvõimu.

Mida teha annaks?

Vs: Est UP-010 sisend

Veidi saab tundlikkust juurde, kui balansi reguleerimise ahela takisteid suurendada (R106, R107).

Comment

Tänud, proovin algul 11k- oomisega asendada. Siis vaatan, kui palju tundlikkus muutub.

:: Panin nende R106/R107 asemele 18k takistid ja tundub, et mitte midagi ei muutunud :S
      Kuna mu teisel UM-010-l on 6.3mm sisend pandud, siis proovisin lõppvõimu ühendada eelvõimu kõrvaklapi (telefoni) väljundiga, mispeale lõppvõimul põles 3.15A kaitse läbi?? Miks küll nii juhtus?
      viimati muutis kasutaja tiidu93; 23 June 2011, 15:35.

Comment

Esmalt postitatud tiidu93 poolt Vaata postitust
        Kuna mu teisel UM-010-l on 6.3mm sisend pandud, siis proovisin lõppvõimu ühendada eelvõimu kõrvaklapi (telefoni) väljundiga, mispeale lõppvõimul põles 3.15A kaitse läbi?? Miks küll nii juhtus?
        Kui sa tegid juhtmevahetust, hoides võimendit sisselülitatud olekus, siis estoonia lõppvõimu puhul on suht tavaline (sellest võib ka maha põleda).
        Tundlikuse tõstmine eriti Est 010 eelvõimu puhul on selline libe tee (signaali teekond on tal niigi mõistuse vastaselt üle terve plaadi), korjad rohkem häireid signaali. IMO oleks mõistlikum seda CD-lugejat uurida.

Puht uudishimust tee proovi ühenda R106/107 üks ots lahti ja proovi kuidas see avaldub "tundlikusele" (äkki 18k polnud piisavalt suur takistus).
        viimati muutis kasutaja Rom; 25 June 2011, 18:41.

Comment

Vs: Estonia UP-010 sisend

Kusjuures võimud ühendasin ikka väljalülitatud olekus ära, siis lülitasin eelvõimu sisse, lõpuks lõppvõimu. Nüüd proovisin, töötab ilusti.

Eelvõimust niipalju, et tundub jah väheke kahtlane asi.
          Kõigepealt mul võtab madala urina sisse, kui eelvõim istub lõppvõimu peal. Ehk siis toroidtrafo magnetväli mõjutab. Heli kah kuidagi veidike tuhm jne.
          Kohe teen proovi nende R106/R107-ga. Vaatab, mis juhtub

Comment

Avastasin, et eelvõimul on toitepinged +-12V / +-24V (skeemil näidatud +-15V / +-30V). Võibolla seepärast ongi võimendus väikene, ühendasin toite muust süsteemist lahti ja pinged tõusid +-18V ja +35V -31V...

Comment

Esmalt postitatud tiidu93 poolt Vaata postitust
              Avastasin, et eelvõimul on toitepinged +-12V / +-24V (skeemil näidatud +-15V / +-30V). Võibolla seepärast ongi võimendus väikene ...
              See ei näita muud, kui et Sul on vale skeem ees.
              Niipalju kui mina mäletan, on nad kõik 12/24V toitega olnud ja helivõimendus sellest ei sõltu.

Comment

assa kurivaim ja ma juba otsisin põhjust, miks toitepinge väiksem kui skeemil märgitud. Kahtlustama pani veel see, et mul need valgusdioodid nii tuhmilt töötavad.. Samas kuskil oli pilt, kus kõik tulukesed lausa särasid.

Comment

Olen kohanud mõlemat varianti nii 12V/24V kui ka 15V/30V. Kui led-id tuhmid, siis kahtlustaks selles C75.

Comment

Ikka ei anna eelvõim rahu. Äkki keegi oskab öelda, miks eelvõimul on 3 võimendusastet ees, või kuidas neid kutsutakse. Igatahes mida vähem jubinaid signaaliteel, seda parem ju. Tahan öelda, et miks mitte lasta signaal otse balansi takistitele. Või siis need tuuneri/universaalsisendi ja vosbr1/vosbr2 vahelt need võimendusastmed ära võtta ja otse ühendada? Veidi segane jutt sai.. Ehk saate aru.

Päris hea, eemaldasin eelvõimust umbes 100 juppi ära- nüüd tundub, et heli natuke parem Halvemaks igatahes küll minna ei saanud
                    viimati muutis kasutaja tiidu93; 05 August 2011, 19:47.

Comment

Working...
                    X